- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
samsungot nem veszek, mert csak
eleinte nekemis 30 volt a lélektani határ. félmillás csúcstelefont nem veszek, de egy olyan tárgyról van szó, amit nap mint nap használok, az meg már ne legyen szar. oké, 100 alatt is lehet használhatót venni, de sajnos sok próbálkozás után el kellett fogadnom, hogy nem hordok magammal kis fényképezőgépet, maradt a telefon, amiben elfogadható kamerák vannak
és a oneplus óta (vagy már előtte is? passz) gyári os, nincs hekkelés, nincs rootolás. -
envagyok
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #83295 üzenetére
Látom magas...
Elengedem a témát. -
-
hcl
titán
Talál-e olyat - tuti, nekem is szoktak jönni, hogy valami nem ér annyi, nem fogják megvenni, aztán amikor elmegy a kiírt áron, akkor néha szólok ezeknek, hogy na, elvitték
MM-ban meg ja, simán lehet alkudni
@qnadam : Én 3210-est vettem 40-ért 2000-ben - azóta egy Syxalag S4 mini+ -ért adtam ennyit, de többet egyért sem. A franc, egy ennyire sérülékeny, pár évig szarul supportált kütyüért nem adok több pénzt. A céges A51 se kéne sajátnak... A legjobb vétel eddig az iPhone SE volt 2020 elején 29-ért, az még jövő nyárig telefon lesz (supportált).
Azzal szemben vehettem volna A5 2017, ugyanannyiért, az lehet, hogy 1-2 évvel tovább húzza Lineage-el. Mint közben kiderült, egészen szerelhető az a cucc, nem az a vonal, ami a S3-tól az A-kig és a J* 2017-ig ment a Samunál, hogy telibe ragasztva a LCD, és ha szét akarod szedni a telefont, akkor le kell venniPersze sajnos ettől még utángyártott LCD nem lesz jó Samsungokra
-
válasz
envagyok #83292 üzenetére
a mediamarkt olyan, sok éve ~120e-s tévénél simán adtak 15e kedvezményt, az eladó még szabadkozott is kicsit, hogy a demónak kirakott philipsek tavalyi modellek, azokból többet is tudna engedni. ezzel szemben pár éve amikor hűtőt vettem, azt rendelni kellett, a kiállítottat nem akarták akciósan ideadni
mondjuk így is egy tízessel olcsóbb volt, mint a másik media marktban. meg glamour napok voltak. meg otthon melege programban vettem...
mm egyébként is tud furcsa dolgokat, fényképezőt többször is vettem már vicces áron, előfordult olyan ártábla, amin volt egy eredeti meg egy áthúzott ár, az áthúzva kézzel, másik ár, az is áthúzva... annyiért már elhoztamde olyan is, hogy canon belépő dslr kitobival meg fix 50-essel, ebből a csomagból kivettem az 50-est, a maradék elment picit többért mint amennyiért vettem, és utána még elkelt hamar az ötvenes is.
cserébe többnyire elég drágák. -
envagyok
veterán
válasz
DJGABI #83288 üzenetére
Ja, csak én nem ebay ár másfélszereséért árulom, hanem fele-negyedéért. És nem az volt a bajom amit írsz (nem viszik el) hanem hogy okoskodnak.
Eddig mindent eladtam, amit akartam, ld értékeléseim száma
A gyűrű bundle volt, gyk ingyen, a ram mikor lehetett kapni, 2x250€ de 2x125 alatt soha se volt. [kép]
Gizike vagy Gőzeke?
Nem mindegy. -
mondjuk a telefonok ára is szépen elszállt
kb tíz éve vettem az első okostelefonomat (szépemlékű zte blade) 25e forintért, utána egy használt htc desire jött nem sokkal többért (emlékszem, ment is a nagy csodálkozás, hogy ez újkorában 160e forint volt. de a desire volt akkor tényleg a csúcsok legcsúcsa). ezután 30-40e forintos telefonok jöttek-mentek, aztán úgy 4 éve jött egy oneplus ~130ért, az nagyon fájt a lelkemnek, viszont tényleg nagyon jó gép volt, majdnem 3 évig használtam. most egy mi note 10 van (párhónaposan volt 120), de ha most kellene (fényképezős) tudásban hasonlót vennem, 300 körül lenne az ár -
-
koby11h
őstag
válasz
envagyok #83282 üzenetére
Egy boltban is alkuszom, cipőre, iskola táskára és tv-re is... most is 5000-rel olcsóbban vettem TV-t, mint az árukeresős legolcsóbb ár. Számlával, 2 év garanciával, gyári garjeggyel, bontatlan dobozzal. Csak van aki ezt nem érti meg
Néha ilyenkor kedvem lenne követni, hogy végül mennyire megy le, vagy talál-e olyat akinek ennyiért bestbuy... de nem ér ennyit. -
szebe
addikt
válasz
envagyok #83268 üzenetére
Rákerestem már mert érdekelt hogy ez mi. Előrébb mondjuk nem jutottam, mert az internet népe is masszívan WTF fejjel néz a dologra. Elvileg valami spéci RTX3090 mellé járt.
De legalább találtam hirdetéseket is. 20k huf-nyi USD-t kérnek érte, de annyiért se nagyon megy el. El nem tudom képzelni, hogy ez kinek képezi vágy tárgyát... -
Silverboy
aktív tag
Dohányhevítő, a dohány gőzét szívod be, nem égeted konkrétan. ecigi - cigi közötti út, azt mondják egészségesebb... tudjaalofa#sz
, nem köhögök és nem vizesedik a tüdőm mint a másik kettőtől az viszont fix. 1500/ nálam a lélektani határ szóval, ha emelik a cigi-t akkor ez is emelkedni fog 200-300-al szóval kuka... marad a reggeli szmog
.
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #83263 üzenetére
Plusz az ilyen megspórolt pénzek sokszor veszélyesek is, mert egyik helyen megfogja az ember őket, és észre sem veszi a másik helyen elmegy, mondjuk ez a nem veszek cigit, cserébe mikor ott van az ember, "meg még ezt a kiló narancsot is elviszem". Nyilván ez egy egészségesebb váltás, de összességében nem marad több pénze.
Azért a cigi az napi kiadás, mennyi most egy doboz, 1000-1500? Az havi 30-45e Ft. MINDEN EGYES hónapban.
A meglátok valamit (pl. narancsot) és impulzusvásárlok a megspórolt pénzből azért az ritkább. Szóval illene többnek maradnia.A cigi alattomos állat. (cigi is a bitch
). Elveszi a pénzed, ráadásul sokat, és mit ad hozzá? Függőséget meg tüdő/gégerákot. Fasza. És mitől jobb az életed? Ja, az elején jólesik, de egy idő után már csak azért szívja az ember, hogy ne legyen szar
Na mindegy, nem kioktatni akarok, meg beleszólni, csak a partvonalról kiabáloktehát a minőségibb árukat keresem meg jó áron, nem az olcső vackot keresem.
Így érdemes. Hosszabb távon a jobb minőség behozza az árát. Mert ritkábban kell cserélni. (mondjuk ha valaki 3évente cseréli a tartós cuccait, mert megunja, még mielőtt tönkremenne, arra nincs megoldás) -
koby11h
őstag
válasz
envagyok #83271 üzenetére
Ha érdekel tegyél ajánlatot, 2000 Ft. Csak hogy érezze a törődést... És a 2000 Ft-al lehet Te leszel a befutó...
Én az ilyeneket megmosolygom és ennyi. Ha nem megvenni akarom, akkor nem írogatok Nekik.
Nekem is van arany pecsétgyűrűm, amit becsüs 90000-re értékelt, és 60000-ért meg is vette volna. De fel én sem venném
-
hcl
titán
válasz
radio11 #83266 üzenetére
"De facto cipőboltban csak az akciós cimkés árukat nézem, az 50%-nál kisebb kedvezmény nem hoz tűzbe."
Odaadják annyiért, amennyit ér is"az eddigi rekordunk egy 740e Ft-os bőr ülőgarnitúra (az akciós ár volt ennyi)"
Ja, ahhoz kell egy olyan asszony is, aki kompromisszumképes, mert úgysem olyan lesz akcióban, amilyen neki tetszik@envagyok : Önélzetes a kis latol
-
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #83251 üzenetére
Festő? Oszt mikelandzseló legalább?
Kapjad koma a glettvasat spaklit javitsd le. Alapozz és kend újra.
Nem atomfizika ez. Csodálom, hogy ehhez nem értel.
Mondjuk van della fizessed kifele.Egyébként nagy munkákra innen szoktak embert vinni. Mert szállással, kajával, sörrel, fizetéssel még mindig félár mint ott gazdagisztánba.
-
radio11
tag
válasz
KROK640 #83265 üzenetére
Dunaújváros
Spórolás egyébként nagyon relatív dolog. Puma, Adidas, Mustang és Bugatti sportcipőim vannak, kiváló minőségi darabok, de nem teljes áron veszem őket. De facto cipőboltban csak az akciós cimkés árukat nézem, az 50%-nál kisebb kedvezmény nem hoz tűzbe.
Kajáknál sem a budget párizsit veszem, viszont ott is az akciókat lesem, tehát a minőségibb árukat keresem meg jó áron, nem az olcső vackot keresem.
A friss dolog az egyedül a pékáru lenne, viszont az első karantén óta az asszony süti a kenyeret, meg a többi pékárút többnyire, így elvagyunk a heti 1 vásárlással.Egyébként az 50%-os címkés áruk közül az eddigi rekordunk egy 740e Ft-os bőr ülőgarnitúra (az akciós ár volt ennyi) tehát nem csak a párizsin lehet spórolni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
radio11 #83262 üzenetére
Na, akkor ahogy látom, te is jól spórolsz.
nekem a havi egy nagy bevásárlás sajna két okból sem működik. Az egyik az, hogy momentán nincs autóm, - az ismerősöknek meg mindig van valami kifogásuk - szóval nekem heti 1-2 bevásárlás van, az el is fér a fullra megrakott hátizsákomba (nyilván üressel megyek le), és akkor kényelmesen elhozom, meg ami olyan, az mindig friss.Debrecenből? Akkor földik vagyunk. És hová mentél?
-
KROK640
nagyúr
Na hát, emlékszem én még amikor (2006 szeptembere) egy akciós 21000ft-os 320GB-os HDD volt a legnagyobb vágyam, és arra gyűjtöttem. (igaz arra is, amikor 1 évvel később a 250GB-ásat nem vettem meg 14000ft-ért, mondván, hogy drága. De azokban azokban az időkben még normálisan működtek a hardver árak)
Ez a pack, ha hibátlan mindegyik HDD, akkor 25 ezret még akár 2009ben is érhetett
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #83201 üzenetére
Igen, az elejében igazad van. Nekem is volt olyan ahol azt mondtam, hogy havi szinten megfognék egy 10-est de azt a 10-est úgyis arra költeném amitől elvonom, vagy ha semmire, akkor meg nekem ennyit nem ér egy 10-es.
Plusz az ilyen megspórolt pénzek sokszor veszélyesek is, mert egyik helyen megfogja az ember őket, és észre sem veszi a másik helyen elmegy, mondjuk ez a nem veszek cigit, cserébe mikor ott van az ember, "meg még ezt a kiló narancsot is elviszem". Nyilván ez egy egészségesebb váltás, de összességében nem marad több pénze.A ismerősöd ismerős analógia, az ilyennek ha azt mondod, hogy 10 évig... mit 10 évig, 10 hónapig spórolnia kell, akkor közölni fogja, hogy az rengeteg meg nem jó, meg nem enged az életszínvonalából, meg már ígyis sokat engedett csak te nem láttad, meg "ez a minimum".
A B ismerős, meg a tipikus skót, a ló másik oldala. ismerek én is ilyet. Inkább a trógerebb megoldás, ha olcsóbb, nem baj, hogy alig spórol és a másik sokkal jobb lenne. Jellemzően ez az a fajta, aki ha segítesz neki és munkadíjat kérsz, még meg is van sértődve, és ha ki is fizetni némi alkudozás után, borravalót és következő megbízást ne várj. Elemében megsértve érzi magát, hogy te az ő nehezen megkeresett pénzéből kérni mertél, mikor csak az egész délutánt töltötted itt, nem az egész napot... Különben is úgysem lett volna más dolgod, még élvezted is, örülj, hogy nem ő kér pénzt.
-
radio11
tag
válasz
KROK640 #83257 üzenetére
Azt szoktam mondani, hogy nem a kaviár a drága étel, meg a füstölt lazac, hanem a kenyér -amit kidobunk.
Gépi kávéról nagyon régen leszoktam. Munkahelyre szoktam venni egy 20 dekás Nescafét meg viszek sima cukrot hozzá. Számológép bevonásával kiszámoltam, hogy 25-30Ft körül lehet egy "shot" (vastagon teszem bele a kávét, úgy szeretem)
Cigi az már több mint 10 éve nincs, nem is hiányzik szerencsére. Taxiba akkor szoktam ülni, mikor az éves céges buli van (cég fizeti a taxit). Kocsmába vagy 4 éve jártam ivási szándékkal akkor is oda-vissza alapon 1-1 sörre mentünk egy cimborával. Munkába kerékpárral járok (oda 10km, vissza 10km), kaja rendelés az általában havonta egyszer megendegett luxus, esetleg bizonyos időszakokban előfordulhat, hogy hetente is megesik. Ruhát-cipőt akciósan szeretek venni, nagybevásárlás havonta egyszer matematikailag megtervezve, meg hetente egy kisebb bevásárlás.
Ja és hogy mire jó ez? 6 és fél éve eljöttem Debrecenból két táskával (család otthon maradt egy darabig) késóbb az ottani lakásunkat eladtuk és elkezdtünk építkezni. Most van egy olyan házunk amiből sokan azt gondolják, hogy valami menő vállalkozó vagyok, pedig 3 műszakban geccsolok, de megfelelő szervezéssel meg spórolással sikerült összehozni (meg egy kis hitellel persze). -
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h #83199 üzenetére
"nekem laptopom van nem értek hozzá" - Mintha az nem ugyanolyan alaktrészekből lenne (lényegében!)
Meg a laptop felmentené a gondolkodás alól. Laptopod van? Menniy hozod viszed:? Semennyit? Akkor már az tény is mutatja h nem értesz az informatikához, hogy laptopod van. -
Chaser
legenda
akkor is nagyon rosszul csinálsz valamit
szerk:
vannak persze, és ha jól dolgoznak és van sütnivalójuk, nem apróért dolgoznak
annak az időnek itt vége ha valaki építőiparban vagy autó terén ért a melóhoz aprót keressen...ha aprót keres, továbbra is valamit nagyon nem jól csinál, ha alkalmazott, ha vállalkozó
szerintem -
KROK640
nagyúr
Hajj pedig mennyi ilyen ember van aki ilyen! Elég csak a sajét ismerettségi körömbe szétnézni. De a zsomszédom is ilyen, fizunapkor habzsi dőzsi van, meg 1 hétig rendelt kaja, meg kilószám romlasztott bontatlan cuccok, aztán fizetés előtt 1 héttel már kenyérre se telik...
De van aki ennél is durvább, írtam taxika, meg napi 3-4 automatás kávé, meg az ördög tudja ki... van pl olyan is az ismerettségi körbe akinek szokása volt fizetésnap lemenni a kocsmába és "mindenki a vendégem!"et játszani, aztán 25-én meg kilincselt azok között akiket fizunapon meghívott, hogy csak egy 10-es kéne kölcsön, mert kenyérre se telik... És nem nagyon kapott, mégis játszotta vagy egy évig mire rájött, hogy ez így nem lesz jó.
És végül is azt kell mondjam, de van ilyen. Van amelyik évekig nem tanul ebből, szidja a rendszert, a kormányt, a kevés fizetését (ami sokkal több mint az enyém), a magas árakat (amik mondjuk vannak) csak épp ő nem a hibás, "mit csináljunk ennyiből lehet megélni". Közben meg kilószámra dobja ki a ráromlott kaját meg a többi... -
Chaser
legenda
jah, amiért benéztem
gb gtx 1060 intel moddal..hatalmas ( :
itteni apróról, már lejárt
-
Chaser
legenda
ha ótószerelő' műhelyed van, egy-két havi zsetonból veszel egy komplett kis mosodát...lol ( :
aki ma melós ember, annak nincs vele gondja hol mossa az olajos/gipszes/akármilyen ruhát....ha igen akkor nagyon rosszul csinálja ( :
eljött hozzám két órára egy villanyszerelő ismerős - édsanyám' ismerőse pontosabban - nem kért pénzt, kellemetlen volt, de tudom lazán elkérhetett volna 40e ft-ot is
a szomszéd festő srác 2300ft/nm árat mondott, + áfa, csak a legnagyobb szoba lenne anyag nélkül 150-180e ft
és ez nem is a pesti falu, hanem sokkal kisebb -
gban
veterán
4 db HDD egy 320 Gb,250 Gb,160 Gb, 500 gb.
Csak egyben eladó (25 ezer)
Mindez a hdd keretek között... -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #83247 üzenetére
Tőlem is minden vevő elégedetten távozott.
Itt ha-n alig volt gondom, és az is vevőként.
Nekem csak facebookon van problémám az ilyen, és ezekhez hasonló 3 diplomás IT-s és szakértő értékbecslői végzettségű egyedekkel:Nyílt profil, bárki láthatja, ezért személyiségi jogok miatt nem kell törölni
-
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #83235 üzenetére
Ha látnám a jövőt lottóznék.
A többire meg annyit: sose voltam szarevő. Igaz sose volt kitömve a zsebem pénzzel.
Még egy adalék. Mikor aktivan kereskedtem tőlem minden vevő elégedetten távozott. Sose kellett itt sirukálni, hogy jaj anyám mi történt. De rám sem volt panasz sose. -
BiP
nagyúr
Jogos, erre nem gondoltam, inkább otthoni meló kapcsán.
Bár ha napi szinten olajos,gépzsíros a cumó, akkor pláne indokolt lenne a külön gép.
Bár egy ilyen felállásban nem csak a hely, hanem a költségvetés se nagyon lenne meg 2 masinát csak ezért fenntartani.mpo: nyilván nem étolajról van szó
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #83232 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2017-2019 között te is adtál el videókártyákat.
Csak megkérdezném (költői), hogy ha tudtad volna, hogy beduplázódik az ára, eladtad volna akkor annyiért, lettél volna te Don Quijote de la Mancha, a nép hőse, aki önzetlenül átadja olcsón értékeit az éhes népnek, vagy azért feldobtad volna a szekrény tetjére (neadjisten bányászni), hogy egy fél évi fizetéssel gazdagabban válj meg tőlük?
Azt már fel sem tételezem, hogy vettél volna még melléjük, hadd pörögjenek
Azért akkor 30k körül simán vehettél RX480 8GB-ost, most 140-ért napon belül viszik.Na így vagyok én a Tajvani tájfunnal. Több évtized tapasztalata azt mondja, hogy lesz. Előbb, utbb, de lesz. És soha, de soha nem volt ram ilyen olcsón Újan 1000-1500Ft, használtan 1000Ft/GB vagy alatta.
Emlékszem mikor 40-50k-ért vettem ddr2 tuning szetteket.
Mindig történik pár évente valós, vagy beledumált hülyeség, ami felvágja a hardver árakat.
Ráadásul a RAM az kell a népnek, mert növekednek az igények. 2005-ben elég volt 2GB, 2008 körül már 4 kellett, most 16 a standard Gamingnál. -
-
envagyok
veterán
válasz
F.E.K.. #83231 üzenetére
Igen.
Mind eladói mind vevői oldalon akkor vagy a legszerencsésebb, mikor valami nem sürgős.
Múlt héten elkezdett hibás szektorokat dobálni az egyik 4tb wd red a raid5 szerveremben. Annyira még csak nem is sürgős, mert 1 hibás hdd-vel elmegyeget még, de ha valamelyik másik is beszarik, vége a dalnak.
Egy hétig kerestem jó áron, de aztán feladtam, bementem a boltba, megvettem annyiért, amennyiért soha nem vettem még hdd-t hála a chia-soknak.
Ennél még rosszabb az azonnal kell.
Lásd az árazását az autómentőknek, különféle elhárító szakembereknek. Múltkor szomszédnak elment a villany, szerelő 8-12-ig volt náluk, 40k zsebbe
Más meg a hirdetéshez odabrekeg, hogy 500-al olcsóbban is van -
F.E.K..
senior tag
válasz
envagyok #83230 üzenetére
A gyűjtők máshogy értékelnek dolgokat, azt nem igen lehet összevetni a normál árazással ahogy mondod is.
Ha sürgősen kell, vagy gyűjtő az ember, akkor fizet amennyibe kerül, ha nem, akkor kivár (és reménykedik, hogy nem megy feljebb vagy tűnik el a kiszemelt dolog. De ez egy ilyen játék az ősidők óta...)
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #83225 üzenetére
Na már csak te hiányoztál
Látom kihoztam belőled, hogy feladd a readonlyt...
Hülyétkapok az apróktól nem egyenlő a hülyétkapok az eladóktól.
BTW okos eladó akkor vesz, amikor olcsó, és akkor fog eladni, mikor drága. Az okos vevő is.
A többi meg a madár
Van vagy párszáz GB ritka tuning ram a tarsolyomban, nem fogok 8gb-os szettet "4ér" adni ingyen postával, csomagolni, postára kocsikázni, sorbanállni...Egyetértek, hogy a túlárazott dolgokon is lehet itt nevetgélni, de csak akkor ha túlárazott.
Pl 10-ből 9-en hirdetnek most Nvidia GTX1060 6GB-ost 90-ért, valaki meg feldob egy ugyanolyan szeretettet 180-ért, az okés. De mondjuk párszáz, párezer forinton rágódni már fillérbaszóság. Amihez meg nem értünk, pl. gyűjtői érték, ott jobb csendben maradni.
Commodore Amiga 1200 laikusnak kuka mellé való, gyakorlatilag ha 100k-ért hirdetsz egy szépet, percen belül viszik. Régi csöves Commodore monitor 50k szintúgy. -
-
koby11h
őstag
Nem röhöglek ki, én is így vagyok vele. Kidobni a legrosszabb!
Adtam már el:
- 50 darab teljes méretű slot lezáró hátlapot, talán 15 Ft/db
- 3.5 jack audio összekötő kábelt, floppy kábelt, sata kábelt, usb, lan, Dsub, DVI, RCA, scart... szóval mindenféle kábelt 50-250-500 Ft/darab áron, de több mint 300-at
- alaplap hátlapot, tucatnyit
- 50 buborékos zacskót, volt vagy 200, most már kezdenek fogyni
- használt elosztókat, 3-4-5-ös, kapcsolós, 25-ös kábeldob, szóval ezt is mindenfélét 100-3500 Ft/darabért
- tucatnyi lga 775, socket 478 hűtőket
- 1 kg mindenféle sosem használt számítógép csavart, buzzert, jumpert, amit gép építésből itt hagytak
Van amit én is inkább darabokban, de van amit egyszerűbb leadni a méhbe, van erre ember, cserébe hoz néha gombát, vagy értelmesebb dolgokat amik érdekelhetnek...
Az olyanokat nem is mondom mint szecskavágó, fél kerékpár, talicska, dagasztó teknő, gyerek roller, katonai láda, szőlőprés, tucatnyi létra, csendőr naptár...Szerk: Vargáné és Tsa tápegységet is!
-
hcl
titán
válasz
DJGABI #83222 üzenetére
Simán beviszed a vevőszolgálati pulthoz.
"Helyi juronics meg csak úgy veszi át ha vásárolsz újat, akkor engedi leadni a régit."
Kérdezd meg, hogy látták-e a törvényi szabályozást" a régi lámpákat/csillárokat se vitték el csoki árában se..."
Én ilyen 1000Ft körül szoktam a lakásból bontott cuccokat, simán viszik."Asszony mondta hogy hát náluk otthon nevelőapja olajos, ilyen-olyan munkás cucca is ugyanúgy mosógépben megy... "
Miben kéne?@envagyok : Nem kell ezen háborogni. Röhögj, vagy sz@rd le.
Meg hergeld őket, mert minél több troll jön, annál több embernél fogja feldobálni a hirdetést, és többen látják -
envagyok
veterán
Persze tőlem is mindent elvisznek.
Előbb utóbb megjön mindenre a vevő, illetve olcsóbban fel tudom tenni, ha pár hónapig nem viszik.
Vagy ha épp nyomott újan is az ára valaminek, akkor érdemes várni, mert előbb utóbb lesz áremelkedés, pl árvíz a memórichip gyárban, áramszünet a hdd gyárban, termelési problémák, hirtelen nagy kereslet stb.
Nagy kedvencem még mikor a mesterek írnak a ddr3 ram hirdetésemre, hogy mit képzelek, hiszen ennyiért ddr4-et is kapni. Nem értem miért jó egész más termék árát hasonlítani a hirdetettéhez. Mi köze mondjuk a porszívó 20000ft-os árának ahhoz, hogy 10000ft egy lámpa?
Lehet kapni 20000ft-ért új alaplapot, de annak semmi köze az újan 90000-ért árulthoz.
Meg tiszteletben kellene hagyni hogy ki milyen üzleti megfontolásból mit mennyiért árul.
Kb ez olyan mint pl élő példa, Aldiban 440ft a kiló alma, Tescóban 299ft most akciósan, és bemennék az Aldiba hangosan kiabálva, hogy drágán adjátok, nem ér többet 299-nél, mert annyi a tescóban, sőt kiállnék egy nagy táblával, amire felírom, hogy minden látogató lássa.
Minden 10 éves taknyos diplomás értékbecslőnek képzeli magát.
Én most azt játszom, hogy minden okoskodót jelentek, mert szerencsére a csoportszabályzatban szerepel a tilalma, aztán búcsúzhatnak egy időre... -
DJGABI
addikt
Ja, kolléga is mondta hogy MM-nek megyeszékhelyen van konténere, oda valóban bele lehet dobni bármikor, de pöppet messze van... Helyi juronics meg csak úgy veszi át ha vásárolsz újat, akkor engedi leadni a régit.
Fú padlás még mindig tele van ilyen ajándékba kapott kávéspohár-készletekkel, de egyszerűen nincs se kedvem se időm hirdetgetni, a régi lámpákat/csillárokat se vitték el csoki árában se...
Napokban mondjuk pont előjött hogy igazából kár volt eladni a Hajdu mosógépet, a kutya cuccai simán mehettek volna abban. Helyette ment a mosógépben, nekem nagyon nem tűnt higiénikusnak, utána indítottam is egy ecetes tisztasági mosást csak úgy üresen. Asszony mondta hogy hát náluk otthon nevelőapja olajos, ilyen-olyan munkás cucca is ugyanúgy mosógépben megy... Hát mondom gratulálok
-
válasz
envagyok #83216 üzenetére
Eddig 1x jártam csak így Marketplace-n hirdetéssel, odaírtam én meg, hogy vegyen nekem is párat annyiért amilyen árat írt, érdekes módon csend lett. (mondjuk jó lenne ha a saját hirdetésnél ki lehetne törölni a hozzászólásokat)
Elvitte más a cuccot utána a kiírt áron. -
koko52
nagyúr
válasz
envagyok #83216 üzenetére
Mostani edigis elárazásból tudtommal senki nem kapott semmit. Nekem már volt ami csomagolás alatt volt és szállítási dátum is megvolt, mégis törölték tegnap. Helyette van 3000-es kupon, annyit megért.
Én fészen már nem hirdetek műszaki cikket az általad írt okok miatt.
-
-
envagyok
veterán
Komolyan ez a facebook...
Annyi okos ráérő árazómester tevékenykedik, minden hirdetésre beírják, hogy szerintük ez+az ennyit meg annyit ér.
1000Ft/GB alatt kellene árulnom ledes tuning ramot, 90000Ft-os alaplapot újan 30-ért. Mert szerintük annyit ér, meg árukeresőn volt a lap 40-ért egyszer valamikor (valójában elárazás volt) stb. stb.
De ha valami mondjuk extrémen le volt árazva, akkor az az etalon?
Most edigin voltak 100000Ft-os kávéfőzők, porszívók 10k körül elárazva, 1-2 szerencsés megkapta, 99% a megrendelőknek nem. De akkor most 5-ért kell adni, mert árukeresőn látszik, hogy 10 volt? Vagy ha valami régen más áron volt, akkor most is annyit ér? 3-4 éve még 5-8 millió volt egy építési telek felénk, most 25. Régen volt 10 forint a benzin, most 450. Szigetelőanyag és fa is volt x forintért januárban, most 2-3x
De csak számítástechnikánál maradva 4 éve kaptál új GTX1060-at boltban 70-ért, most ugyanannyi 4 évesen agyonbányászva, agyonhasználtan, 2 generáció váltás után.
Agymenés.
Látok én durván felárazott cuccot, röhögök egyet, lapozok.
De nem érzem magamat felkentnek, hogy afféle joviális segítőként kinyissam a szemét a vakoknak, beszélni tanítsam a némákat, és írni az írástudatlant
40 éve életem része a számítástechnika, sok cucc megfordult nálam, komoly gyűjteményem is van. Eddig mindent el tudtam adni, amit igazán el akartam. Ott meg ilyen kispö..ű kitetovált h...gyerekek osztják az eszet, és okosnak tűnő, valójában ostoba megjegyzéseikkel rontják az ember üzletét.
És sajnos ki sem lehet kapcsolni a hozzászólásokat csoportokban.
pfff -
Silverboy
aktív tag
válasz
quailstorm #83210 üzenetére
Jó jó megelégszek a Pininfarinával is
.
Max iszom, annyit, hogy Giulia Quadrifoglio -nak lássam... Mondjuk, lehez Zácher úr megfog látogatni.
-
hcl
titán
Sosem értettem, hogy miért gáz hibás dolgokat árulni.
A kidobásnál mindenképpen jobb.
Az egy dolog, hogy nem bírja rendesen kiírni, hogy hibás.@koby11h : Röhögni fogsz, de.
Kellett egy ötlethez CD fejmotor. Kerestem nagyobb mennyiségű hibás CD-t. Csokit adtam érte. (10db.)
Feltettem a lemezforgató motorokat HE-re, elvitték a csoki áráért. Azt mondja a csóka, hogy áttekercseli normál léptetőmotornak.
Rakás egyéb cuccom lett még a fejmozgató léptetőmotorok mellett.Egyben meghajtónak nem lehetne eladni - van hirdetve 1-2 nagyon retró drive, de nem viszik
@DJGABI : Tedd fel ingyen elvihetőre fészre, akkor még el is jönnek érte (csak türelmesnek kell lenni). Vagy pedig hivatalos megoldás : bármelyik műszaki boltban (pl. hülyebolt) beveszik az elektronyik hulladékot. Ingyé.
-
BiP
nagyúr
válasz
koby11h #83198 üzenetére
"Én is a normális feldolgozás híve vagyok, nem az árokparté..."
Nagyon helyes.
De egy vicc az egész.
Amúgy sajnos igen. Támogatni kéne az újrahasznosítást, nem pedig bonyolítani.
De mondjuk erről nem a helyi hulladékkezelő tehet, fentről véreztetik ezeket a cégeket.#83201 envagyok : nem azt mondom, hogy aszkétaként élje le az életét, és mindent vonjon meg magától, a spórolás oltárán feláldozva mindent. Viszont ha nem jön ki hó végéig, pedig pazarlás nélkül kijönne, akkor valamit nem csinál jól.
Ilyenkor kéne priorizálni vagy beosztani. X összeg kell a kötelezőkhöz, Y összeget el tudok baszni a hónapban. És azt nem túllógni. Vagy csomó más módszer van. A lényeg, hogy priorizálja azt, hogy kijöjjön a hó végéig, jutalmazza is magát, ha marad miből, de próbáljon némi tartalékot képezni. És amikor van mondjuk pár hónapnyi, akkor lehet lazítani a nadrágszíjon. De így egyik napról a másikra élni, hó végén kunyerálni a kevesebbet kereső szomszédoktól, miközben amúgy nem szorulna rá, az szánalmas.#83202 Syl : A fura az, hogy amikor kimegy az erdőbe vagy tömegrendezvényre, stb. akkor ki bírja vinni a fél-1 kiló sört-kólát, stb. de haza már nem bírja vinni a 5dekás üres flakont.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
envagyok #83201 üzenetére
Amúgy "lesz valami olyan úgysem volt, hogy nem" és mondjuk 200> alatt vannak + albérlet az, hogy tud elmenni kempingezni? Hogy tudnak kaját rendelni? És hogy marad hó végén pénz? (Költői kérdés, ésszel)
"Én azokat nem értem, akik jól keresnek kb 800000+/hó"
Azok a párok akik 600+ átlag pénzből gazdálkodnak, meg fizu előtt egy héttel jön kuncsorogni. Lexus Telekjárót azért venni kellet... Mert büdös az ingyenes BKV bérlet... úgy hogy 3 utcára lakik... Mikor visszajöttem Sárvárról pár nappal ezelőtt(4csillag + jacuzzi az erkélyen)már hétfőn ment a cukkolás, biztooos a jacuzziban fáztááál meg... meg a rosszalló nézés... Az eszükbe se jut, hogy nyáron én 4 hónapig vértpipiltem 20fokos környezetbe végig és taknyom nyálam egybefojt... reggel 7től este7ig, még ő istentudjamilyen szigeten nyaralt éppen, 3 hetente... én meg ősszel elmentem 5 napra. Valahogy a magasabb pénz a fejekbe = magasabb életszínvonallal ami azért szerintem nem igaz, megtehetném, hogy kigördítek egy Alfa Romeot a szalonból, csak azt karban is kell tartani... jó nekem 2006 Lacetti... Klima, elektromos ablak van, filléres az alkatrész... és legalább cuki a formája igaz nem megy úgy meg nem Italdesign... 1.6 szívó az, 1.6 szívó akkor is
Átlag középpolgári szinthez Pöstön legalább 320 kell / kopp. (50nm+ kecó + autó (ami karban van tartva) és nincs hitel, és van megtakarítás). Más városban az országban terméseztessen 200+ / kopp is elég lehet.
-
koby11h
őstag
Én fiamnak veszem ezeket főleg, Lego helyett. Ha van benne használható akkor az az enyém, ha nincs, akkor az Övé
Egyébként ne nevess ki, de hozott már helyre ilyen állapotban lévő rádiókat, csillárokat, diavetítőt, motort, elemlámpát... ez érdekli.
Mondjuk én ezek nagy részét nem veszem, a legtöbbért nem adnék pénzt!
Most is olyan Aiwa rádió erősítőt használ a garázsban amit már Ő javított, ő csinált dobozt a hangfalhoz, vezetékelést... -
envagyok
veterán
Egyszer élünk + mindig lesz valahogy gondolkodásmód.
Részben megértem.
Mert aki alig tudna félrerakni, met nem keres olyan jól, ha lemond minden apró örömről, végigspúroskodja egész életét kávézó, étterem, külföldi nyaralás, autó, stb nélkül, azt nem biztos hogy vigasztalja, ha meghal 60 évesen, mert végighajtotta az egész életét, hogy spórolt mondjuk 5 millát.
A föld alatt az nem fogja vigasztalni.Én azokat nem értem, akik jól keresnek kb 800000+/hó:
A ismerős: asszonynak hetente új ruha kabát, 2 szinttel jobb kocsi, mint megengedhet magának, plusz most az asszonynak is vettek, milliós nyaralások, miközben a srác szüleinél laknak a tetőtérben, ahol a nappali a hálójuk is egyben, a lányuknak meg egy lyuk a szoba, plusz egy zuhanyzó.
Ők ha spórolnának, akkor azért simán félre lehetne rakni havi fél milliót, évi 6-ot. 10 év spórolással egy faja családi ház meglehetne nekik. De hónap végén egy kanyi sincs a számlájukon.
B ismerős: iszonyat jól keres, milliókat havonta.
Múltkor mondja hogy kellene neki tároló/szerverféleség fotókhoz, filmekhez, stb. Mondom tudok szerezni baráti alapon 40 ért 4tb wd nast. Hát hú meg há, nem gondolta volna hogy ennyi. Aztán később meg mutatja milyen olcsón vett külső hdd-t, csak 25e volt. (Ja 2tb) de ugye egész család cipelte ide-oda, csapkodták, hát persze beszart neki gari után. Nekem a wd backup nas kb 5 éve köszöni jól van.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!