Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

OnePlus 3 - A harmadik Plus

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28951) Imdre


Imdre
aktív tag

Rosszul írtam, 9.0.4 van fenn :W

(#28952) pècsimunkás


pècsimunkás
addikt

Ma 2x -3x lefagyott a telefon . eddig nem volt ilyen a 3 év alatt . Ha a héten előfordul még a lefagyás , veszek egy OP 7-et . Az OP7 alapvetően tetszik , az OOS pláne ! Az OP 2 év háztól - házig garanciája is nagyon jó , azért is maradnék az OP mellet . Olvastam itt a fórumban ,hogy volt aki az OP3-at vátotta 7 -re vagy 7 pro-ra . Az lenne a kérdésem , hogy az értesítő LED hiánya , mennyire zavaró ? Ki lehet váltani valami alkalmazással ?Fm rádióról , bővithethetőségről le tudok mondani , de az értesítő LED , az nagyon fontos számomra , mert sokszor vagyok lenémítva .Szóval a LED nélkül , lehet -e élni ???
Kamera ügyileg kérdezném , hogy mennyivel jobb - ha jobb egyáltalán - a 7 (pro) kamerája mint a 3-é ?

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#28953) zhata válasza pècsimunkás (#28952) üzenetére


zhata
senior tag

Az értesítési LED hiánya szerintem nem különösebben zavaró. Lehet élni nélküle.
A kamerája SOKKAL jobb, mint a hármasé.
Az ambient displayt viszont - az új értesítéketet kivéve - felejtsd el.

(#28954) pècsimunkás válasza zhata (#28953) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Köszönöm a választ :R ! Vasárnap megyek vissza Nèmetországba , addig figyelgetem a telefont . Ha nem lesz gond , marad mèg . Ha xarakodik , reset - bár ez utóbbi volt pár hete , ès újra telepítès , ès azután döntök . Ha minden ok , marad , ha nem , akkor sajnos telefon váltás .

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#28955) g0dl válasza pècsimunkás (#28954) üzenetére


g0dl
addikt

Az op7 nekem is jobban tetszik, mint a op7 pro, és nem csak az ára miatt, hanem mert számomra felesleges,/nem tetsző változást hoz. Viszont attól tartok a pro árnyékában csak árva gyerek lesz oneplus, és közösségi támogatás terén egyaránt.

(#28956) pècsimunkás válasza g0dl (#28955) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Gondoltam arra amit írtál , de az OP 3-at sem engedte el az OP az OP3 t mellett . Ami nálam fontos : legyen jó kamera , szèp kijelző , Viber , WhatsApp , Messenger , jó GPS . Ezek miatt a 7 pro nem èri meg a felárat nekem , bőven elég a sima 7 is . Igazából a Mi9- en is elgondolkodtam , de az OP support , ès - esetlegesen a a garancia mindent visz . Szóval az OP 7 megèri az árát nekem. Persze , azt sem bánnám , ha helyre râzódna a mostani telefonom , ès a következő 1-2 èvben nem lenne semmi gond . Sőt ... Az lenne a legjobb !

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#28957) venom8888


venom8888
őstag

Sziasztok. Ez az athuzott karika a jobb sarokban mit jelent?

(#28958) snyper990 válasza venom8888 (#28957) üzenetére


snyper990
őstag

Szerintem a "Ne zavarj" mód lehet, bár így kép nélkül elég nehéz kitalálni...

