- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
Jött 4db új kerék a 12428-hoz. Mitől bal a bal és jobb a jobb? Semmi különbséget nem veszek rajtuk észre
Amúgy új motor is jött, működik.... Egyelőre. -
Skillet
addikt
válasz
HummeRC #7729 üzenetére
Lehet tekerni, simán forog.
Legutóbb amikor használva volt, kijött belőle a füst
De valamiért én az ESC-re gyanakodtam.... Ma rendelek hozzá 4 új kereket és egy motort, aztán lesz ami lesz. Nem szívesen költök rá, de fiam ragaszkodik hozzá... Illetve ami nekem tetszik (Maverick Quantum) az meg drága, meg nem is annyira masszív. Legalábbis YouTube-on láttam videót, ahol tört ez-az. Ennek a lesajnált 12427-nek meg szinte mindene hajlik, elképesztő dolgokat kibírt már. Tengelyt konkrétan kézzel hajlítottam vissza, amikor az egyik rokon gyerek max sebességgel nekirongyolt egy padnak.
-
Skillet
addikt
Hali. 12427 ESC csere kellene... Gondolom aliról venném, de elvileg 2 féle is van, nem tudom enyémbe melyik kell, illetve utána (ha sikerül a megfelelőt kiválasztani és beszerelni) hogyan fog tudni kapcsolódni a távhoz?
Van még egy olyan opció, hogy elengedem és veszek egy Maverick Quantum XT Flux-ot. Mondjuk az ára nem annyira tetszik, illetve nem tudom mennyire jó ár érték arányú az az autó. -
-
Skillet
addikt
válasz
peet137 #7396 üzenetére
Ami 1:10 az a 10428, de azzal nincsen tapasztalatom. Annyit tudok, hogy azon sokkal kevesebb a puha műanyag. Nekem is látószögben volt, de emiatt letettem róla. Az 1:10 gépek amúgy nekem is tetszenek.
A 12428 ennyiért nagyon durva. Nem tudom, valaki tud-e mondani minőségibb cuccot dupla vagy akár tripla áron?! Vagy lesz, csak arra meg az életét rákölti az ember, mert drága hozzá minden? -
Skillet
addikt
válasz
peet137 #7386 üzenetére
A wltoyst nem írnám le. Nekünk 4 éve van egy 12427. 24-ért vettem 2020-ban. A kerekek már simára koptak, szóval volt használva. És azt sem mondhatom, hogy nem kellett hozzányúlni. 2x cseréltem szervót, egyszer kardánt fémre.
A távirányítóban eltört az a kis műanyag tüske lószar, ami összeköti a kereket a potméterrel. Csináltam hozzá egy csere darabot fém csavarból. Az már örök élet lesz.
Akkut csináltam hozzá 2db 21700-asból. 4000mAh.
Közben volt pár olyan sztori, hogy a rokon gyerek max sebességen nekiment ennek annak. Az egyik első féltengely elgörbült. Szétkaptam, nagyjából kiegyenesítettem, azóta is rendben van. Az, hogy ilyen sok alkatrész hajlékony műanyag a gépen, nagy előny! A játszótéren szoktam csapatni fűben, gumi borításon. Az összes gyerek az autót kergeti, vagy épp szaladnak előle. Nem egyszer véletlenül rá is taposnak, ráugranak, de még egyben van. Most talán az ESC szállt el, kijött belőle a füst (most megy az agyalás legyen-e brushless-re váltás). De összességében én azt mondanám rá, hogy nagyon masszív, strapabíró kis cucc.
Alkatrész is van hozzá, ráadásul jó áron. Ha valaki valami nagyon alap gépet keres bohóckodni, akkor nagyon jó vétel lehet. Ennél ami drágább, az talán sokkal drágább. És azok sem tökéletesek. Gondolom ugyanúgy van mit azokon is cserélni. "Talán" a törékeny alkatrészekből is több van rajtuk.
Nem akarok senkit meggyőzni, de jó gép ez... Szerintem.
Drágább cuccban én is gondolkodtam, most is gondolkodom (új autó, vagy a 12427 átalakítása kefementesre), de sajnálnám, nagyon félteném. Ezzel a felhasználással nem lenne szerencsés. -
Skillet
addikt
A 11427 akku töltője és akkuja 3 vezetékes, de gyanítom csak kamu balance, mert a két cella között 0.06V a feszültség különbség a töltés végén. Illetve szerintem többet is rak az akkukba, mint pl az opus töltőm. 4.25V cellánként (az Opus kerek 4.2-nél áll le), de legutóbb már 4.28 is megvolt az egyik cellán, mert a másik le volt maradva, a töltő meg tolta bele életre halálra.
