Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2801) Killer01 válasza SchumiBácsi (#2794) üzenetére


Killer01
őstag

most őszintén, a hdd-k fejlesztő/gyártó mérnököknek mi a bánat közük van a vga/proc/stb alkatrészekhez?! Megértem a nézőpontod (mint szintén end user), de a gyártás/fejlesztés nem úgy működik ahogy sokan elképzelitek...

(#2802) SchumiBácsi válasza Killer01 (#2801) üzenetére

Semmi de egy asztali gépben 1ébként mi értelme a parkoltatásnak ha nem a spórolás valamivel? Érdekes pont a WD-RED jött ki úgy hogy inteli-power 7200rpm, ha kiparkol akkor már csak 5400rpm, aztán kiderült hogy az inteli-power csak annyi hogy parkol...

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#2803) Killer01 válasza SchumiBácsi (#2802) üzenetére


Killer01
őstag

:DDD mikor az első green-ek megjelentek (pedig az se mostanában volt) már ment ez a hülyeség (rpm változtatás).

(#2804) szaszlaci válasza SchumiBácsi (#2799) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nekem úgy tűnik, elképzelhető, hogy félreérted az egész problematikáját.
1. Ha túl hamar parkolni megy tétlenség után, túl sok parkolás jön össze, akár már a garanciaidőn belül elérheti az ígért maximumot. Ebben az esetben még talán a notilemezek közt a WD a legjobb a maga 4 – 8 mp-vel.
2. Ha gyakorlatilag hibás működésnek tekinthető metódus során a villáról rögtön visszaugrik, és üresjáratban kattog, az nagy baj, mivel nagyon gyorsan emeli a számlálót. (8 mp -> 24 óra -> tízezer parkolás akár.)
3. Ha még a lemez is leáll, netán menet közben valamiért kiugrik parkolni (ilyen is van), megint csak bajos, nem is kicsit.
4. Ha nem megy soha parkolni, és tétlenség közben egy sáv fölött áll, nem jó, túlzottan megmelegedhet a sáv (és a fej is valószínű), megint csak tönkremegy.

5. Notilemeznél vagy "védi" a torrent, tehát mozog és nem parkol, ez jó. Vagy eltelik több idő, mire parkol, a LUC számláló nem fog drasztikusan növekedni.
6. Bizonyos programok valamit kérdeznek a lemeztől (valószínű a SMART vagy a puffer felől közvetlen, de ez csak tipp), így nem parkol. Melegszik-e a sáv? Rendszert tartalmazó lemeznél nem valószínű, adattárolónál viszont nagy az esély rá.
7. Desktop méretű lemeznél más gyártó nem igen csinálja. A sáv sem hevül túl. (Lehet, szép lassan direkt mozgatja, vagy a lemez középére teszi, ahol jóval kisebb a felületi sebesség.)

2800:
Nem is rád értettem, hanem arra, ha valakit nem érdekel, menyit fogyaszt egy berendezése.
Persze hogy elfogadhatatlan, hogy sorra mennek tönkre a lemezek a parkolás miatt. Desktop méretben ezt csak a tervezett elavulással tudom magyarázni, mivel ez tuti hogy lényegtelenül kevés energiát takarít meg. Még notiméretben is. (A gépemben WD lemez van, nem olyan messze az 1000 nap üzemtől, parkolás 5 perc, eddig 100 %-os. Igaz, figyelek a hőmérsékletre és a hőingásra is.)

Vásárlás? Ha 3.5", biztos másik márkát választanék. Mondjuk itt egy saját tapasztalat is.

Változtatható rpm: nem-nem, semmit se változtat az, csak (rendkívül) ügyesen van megfogalmazva a marketing. Valahol 7200 és 5400 között fixen pörög, annyi az egész.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2805) StSanya


StSanya
őstag

Szóval a környezetvédelemre hivatkozva megtakarítunk néhány wattot, hogy aztán gari idő lejárta után nem sokkal az egész HDD mehet a szemétbe (környezetszennyezés), és vehetünk nem kevés anyagból (fém, műanyag, stb.) és energiából előállított másikat... Értem...

:DDD

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#2806) Killer01 válasza StSanya (#2805) üzenetére


Killer01
őstag

Ne keverd bele a fogyasztói társadalomra épített piacgazdaságot...de egyébként igen :D

(#2807) shield válasza szaszlaci (#2798) üzenetére


shield
őstag

"Félig meg tényleg leszarja, mennyit fogyaszt, amíg apu fizeti a villanyszámlát, meg van még elég szén, amit el lehet tüzelni."
Most ennek van ám értelme. Ha kicsit szétnézel a környezetedben, ami pazarlás, akkor ez fejparkolási energia takarékosság kb. 1 szem homok a sivatagban. Ha nálad ez a takarékosság is számít, akkor gondolom a gépedbe nem rakod bele a több száz wattot zabáló videó kártyát sem, ami már számítana. Gazdaságosabb nem használni PC-t sem.
Itt ez a 'takarékoskodásdi' egy semmit érő dolog ebben a világban, de vannak akik jól megélnek belőle.
Annyira piti dolog a többi dologhoz képest, hogy tényleg letojom. Egyébként az elektromos árammal nem is takarékoskodom, mert rengeteg készülékünk van és használom is.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2808) Killer01 válasza shield (#2807) üzenetére


Killer01
őstag

Tudtommal vga/proc/stb vonalon is megvan ez az energiatakarékossági törekvés (elég ha a Core M vagy a GTX 980 meg van említve). Nyilván hülyén jön ki, hogy a hdd hiába fogyaszt kevesebbet 30 %-al pl az elődjéhez képest, ha ez neked csak 2 W-ot jelent...de picit szakadj már el a saját gépedtől: ha 1 milla van ebből a "takarékos" hdd-ből eladva a régi helyett az már jelenthet pár vagonnyi szenet, amit -emiatt- nem kellett elégetni az erőművekben. Persze ezt a 2 W-ot sem úgy kéne elérni, hogy beledögöljön a hdd az adataiddal együtt, de ezt feljebb kitárgyaltuk.

(#2809) szaszlaci válasza shield (#2807) üzenetére


szaszlaci
addikt

Félreértesz. Nem a pár Wattról van szó, egy ilyen parkolás szerintem legjobb esetben egy Watt lehet a kb, tízből, amit egy 3.5-ös fogyaszt. Hanem arról, ha valaki úgy áll a dolgokhoz, hogy tökmindegy, mennyit fűt el. Ilyen egy több száz Wattos VGA, (hogy kellő grafikai részletességgel lehessen virtuálisan gyilkolászni). Egy égve hagyott lámpa, nyitva hagyott hűtő, stb.

Ez a WD Green-es marhaság más dolog, ha picit visszaolvasol, eléggé savazom ezt a vonalat, meg a WD egész parkolósdiát. Kicsit olyan, mint a szándékosan tönkremenő izzók és egyéb világítótestek, ha már a világításnál vagyunk.
Senki konkrétnak nem írtam, amit írtam, általánosságban jegyeztem meg.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2810) shield


shield
őstag

Ezt érdemes mindenkinek elolvasnia. A villanykörte összeesküvés

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#2811) lukaszokni


lukaszokni
aktív tag

Üdv!
Van egy WD10EARS-om, még 2010-ben vettem biztonsági mentések tárolására, egy évben pörgött vagy 2 órát, most viszont be kellett fognom tárhelynek.
Meglestem wdidle3-vel, 8 másodpercre van állítva, tehát alapon van.
Szept. 10-én raktam be a gépbe, akkor állt 538-on az LCC, azóta tegnap ment a legtöbbet a gép (20óra), mai napon 916-nál járok, tegnap kb. 100 pakolódott bele. Ez magas számnak számít? Érdemes állítgatnom?

Amíg írtam a kérdést, folyamatosan frissítgettem a sentinellt, de nem mozdult meg 916-ról, kikapcsoltam előtte a uTorrentet, arra gyanakodtam, h molesztálja... :U érdekes...

Off2: most néztem a seedgépben lévő 2TB-osat, 7-e óta kettő moccant. :DDD én már nem értek semmit. :D

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#2812) lukaszokni válasza lukaszokni (#2811) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Áhh, indokolatlanul pakolgat. Nem 8 másodpercenként, de ide-oda rakosgatja a fejet. Kb. egy perc alatt 2-3x. Torrent, vírus írtó, minden ki van kapcsolva...
A sentineles ajánlással élve tiltsam?

mAtx4ever!

(#2813) lukaszokni válasza lukaszokni (#2812) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Visszaolvastam két oldalt, hát meg vagyok rökönyödve kicsit.
Az még hagyján, hogy kiparkoltatja, de miért nem hagyja ott?! :W
Pont azzal spórolna energiát, ha utána meg sem moccanna, ha én meg sem nyitok erről a meghajtóról semmit. De valami mindig életre kelti.. (win7 64bit)
Jó lesz, most már csak 62 percenként fog mocorogni... :(((
Bocs az offokért, és hasznos a topic, jól jött! :R

mAtx4ever!

(#2814) Krystal_s válasza lukaszokni (#2813) üzenetére


Krystal_s
addikt

A "legszebb" az egészben, hogy még a gyártó is problémának nevezi ezt és próbálja ráfogni a Linux/Windows rendszerre, hogy az nem kezeli megfelelően. Na persze mindegyik rendszer "hülye" :F Talán az okos fejlesztőknek össze kellett volna egyeztetniük ezt a funkciót a különböző rendszerekkel, hogy azok jól kezeljék.

"Some utilities, operating systems, and applications, such as some implementations of Linux, for example, are not optimized for low power storage devices and can cause our drives to wake up at a higher rate than normal. This can negatively impact some of the power savings associated with WD Green Power drives and artificially increases the number of load-unload cycles. The increase in load/unload cycles for a typical desktop user are within design margins (drive has been validated to 1 million load/unload cycles without issue)."

Nem tudom milyen néhány rendszerről és alkalmazásról beszél, amikor minden Win és Linux (úgy tudom MacOS) alatt is ezt csinálják ezek a lemezek és még számos gyártóé és az összes notebook HDD. Nálunk itthon mindhárom teljesen különböző notebook hdd esetén is ez van.
Csodálom, hogy a net tele van ezekkel a megválaszolatlan kérdésekkel, de még egyik rendszerhez, hdd-hez sem adtak ki frissítést (házi mókoláson kívül), vagy magyarázatot, hogy miért nem bírja parkolva tartani a fejet. Mégis mik azok a programok, vagy Win beállítás, ami bezavar neki. Igyekszem nem foglalkozni vele és bánom, hogy megláttam egyik fórumon, amikor valaki erre panaszkodott, mert azóta nem merem egész nap magára hagyni a gépet, ami eddig szépen, csendben elvolt, mert mint kiderült pont inaktív állapotban cseszteti a fejet...
Nem egy hdd ára zavar, hanem az elv, hogy mások hibája miatt mehet hamarabb tönkre az, amire én vigyázok. :((

[ Szerkesztve ]

(#2815) szaszlaci válasza lukaszokni (#2813) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nahát, egy újabb zöldmoszat..
1. hsz.-t olvas el, ha kimaradt volna, utána jobban képben leszel!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2816) lukaszokni válasza Krystal_s (#2814) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Hát igen. Elfelejtettek beszélgetni egymással a mérnökök...
Talán neked jó megoldás lehet az alvó állapotba helyezés, mikor amúgy is inaktív vagy - én azt szoktam.

(#2815) szaszlaci: Elolvastam az első hsz-t, csak biztos akartam lenni mindenben.
Anno szépen bedőltem a marketingnek. Direkt ezt választottam, mert tudtam, hogy ez lesz a sorsa, h idővel tárhely lesz. Szempont volt, hogy lassú legyen, ergo halk, keveset fogyasszon és sok adat férjen rá.
Hát tessék, nekem ilyen áron ne fogyasszon keveset. Inkáb pörögjön folyamatosan és ne parkolgasson, ha már nem tudták rendesen összerakni.
Este berakok egy képet egy másik vinyomról, ég és föld a különbség...
Seedgép meg rájöttem, hogy azért olyan kevés az LCC (WD20EARS), mert a torrent nem hagyja aludni.

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#2817) szaszlaci válasza lukaszokni (#2816) üzenetére


szaszlaci
addikt

"szépen bedőltem a marketingnek"
Nem baj, legközelebb nem hallgatsz rájuk. Hisz ők akkor végzik "jól" a "munkájukat", ha a szart is aranynak láttatják..

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2818) lukaszokni válasza szaszlaci (#2817) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Azért is dőltem be, mert anno vettem egy 500-as blue-t rendszernek és nagyon meg vagyok vele elégedve mai napig. Kicsit hangoska (motor hang), de kiválóan teszi a dolgát, gyors, szóval amire vettem, annak megfelelt. Nem brekeg, mint a béka...

És itt a képek, beszéljenek magukért. Az első a jó öreg 500-as (WD5000AAKX):

A második pedig a "friss" saláta (WD10EARS):

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#2819) szaszlaci válasza lukaszokni (#2818) üzenetére


szaszlaci
addikt

Tulajdonképpen ez nem olyan borzalmas, ilyen tempóban 365 nap alatt kb. 45 ezer parkolás.
Persze én biztos módosítanám a sajátomat, főleg, hogy ki tudja, mennyit bír egy ilyen zöld-velorex.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2820) lukaszokni válasza szaszlaci (#2819) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Nem olyan borzalmas, de azért az 500-ashoz képest keményen bele húzott.
Disabled-re tettem, úgyhogy már nem aggódom, hangja sincs, tökéletes. Majd megírom a totyikba, ha tönkrement. :D

mAtx4ever!

(#2821) Pazolini válasza lukaszokni (#2820) üzenetére


Pazolini
senior tag

Én is kikapcsoltam 4 db 20EARS-on, 1 db 10EARS-on, 2 db 30EZRX-en, a nemrég vett 20ERFX-en (red!) hál'isten eleve disabled volt ez a funkció. Normál esetben ez az alapbeállítás. :))

Semmi problémám 3 év óta velük (a zöldekkel), de azért lekopogom, hátha SzaszLacinak lesz igaza... :o

(#2822) putti


putti
aktív tag

Sziasztok!

Pár évvel ezelőtt vettem egy WD30EZRX (00MMMBO) 3TB GREEN merevlemezt. Azóta is jól működik, de az utóbbi pár hónapban lettem rá figyelmes, hogy addig amíg nem csinálok vele semmit sem, tehát "üresjáratban" van, folyamatosan kerregő hangot ad ki mindaddig, amíg írási/olvasási műveletet nem adok neki ki, akkor teljesen elhalkul. Olvastam hogy a green szériának vannak parkolási problémái az energiatakaréskossági beállításai miatt, de azt írták állítólag ennél a szériánál ez már megoldott. Utánajártam a dolognak, és HDD Sentinel segítégével kiolvastam az adatokat róla és teljesen meglepődtem az adott értékeken. A parkolások száma iszonyatosan magas, ami gondolom nagyon nem tesz jót a hdd élettartamának.
[link]

Elképzelhető hogy emiatt kerreg folyamatosan a HDD-m, amikor nem végez semmilyen műveletet?
Hogyan tudnám ezt kijavítani ha lehetséges?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#2823) szaszlaci válasza putti (#2822) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia,

nem csak a Green csinálja, és ezt elég finoman nevezed parkolási problémáknak az energiatakarékossági beállításban. Inkább ipari hulladék és tervezett élettartam, de ez csak az én véleményem.
Mit értesz azon, hogy üresjáratban kerreg? Nem lehet, hogy az oprendszer indexel, vagy ilyesmi, és a fej mozgását hallod? A parklás kiugrik egy jól felismerhető zajjal pár mp után, majd hibás működés esetén vissza azonnal, és ezt ismétli, míg üresjáratban van.

Minden esetre a parkolások jelenlegi száma magas, de lehetne rosszabb is. Azért én módosítanám.

Ne a képfeltöltés oldalt használd, mert pár hónap múlva törlődik, és nem lehet visszaolvasni. Töltsd fel ide!

Valamint az első hsz.-t javaslom, olvasd el.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2824) putti válasza szaszlaci (#2823) üzenetére


putti
aktív tag

Nem indexel az oprendszer, az indexelő szolgáltatás ki van kapcsolva.

Megpróbálom az első hozzászólásban lévő wdidle3 progit. Tudom elkényelmesedtem, de elég fail, hogy ezt egy windows alatt futtatható programmal nem lehet megoldani, csak dos-ból.

[ Szerkesztve ]

(#2825) putti válasza szaszlaci (#2823) üzenetére


putti
aktív tag

No. Szépen végigcsináltam az első hozzászólásban lévő dolgokat. A wdidle3 /R parancs kiadása után kiírta hogy a parkolás 8mp-re van állítva. Ezt módosítottam a /D parancs kiadásával.

A helyzet továbbra sem változott meg. Ha elindítom a gépet ( op rendszer bootolt és startra kész) és ott hagyom üresjáratban ( minden progi és indexelő és kereső szolgáltatások kikapcsolva) akkor folyamatosan kerreg a vinyó ( halkan és nagyon apró megszakításokkal ), de mikor írást vagy olvasási műveletet küldök rá, ez a probléma megszűnik, teljesen elhalkul, mint ha a gépben sem lenne. Nem tudom mi lehet a baj, ha egyáltalán ez baj. Lehet ez a végének a kezdetét jelenti?

(#2826) putti válasza szaszlaci (#2823) üzenetére


putti
aktív tag

Annyi még, hogy a kerregés oprendszertől független, pár hónapja kezdte és ki lett próbálva több windows-on is, de ugyan az. Lehet ahogyan te is írtad. Tervezett elévülés. Eddig wd-vel sohasem volt gondom, igaz eddig az enterprise storage kategóriából vettem az RE sorozatokat, van amelyiket már 10éve és megy is. Eddig ezekből csak 1 lett hibás 7 év masszív hűtés nélküli nyúzás után. Igaz megkérik az árát, de visszatérek az RE sorozathoz.

[ Szerkesztve ]

(#2827) szaszlaci válasza putti (#2824) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nem az a fő baj, hogy DOS alól kell futtatni, hanem hogy egyáltalán ilyenekre szükség van, nem csak lehetőség.

Egyrészt a /D-vel teljesen nem kapcsolnám ki, mert nem jó, ha örökké ott marad. Másrészt az, hogy kiadsz bármilyen parancsot, nem biztos, hogy az szerint is fog működni.
Gyakorlatban ellenőrizni kell, de szerintem írtam ezt az ajánlott hsz-ben.

A kerregés nem parkolás. Talán mozgatja a fejet, hogy ne időzzön túl soká ugyan az a sáv fölött üresjáratban, fene tudja. Elvileg ez nem baj. (Az megint érdekes, hogy ilyen érzékeny lenne a sáv, hogy egyfolytában fejet kell mozgatni fölötte, nem bírná ki mondjuk a 8 másodpercet? Ha ez esetleg igaz lenne, egy újabb bizonyítéka, hogy a Green a többi selejt alkatrész összelapátolása.)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2828) lukaszokni válasza putti (#2826) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Ha van rá még gari, én egyszerűen gariztatnám a helyedben. "Hangos", kerreg, ez nem rendeltetés szerű.
Tápot vittem vissza így, semmi baja nem volt, működött rendesen, de sípolt és éjjel kizavart a világból. Kicserélték. Szóval szerintem egy próbát megér.

(#2827) szaszlaci: Disabled-del is parkol, csak 62 percenként egyszer, szal nem kapcsolódik ki. (nekem így megy)

Amióta kikapcsoltam, mindjárt barátságosabb a grafikon:

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#2829) szaszlaci válasza lukaszokni (#2828) üzenetére


szaszlaci
addikt

"Disabled-del is parkol, csak 62 percenként egyszer,"
Elméletileg igen. Gyakorlatilag meg ahogy éppen jónak látja, adott darabtól függ, saját példa.
Meg aztán nem biztos, hogy túl jót tesz neki, ha 62 percig mozdulatlan a fej egy sáv fölött.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2830) Tex Murphy


Tex Murphy
tag

Olvasgattam a hozzászólásokat, mert gyengélkedik a merevlemezem a laptopban. Egy ilyet néztem ke magamnak: 500GB WD 2.5" Scorpio Blue SATAIII 8MB cache notebook winchester (WD5000LPVX)
Most akkor ezzel is vannak hasonló gondok, vagy ez már egy másik széria.
S lehet, kicsit off, de ha megveszem, csak beteszem a gépbe, s a Win elintéz mindent, vagy kell állítgatni, partícionálni előtte valamit.

A4000T "Only amiga makes it possible"

(#2831) szaszlaci válasza Tex Murphy (#2830) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia!

Bocsáss meg, de köszönni nem szokásod?
Első hsz-t javaslom elolvasni, sok mindenre választ kapsz.
Nem tudjuk megmondani, hogy csinálja-e; valószínűleg igen, 4 – 8 mp.
Particionálni neked kell, de a Windows telepítőlemez rendelkezik particionálóval, el is indul az a része, könnyen létre tudod vele hozni. (Javasolok 50 – 100 Gigát rendszernek, a többit adatnak.)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2832) Tex Murphy válasza szaszlaci (#2831) üzenetére


Tex Murphy
tag

Szia :K

Köszi a választ :R

[ Szerkesztve ]

A4000T "Only amiga makes it possible"

(#2833) Krystal_s válasza szaszlaci (#2831) üzenetére


Krystal_s
addikt

Szia, lehet ez az oka. :) ->
1.
2.

[ Szerkesztve ]

(#2834) szaszlaci válasza Krystal_s (#2833) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szerintem nem ez az oka. A boltba bemenve sem köszönsz, vagy ha odamész valamit kérdezni az utcán egy idegenhez? Remélem, ott fel se merül. Ez se hiszem, hogy nagyon más: valaki elsőként ír egy topikban, ezzel csatlakozik egy közösséghez, belép egy "szobába". A minimum, hogy köhög egy szevaszt.
Ez nem az orrba-szájba sziázás, mikor valaki minden hsz elején megteszi, azt én se tudom mire vélni.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2835) Tex Murphy válasza szaszlaci (#2834) üzenetére


Tex Murphy
tag

Hi,
Rossz napom volt, lemaradt... Sorry. :K
De szerencsére te itt voltál, s nagyobb baj nem történt. :N
Máshol meg azért szóltak le, mert állandóan "hello"-ztam.
Részemről befejezve....

A4000T "Only amiga makes it possible"

(#2836) worxland válasza Tex Murphy (#2835) üzenetére


worxland
addikt

csak hogy mindenkinek jó legyen:
"Hello, hello, hello, how low
Hello, hello, hello, how low
Hello, hello, hello, how low
Hello, hello, hello"
Smells Like Teen Spirit

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#2837) szaszlaci válasza Tex Murphy (#2835) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nem neked/ellened szólt..

Worxland, akkor már a zenét tessék hozzászólni, tízből öt fogorvos úgyis megkeresi! :)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2838) Adler


Adler
aktív tag

Sziasztok!

Vettem egy WD 2 TB-os RED NAS merevlemezt: WD20EFRX-68EUZN0. Ez a HDD egy külső USB 3.0 Thermaltake házban van ami ventis.

Ilyenkor is működik a fej parkolás, vagy ebben az esetben nem?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#2839) szaszlaci válasza Adler (#2838) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia,

a parkolás alapvetően független attól, ami a SATA kifelé eső oldalán van. (Lehetne persze valamit folyton lekérdezni a lemeztől, hogy ne parkoljon, de ilyen USB házat még nem láttam, ami ezt megtette volna.)
Viszont pl. HD Sentinellel meg tudod nézni a SAMART értékeket USB-n is, miután használtad mondjuk egy hetet. Szükséges lesz az össz. üzemidő, indulások száma (start/stop count) és a parkolásoké (load/unloud cycle count). Utóbbi kettő decimális értékben.
Addig meg érdemes elolvasni az 1. hsz.-t!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2840) Adler válasza szaszlaci (#2839) üzenetére


Adler
aktív tag

Szia!

Köszi a választ. Akkor figyelem a HD Sentinelben.

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#2841) Pazolini válasza Adler (#2838) üzenetére


Pazolini
senior tag

Nálam is pont ez a széria ketyeg. Hál'iste... :DDD nem parkolgat. :))

(#2842) kriszpontaz


kriszpontaz
veterán

Sziasztok. Most halt be nálam egy 1TB WD10EARS totál olvashatatlan, full bad sector.
Épp ezért lestem rá a nemsokára 1 éves WD20EZRX winyóra és ezt látom:
A firmware-be még nem piszkáltam, kellene aggódnom?

Képek:

Köszi a válaszokat előre is!

(#2843) worxland válasza kriszpontaz (#2842) üzenetére


worxland
addikt

Aggódni nem kell, kapkodni sem, de a wdidle3-at előbb-utóbb bizony használnod kellene.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#2844) kriszpontaz válasza worxland (#2843) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Akkor megcsinálom, köszönöm szépen!

(#2845) adrian87


adrian87
tag

CD-ről hogyan lehet meg csinálni? Melyik hsz-ben van leírva, ha le van? Valaki tudja?
THx

Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg

(#2846) szaszlaci válasza adrian87 (#2845) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szevasz!

Szívesebben segítünk, ha köszönsz és kéred a segítséget, nem csak úgy beböffented, mire van szükséged.
Az első hsz.-ben van róla szó, ha jól emlékszem. Egy sima bootolható CD vagy pendrivera lesz szükséged, amire ráteszed a wdidle3.exe-t, és futtatod. Egyébként ezen kívül is érdemes elolvasni az említett hsz-t, biztos találsz még benne hasznos információt.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2847) adrian87 válasza szaszlaci (#2846) üzenetére


adrian87
tag

Bocsánat, itt így szoktam meg. Elolvastam és igazából csak úgy gondoltam van valami különbség is a cd és usb között. Értelmezésem szerint csak az usb-s van odaírva.

Utólag akkor, hogy látszódjon az igyekezet és az igénytelenség kerülése:

Sziasztok, a segítségeteket szeretém kérni!

Gyorsan elkezdek utána olvasni a bootolható cd-nek kicsit jobban. :o

Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg

(#2848) szaszlaci válasza adrian87 (#2847) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szerintem én sose kerültem olyan helyzetbe, hogy ilyen DVD-t kelljen készíteni. Minden esetre itt leírtam, hogy milyen ötleteim vannak rá. Ha nem működik, linkeltek egy ilyet is. Ha jól sejtem, ezt csak ki kell írni és kész.
Egyébként miért nem pendrive?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2849) Norbidin


Norbidin
csendes tag

Sziasztok!
Ettől leesett az állam, lehet hogy hülyeség ez parkolásos mizéria a WD-vel??!! Minek kikapcsolni, bírja az!! :DDD
Ezt nem rég találtam miközben vinyót kerestem, nem tudni mennyire kirívó eredmény, de figyelemreméltó az biztos. Úgy 100 másodpercenként parkolt egyet eddigi élete során (1300 nap), az bizony 7 számjegyű :Y

[ Szerkesztve ]

(#2850) szaszlaci válasza Norbidin (#2849) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia,
az szép! Meg az is, aki megvesz egy három év fölötti, használt grínt, millió feletti parkolással.. Ha kisebb szám lenne a spin up time, azt mondanám, bizots átcímkézett Hitachi :D
Egyébként képzeld el, hol tartana a szokásos 4 – 8 mp-el; valószínű már az eltávozottak közt.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.