- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
Patice #18257 üzenetére
Nincs hát
Nem is tudom mit várnak itt egyesek
Biztos nem fogom 5 évente atmigralni új platformra a kollekciót, előzményeket stb....
Plex számomra tökéletes, figyelnek az user igényekre, valódi fejlesztések vannak (hdr tone mapping, hevc kódolás, intro atugras stb....)Teljes mértékben megért minden forintot számomra
Részemről ennyi -
petir
senior tag
válasz
Patice #17657 üzenetére
Igen DDNS-el.
Tapasztalsz esetleg valami hibát náluk?
Már gondoltam rá én is nem e véletlenül ott van valami bibi?#17658 Kenand
Tisztában vagyok vele , hogy nem egy erőgép! Volt már olyan , hogy 5-en néztünk róla távolról TV-n tartalamat és meg se nyekkent! Még én is meglepődtem. Nyilván nem kellett semmit kódolnia Samsung TV-k voltak a kliensek.Nézd meg itt is 3 kliens és a proci konkrétan néhány százalékos terheléssel megy.
Korábban olyan jól működött, ugy örültem neki, mostanában meg baj baj után...maga Platform tetszik ezért is vettem meg anno a PlexPasst.
A legfontosabb lemaradt
nem ragaszkodom én a transzkódoláshoz!!! Jó Nekem ahogy van csak játsza le!!!
-
Gabesz87
veterán
válasz
Patice #17544 üzenetére
Hát pont erről beszélek, nekem is így van jelenleg! Van a saját fiókom PIN kóddal védve, és a gyerekeknek az én fiókomon belül egy felügyelt fiók, amire tudnak váltani. Ez eddig rendben is volt, TV-n, media lejátszón stb. Csak a family link miatt a tableten (amit a nekik létrehozott, de általam felügyelt gyerek email címmel állítottam be) nem tudok bejelentkezni. Gondolom a family link korlátozza.
Ez lenne a kérdés, hogy ha itt meghívom az email címük alapján, mint új felhasználó, akkor az úgy járható út-e. Elvileg be tudom állítani ugyanúgy, hogy mit lássanak.
-
sky8304
csendes tag
válasz
Patice #16833 üzenetére
1000/300 a netem,távolira gondoltam,egyenlőre a gamer pc-n van feltelepítve a server azon ismerkedek vele. Amiket letöltöttem filmeket mindegyikből kiszedtem az egyéb hangsávokat csak a magyart hagytam benne a feliratokat meg srt-be raktam a filmek mellé aztán újrakódoltam 4500as bitrátával de 10ezer föle nem nagyon megy egyik se. Szal akkor elvileg 10mbps/felhasználó ha minden igaz így. Tervbe van egy külön gép összerakása valamilyen linux rendszerrel mondjuk se raidet nem használtam még meg windows-os felhasználó vagyok
-
xyzikeee
aktív tag
válasz
Patice #16541 üzenetére
Köszi.
Ránéztem de szerintem minden az alap beállításon van ahogy évek óta. (Auto)A Bios CPU state beállítássai:
[kép]Kis részlet a PLEX logból amikor az akadozás jelenkezik:
Apr 06, 2024 00:33:04.143 [15684] ERROR - [Req#1a39] Unable to find client profile for device; platform=webOS, platformVersion=8.3.0, device=webOS 8.3.0, model=OLED65C32LA
Apr 06, 2024 00:33:04.143 [15684] DEBUG - [Req#1a39] [Now] Updated play state for /library/metadata/459.
Apr 06, 2024 00:33:04.144 [15684] DEBUG - [Req#1a39] Statistics: (7lkddke311nbdgfqs4ie4jt5) Reporting active playback in state 0 of type 1 (scrobble: 0) for account 1
Apr 06, 2024 00:33:04.151 [14376] DEBUG - Completed: [192.168.0.130:35992] 200 GET /:/timeline?key=%2Flibrary%2Fmetadata%2F459&ratingKey=459&state=playing&time=9092013&duration=9805824&playbackTime=308189&playQueueItemID=32&context=unknown%3Ahub.movie.recentlyreleased&row=1&col=2 (7 live) #1a39 GZIP 18ms 620 bytes (pipelined: 3)
Apr 06, 2024 00:33:05.539 [15684] DEBUG - Request: [127.0.0.1:16669 (Loopback)] GET /status/sessions (7 live) #1a3b GZIP Signed-in Token (xyzikeee) (Chrome)
Apr 06, 2024 00:33:05.539 [15684] DEBUG - [Req#1a3b] [Now] Adding 1 sessions.
Apr 06, 2024 00:33:05.543 [14388] DEBUG - Completed: [127.0.0.1:16669] 200 GET /status/sessions (7 live) #1a3b GZIP 4ms 6454 bytes (pipelined: 48) -
merqree
őstag
válasz
Patice #16411 üzenetére
iPad Pro2011-en én nem is látom, hogy átkódolna mobilneten keresztül, de az biztos, hogy nincs elakadás nagyon.
Igaz, nem "durva", értsd: HD és 2.0 sztereo hang nekem megfelelő minőségű anyagokat tárolok és nézek. Pl: "Derült égből Polly"-t nem kell dolby atmos istentudja mennyivel és 4Kban nézni -
foo85
csendes tag
válasz
Patice #16106 üzenetére
Jelenleg a Plex pass nem játszik, 42 ezer forintot most nem ér nekem. Pláne úgy, hogy 1 távoli megosztással van nagyobb bajom. És ahogy olvasgatom, ha kliensoldalt rendberakom akkor elég nekem az ingyenes verzió.
- Most az infuse-t elindítottam próbahónapra és tesztelgetem, aztán azzal az apple tv-k remélhetőleg meg vannak oldva, mondjuk ezekkel volt a legkevesebb bajom eddig is.
- A MI boxra rakok Kodit és megnézem azzal.
- A 2 LG TV meg valószínüleg kap valami lejátszót. Tudom ez annyiba lesz mint a Plex pass, de más okból is jók lehetnek.Már csak azt kéne kitalálnom, hogy milyen kis kütyüt vegyek, mert most perpill nem akarok még egy Apple TV-t 80K-ért....
-
blakey
titán
válasz
Patice #16103 üzenetére
Sokkal nem lesz előrébb, az Infuse "fényévekkel" jobban teljesít lejátszás szempontjából, 0 átkódolás és a formátumokkal is jobban megbirkózik. Mi Boxon a oKdinak szintén nem kell átkódolás, sokkal jobb a Plexhez képest, LG TV-n meg úgyis lesz néha átkódolás, azt nem ússza meg.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Patice #16041 üzenetére
Leszedtem gépre a Plex klienst, azon minden tartalom kifogástalanul megy, úgy néz ki gépen a Brave volt a ludas, alias chromium.
Tv: rendeltem egy Fire TV 4K Max 2023-at.. remélem akármilyen TV-nk is lesz (S90C vagy TCL C805), ezzel a boxal nem lesz gond.
Van még valami amit esetleg érdemes beállítani a PMS-en?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Patice #15131 üzenetére
Hülye kérdés: egy gépen futhat a Plex kliens és a szerver is? Rájöttem, hogy van a nappaliban egy régebbi Intel NUC (8i3BEH) egy passzív házban, amit alig használunk (filmnézés Plex kliensen). Mi van, ha erre csatolok egy külső hdd-t (jó nagyot) és ez szolgál innentől Plex szervernek. Ez működhet?
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Patice #15077 üzenetére
Okés, de nekem ez akkor sem tiszta... mit akar kódolni? Csak játsza le, és az otthoni gigás hálozaton juttassa el a képet illetve a hangot a tv-re. Kétlem hogy ez nagy hardver igényű task lenne... szimplán itt valami nincs jól megírva/lefejlesztve. Ezzel a géppel 4k-ban 160fps-sel játszom, nehogy már egy 40 gigás kis mkv filmecske megakassza a maga 23 fps-ével, ez egy rossz vicc.
értem én, hogy a játékok inkább a vga-t eszik, de akkor bakker, egye azt a plex is.
-
válasz
Patice #15009 üzenetére
Kössz!
Most látom, hogy az egyénileg elnevezett fájlokat nem jól mutatja.
Pl. van egy Asterix és Obelix mappa, amiben van négybfilm, és a TV-n egyben mutatja, nem külön.
Ugyanez a Spencer-Hill mappánál, csak itt még a borító és az infó is egy hasonló nevű drámát mutat.Ki lehet kapcsolni ezt a automata felismerést? Elég lenne, ha csak a file-okat mutatná simán.
-
zseko
veterán
válasz
Patice #14704 üzenetére
+morfondőr Azóta még teszteltem, és direktben, pendrive-ról lejátszva meg se röccen, nem akad, csak Plex-en keresztül. Tehát a tévé lejátszójának nincs vele gondja ezek szerint.
A következő rész viszont ugyanabból a sorozatból jól megy Plex-el is.Ami fő különbséget amatór szemmel látok a kettő között, hogy ami akad az High@L4, ami nem az meg Main@L4. Van még pár másik is (Pl. RefFrames 4 vs. 3, vagy Max bitrate 20Mbps vs. 5Mbps, és még az Encoding settingsben térnek el) de ezeket nem értem.
Majd kiderül mi a helyzet a többi résszel.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Patice #14514 üzenetére
Nem kezdtem el konkrét avikat kiválogatni hogy mi lehet az amit megeszik, úgy döntöttem ami olyan film azt beszerzem MKV-ba ami meg már nem érdekel megy törlésre.
Van pár sorozat ami szintén avi és azokból nincs más verzió, azt átkonvertálom a beépített konverterrel MP4-be, azt tuti megeszi. -
bromi84
tag
válasz
Patice #14508 üzenetére
Köszi, ahogy mondod azt inkább kihagyom, mert nem éri meg. Csak azért kérdeztem mert ahogy beütöttem a gugliba mint kérdés, egyből ezt a Netgear Nighthawk X10-et dobta fel amiben elvileg van Plex Media Server, de ez nem egy mai típus, meg más gyártó is próbálkozhatott a témában (gondoltam én balga)...
-
4264adam
veterán
válasz
Patice #14485 üzenetére
Kábelen van minden.
FHD SDR tartalom reccenés mentesen végig ment “Bullet train” bár a felirat kapcsolásnál végtelen töltés ciklusba kezdett és nem is sikerült megvalósítani hibára futott 2 perc sárga körkörös gondolkodás után. Pedig jó lett volna a Japán és Orosz nyelv alatt ami a filmben 20 perc összidő.
Plex feladata lenne a HDMI kiváltása (5.1hangcsatorna megléte). Ezt teljesíti is viszont ha már lehetséges akkor jó lenne ha nem pusztulna bele egy felirat bekapcsolásba a Q80T-n miközben a server szerepet az SSD és Ryzen 5 5600 tölti be.
Ezekre valamilyen settings ajánlás ? -
havri1
félisten
válasz
Patice #14327 üzenetére
Igen, de kb 2 éve megy a noti nonstop, és használjuk, volt azért módosítás nemrég a mappákban, illetve könyvtárakban, és nem reklamált. Most konkrétan semmit nem enged módosítani. Nem vágom
Az is fura, hogyha a sorozatok mappába bedobok sorozatot, azonnal megtalálja, de az f1-et nem, ez miért?Megnéztem, se vendég user, se másik user, a rendszergazda fiókkal van belépve. De ugyanezzel a plex admin userrel használom én a másik notin plex appot, eddig azon keresztül állítgattam, most onnan se engedi ezt. Se a szerverről.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Patice #14283 üzenetére
Mivel teljesen mind1 hogy torrentt mellet vagy kikapcsolt torrent álapotba van így nem a HDD a sűk keresztmetszet szerintem. Valamiért simán magasabb prioritással kezel mindent a windows mint a plex servert és olyan mintha a saját folyamati elnyomnák és nem kap merelvemez hozzárférésnél időt, vagy valami ilyesmi.
-
Fandango
veterán
válasz
Patice #14143 üzenetére
Statikus IP-t állítottam be Windowsba.
Amikor engedélyezem Plexbe a távoli elérést, akkor egy pár másodpercig jó, de átvált arra hogy nem elérhető. Plexbe is beállítottam, hogy a 32400-as portot használja.
KPC-be beállítottam az IP-t ami windowsba is van.
Mit csinálok rosszul? -
zseko
veterán
válasz
Patice #14073 üzenetére
99%-ban biztos vagyok benne hogy igen.
/Sorozatok/Sorozatnév (dátum)/Sorozatnév SxxExx formátumban vannak. Vannak kisebb eltérések, például az ázsiai sorozatok külön könyvtárban vannak a Sorozatok könyvtáron belül, de ettől függetlenül megtalálja őket. Olyanokat is helyesen megtalál, ami nincs is normálisan átnevezve, pl. olyanok vannak a filenévben mint tvrip.dts.xvid, stb. Meg ha a két évad nincs külön a saját alkönyvtárába téve, akkor is tudja hogy összetartoznak.