(#28959) PistiSan


PistiSan
addikt

LineageOS-t használok, a fórumos vissza keresésem alapján már 2 éve, akkor felraktam a "blu_spark" féle TWRP verziót, évekig használtam, aztán mivel elvileg van hivatalos TWRP támogatás a telefonra, szépen felraktam az ottani verziót is, ami ez első LineageOS OTA frissítésnél haza is vágta a rendszert. Utána vissza tértem a régebbi, jól bevált recoveryhez.
A következő ilyen nagy szívás akkor következett be, amikor a a LineageOS 16 (Android 9 alapú) kötelezővé tette az új OOS alapú Modem+Firmware (Stable9.0.4 Firmware+Modem_OnePlus3.zip) használatát, csak úgy engedett frissíteni, hogy ezt előbb telepítenem kellett hozzá. A frissítés megtörtént, utána pedig közölte a telefon, hogy a titkosítási jelszó megfelelő, de az adatok megsérültek, ezért kért egy rendszer visszaállítást, ami belső tárhely teljes törlésével járt. (Igazából ez az egy gomb volt, tehát mást nem is tudtál csinálni)
Gondoltam, most hogy már úgyis kénytelen vagyok mindent újra tenni, fel rakom végre a hivatalos TWRP-t megint, hiszen senki nem panaszkodik rá, és persze jönnek a frissítések is folyamatosan, szemben a "twrp-3.2.1-x_blu_spark_v8.61-op3_op3t.img" verzióhoz képest, ami 2017 végén jelent meg.
Tehát frissítettem megint az új verzióra "twrp-3.3.1-0-oneplus3.img" meglepve tapasztaltam, hogy a telefonról a titkosítás megszűnt, de mivel sok idő a menüpont szerint a titkosítás, ezért kicsit halogattam a dolgot. Frissítettem közben a rendszert OTA-n keresztül, aztán rányomtam a titkosításra, kb 10 perc lehetett, szóval feleslegesen aggódtam, úgy tűnt minden rendben van.
Utána a következő rendszer frissítésnél már bátram nyomtam rá, hogy mehet.
Újraindult a telefon, és a titkosítás feloldásához a jelszó kérő mező nem jelent meg, csak simán frissített a rendszer, ami már elég gyanús volt. A telefon végül újraindult, és rögtön hibaüzenetek fogadtak, nem ment a google play service, meg kb semmilyen app ami ahhoz kapcsolódott. Resetelődtek az app jogosultságok.
Tehát véleményem szerint a hivatalos TWRP jó akkor, ha nincs titkosítva a telefonod, akkor nincs vele gond, de ha titkosítod, akkor hibára fut. Azt gondoltam, hogy én vagyok az egyetlen ezzel a hibával, itt soha nem olvastam ilyesmiről. Rá kerestem a neten a hibára, és meglepve tapasztaltam, hogy más is így járt mint én, és jelezte a TWRP fejlesztői felé a hibát, és javítás ígértek, persze most pont nem találom a linket.
Szóval a konklúzió jelenleg az, hogy ha LineageOS-t akarsz használni, és a titkosítás be van kapcsolva a telefonodon, akkor jelenleg még mindig a "twrp-3.2.1-x_blu_spark_v8.61-op3_op3t.img" használata az egyetlen stabil megoldás.
Persze jó lenne, ha valaki megcáfolna, de 2x is megszívtam ezzel a dologgal, és minden alkalommal a gyári TWRP volt a közös pont.

(#28960) pècsimunkás


pècsimunkás
addikt

Sajnos ma is többször kikapcsolt az OP , ès vettem egy Samsung A50 - et . Első benyomások alapján tetszik . Gondolkodtam nagyon az OP 7 - en , de nekem most nem èrt meg kb 250 eurónyi pluszt . Kicsit nagyobb a Samsung , de a kijelző lâtványosan nagyobb .

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#28961) N_A_S válasza pècsimunkás (#28960) üzenetére


N_A_S
veterán

Én is váltottam ma. Nekem szempont volt az, hogy kicsit korszerűbb chipet, és kompaktabb telefont kapjak, így a Huawei P20-ra esett a választásom. Használt piacon nézelődtem, ezeket most egész jó árban lehet apróról kapni, 60K környéke, úgy hogy az ugynacsak használtan 100K-s mate 10pro szíve van a kicsikében. Első tapasztalatok alapján bejövős a telefon, fogása kényelmesebb, és nem az sikamlós, mint az OP3-nak. Hozzáteszem, az OP3-at is nagyon szerettem, és szeretem is a mai napig, nem is fogom el adni. Csak sajnos nekem is előjött a kamera bug, meg nem is volt vigyázva rá nagyon, így a kijelzője elég karcos szegénynek, de bírta a strapát. Egy ideje amúgy már AquariOS-el használom, ami nem rossz, de ezeknek az új custom romoknak már valahogy nincs meg az a varázsa, mint ami mondjuk régen egy Nexus S-nél volt. Nincsenek igazán jó romok, vagy csak én fáradtam bele hogy rom, meg kernel kombókkal kisérletezzek.

