- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ElektrikusDE #84374 üzenetére
Bitang jó cucc ennyiért, még ilyen állapotban is. Bár az a Basilisk kép, az nem tudom hogy került oda.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #84384 üzenetére
9000 DPI?!
-
-
TaaT
nagyúr
"TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01
Egy barátomnak segítek eladni. Kapta a családtól, viszont nem az ő ízlésvilága, így szeretné eladni.
Újkori ára: 1 854 000 ft
Eladási irányára: 1 450 000 ft"
-
koby11h
őstag
"Darabokra felhasználó 119 pozitívval átvert benyelt 60ezer ftmat?"
Mint hirdetés -
válasz
ElektrikusDE #84384 üzenetére
Hogy Win7 vagy 10 van az egérre írva, az kb. mindegy, de ilyen egérakadozást, pláne vezeték nélkülinél, valami baromi meredek USB kontroller hiba okozhat kb. Inkább a BIOS-ban nézelődtem volna, USB módok, stb. között.
-
ElektrikusDE
senior tag
"USB csati rendben?"
Persze!
Amit nem ismert fel az egyik ps2-es egér, a másik meg USB-s vezetek nélküli "noname" egér volt amire nem is mertek Windows 10-et írni (csak Windows 7 szerepelt a dobozán)
Az akadozás kicsit kemény kifejezés volt tőlem, inkább lagolás lett volna a helyes kifejezés, ami főleg egy vezeték nélküli olcsó géniusszal jelentkezett már arrébb toltam több centit mire megmozdult a kurzor, és a gombokra is lassan reagált, de több vezetékes egér is hasonlóan viselkedett.(persze az első gondolatomat ezzel kapcsolatban tett is követte az energia takarékosági beállítások helyrerakására, de nem hozott tartós eredményt sajnos)
De most már rendben van az egérkezelés, így állítottam be:
Hasonló "WOW" érzés töltött el, mint amikor a 2.5 Collos HDD-t SSD-re cseréltem (már)
az elődjében!Ui:
Természetesen a Razer Synapse nem bírt települni, kiderült hogy ki kellet hozzá kapcsolnom a Windows beépített NetframeWork 3.5-ját, amit szokás szerint beszoktam kapcsolni!
Ígérem többé nem teszem!
-
KROK640
nagyúr
Én nem vagyok hajlandó downgradelni, mert nem éri meg. Egy több generációval ezelőtti I7-ről I3-ra, nyerek rajta 30 ezret és onnantól fele a teljesítmény.
Anno 16GB RAMról downgradeltem 8GB-ra, azt is megbántam (igaz nem azonnal).A platformváltástól meg azért, mert akkor nem csak egy generáción belüli CPUt kell kicserélni (hűtő le, proci ki, másik be, paszta rá, hűtő rá, kész is van), hanem kitalálni, hogy akkor milyen lap és milyen CPU legyen, akkor már sok esetben RAMot is kell cserélni, (pl nekem is kellett), ami azért jóval nagyobb meló és pénz stb.
Én azért valahol megértem.Én is kezdetben VGA plusz proci cserén gondolkodtam csak (VGA csere úszott a VGA árak miatt) de rájöttem, hogy az I7-esre annyit kellett volna ráfizetnem h a platformváltás is jó alternatíva lehet, pláne ha a régit nem Tivadar vette volna meg, mert 8a régi gép árát is belevéve, most ideális esetben) 20 ezerért többért van egy DDR3 helyett DDR4-es rendszerem, 4C8T helyett 6C12T, alacsonyabb fogyasztással, magasabb órajellel és több cache-el, és egy vadi új korszerű alaplapom, ami 0km-es, nem pedig 7 éves (amin mivel M2 slot sincs, így az SSD terén sem léphetem át a SATA3-at) ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
koko52 #84337 üzenetére
Pontosan.
Tavasszal nekem is a 4th gen I3-at I7-re cserélni 40+ ezerbe került volna. Inbkább eladtam a kócerájt, és venni akartam 10th gen I3-at, de végül 10th gen I5 lett belőle, mivel akkor valahogy az volt as csillagok együtt állása, hogy az I3 és az I5 között valami 7-8ezer ft különbség volt.
1,5× annyi mag, és cache nem mindegy. -
válasz
"Két egért fel sem ismert, 3 meg akadozott vele!"
USB csati rendben? -
koby11h
őstag
Egy hirdetés, ahol előre felkészültek az idegen nyelven beszélő érdeklődőkre
"Eladó laptop , leptop , notebook , notbuk ....stb"
-
Faterkam
addikt
válasz
Már ahol az OLX maradt. Nem a csodás jófogás :/
-
ElektrikusDE
senior tag
Néha pozitív értelemben is hülyét lehet kapni az apróktól!
Ma be kell menni a városba, tehát OLX böngészés indul!
Találtam is egeret:
Stockfotó nem jó jel...
De szerencsére van valódi is róla:
Mouse Razor Deathadder Elite 16000dpi laser gaming usb
Mondjuk ilyen egér nem létezik, csak Razer néven, de én is elszoktam írni.
45 lei (kb. 3000Ft.)
Gyorsan meg is vettem, tökéletesen működik a gépemmel, amivel már 5 egér kudarcot vallott. (ez az első és remélem az utolsó is ami bevált)
Két egért fel sem ismert, 3 meg akadozott vele!
Újonnan nem vennék ilyen egeret, pl:
De használtan, jó állapotban szerintem túl olcsón adta, de nem álltam neki alkudozni! -
-
koby11h
őstag
Helyi, vatikáni valutás hirdetés (gondolom csak elütés a Keresem helyett, de viccesen mutat):
KERESEK: Megfizethető áron Acer Aspire A515 sorozat vagy Lenovo Legion y520 laptopot
Ár: IngyenesSzóval igen, ingyen én is keresek ilyet
-
-
Keress nyugodtan, valami elvileg lesz.
Az említett gép kb 10-12.000 Ft (van benne egy HD 5670 1 GB-os kártya, mondtam is az illetőnek, hogy az még használható lenne), arra költeni többet mint amit a gép ér...
UI: Lassan majd bele kell írnom a Facebookon, hogy csere csak kp, esetleg utalás is megoldható, mert mindig valami telefont akarnak rámsózni, XBOX, PS...
Rá szoktam amúgy keresni a cserélendőre, és van mikor látom hogy az X Ft-ért árult gépet akarják 2X Ft értékűre cserélni, na itt már tudom hogy valami bűzlik. -
patomi
őstag
-
TaaT
nagyúr
"Sokan, vagy inkább majd mindenki lecserélte már a gépét, és nincs értelme váltania"
Mindenki szerintem nem, de én itthon pl már upgradeltem a szüleim, a saját, és a tartalék saját gépemet is. Szüleim kaptak egy H87 ITX kofigot egy i3-as procival, a saját gépem egy Crosshair VI Hero meg egy 2700X lett, a tartalék saját gép pedig egy B85M és i3 konfig lett.
Jó pár évig egyikhez sem kell majd hozzányúlni. Na jó, a saját gépből a 1070 elment bányászni, ahelyett valamit szereznem kell majd, de nem a mostani árakon. -
-
Papooo
senior tag
válasz
koby11h #84345 üzenetére
Ilyen i5 6500TE procis gépre már tettem fel Win11-et, és azt az sssd-t haszálom mindenféle gépben tesztelésre.
AMD A4-4300M procival néha durván megakad,
i3 2310m proci sem az igazi,
i5 3320m már normálisan futAzért amikor az N4000-et megláttam a támogatott procik listáján, elkerekedett a szemem....
TaaT Az ilyennek szoktam azt mondani, hogy csak neked, 2000-rel drágábban adom..
Ez is egyfajta eredménye az alkunak. -
TaaT
nagyúr
Pfff, kifogtam egy alkubajnok piacozós type-c vevő jelöltet, aki nem értette hogy mi az a fix 10e és hogy ebből alku nincs. A fix 10e forintos kijelentésem után elkezdett egy 5000ft-ost lobogtatni, meg hogy ad egy csomag zoknit mellé.
De negyed óra alatt csak eljutottunk a 10e forintig, persze nagyon húzta a száját, legalább 3x csuktam rá a kaput hogy ha nem akkor nem. Meg jött azzal hogy ezt a LIDL-s bukósisakot a pesti piacon megkapja 6e-ért, mert amit a LIDL-be vettem az nem a német verzió hanem a kínai. Remélem ilyen vevőm sem lesz többet.
-
BiP
nagyúr
Fú, pedig jó cuccokat árulsz, úgy nézem.
Sógorom anyósa valami core2 E8400 + 2giga ram + Windows XP-vel szenved, és próbálom rábeszélni őket egy gépcserére, hogy legalább valami újabb Win-t rá lehessen pakolni. Ha elszánják magukat, még a végén megkereslek.
#84344 tope : Na igen. Ott is ez a probléma. Ugyanez volt a javaslatom, hogy 8giga ram + SSD-re kéne hozni. De arra a gépre már szerintem sem éri meg rákölteni (főleg, hogy jó eséllyel annyira régi a lap, hogy nem is lehet bővíteni érdemben a memóriát), szóval mindent egybevetve egyszerűbb egy frissebb gépet venni (nálam 4.gen a minimum ilyenkor, de az általában elég is)#84343 koko52 : Sajnos ebben nagy igazság van.
#84342 mpo : Windows 11 topikban nézelődj / érdeklődj. Úgyis minden 2. kérdés erről szól, hogy nem támogatott gépre hogyan lehet feltenni (így én ott is hagytam a topikot
)
#84351 Astroboy : az én világomban használják intel-amd közti váltásra is, vagy ahol memóriatípust is kell már váltani (pl. ddr3-ddr4) de gyakorlatilag bármire, ami alaplapváltással jár.
Értsd pl. 2.gen intelről 6.gen intel vagy a példát tekintve pl. i3-7100-ról valami kurrens 11-12.gen cuccra. -
BiP
nagyúr
válasz
patomi #84340 üzenetére
Nekem anno volt 6700k-m, és amikor megindultak a prociárak felfelé, spórolás gyanánt visszaváltottam i3-6100-ra. Hááát, nem sokáig bírta(m). Pedig nem rendereltem vele egész nap. Persze, ment vele, de azért nem volt olyan smooth. Szóval csak visszakerült az i7.
De legalsó i3-ról szerencsére még platformon belül is van lehetőség feljebb lépni.
Viszont nem értem, az emberek miért ódzkodnak annyira egy "platformváltástól".
Mit is kell kicserélni ilyenkor? Proci helyett proci+ lap. Húúúúúúú.
(mert ugye 7.gen már ugyanúgy ddr4, tehát memória akár maradhat is). Szóval az anyagiakon kívül nem nagy truváj egy "teljes" csere sem. -
koby11h
őstag
válasz
koko52 #84343 üzenetére
Nem csak a VGA miatt.
Én adatokat mentettem át nagyon sokat régi asztali gépről új laptopra, új gépre. Vagy elszállt adat helyreállítása, op.rendszer telepítés meg ilyenek. Tanulok belőle még mindig sokat, meg néha a kis mellékes is jól jön.
Annyi sosem volt, hogy számottevő legyen, de 16 hónapja a havi 2-3 (de volt 5-is) helyett idén eddig 6 gép volt nálam. Jellemzően nem a diszkrét vga-s 16-32 GB + vízhűtéses gépekkel foglalkozom, szóval lentebb sem jobb a helyzet. -
Fura, mert az árak az egekben amúgy.
@mpo : Ha sok pénzed van, és az alaplap támogaSSa (pl. tüskesor), lehet venni TPM2.0 modult.
Meg lehet tenni Win11-et virtuálgépre, emulált TPM2.0-al.
De különben kifejezetten nem sok változás van 10-hez képest.Azt várom, hogy mikor lesz már szoftveresen emulált TPM mezei Win11-hez is, mint ahogy virtuális gépeken is lehet emulálni
-
koby11h
őstag
I5 7gen procim van, nekem sem megy fel magától pedig UEFI, SecureBoot, TPM2.0 meg van, csak hát ugye a proci korlát benne van a Win11-ben és a miatt...
Amúgy fel lehet tenni mindenféle reg fájllal, meg van előre aktivált, TPM nélküli verziós is...
De én nem akarok szép tálcát középre és nem akarok Android appokat sem futtatni, így nálam az van, hogy még vagy 3 évig van Windows10-re teljes támogatás, így marad ez a gép, mert mindenre elég. És valamikor elad vagy megy családba valakinek én meg veszek egy i3-13100 vagy addigra lehet hatmagos i3-14100-at és le lesz tudva...
Ha tényleg érdekel akkor van rá topic:
Windows 11 -
válasz
koko52 #84343 üzenetére
Mikor egy 30-40.000 Ft-os számítógép hirdetésnél kérdezik, hogy a VGA az hány gigás
Régebben a brand gépek jól fogytak, de ja, idén valahogy nem igazán, illetve leginkább akkor jönnek hozzám venni, és idén legtöbbször nem is helyből, hogy kell nekik egy gép, mert a régi tönkrement.Sokan, vagy inkább majd mindenki lecserélte már a gépét, és nincs értelme váltania, mert a mostani is megfelelő (a korábbi példámban lévő gép 8-9 éve már vehető), azaz lecsengett az a váltás aminek kellett, ma már nincs akkora teljesítménynövekedés mint 10 éve.
Erről jut eszembe, hogy hozzám került egy Core2 E7400-es masina, 2*1 GB DDR3 memóriával, HDD-vel (nem volt 1-2 éve használva). Mondtam az illetőnek, hogy kéne bele 8 GB memória, és SSD hozzá hogy használható legyen hosszabb távon is.
Lebeszéltem, mert kb 15.000-et költeni nem éri meg erre. Megértette, igaz egy tartalék gép volt, így nem is merült fel, hogy ilyen költség mellett is menjen a felújítás, hadrafogás. -
mpo
veterán
válasz
koby11h #84339 üzenetére
Ti itt szakértők vagytok processzorban (IS).
A Win11 emiatt nem lehetséges a gépemen, mert a proc nem támogatott (nem biztos, hogy kell nekem a Win11, de jobb, ha upgradelve van a gépem.)
Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz
Alaplap: GIGABYTE GA-Z170-HD3P DDR4
Mit érdemes csinálnom?
Nem üzletelek, új dolgokat szoktam venni garanciával. -
Visszatérve a piacra, nagyon nagy a pangás, ismerős mondja (van egy boltja használt 1 év garis gépekkel) hogy 1 asztali gépet nem adott el, és én is tapasztalom, ezt a Dell gépet nem tudom eladni, pedig szerintem teljesen korrekt áron lenne.
Mintha kivárnának az emberek, vagy már azért sokan cserélték a régi Core2-es gépüket és ami lett helyette pár éve akár 2-3. generációs i5 procis gép, az bőven elég nekik jó pár évig, mert valljuk be, általános célra egy pl. i5 2400, 8 GB memória, SSD-s gép bőven elég. -
koby11h
őstag
válasz
koko52 #84337 üzenetére
Az a gond, hogy a (3) 4-5-6-7 gennél nem nagyon volt változás sebességben (ok, mérési hibahatárnál többet gyorsultak, de csak alig
) és 10 év alatt az emberekbe berögződött ez a bármilyen 7 jobb mint a 3.
Aztán egyszer csak 4 magos lett az i3, 6 magos az i5, i7 pedig +HT-vel és itt borult a dolog. És hirtelen az i3 ugyan azt tudja csak magasabb órajelen mint a régi I7-ek, néha még kevesebb fogyasztással és magasabb turboval is.
De ehhez még kell pár év, amíg megint elterjed...
Addig meg nem győzzük magyarázni, meg bizonygatni -
-
törölt tag
Köszönöm a hozzászólásokat, igen, egyedi táp+lap+ház, egymáshoz csinálva, de ezeket nem is arra találták ki elsősorban, hogy cserélgetünk-fúrunk-faragunk.
Sikerült lezárni a dolgot -
-
koby11h
őstag
válasz
Cs1csó #84328 üzenetére
Hááát, azért -20W max fogyasztás és szintetikusan +50% teljesítmény van a kettő között.
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i3-10100-vs-Intel-i5-4690/3717vs2236
Mondjuk 8GB+ memóriával és SSD-vel általános felhasználás esetén szinte semmi különbség nem érezhető! -
Papooo
senior tag
20 kikós céges P4 Cerka vinyúját kellett legyalulni, mert vissza akarták otthonról adni a cégnek selejtezésre.
Usb bootot nem ismert. Én meg nem akartam cipekedni.
A HP eredeti vinyóját csak lehúztam, majd visszadugtam, semmi más műveletet nem végeztem vele.
Egyszer már HP laptoppal is szívtam, amikor kicseréltem a lehalt vinyóját, de ott gugli mester 5 perc alatt kisegített -
-
Cs1csó
titán
válasz
#55525888 #84322 üzenetére
Milyen tápegység van benne? Márka, mekkora teljesítmény, az alaplap pontos típusa, a RAM márkája, típusa. Egyedül a proci és az SSD pontosan beazonosítható.
A HP "brand" gépeket gyárt alapesetben tehát amit már nem bővítenek spéci táppal rendelkezik (jellemzően limitált csatlakozókkal és alacsony teljesítménnyel sokszor csak 200-300W-os)
Ezt valószínűleg macerás bővíteni pl. VGA-val, hogy játékos gép lehessen.
Így értettem. -
-
törölt tag
Na ezért kapok hülyét az apróktól.
Egy 1050Ti boltban 140 ezer lassan, de ennyiért még az is legyen benne, nem?Ma reggel ritkítottam meg a szöveget, gondolván, hogy túl sok a duma.
Azóta megtekintették 22-en, előtte látták az egészet, ami egyébként a garanciával kezdődött. -
törölt tag
Hülyét kapok, de mint eladó.
1300-an megnézték szombat reggel óta, és konkrétan semmi sehol.
Mi a baj?https://hardverapro.hu/apro/hp_desktop_i3_10100_16gb_250gb_nvme_dvd-rw_wifi_w1/friss.html
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h #84300 üzenetére
Ajánlott gépigény:
CPU: Intel Core i7-4790 @ 3.6 GHz or AMD Ryzen 5 1600 @ 3.2 GHz
RAM: 8 GB RAM
GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB) or AMD Radeon R9 290X (4GB) or better
DirectX June2010 Redistributable
OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions only)
Tárhely: 30 GB available space
DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers
1080p, VIDEO PRESET: HighEhhez nagyon messze van az általad kínált darab, de nézzük a low minimunmot :
Minimális gépigény:
CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz or AMD FX 6350 @ 3.9 GHz
RAM: 8 GB RAM
GPU: NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) or AMD Radeon R9 270X (2GB) or better
DX: DirectX June2010 Redistributable
OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64bit versions only)
Tárhely: 30 GB available space
Hang: DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers
Felbontás: 720p, VIDEO PRESET: Lowkicsit már közelebb áll, de nyilván nem lesz a játékélmény túlságosan felemelő, de játszható lesz ...
-
-
koby11h
őstag
A Windows 10 hardver igénye 1 GHz CPU és 1 GB memória és 16GB háttértár... aham, szóval kb. a minimum konfigon az FC New Dawn is úgy futhat...
Nekem FC Primal futott 2 éve i3-4330/8GB/GTX750 2GB és szenvedett, meg én is! A New Dawn újabb 3 évvel és nem hiszem, hogy a gépigénye kisebb lenne. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged