Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) Skillet válasza Tomi0703 (#1250) üzenetére


Skillet
addikt

Én INNEN rendeltem már sacc 4-et.
Nála most pont nincsen promotion "verzió" (kínából). De az utolsót választva 27.99$. De amit te linkeltél, ott most olcsóbb... szerintem onnan is megkockáztathatod. Igaz, ott nem biztos, hogy jár hozzá 2 ingyen fólia. Bár azt a most linkelt eladóhoz sem tudom garantálni, de nekünk mindegyik csomagban volt 2.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#1252) PociAti válasza Cyborg (#1224) üzenetére


PociAti
senior tag

Ezen az angol nyelvű oldalon írnak arról, miként működik a pulzoximéter: Sensors explored: Pulse oximeter, ez pedig egy magyar nyelvű YouTube videó.

Ezen a spanyol oldalon pedig van két reklámfotó a HB5-ről, amin új számlapok vannak. Ha jól értelmezem a cikket, akkor július 15-16-ám, az Amazon Prime Day során 59.90 €-ért elő lehet rendelni a HB5-öt.

(#1253) PociAti válasza PociAti (#1252) üzenetére


PociAti
senior tag

(#1254) Cyborg válasza PociAti (#1252) üzenetére


Cyborg
őstag

Köszi szépen a részletes összefoglalót! :)

...hát ez a funkció, meg az új számlap nem ér meg nekem 2x-es árat, de mindenképp kecsegtető, hogy van előrelépés. Talán majd a lépéshoszt, meg az úszást is pontosabban méri majd :D

(#1255) pusszycat válasza Cyborg (#1254) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Ha megint veszek fitnesz karkötőt, abból már nem spórolom ki a GPS-t. :)

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#1256) Varshi


Varshi
aktív tag

Mindenki csak az alvásfigyelésről ír, az azért nekem kicsit "alap" már mostanság (azt most hagyjuk, mennyire részletes meg használható), de az alvásciklus-figyelős ("intelligens") ÉBRESZTÉS érdekelne engem nagyon, arról alig szoktak írni.

Tényleg működik, hogy jó fázisban kelt fel a karkötő?

(#1257) PociAti válasza Varshi (#1256) üzenetére


PociAti
senior tag

(#1258) Tomi0703 válasza Skillet (#1251) üzenetére


Tomi0703
őstag

Köszi. :R Most este ránéztem és volt még 2 darab a promotion verzióból, úgyhogy megrendeltem. :)
Amúgy megkérdeztem az eladót és azt mondta, semmi különbség nincs a promotion és a másik között, csak hogy a promotion olcsóbb. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1259) Varshi válasza PociAti (#1257) üzenetére


Varshi
aktív tag

Ezeket olvastam már, köszi.

Fura nekem, hogy egy (szerintem) ennyire fontos dolgoról alig írt pár ember, míg a szerintem igencsak kevésbé hasznos alvásminőség-"visszanézés" akkora sláger (ami azért lássuk be: eső után köpönyeg :) ).

(#1260) PociAti válasza Varshi (#1259) üzenetére


PociAti
senior tag

Jól mondtad, szerinted fontos. Sokunknak nincs szüksége ébresztési funkcióra, mert az előre kitűzött felkelési időpontra már önállóan éberek vagyunk. Ami neked fontos, az másoknak teljességgel felesleges. Ha valakinek 7 óra alvásra van szüksége, és 6-kor kell kelnie, ez azt jelenti, hogy 23 órakor már aludnia kell. Ezt szervezés kérdése, amit előző nap kell megtenni.
Évente egy-két alkalommal fordul csak elő nálam, hogy nem lehetne a biológiai órára (és a halkan megszólaló rádióra) bízni az ébresztést, ekkor jön jól az ébresztő óra. De jellemzően meg tudom szervezni, hogy elégséges időm legyen alvásra.

Az alvás minőségén viszont bőven van mit csiszolni, vagy ha jó, akkor azt a szintet fenntartani. Ehhez nyújt nagy segítséget az alvás monitorozás. Meg ahhoz, hogy 2-3 rossz minőségű alvás után nem lesz elégséges a szokásos mennyiség, hanem extra időt kell rá szánni.

Ezt a képet meg csak úgy itt hagyom, mert vicces:

[ Szerkesztve ]

(#1261) Skillet válasza Tomi0703 (#1258) üzenetére


Skillet
addikt

Szívesen, remélem tetszeni fog! :C

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#1262) Psychlo


Psychlo
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Bejövő hívásnál nem írja ki a nevet a karkötő. Mi lehet a probléma? Health telepítve, Huawei Mobile services telepítve. Karkötő updatelve és az appok is naprakészek. Samsung Galaxy S9-el van párosítva. Ahogy néztem minden engedély meg van adva, de lehet elsiklottam valami felett.

Előre is köszönöm a segítséget!

Na oszt! Vótál fenn szombaton?

(#1263) fant0mi válasza Psychlo (#1262) üzenetére


fant0mi
addikt

A telefonkonyvhoz nem fer hozza az app. Megsem jo valami jog.

(#1264) Varshi válasza PociAti (#1260) üzenetére


Varshi
aktív tag

Na jó, tegyük fel, hogy "szerintem" és "nekem". De a többiek honnan tudják kipróbálás nélkül, hogy nekik "is" vagy "sem"? :)

Én amúgy évek óta "nézem az alvásaimat", és azon kívül, hogy meg tudom mondani, mikor jöttek át a gyerekek közénk az ágyba, illeve hogy vajon miért érzem magam szarul, sok dologra nem tudtam használni. Nem tudom ezt a tudást "visszaforgatni". Mert a gyerekek attól még átjönnek. :)

Abba most nem mennék bele, hogy "mikor kell menni aludni", engem igazából az érdekelne, hogy járok jobban, ha jellemzően 11-kor fekszem: hagyjam-e magam a legtovább aludni, mondjuk 7-ig (és ugye evidens, hogy nem minden nap fognak ugyanúgy alakulni a ciklusok (ezt tisztán láttam a Fitbit AltaHR-rel), tehát egyik nap nem érvényes feltétlenül a másikra is), vagy hagyom a karkötőt mondjuk fél7-kor ébreszteni - ha ő úgy látja jónak.

Ez a biológiai órás dolog szép, de alkatilag különbözünk. Én akkor kelek fel "idő előtt" magamtól, ha nagyon fontos dolog lesz másnap, és tudom, hogy nem szabad elaludni. Vagy ha tudom, hogy nincs otthon a nejem, aki reggelit csinál a gyerekeknek. De nem olyankor szoktam a legjobban kialaudni magam.

Persze ha Te akkor kelsz, amikor optimális, és mindezt magadtól, akkor neked tök jó és irigyellek. :D :))

(#1265) Varshi válasza Varshi (#1264) üzenetére


Varshi
aktív tag

És természetesen benne van a tévedés esélye, hogy aztán azt mondom, semmi haszna nincs ennek a funkciónak. :D De kipróbálás nélkül mit tehetek? Egy dolgot: kérdezek. Itt.

(#1266) guipapa válasza Psychlo (#1262) üzenetére


guipapa
csendes tag

Gondolom már megoldódott...
Telepítésnél angolra kellett átállítanom a telefon nyelvét. Telepítés… frissítés... nekem is jött egy hívás, nem írta ki a telefonkönyvben hozzárendelt nevet.
Telefont átállítottam magyar nyelvűre... frissítgetés, töltögetés.... a program is magyarodott, hopp egy hívás - azóta kiírja a hívó nevét.
(Ez a kilencedik (nem a legdrágább) kütyüm, nagyon jól működik, csak az edzésekkel ügyetlenkedek még. Pl. úszásra készülve, a zuhanyozásnál ráfröccsenő víz, kikapcsolta a karkötőt. Stb)

(#1267) tototos


tototos
őstag

Sziasztok!

Sajnos elszakadt a kis biztosító fül(vagy nem tudom mi a neve) a szíjon. Keresgéltem de nem találtam neten semmit. Honnan tudnék beszerezni új szíjat vagy csak a kis fület?