Egyébként ezekben gondolkoztam még a teljesség igénye nélkül (tudom a kompaktabb kivitel nem mindegyikre jellemző)

Xperia XZ1C / Galaxy S8 / OP5(/T) / Xiaomi Mi Mix 2(/S) / HTC U11

U11-et találni fenn sokszor akár 50K alatt is, és Snapi 835 van benne, ami azért nem rossz, a többi olyan 60-70 környéke, mondjuk mostanában az OP5 árak feljebb mentek.

https://tinyurl.com/phnas

(#28962) TomMusic


TomMusic
őstag

Na a szemétláda már megint kezdi az idegesítést. Megint nem jönnek az értesítések..
Pedig friss, (elvileg) gyári a rendszer.
Tök jó, hogy akkor látom az emaileket, mikor megnyitom a gmailt, ugyanez a messenger meg bármi.. :W
Illettve most a messenger pont jó..

[ Szerkesztve ]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#28963) ilyr válasza pècsimunkás (#28960) üzenetére


ilyr
tag

Látom nem vagyok egyedül a kutyás háttérképemmel... :D

(#28964) ilyr válasza TomMusic (#28962) üzenetére


ilyr
tag

Próbáltad már az "Advanced Optimization" menü alatt kikapcsolni mindkét opciót (Deep optimization / Sleep standby optimization)? Már ha 9-es Androidot használsz...

(#28965) TomMusic válasza ilyr (#28964) üzenetére


TomMusic
őstag

Igen, 9-es droidot használok.
A "Sleep standby optimization" be volt kapcsolva, kilőttem. Bár remélem ezzel nem lesz rosszabb az amúgy is gázos akkuidő.
Köszi az infót! :R

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#28966) ilyr válasza TomMusic (#28965) üzenetére


ilyr
tag

Mennyi idős a telefonod, hogy gázos az akksi idő? Csak mert nekem a két évéhez közeledvén szintént kezdett eléggé gyengülni, aztán az USB csatlakozó töltő problémája miatt még gariba visszaküldtem és kértem egy akksi cserét, azóta érezhetően jobb a helyzet...

(#28967) TomMusic válasza ilyr (#28966) üzenetére


TomMusic
őstag

Használtan vettem tavaly október végén. Bár most hogy belegondolok, a legutóbbi frissítés után volt nagyon gázos, azóta mint ha javult volna a helyzet. Szóval ha melóhelyen felrakom kicsit tölteni, akkor simán bír egy komplett napot netezéssel fészbukkal.
Ha meg elhagyom a civilizációt, akkor viszek powerbankot.

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#28968) ilyr válasza TomMusic (#28967) üzenetére


ilyr
tag

Azzal számoljál, hogy vidéken, ahol esetleg gyengébb a jelerősség, a mobil kapcsolat is jobban meríti a telefont...

(#28969) TomMusic válasza ilyr (#28968) üzenetére


TomMusic
őstag

Budapesten vagyok. :U

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#28970) ilyr válasza TomMusic (#28969) üzenetére


ilyr
tag

A "Ha meg elhagyom a civilizációt" részre reflektáltam... :)

(#28971) SPeti1984


SPeti1984
senior tag

Sziasztok!

Szerettem volna ma képeket lemásolni a telefonomról, így összekötöttem adatkábellel a notebookommal a telefont. Átkattintottam Fájlátvitelre a telefont de üres mappát jelez csak. Felraktam a oneplus usb drivert is de így se változott semmi. Gép is telefon is újra lett indítva. Android 9 és win 10 a szoftverek. Mi a teendő ilyenkor?

(#28972) snyper990 válasza SPeti1984 (#28971) üzenetére


snyper990
őstag

Én azzal kezdeném, hogy eltávolítom a feltelepített drivert a vezérlőpulton keresztül, majd az eszköszkezelőből is eltávolítanám az eszközt (ez utóbbit csak akkor lehetséges, ha csatlakoztatva van, különben nem jelenik meg a listában)
Majd kihúzod, újra bedugod, és a megjelenő, telefonon lévő partíción lévő drivereket telepíted. Azokkal mennie kell.
Ha mégsem, akkor próbáld másik usb porttal, ha az sem, akkor másik kábellel. Ha azzal sem, akkor telefont kikapcsolva pl. fogpiszkálóval óvatosan kotord ki a zsebpiszkot a telefon usb csatlakozójából.
Ha ezek után sem megy, írj, aztán ötletelünk tovább

[ Szerkesztve ]

(#28973) SPeti1984 válasza snyper990 (#28972) üzenetére


SPeti1984
senior tag

A particion megjelenő drivert telepítettem illetve kipróbáltam 1 win10-es asztali gépen 1 win 10-es laptopon és egy win 7-es laptopon. Mindegyiken megjeleníti a két particiót, az egyikben a driver van a másik meg üres. Szeretném lementeni a több száz képet a telefonról de így nem tudom sajnos. Gyári kábellel próbáltam.

(#28974) dbius válasza SPeti1984 (#28973) üzenetére


dbius
veterán

Ne kínlódj driverekkel (elvileg egyébként nem kellene), hanem ftp szerver appot használj a feladatra, ha van wifi. Az ftp szervert a telefonon elindítod, gépen meg fájlkezelővel csatlakozol és mented a képeket.

Pl. mixplorer, de playen annyit találsz, amennyit csak akarsz.

(#28975) SPeti1984 válasza dbius (#28974) üzenetére


SPeti1984
senior tag

Köszönöm, így működik és elérem a fájlokat. :)

(#28976) dbius válasza SPeti1984 (#28975) üzenetére


dbius
veterán

Szívesen :K

(#28977) N_A_S


N_A_S
veterán

Ilyen problémába ütköztem mióta a P20-at használom. Még mindig az OP3 az elsődleges telefon, de ua a Google Accounttal vagyok bejelentkezve mindkét készüléken. A szenzor sziget miatt van gondolom. Valaki találkozott már hasonlóval? Esetleg tudtok valami megoldást?

:R

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/phnas

(#28978) dbius válasza N_A_S (#28977) üzenetére


dbius
veterán

Mi a gond? Sajnos én kép alapján nem látom, hogy hol és mi a probléma.

(#28979) N_A_S válasza dbius (#28978) üzenetére


N_A_S
veterán

A képernyő tetején lévő fekete sáv. Viszont ha screenshotot csinálok akkor nem jelenik meg, ezért fotóztam

https://tinyurl.com/phnas

(#28980) dbius válasza N_A_S (#28979) üzenetére


dbius
veterán

Nem lehet, hogy a készülék beállításai között kellene valamit állítani, pl. értesítési sáv? Illetve mintha rémlene, hogy pl. Nova launcherben is van valami hasonló beállítás, hogy áttetsző legyen, vagy más színű.

(#28981) bAtt001 válasza N_A_S (#28979) üzenetére


bAtt001
addikt

Fejlesztői beállításokban lehet kapcsolni, notch szimuláció fejlesztőknek.

(#28982) Bembee12 válasza N_A_S (#28979) üzenetére


Bembee12
aktív tag

Menj be a fejlesztői beállításokba (beállítások, legalul "A telefonról" ott a "builszám"-ra nyomj rá gyorsan párszor akkor aktiválódik a fejlesztői beállítások, amit a "Rendszer" menüben találsz) és ott keresd meg a "Képernyőkivágás szimulálása" opciót, hátha valamiért ott állítódott el a dolog

Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC

(#28983) N_A_S válasza bAtt001 (#28981) üzenetére


N_A_S
veterán

Köszönöm! Siker! :R :)

https://tinyurl.com/phnas

(#28984) gezatata


gezatata
aktív tag

Sziasztok!

Sajna a OP3-am vízbe eset, minek következtében a wifi rész véglegesen meghibásodott.

Van arra valami mód, hogy a laptop nettjét kábelen keresztül megosszam a OP3-al?

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#28985) gezatata válasza gezatata (#28984) üzenetére


gezatata
aktív tag

számomra hihetetlen de sikerült megoldást találni rá.
ezen a videón mindent szépen elmutogat

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#28986) Ozsi009


Ozsi009
tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az OP3 tudja a magyarországi telenor LTE-t? Esetleg ezt be kell állítani valahol? Nekem mindig maximux H+ van.

Köszi!

(#28987) bAtt001 válasza Ozsi009 (#28986) üzenetére


bAtt001
addikt

Tudja persze, nézd meg az APN beállításokat "Telenor online"-nak kell lennie, ha semmi sem segít lehet kérni egy sim kártya cserét ha régebbi a kártya.

