Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:05:25

LOGOUT.hu

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10150) Pittyolo


Pittyolo
csendes tag

Mivel úgy láttam,hogy elég nehéz dolog ez a bootloader nyitás,ezért úgydöntöttem megpróbálkozok vele énis,éshát részemről sikeres volt a művelet,pedig v20h-ról indultam. Hátha jóljön valakinek,leírom hogycsináltam:

1. Ezt a leírást alapul véve először feltettem az első hsz-ben lévő v10A-t (igazából már magam se értem miért jutott ez eszembe,szerintem felesleges lépés volt,de a végeredmény a lényeg). Laptopot használok,win7 64bit,és a művelet végrehajtása alatt SEMMI nem volt usb-vel a gépre kötve a telefonon kívül,még egér se. A leírás 6. lépésénél figyelmeztet,hogy ha JB-ről jön az ember,akkor nem kell újraindítani a telefont,csak szoftver módban a géphez kapcsolódni,ezt minden esetben jó figyelembe venni,mert ha már volt JB a telefonon,akkor csak így működik. A v10A felrakása sikeres volt,újrainduláskor egy kis probléma akadt,az LG logónál nem jutott tovább,de hard reset megoldotta,ahogy a leírásban is van.

2. Miután rájöttem,hogy nem találok normális ICS bootloader nyitó leírást jöhetett a következő kdz telepítés,a nemrégiben linkelt v20B EU Open. Hasonlóan jártam el,mint az előbb,szintén érvényes a leírás 6. lépésénél,hogy JB-ről jöttem,így csak szoftver módban kapcsolódás,és intéz mindent,a végén még hard reset se kellett.

3. Most jött egy kicsit hosszadalmas művelet, ezt a leírást használva belekezdtem a bootloader nyitásába. LG driver már nyilván megvan,a fastboot driverrel küzdöttem egy kicsit. Ezt alapul véve próbáltam,és közben kétszer kellett feltennem az omap drivert (első alkalommal nem emlékszem,hogy milyen nevet írt az eszközkezelő,talán valami OMAP Device,de feltűnő lesz,mert folyamatosan megjelenikíeltűnik;második alkalommap LG P2 néven jelent meg). Miután ezzel megvoltam,letöltöttem a többi szükséges dolgot is,belekezdtem az első lépésbe. Telefon bedug,szoftver mód,vártam 30 percet (voodoo szerencse),leírásban lévő parancsokat elkezdtem,adb devices alatt látható volt a készülékem,szóval mehetett az oem-unlock (fontos,hogy minden kisbetű),telefon újraindult,bejött rajta,hogy nyomjam meg a hangerő+-t a bootloader nyitásához,megnyomtam,és meg is jelent a fastboot menü. :)
Azthiszem az utolsó lépés nem működik a legtöbb embernek,úgyhogy a továbbiakat már nem írom,ígyis elég hosszú lett,de hátha valaki talál benne egy olyan lépést,amit kihagyott és ezzel segíthetek. Sok sikert mindenkinek! :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.