Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3216) szaszlaci válasza Zolee11 (#3212) üzenetére


szaszlaci
addikt

a /D vagy a disabled sok meghajtón nem működik, ill egy folyamatos fejparkolást idéz elő
Sok esetben nem csak ez, de a többi parancs sem úgy működik, mint kellene. És nem csak folyamatos kattogást csinálhat.

Az, hogy nálad néhány lemez jó, nem jelent semmit. Valakinél lehet, három Black-ből elromlott kettő, az se lenne statisztika.
Ellenben akik garanciáztatnak, tehát átmegy a kezükön sok darab, és tudják azt is, hogy miből mennyit adtak el, na ők is egyöntetűen azt mondják, hogy nagyon rossz a Green.
Nem lehet, hogy ami a gyártósoron a határérték szélére kerül, azt csökkentett teljesítménnyel eladják, és azt mondják, hogy ez energiatakarékos? Mert pontosan így működik az osztályozás. Processzorok gyártásánál ismerős lehet ez a metódus.

Persze, nem csak az adatsűrűség számít, de annak fejlődése jól megfogható. Ki kell kapcsolni a virtuális memóriát, amit vagy tíz éve szajkózok, és akkor megszűnik az ilyen tipikus szenvedő vinyóra való várakozás.

Wdidle3 a program neve. Idle = tétlen, ami jelen esetben (de nem kizárólagosan) a parkolásra utal. Ennek vezérlése HDD firmware szintű, ebbe nem szólhat bele az oprendszer. (Az más, hogy lehet trükközni oprendszer alól, de akkor se az irányítja.)
Sokat mond egy cégről, hogy rögtön elkezdtek a Linuxra mutogatni.

Igen, még mindig szükség van piszkálni. A baj, hogy a parkolás teljes kikapcsolása egyáltalán nem biztos, hogy jó, mert ha nem mozog, túlhevül a lemezen az a sáv. Ezért kell mindig egyénileg mérlegelni az adott lemez, felhasználás és aktuális működése/működésképtelensége alapján. Sajnos továbbra is kattognak az itt kérdezők alapján, és ha három hónap alatt összeszedett mondjuk százezret, az biztos, hogy nem jó és a gyártó vagy nem tudja, mit csinál, vagy nagyon is tudja... Ezzel pedig hiába viszed vissza, mert a lemez (a gyártó által megadott) SMART határértékek alapján, amit megnéznek (a gyártós saját programjával), nem minősül hibásnak. Persze szervize is válogatja. A másik, ha valaki vett egy laptopot, nem akarja az egészet visszaküldeni, másképp pedig nem megy a gar.

A nagyobb baj, hogy (2.5-ös esetén főleg), hála a gyárátadásoknak és össze-vissza matricázásnak, nem lehet semmit ajánlani. Szerintem a bolt által vállalt 5 év garanciás Black az egyetlen alternatíva, de eddig kb. mindenki azt mondta itt, hogy neki drága.

tgabe25: nem hiszem, hogy közvetlenül épp emiatt rossz. A tönkremenetelben segíthetett. Úgy tűnik, nem tudja olvasni a lemezt, ami valószínű, hogy épp a fejrugó elfáradásának az oka. Persze bármi más is lehet, de ez mellett szól a másik gép -> másik táp, ami a fejszerelvényen lévő erősítő áramkör eredményeit befolyásolja.
Vagy bármi másik része is tönkremehetett, de a problémát ez nem fogja megoldani. SATA táp érintkezik jól? Táp rendben van, elég erős?

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.