(#28988) PistiSan válasza Ozsi009 (#28986) üzenetére


PistiSan
addikt

Nekem úgy rémlik, hogy nem mindegyik modell tud minden frekvenciát, nekem A3003 van, (névjegynél írja), ezzel megy minden magyarországi 4G-s hálózat.

(#28989) L4mie válasza PistiSan (#28988) üzenetére


L4mie
veterán

kínai régiós lehet nem tudja a b20-at, de nagyobb városokban akkor is látnia kéne az LTE-t mert ezekben más frekvencián megy (nekem volt op3 előtt még b20 nélküli xiaomi-m, pesten lazán ment a 4G)

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#28990) Ozsi009


Ozsi009
tag

Oké, köszönöm mindenkinek 🙂 akkor ebből SIM kártya csere lesz, mert az APN beállításokban "Telenor online" van, a modell pedig A3003.

(#28991) ilyr válasza Ozsi009 (#28990) üzenetére


ilyr
tag

Azért még nézd meg a SIM beállításoknál, hogy nincs-e véletlenül 2G/3G-re limitálva... :)

(#28992) S.ATi


S.ATi
tag

Sziasztok!

Gondoltam leírom tapasztalataim. Szóval akinek a 9.0.4 frissítés után fagy a telefonja(lassú, gyorsan merül. melegszik, kikapcsol magától stb.) az alábbi leírást követve nekem minden gondom megoldódott. A telefon gyors, nem tapasztaltam hibát, akkumulátor 2 napot bír.
Szóval a lépések:
- flash twrp recovery
- format data -> yes
- wipe everything
- factory reset
- change data partition to f2fs in twrp
- repair data partition in twrp
- repair cache partition in twrp
- repair system partition in twrp
- reboot recovery
- transfer 9.0.4 stock rom on phone in twrp
- flash 9.0.4
- reboot to system

Remélem tudjátok használni.

Üdv

(#28993) syler123


syler123
veterán

Azt hiszem eljött az ideje Lineage OS-t vagy valamit tenni a telefonra, mert a végén földhöz vágom. Nem ehhez szoktam, sokszor hulladék lassú, elfordítom a képernyőt és másodperceket várok mire átfordul, ehhez így türelmem nincs. Az új verzió elhozta a telefon vesztét.

[ Szerkesztve ]

(#28994) S.ATi válasza syler123 (#28993) üzenetére


S.ATi
tag

Csak csináld végig a lépéseket amiket írtam és nem lesz semmi gond vele. Mentést készíts előtte, mert minden adat veszik.

(#28995) takacsbotond


takacsbotond
őstag

Sziasztok! Hogy tudok váltani a felhasználók között?

Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?

(#28996) Tibko8 válasza takacsbotond (#28995) üzenetére


Tibko8
senior tag

Ha erre gondolsz akkor a képen bekarikazott részre nyomj. [kép]

Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro

(#28997) silvergod válasza S.ATi (#28992) üzenetére


silvergod
őstag

erről a romolás témáról van valahol valami normális leírás? esetleg magyar is?
mik az első lépések hogyan induljak neki,adb,bootloader,recovery felrakás,rom stb...
honnan tudom ezeket letölteni? stock romot honnan lehet tölteni?
köszi

[ Szerkesztve ]

Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod

(#28998) syler123 válasza silvergod (#28997) üzenetére


syler123
veterán

Ez engem is érdekelne.

Meg az is hogy melyik a jobb a gyári 9.04 vagy mondjuk a Lineage OS.

(#28999) S.ATi válasza silvergod (#28997) üzenetére


S.ATi
tag

Itt van egy leiras. Oneplus 3 Toolkit teljesen jó hozzá.4.7-es verzió ami nekem bevált.
https://forums.oneplus.com/threads/toolkit-oneplus-3-3t-and-5-easy-to-use-root-recovery-drivers-bootloader-32-bit-64-bit.590277/

Gyári romot a gyártó honlapjáról le lehet szedni. Oneplus.com
A 9.04 nekem nagyon bevált. 2 napot simán megy egy töltéssel a telóm, kb 3 - 3,5 ora kijelzőidővel.Játszani nem szoktam telón.

[ Szerkesztve ]

(#29000) takacsbotond válasza Tibko8 (#28996) üzenetére


takacsbotond
őstag

Erre, köszönöm. :R

Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.