Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3235) havenday


havenday
tag

Csak érdekességképpen.....az aerob edzés igazi nyeresége nem az edzés alatt elégetett kalória, hanem az, hogy mintegy 24 óra hosszan megemeli a szervezet kalória felhasználását.
Ha kiszámoljátok, az aerob mozgás elején, nincs zsírkalória felhasználás, az jóval később indul el, edzettségtől függően 15-30 perc múlva. És tart max 1 órán át, de én pl 40-45 percig szoktam csak, szóval a konkrét mozgásnak csak töredék részén történik a zsírból felhasználás....itt a nyereség a mozgás utáni pörgetett kalória felhasználást jelenti, ami akár 24 óra hosszan is fenn álhat.

"
És az aerob edzést követően a szervezet - ha jól tudom - , még egy darabig marad a saját zsírtartalékának a felhasználásán. Éppen ezért gondolnám, hogy erre ha tojást / szalonnát eszünk, akkor azzal még tovább segítjük a további zsírfelhasználást.
Ha viszont te aerob után veszed be a szénhidrátot viszel be, azzal gyorsan meg is szakítod a zsír metabolizációját, szerintem, ezért gondoltam hogy zsíros étkezés lehet célszerűbb lenne.
Így, feltételezem, hogy aerobbal sokkal gyorsabben el lehetne érni a ketózist is. Nem lepődnék meg rajta, ha egy nap alatt sikerülne, de nem tudom ilyen kutatásokról. "

ezeket így gondolom én is. :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.