A Kodinak egyáltalán nem okoz az ilyen gondot, és még ha okoz is, marha gyorsan és egyszerűen lehet korrigálni amiket hibásnak jelöl, vagy nem ismert fel. Csak azt nincs a tévémen.
Leginkább az az érdekes, hogy miért kever össze három sorozatot egybe? -
AXisBOLD
addikt
válasz
Patice #13961 üzenetére
Szia,
A TV van vagy kábelen vagy WiFin, a PC sajnos csak WiFin tud lenni, de biztos ez a baj, illetve, hogy bent van a sarokban. Tettem egy erősebb antennát a kártyára, ami kábeles és kijjebb tettem a sarokból, így már pufferelés nélkül lement a 4 órás 1080p film.
zsolt501:Értem, köszi
-
bnorci71
addikt
válasz
Patice #13874 üzenetére
Igen W10LTSB
semmi más nem áll le csak a Plex server. Telepítés után ment normálisan július, kb. egy hónapja kezdte ezt.
Energiagazdálkodásban nem piszkáltam azóta semmit, valamelyik nap ránéztem egyébként és nincs engedélyezve alvó mód, Hdd, képernyő kikapcsolás semmi, minden "soha"-ra van állítva.
Van konkrét ötlet mire nézzek rá?
Illetve mint írtam tegnap zenehallgatás közben állt le amit eddig nem csinált.#13875 haxiboy
De jó nekedlátod nálam működés közben nem tud 3órát kb enniyt bír az Airpods és előtte lelőtte magát jóval.
Virtualizáció nincs nem is tudom mi az
Hálózatra se gyanakodnék HTPC klikk a progira és 10-30mp és mehet tovább a zenehallgatás.
Tp-Link wifi kártyán megy a HTPC egyébként. Gép is elérhető
Os beállításoknál mire gondolsz?Ja ha feladatkezelőbe ránézek a Plex Server Update az viszont fut az nem áll le
-
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Patice #13848 üzenetére
Beüzemeltem a Google Chromecast-ot, egyelőre ok, bár van pár kérdés:
- ki hogyan oldja meg, hogy a Plex automatikusan elinduljon, ne kelljen a menüből választani? Próbáltam Launch on Boot app-ot felrakni, de a ChromeCast saját app keresője nem találja, ha meg PC-ről érem a Play store-t és onnan akarom felrakni, közli, hogy ezzel az eszközzel nem kompatibilis.
- végignéztem vagy 20 filmet, mindet viszi szépen, tekerni is lehet benne tök jól. Egyetlen film van, ami ezen az eszközön kifog (se három másik PC-n, se 3-4 mobilon nincs vele gondja a Plexnek). Elindul(na), de kiírja kb 5-6 mp után, hogy "An error occured while attempting to play this video. Please check your network connection and try again.". Persze hálózat van (előtte, utána bármit le tud játszani), és hiába próbálom sokszor, nem akarja. A video tök egyszerű AVI formátum, mp3 hanggal, semmi extra nincs benne:
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Patice #13848 üzenetére
Már meg is rendeltem, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Korábban próbáltam Android TV alapú lejátszókat (bár Kodira, nem Plexre), és annyire nem jött be, sokat kellett kattingatni, mire elindult a Kodi. Kipróbálom ezt az autostart dolgot, meg a gomb átkonfigurálást, és remélem menni fog szépen a nagyiéknak. Ha igen, az ITX PC megy Homa Assistantnak... :-)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Patice #13758 üzenetére
Basszus, és tényleg! Megváltoztattam a usert, majd egy konténer restart, és láss csodát működik! Köszönöm! Nem értem, pedig tegnap is megváltoztattam a tulajt, de csodálkoztam, hogy valamiért borzasztó sokáig tartott, pörgött. Lehet beragadt vmi, és nem sikerült a csere végül. Fő, hogy végre újra megy!
-
Gabesz87
veterán
válasz
Patice #13755 üzenetére
Csekkoltam, jónak tűnik. Felhasználó létre van hozva, hozzáadva a docker csoporthoz.
id felhasználónév ezeket az értékeket adja: UID=1000, GID=100
Az jutott eszembe mondjuk, hogy valamelyik nap, amikor nézegette, a jogosultságokat, az egész Docker mappára megváltoztattam a tulajdonost root-ról a létrehozott felhasználónévre. És rekurzívan alkalmaztam az egész mappára. AZt hittem esetleg ez lehet gond, de most meg ahogy nézem, megint a root a tulajdonosEZ lehet gond?
-
calevara
csendes tag
válasz
Patice #13345 üzenetére
Szia Patice!
A plex asztali pc-n fut, viszonylag egy erős gép. Innen küldöm át tv-re wi-fin a filmeket. Telekomos netem van, egy elég komoly asus routerrel, pont e miatt, hogy ne legyen baj.
Ezt a sebességet mértem most a tv-n lévő app-al hogy milyen a sebesség. Nem hinném, hogy a router lassabb lenne, mert modernebb mint a tv. Ezért vagyok tanácstalan. -
Vertigo18
addikt
-
Horijózsi
csendes újonc
válasz
Patice #12637 üzenetére
A PC-re letöltöttem a Plex szerver programot (PLEX for Windows). A plex.tv oldalon regisztráltam magam és sikerült betallóznom a NAS-on lévő könyvtárakat, amit a web felületen látok is. Samsung tv-én szeretném a fimeket nézni, oda is letöltöttem a Plex alkalmazást. A televizíón kéri a négyjegyű kódot.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Patice #12170 üzenetére
Természetesen ezt jómagam is tudom :D
A TV-n fent is van a kliens app sőt telón és egy másik PC-n is. De hiába egyik kliensbe se teljesen értem hol kéne keresni a YT-s tartalmakat. Természetesen a plugin telepítve a plex media szerverre !Elég csak a YouTubeTV plugin hozzá ?
-
Mátésum
aktív tag
válasz
Patice #11726 üzenetére
Erre én is gondoltam, de a probléma azóta van, amióta a wd my cloud home-t cseréltem qnap ts-230-ra. Eddig egy lg tv-n ment a plex, a wd mycloud home-al, tökéletesen, qnap ts-230-ra cseréltem, ami ugye jóval erősebb elvileg, és azóta nem megy. A tv-t később cseréltem, hisense 50u7qf-re, de a probléma ugyanaz. Ráadásul ugyanazon a hálózaton a számítógépet használva, a Chrome-on a plex-et elindítva el sem kezdi a lejátszást, rögtön írja, hogy nem elég erős a szerver a transzkódoláshoz. De én nem akarok transzkódolni, és (elvileg) már mindent ki is kapcsoltam. Nem is tudom, mit adok annak, már, aki ezt segít megoldani, mert az agyam lassan felrobban, hogy ez nem akar összeállni...
-
chris-v
senior tag
válasz
Patice #11555 üzenetére
Köszi
Akkor marad a külön mappa.Egyébként ha jobban belegondolok, a plex tudhatná magától mit tartalmaz a mappa, hisz megkeresi a hozzá tartozó infót. Elég lenne ömleszteni mindent 1 mappába és a plex-en belül már kategóriánként kellene látni, hogy sorozat vagy film. Nem is értem ez miért nincs megoldva.
-
petir
senior tag
válasz
Patice #11384 üzenetére
Nem vagyok NAT-olva, publikus az IP-m. Net 1000-es DIGI.
(#11385) enginev3.0
Nagyon gyanítom , hogy igen mert olyankor a synoba a CPU állapot pirosra vált és 100%-ra ugrik. Egy régebb LG TV-n próbáltam ki távolról..Próbáltam 720p-t és webrip-et is már...
Segíthet rajtam? Mert ha igen megveszem.
-
blakey
titán
válasz
Patice #11267 üzenetére
Kodi alatt a Beállítások/Lejátszó alatt beállítható, hogy folyamatos legyen-e a lejátszás vagy sem, de inkább nem ajánlom PKC esetében, viszont a lejátszani kívánt anyagnál az OK hosszú nyomása vagy "jobb klikk" esetleg info gomb megnyomására (légegérnél vannak opciók) előjön egy menüsor, ahol kiválaszthatod a "Lejátszás innen" opciót és akkor megy a folyamatos lejátszás. a Plex kiegészítőt nem ajánlom, eléggé problémás a lejátszás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest