- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
Még egy kérdés, jól értem, hogy most a változások után, távolról ha a kliens eszközön saját fiókommal jelentkezek be, akkor ahhoz továbbra sem kell remote pass előfizetés?
Csak akkor ha a kliens eszközön egy másik felhasználó próbál az én szerveremhez csatlakozni?
Azaz a saját szerveremet, a saját fiókommal továbbra is elérem távolról előfizetés nélkül? -
Troy66
lelkes újonc
Akkor ahol fut a beállításokat nézd át. pl synology, hálózati beállítások, plex beállítások, szükséges-e frissíteni a plex szervert. Egyáltalán elérhető-e az internetről a szervered, plex.
vpn nélkül is megnézném. és így tovább. * vpn beállítások jók-e. nem járt-e le valamilyen tanúsítvány. Esetleg plex vagy azt futtató szerver újra indítása.Ilyen dolgok elkerülése miatt , célszerű elindulás előtt letesztelni, minden működik-e.
Telefonról pl működik? Ezt a linket használtad? app.plex.tv/desktop/#!/
Vagy a saját címe a szerverednek + port (port ki van engedve netfelé?) -
Troy66
lelkes újonc
Akkor lehet az a gond. Ha visszaolvasol láthatod, hogy változtak a szabályok és a távoli eléréshez, ezek szükségesek. Vpnnel ezt mennyire lehet kijátszani, azt sajnos nem tudom.
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Most kezdtem el használni a plexet. Gépen fut a szerver, Tv-n az app.
Pár dologban kérnék segítséget.Hogy tudom kikapcsolni, hogy sorozatoknál (most konkrétan anime) ne játssza a főcím dalt miközben keresek az évadok/részek között?
Ha Nézek egy sorozatot és folyamatosan egymás után játsza le a részeket, akkor a feliratot nem jeleníti meg attól függetlenül, hogy ki van választva. Vagy ki kell kapcsoljam, majd vissza vagy pedig kilépni és elindítani az adott részt. Ez mitől lehet?
Illetve milyen ügynököt javasoltok sorozatok, illetve filmek esetén?
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18977 üzenetére
Akkor azveuro is mashol csucsult...😂
Es erdemes kivarni hatha lesz akcio? Vagy felejtsem el? -
Virag.h
aktív tag
válasz
stickermajom #18975 üzenetére
Tenyleg amugy mennyi volt anni plex pass a nagy aremeles elott?
Varhato h a kozeljovoben lesz akcio ahogy kozeledik a karacsony vagy teljesen kizart? -
Virag.h
aktív tag
válasz
Virag.h #18973 üzenetére
Igen az volt a baj h a sample es file egy mappaban volt..., csinaltam egy sample mappat es oda athelyeztem es most le lehet jatszani az egeszet🤞🙏😃 koszonom
-
Virag.h
aktív tag
válasz
enginev3.0 #18972 üzenetére
Sajnos download stationt hasznalok es ott nem lehet. Megprobaltam atmasolni egy parlagon hevero mappabachatha....
-
ACE-
addikt
válasz
burgatshow #18963 üzenetére
Na de ha rajtakapnak csúnya bírságot fizetsz...
Az ilyet meg elég egyszerű tesztelni... hatóságilag is. Szerintem meg is teszik.
-
ACE-
addikt
válasz
stickermajom #18961 üzenetére
Én úgy tudom ilyet nem tehet...
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Panaszkodtam többször hogy otthoni optikai tarr gigabit le-fel (nem voltam NAT mögött)mellett egyszerűen bufferel állandóan a távoli stream ha 20mbps fölött van beállítva az anyag...
Fejlemény!
Költöztem itt Telekom gigabit le-fel van és minden gond nélkül megy a DIRECT PLAY. A 70-80mbps is simán... Pedig itt meg a router is csak átjáró mert mesh rendszer van.
Szóval nem igazán tudom mi lehet a háttérben ... -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
stickermajom #18957 üzenetére
Nem hardvert vásárolsz, hanem ökoszisztémát. A szoftvert is meg kell fizetni. S vannak olyan szoftverek amelyeknek az ingyenes alternatívája gyakorlatilag használhatatlan. Arról nem is beszélve, hogy mekkora szívás lehet abból, ha nem értesz "informatikául". S valljuk meg a felhasználók zöme nem érteni, csak használni szeretné az eszközt. Ebben pedig verhetetlen a Synology.
Amipedig a HDD-ket illeti, valóban így van. De csak nálunk olyan elvetemültek a kereskedők, hogy 2,5x annyiért adják ugyanazt a kapaciást. A világ boldogabb felén majdnem ugyanannyiba kerül, mint a konkurenciáé. Inkább a vizsgálatokkal van baj. Azzal, hogy mekkkora HDD-t tudsz használni. A syno még a 20 TB-nél tart, holott a piacon kapható már sokkal nagyobb, akár 30 TB-os is. Ami egy 4 lemezes eszköz használatának esetén már igencsak érezhető különbség. -
-
Virag.h
aktív tag
válasz
blakey #18937 üzenetére
Ha kabellel csatlakozok akkor semmi transzkodolas(1000/1000mbit) de ha wifin akkor sem igazan csak akkor ha olyan halozaton vagyok ahol gyengebb a wifi....szoval kelleni fog a pass h minden zokkenomentes legyen
A kerdesek:Van jelenleg a synology nak olyan egysege ami nem inteles de a cpu erossegge kompelzalhatja ezt?
-
ugyes
senior tag
Én NAS-ról mentem külön gép + NAS (adattárolás) verzióra, mert az én felhasználói környezetemben sokszor kell transzkódolni, főként 4K és DOVI vagy True-HD DTS és/vagy felirat használat miatt. És van Plex Pass-om. A Celeron J4125 a fenti kombinációkkal olykor nehezen bírkózik meg.
Ha 4K-ban tárolsz inkább, akkor, ahogy Biga123 írta, meg kellene nézned, hogy a FullHD TV-ken van-e transzkódolás most is (és kipróbálni a feliratok kezelésénél is a biztonság kedvéért). Ha igen, akkor ne menj ebbe az irányba. Inkább egy miniPC/SFF PC Intel 11th gen vagy annál jobb processzorral, Plex Pass nélkül minimum I5, de lehet valami nagyon erős AMD is. -
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Elgondolkoztam azon, hogy a pc-t, amin fut a server, kiváltom egy NAS-sal, de nem minden áron.
Ingyenes verzió fut.
Kliensek: egy Fire-os 4k HDR - DOVI képes tv és egy Firestick 4K Max 2 + régi Full HD tv.
A tartalmak a jobb tv-hez vannak igazítva, amik a jelenlegi felállásban a régin is nézhetőek Full HD-SDR-ben.
Ilyen esetben átkodolás van e, amit a server végez, vagy maga a lejátszó csinál valamit, hogy nézhető legyen a gyengébb tv-n ?
Vagyis, ha vennék egy (olcsóbb) 2 lemezes NAS-t (amit még életemben nem használtam), akkor ki tudnám e vele váltani a jelenlegi PC-t úgy, hogy ne ütközzek problémába ?
A lényeg, hogy minden működjön úgy mint eddig. -
blakey
titán
válasz
Virag.h #18931 üzenetére
Itt, így:
Amennyiben a kliensek nem csak Kodi, Infuse (ezek egyáltalán nem fognak átalakítást igényelni), akkor 99%, hogy valamelyik eszköznél átalakítás lesz bizonyos esetekben. Nálam szinte minden kliens megtalálható, néha én is találkozom átalakítással, pedig nem arra vagyok berendezkedve. Mivel nálam a NAS egy médiaközpont, így nem volt kérdés, hogy meglegyen a Plex Pass illetve olyan eszközön fusson a PMS, ami képes a hardveres átalakításra. -
markyskus
csendes tag
válasz
Virag.h #18929 üzenetére
inkább az a kérdés h kell e neked egyáltalán a transkode, én sehol nem transzkódolok, lakáson belül meg pláne nem. sztem, ne a transcode felől közelítsd meg h kell e neked a pass vagy nem
- akarjátok távolról is nézni? (ehhez elég a remote előfizetés)
-kell olyan extra feature h átugrani tv sorozatoknál az intrót és az outról? (ehhez kell a pass)
-ha nézitek távolról akkor is csak ti nézitek 1 fiókkal vagy több fiók nézné (távolról) (ha több fiúk nézné távolról akkor minden fióknak kell remote előfizetés, vagy a szerver tulajdonosnak pass)
-tényleg kell e a tanscode -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Virag.h #18926 üzenetére
Szoftveres gyorsítást mindegyik eszköz tud, de a jó minőségű átalakítás nagyon erős "vasat" igényel. A 423+, de még a 923+ sem birkózik meg a 720p-nél nagyobb felbontással szoftveres átalakítás esetében, úh. igen, ha kell az átalakítás, akkor kell a Plex Pass is.
Egyébként, ha nem használsz átalakítást, tehát olyan lejátszóval használod, ami mindent natívan tud kezelni, pl. Kodi, Infuse, akkor nem kell az átalakítás és így a PP sem. -
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18925 üzenetére
Tehat akkor alap nem tudja a transkodolast? Ha ds423+ van akkor sem? Muszaj pass t vasarolni?
-
burgatshow
veterán
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18923 üzenetére
ertem.
Szerencse h ds423+ va a haznal.... akkor igy nekunk eleg az alap ingyenes verzio igaz? -
burgatshow
veterán
válasz
Virag.h #18922 üzenetére
Szoftveres transcoding-ot a processzornak erőből kell elvégeznie. Ergó ha van egy nagyon erős processzorod, akkor elbír vele.
Vagy, hatékonyabb, ha van rá célprocesszorod (ilyenek a videókártyák), amik ezt "maguktól" tudják.
Összegezve a szoftveres transcoding jobban meg fogja emelni a CPU terhelést, míg ugyanazt a feladatot egy videókártya álmából felkeltve is tudja anélkül, hogy a CPU-tól függne.
Logikus következtetés, hogy ha állandóan transcoding-ra van szükséged és ezt a NAS-od tudja (pl.: 423+), akkor jobban jársz, mint egy 923+-szal (másik topikban is ott vagyok azért tudom.
) pl. ami bár CPU-ban erősebb, de cserébe nincs benne videókártya. Viszont akkor kell Plex Pass.
-
Virag.h
aktív tag
válasz
stickermajom #18921 üzenetére
Huh. Ezt elmagyararaznad? Azt hittem h csak egy fajta letezik....🤦♀️
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18919 üzenetére
Koszonom
Synology nas segitsegevel hasznalnam de ha jol ertelmezem a transzkodolas az alap verzio is tartalmazza igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MIUI / HyperOS topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Formula-1
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AMD AM5 Alaplapok
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!