Köszönöm

(#1268) Sungoo válasza tototos (#1267) üzenetére


Sungoo
addikt

Pl [link]. Természetesen ha van türelmed kivárni, Kínából töredéke. Illetve kérdés az, hogy ezekhez a szíjakhoz jár a rögzítő fül is? :F

[ Szerkesztve ]

(#1269) Black_Raven válasza Sungoo (#1268) üzenetére


Black_Raven
veterán

Milyen szép szinek.:D

.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.

(#1270) Sungoo válasza Black_Raven (#1269) üzenetére


Sungoo
addikt

Nekem a rock blue van, nekem bejön. :)

[ Szerkesztve ]

(#1271) tototos válasza Sungoo (#1268) üzenetére


tototos
őstag

Köszönöm. Kínából néztem de nem igazán találtam se alin se ebayen. Rosszul fogalmaztam mert nem a szíj tartó kis pöcökkel van gond, hanem a kis gumi gyűrű amibe bele tudod dugni a szíj kilógó részét.

(#1272) Sungoo válasza tototos (#1271) üzenetére


Sungoo
addikt

Tessék [link]

(#1273) blizzrd


blizzrd
aktív tag

Sziasztok!

A mai nappal gazdája lettem egy ilyen csodás karkötőnek. Pár kérdés megfogalmazódott bennem.
Az első, hogy a lépésszámot mi alapján méri? Mert alig mozogtam a lakásban és közel 700 lépést számolt.
A másik, hogy az app-ban ugye a telefon és a karkötő számlálóját adja össze. Ezt meg lehet úgy csinálni, hogy csak a karkötőét mutassa?
Ha a telón a bluetooth-t kikapcsolom, a karkötő monitorozási funciói ugyanúgy működnek tovább, csak nem szinkronizál?

(#1274) col válasza blizzrd (#1273) üzenetére


col
addikt

A lépésszámot a beépített 6 irányú giroszkóp méri. (Sajnos a lépéshosszt eléggé túlbecsüli, mivel nem GPS alapon mér távolságot, így az ebből számított távolság erősen felfelé csal...)
Tudtommal nem adja össze, hanem a perec alapján mért lépéseket szinkronizálja. ("jó is lenne", ha a telefon által és a perec által mért lépéseket összegezné, mert akkor az duplázódna pl.)
Ha kikapcsolod a BT-t, akkor a perec tárolja az adatokat és az első alkalommal szinkronizál, ha lesz BT kapcsolat.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1275) blizzrd válasza col (#1274) üzenetére


blizzrd
aktív tag

És az normális jelenség hogy egy panelban történő mozgásra 2-300 lépést számol?
Az automatikus követést érdemes bekapcsolni?

(#1276) col válasza blizzrd (#1275) üzenetére


col
addikt

Szerintem összejöhet annyi :)
Milyen automatikus követésre gondolsz?

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1277) blizzrd válasza col (#1276) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Igazából ahogy néztem egy lendületesebb karlendítésre is beírt 2-3 lépést. És ezeket a számokat közel fél-1 óra alatt hozta össze, amiből fél óra csak a kanapén történő ülésből és beállításból állt.
Az app-on belül van egy ilyen lehetőség (Huawei Healt), hogy automatikus követés. Nem írja, hogy mi az pontosan, csak hogy ehhez a funkcióhoz engedélyezzem a Gps-t, és hogy ezáltal gyorsabban meríti az akkumulátort (aapp > én > Beállítások> Automatikus Követés)

(#1278) col válasza blizzrd (#1277) üzenetére


col
addikt

A giroszkóp érzékeli a karmozgást, igen. Ha lépsz. sétálsz, mozogsz is lendíted általában a kezedet :)
Sajnos a beállításban én nem tudok segíteni akkor, mert te valszeg Androidos vagy én meg IOS-on használom és ott nincs ilyen opció :)

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1279) blizzrd válasza col (#1278) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Értem köszi.
Bár így picit false az adat :(
Igen androidos vagyok. De majd hátha valaki androidos olvassa,és tudja :)

Köszi mégegyszer :)

(#1280) col válasza blizzrd (#1279) üzenetére


col
addikt

Ha igazán pontos adatokat akarsz az "aktivitásról", akkor a telefon Health appjával használd séta, futás, stb közben. Úgy nagyon jó. Anélkül erősen tájékoztató jellegű a távolság főleg :) De ennek ellenére remek kis darab, az árát bőven megéri.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1281) blizzrd válasza col (#1280) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Sportolásnál mindig nálam van a teló, csak az itthon kb. nulla tevékenységre beírt lépések száma lepett meg.

(#1282) gyuri2008 válasza col (#1280) üzenetére


gyuri2008
veterán

Sajnos az iOS-nál nem tudod a telefon healt appjával indítani az edzést, mer nincs benne semmi edzésre vonatkozó opció.

[ Szerkesztve ]

(#1283) PociAti válasza blizzrd (#1281) üzenetére


PociAti
senior tag

Türelem!
Az első 1-2 hét után hozzá lehet szokni a HB4 sajátosságaihoz, és működés irányából átgondolva logikussá válik a legtöbb dolog. A legtöbb kérdés magától megválaszolásra kerül.
A giroszkóp méri az elmozdulásokat, de nincs összekötve külső kamerával hogy lássa mi volt a mozgásnem, így csak megtippelni tudja azt. A lépésének hitt mozgásokat eltárolja, de csak kb. a 10. után számolja el (visszamenőleg is hozzáírva). Így minden apró mozdulat nem kerül elszámolásra, csak azok, amik jó eséllyel tényleges mozgások voltak.
Például éjjel azt nem számolja lépésnek, ha valaki az egyik oldaláról átfordul a másikra, de ha valaki kisétál a hűtőig vagy a mosdóba, azt már lépésnek számolja. Ugyanígy a nyugodt, mozdulatlan TV-zést se tudja megkülönböztetni a pihenéstől (alvástól).
És azok a "nulla tevékenységek" is valószínűleg elégettek annyi kalóriát, mintha léptél volna párat.

(#1284) col válasza gyuri2008 (#1282) üzenetére


col
addikt

Dehogynem lehet indítani IOS-os rendszerben. A perecről is indítható edzés és a telefonos Huawei Egészség appból is, ha kiválasztod a megfelelőt.

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1285) kmarci25 válasza blizzrd (#1277) üzenetére


kmarci25
veterán

Az app-on belül van egy ilyen lehetőség (Huawei Healt), hogy automatikus követés. Nem írja, hogy mi az pontosan, csak hogy ehhez a funkcióhoz engedélyezzem a Gps-t, és hogy ezáltal gyorsabban meríti az akkumulátort (aapp > én > Beállítások> Automatikus Követés)

Nálam ilyen menüpont nincs, pedig androidon vagyok én is... :F

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#1286) gyuri2008 válasza col (#1284) üzenetére


gyuri2008
veterán

Azt tudom,de a telefon egészség applikációban hogyan jelenik meg?
Esetleg egy képernyő képet tudsz belinkelni?

(#1287) col válasza gyuri2008 (#1286) üzenetére


col
addikt

Nálam pl. a tegnapi nap így nézett ki az IOS Egészség appban. Itt csak regisztrálja az importált adatokat. Telefon általában nem volt velem, hanem csak főleg a perecről letöltött adatok alapján van ez, ezért is csal itt is a távolság.
(Nem volt edzés indítás, hanem a napi sétát rögzítette, folyamatos pulzusfigyeléssel és az alvási adatok is csak azt jelzik, amikor heverésztem, olvastam stb, mert az alvásfigyelést nem használom amúgy.)

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1288) gyuri2008 válasza col (#1287) üzenetére


gyuri2008
veterán

A telefon egészség applikációban nincs pl.térkép az útvonalról,csak a huawei egészség app-ban.

(#1289) col válasza gyuri2008 (#1288) üzenetére


col
addikt

Persze hogy nincs. A részletes adatok (térkép, sebesség, átlagok, stb.) csak a spéci appokkal működnek bármilyen esetben. Ehhez olyan appot kell használnod, amiben ez az opció is benne van, amiben az ilyen részleteket is méri és tárolja. Az IOS Egészség app csak "szöveges" és alapadatokat tárol, de azok közül is csak azt, amit engedélyezel, vagy importálsz. Max, grafikonszerűen, órára lebontva tudod megnézni a részleteket, ha az adott rögzített adattípusra kattintasz.

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1290) gyuri2008 válasza col (#1289) üzenetére


gyuri2008
veterán

De a huawei egészség app az mutatja a térképet?

(#1291) col válasza gyuri2008 (#1290) üzenetére


col
addikt

Igen az mutatja, sőt egy jópár egyéb adatot és elemzést is. pl. a pulzusfigyelést automatikusan bekapcsolja, ha aktivitást indítasz és azt is méri és rögzíti, Nézz meg egy ilyen aktivitásod adatlapját, vagy ha még nincs, akkor próbáld ki.
pl. itt van egy régebbi sétám összefoglaló képe, amit meg is lehet osztani. De emellett sokkal több adatot rögzít a programban és különböző "füleken" tudod megnézni az elmentett aktivitások lapján.

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1292) gyuri2008 válasza col (#1291) üzenetére


gyuri2008
veterán

De így csak akkor mutatja ha a telefonról indítod az edzést.......
Ha a pántról akkor nem.
Amúgy az értesítések jól átjönnek?

(#1293) col válasza gyuri2008 (#1292) üzenetére


col
addikt

Akkor is így mutatja, ha a telefonról indítod, sőt ilyenkor nekem magát a telefonos app-ot is indítja, ha nem menne még a háttérben. (Ezt tudtommal Android alatt nem csinálja, ott külön kell indítani ilyenkor a telefonos appot).
A jelzések rendben mennek, amit a telefonon jelez, azt "tükrözi" a perecen is. Itt nem lehet az egyes appokat kiválasztani, mint az Androidnál, tehát azok az értesítések jönnek meg, amit a telefonon beállítottál értesítésre. Ékezet helyesen és korrektül, gyorsan jelez.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1294) gyuri2008 válasza col (#1293) üzenetére


gyuri2008
veterán

Egyenlőre köszönöm szépen a válaszokat.
Kipróbálom most a Iphone 6s ezzel a pánttal,mert a bip elkezdett szórakozni,össze vissza működik

A Huawei applikáció mellé kell még más is az iphonra?

[ Szerkesztve ]

(#1295) blizzrd válasza PociAti (#1283) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Köszi! Teljesen korrekt!

kmarci25 nálam ott van :/ Lehet nem a legfrisebb verziód van?

Másik kérdés (finomság :D): van egy óra felület ami mutatja a vízjegyed. Mi alapján állítja be? Próbáltam hónap módosítást de nem változott. Vagy az valami egyéb amit horoszkópnak vélek? :D

Amúgy a karperec nagyon szupery eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve. Az alvás funciója is remekül működik.

(#1296) col válasza blizzrd (#1295) üzenetére


col
addikt

Szerintem te a perec képernyőire gondolsz, amiket a More-Faces oldalon tudsz beállítani.
Itt az aktuális hónaphoz (dátumhoz) tartozó horoszkópi jegyet mutatja, nem a te sajátodat, jelenleg a Rák (Cancer) van.

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1297) blizzrd válasza col (#1296) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Igen arra!
Így stimm. Köszi :)

(#1298) kmarci25 válasza blizzrd (#1295) üzenetére


kmarci25
veterán

Legfrissebb verzió, mégsincs ott. Tegyél fel screenshotot. Nálam így néz ki.[kép]

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#1299) gyuri2008


gyuri2008
veterán

A push üzenet az mit jelent?
Azt be kell kapcsolni ?
A folyamatos pulzus figyelés(Milyen időközönként méri a pulzust?)
Hogyan szinkronizál a egészség applikációval iOS 6s?

(#1300) Olaci1976


Olaci1976
csendes tag

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne,hogy kikapcsolom a csuklófelemelésre bekapcsolást de mindég visszakapcsolja. Valaki tud erre megoldást? Android telefonnal használom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.