Szóval... Kellene egy valódi balance töltő aliról, de talán elég egy 2S balance töltő board is. TypeC bemenettel pl.
Van ajánlott?
-
Skillet
addikt
válasz
Levi123 #6797 üzenetére
A YouTube forma pont a difit tolja tele Lucas white grease-zel!
KATT
23:20-tól érdekes. És ez nem szilikonos zsír. Lithiumos NLGI2. De mégis sokkal vékonyabbnak tűnik, mint a kék zsír. Itthon nem találtam. Kintről lehetne rendelni. Vagy itthon keresni valami folyósabb cuccot. Csak még nem tudom mit. legszívesebben teletölteném olajjalde ki fog folyni.
-
Skillet
addikt
válasz
Levi123 #6760 üzenetére
Vettem mannol csavarrögzítőt. Teljesen jó. Megfogja, de melegítés nélkül ki tudom csavarni, szóval tökéletes.
Zsír. Vastag hozzá ez a zsír. Ha megforgatom a kerekeket, azonnal megállnak. Nagyon visszafogja a hajtást. Vékonyabb cucc kell hozzá. majd keresek valamit, csak már így is napokat töltöttem zsír kereséssel.... YouTube-on láttam valami Lucas white lithium grease-t, hogy azzal rakja össze a forma ezeket, de itthon nem lehet kapni. Az kellően lágynak tűnik. Hozzátenném, fura, mert mindkettő NLGI2. Tréfás. -
Skillet
addikt
Hali. Csavarrögzítő jó lehet szinte bármi?
12428, a differenciálműből kijön a kardán tengely, mert abból a fém biszbaszból kijön a csavar.
Ezt néztem ki amúgy: KATT
Vagy van valami házi praktika, cucc, ami esetleg fellelhető a háztartásban?
Köszönöm -
Skillet
addikt
-
Skillet
addikt
A 12428 kerekei elkoptak. ILYEN nagyobb kerekeket rendelnék hozzá. Van valami hátulütője?
-
-
Skillet
addikt
A 12428-hoz összerakott akku nagyon jó lett. Sokat bír, tényleg masszív.
Az egyik rokon gyerek nálunk volt és brutál amit kapott szegény autó, de kibírtaszóval tudom, hogy sokan lenézik, de szerintem nagyon jó kis gép. Már kintről sem olcsó, 40e Ft körül van. Anno kb 24e-ért vettem.
Alternatíva meg nem nagyon van, úgy látom.
Nem tudom más már mokolt-e vele ilyesmit, de hátha:
Ha ESC-t cserélnék (nem gyárira!), milyen távirányítót, ESC-t és servo-t ajánlanátok? -
Skillet
addikt
Összeraktam az LG H40, 21700, 4000mAh-ás pakkot.
KATT
KATT
Mivel jobb ötletem nem volt, így szigetelőszalaggal tekertem be. Nagyon koppra fér a helyére (12428).
És most jön a nagyon barkács. Gondolom ez sokaknak nem fog tetszeniPonthegesztő hiányában 800-as papírral megcsiszoltam az akkuk érintkezőit, majd kaptak egy nagyon pici forrasztó krémet. Mini ventilátor alatt forrasztottam (hogy a művelet végén azonnal kapjanak hűtést az akkuk), pár másodperc alatt sikerült, nem volt semmi gond. 20-on éve forrasztottam AA akkukat, emlékeztem, hogy nem egy sétagalopp, de ez most nagyon flottul ment.
Hogyan szokás a pakkokat lezsugorozni, van rá valami spéci cucc?
Illetve akku lefogatásra valami ajánlott tépőzáras megoldás? Alis rendelés előnyben... Köszönöm! -
Skillet
addikt
Valóban N20
KATT
Csak iszonyat halványan van rajta, bizonyos szögből látszik csak. Szóval igen, N20, de pont ilyet nem találtam.
Elvileg sacc 3mm magas kellene legyen a tengely a motortól. 5mm körüliek vannak. Barkácsolás nem tudom mennyire lenne szerencsés. Megnézem majd azt a plusz két mm-t, hátha nem is lenne útban -
Skillet
addikt
Ejjjj, azt gondoltam volna, ha kint van párszázért pici motor, akkor itthonról max egy ezres.
Akkunál az jutott eszembe, hogy egy ILYEN 18650-es akku tartót fixre beépítek a 12428-ba. Nyilván nem ezekkel a pilincka vezetékekkel. Az akkukat tépőzáras valamivel leszorítom, hogy ne ugorjanak ki... Egy marék akkuval ellennék. Tölteni meg lehetne őket az Opus 3100-ban.
Van ennek hátránya azon kívül, hogy a vízállóság ugrik? Ami egyébként nem utolsó szempont... De azt már tényleg bonyolult lenne megoldani. -
Skillet
addikt
Nincsen saját távom...
Nem feltétlenül egyszerűbben szeretném, inkább olcsóbban és talán (nekem) ésszerűbben. A fogaskerekekkel nincsen baj. Tudtommal.
Szóval a motor csere nekem jobb ötletnek tűnik. Olcsóbb.
Nagyon könnyen cserélhető. Kb 5 perc a két pötty forrasztás a motorra. Minél előbb szeretném megoldani, külföldi rendelés hosszú idő. Itthonról találtam műanyag fogaskerekes gyári servot, de akkor már inkább motor. Gondolom sokkal olcsóbb. Közben kintről berendelnék egy fém fogaskerekest is, elrakom, lesz tartalék.
Motort itthonról honnan, hogyan keressek rá?
Motoron amúgy nulla infó. -
Skillet
addikt
válasz
peet137 #6285 üzenetére
ESC? Gondolom az autó figyelheti, hogy ha X feszültség alá csökken, akkor lekapcsol... Olyankor csak villog a lámpa az autón. Ezért sincs külön védelem az akku pakkon.
Az LG H40 4Ah is Li-ion.A 12428-hoz servo ötlet van, hogy melyiket érdemes?
Ha egyik sem bírja jobban, megvszem a gyári műanyag fogaskerekest. De igazából most sem a fogaskerekekkel van a gond, hanem a motorral. Ha lenne csere motor, kicserélném. De fogalmam sincsen, milyen kell bele. -
Skillet
addikt
-
Skillet
addikt
A 12428 servo besz@rt.
KATT
KATT
Teher nélkül forog a motor. De gyengének tűnik, mint a harmat, mert a fogaskerekeket nem hajtja, vagy talán lassan.
Vagy az egyik irányba lassan.
Mit érdemes ilyenkor venni, komplett szervót, vagy elég egy motor bele?
Ha komplett szervót, akkor milyet? Gondolom nem egyszerű, mert egyedi cucc van benne!? -
Skillet
addikt
Ha jól értem, akkor nagyjából így fest ez a dolog:
1500mAh akku (1.5Ah) mondjuk lemerül 5 perc alatt ha maxon járatod a 12428-ban. Akkor az 18A óránként.
Mondjuk nem hiszem, hogy 5 perc alatt le lehet meríteni a gyári akkut, gondolom inkább 10... Akkor viszont felkerekítve 10A óránként. De inkább a nagyobbal számolva és felfelé kerekítve az 20A. A 30A túlzónak tűnik... nekem, de passz, mert most számolok ilyet először, az is lehet, hogy teljesen rosszul álltam neki
Amúgy mi inkább fél óra alatt szoktuk lemeríteni a gyárit.
Venni nem hiszem, hogy fogok, ha már úgyis itt van az utángyártott akku, annak az elektronikáját felhasználva valami faja 3000-as pakkot össze lehetne rakni, fele annyiból, mint amibe egy gyári akku pakk fáj.
De akár egy 21700-as szettet is lehetne csinálni. Itt hardveraprón is van LG H40, 4000mAh-ás, 30A-t tud. -
Skillet
addikt
Wltoys 12428-hoz csinálnék akku pakkot. Rendeltem hozzá, de sajnos nagyon gagyi. Hamar lemerül. Kicserélném benne a két akkut. Ez jó lehet bele?
KATT
Ezzel ellennék, de az a 8A nem tudom mennyire elegendő... -
Skillet
addikt
Anno (talán 2 éve) JoinR javaslatára vettem egy wltoys 12428-at. Nagyon szeretjük azóta is. Picit kellett csak szerelni, a kardán tengely lett cserélve. Rengeteget kibírt már. De rátérek a lényegre.
Drónt keresek. Van itthon két furibee F36 és most vettem egy Lidl féle drónt. Múlt heti akcióban volt.
Szóval jó kis játékok, de mit ajánlanátok, ami azért már kicsit több, jobb? És most itt pl a wltoys 12428-asra is gondolok, vagyis olyasmi kellene, csak drónban. Drágát nem szeretnék! Tudom, a 12428-as is le van sajnálva itt, de nekem megfelel. Ilyen jó ár érték arányú cuccot keresek most is. Lehet külföldi rendelés, de akár itthonról, használtan is. Köszönöm -
Skillet
addikt
válasz
JoolsNOS #5604 üzenetére
Nem. A pöcökbe beletört a csavar.
Erről a cuccról van szó. A pöcök, benne a csavar menetes részével (beletört) a kardán csuklóban maradt. Ki sem tudom venni belőle. Az imbuszokat nem tudom megnyitni. Ha meg is nyílna, attól még a pöcökből nem jönne ki a beletört csavar.
Szóval gyanítom kellene egy új kardán, meg pöcök meg csavar... Meg ki tudja. -
Skillet
addikt
Sziasztok. Segítség kellene.
"Történt egyszer réges-régen, kb 3 nappal ezelőtt..."
Hogy elment a hátsó hajtás a 12428-ason.
KATT
KATT
Ahogy nézem, nem az tört el, ami leginkább szokott (YouTube videókon legalábbis nem ezt láttam törni), hanem a hátsó difi fogaskerékhez csavarozott biszbaszka maradt benne a kardán tengely csuklójában. Úgy tűnik beletört a csavar a biszbaszba. Innen merre? Annyi már biztos, hogy a kardán csukló imbuszát én sem tudtam meglazítani (ezt is sokaknál láttam YouTube-on), jól tudom, hogy 2-es imbusz kellene hozzá? Simán elnyalja a csavar fejet az imbusz kulcs, de toszik megmozdulni a csavar.
Mit/miket vegyek Aliról? -
Skillet
addikt
Mivel sokat nem szerettem volna költeni, JoinR javaslatára (
) pár hónapja vettem egy wltoys 12428-at. Nagyon szeretem. Már brutál dolgokat kibírt szegény, nagy ütközéseket, eséseket kb 2 méter magasból, de még egy darabban van
Tuning nincs, nincs is tervben, csak bohóckodás. Arra nekem megfelel. Kb ennyi. Csak azért írtam le, hátha más is szeretne valami kis hülyéskedős autót, és persze olcsón. -
Skillet
addikt
Jaaaa, én ezt ennyire nem számolgattam.
Töltő van egy Opus Bt c3100. Ezzel meg lehet oldani mindkét fajta akku töltését. Szóval ezzel nem kell számolni. Elemlámpákban van itthon 18650, de van több LADDA akku is a kölyök játékaiban.
Azt nem tudtam, hogy a 18650-eket külön elektronika nélkül túl lehet meríteni! Azt hittem beépített védelem van bennük. -
Skillet
addikt
Párszáz forint?
A LADDA a legegyszerűbb, ez tény! De a NiMH akkukért nem vagyok oda, akkor sem, ha LADDA.
Tölteni is hosszabb idő. Körülményesebb is, mert csak 4db-ot tudok egyszerre a töltőbe rakni... Szóval azért lenne hátránya. 3db Li-ion 18650-nek sok hátrányát nem látom.
Közben arra is rájöttem, hogy az egyik Makita csavarozómban ilyen akku pakk van. 3db 18650. Vagyis azt időnként lehetne erre használni burkolattal együtt. -
Skillet
addikt
Sokat nem értek ezekhez. Honnan vegyek és milyen akkut? A Li-ion-t még megoldom, de a polymert nem igazán tudom.
Illetve nincsen ezeknek saját védelme, hogy ne lehessen túlmeríteni?vagy pontosan mire szolgálna az áramkör? Li-ion-hoz és pilymerhez is kellene?
Érdemes őket kintről beszerezni (akkukat)? -
Skillet
addikt
Kapott a fiam egy ilyet:
1
2
3
4
5
Mindene működik. AWD. Teljesen rendben van a kölyöknek mint tanuló vas. Viszont AA elemből 8 db kell bele. Gondolom 12V-os a motorja. Az életünk erre fog rámenni. Vagy veszek az IKEA-ban tölthető LADDA akkukat... Vagy még arra gondoltam, hogy 3 db 18650 Li-ion akku is nagyjából azt a feszültség értéket hozza (12.8V), mint a sima alkáli elemekből 8db.
Betenni a 3db 18650-est egy ilyesmi tokba, kívül elég hely van az autón, valahova felrögzíteni tépőzárral és a 3. képen látható csatiba bekötni. Gondolom az valami akkunak van előkészítve.
Jó az elképzelés, vagy másféle indulnátok el?
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- OLED TV topic
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Micro Four Thirds
- Formula-1
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest