Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Amazon Kindle JailBreak
- Meggyi001: Kuponok....
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
highand #2954 üzenetére
Üdv!
Jó az elgondolás, de ha megengeded kicsit igazítanék rajta, ha nem tetszik mehetsz az eredeti csapásirányon (@ kefés motor) tovább.
Az adó jó, gondolom devo vevő kell hozzá, az meg kb annyi mint egy normális vevő kb. 10 dollár körül.
Így lenne egy 11-12000Ft-ba kerülő táv-vevő szetted és "csak" 4 csatornát tud.
Később ez nagyon fog limitálni Téged.
Érdemes lenne elgondolkodni kefe nélküli gépben is, amihez lehet "szabványos" vevőt társítani, amit később ha elkap a gépszíj és bővíted a repülő parkod tudod tovább használni, mert 6 csatornás digitális... pl.Amit én ajánlanék kezdésnek:
Flysky FS-i6 vevő, ha félsz a sarcól, akkor eu raktárból.Ia6 vevő nem tud telemetriát, ia6b viszont tud, táv ugyanaz, de neked kb mindegy melyiket választod most.
Esc-ből ez most nagyon megéri, ha tudsz forrasztani, akkor tűzősaru le, ha nem akkor azokat használod zsugorcsöves tűzősaruval. Motor felére pedig 3,5mm-es banándugó kell, de némely motoron van is.
BEC kell hozzá, hogy a táv vevőjét ráköthesd, vagy BEC-el ellátott esc kell (kb 7$tól van használható)
Motor pedig elég egy sima 2204-2205-ös 2000kV feletti már elég erős egy 40-50cm-nél nagyobb fesztávú géphez is (Terézatya a Z-84-re rakott ilyet). BR-2205-ös motor 7-8$ körül van.Kefés motorral ellentétben előbb lesz csapágyas, mint tönkremegy.
Kefés motornál pedig rossz esetben 20, jobb esetben 40-60 start és motorcsere, mert elkopik a kefe.
Ha nem sikerülne a géptest most 23$-ért láttam Hobbykingen Z-84-et, illetve 50$ felett ingyen szállítanak eu raktárból, én meglesném.Vannak jó tervrajzok a neten lapokból építkezőknek.
Sőt akkor...
Táv
Habgép, ha nem akarsz vágással foglalkozni.... OBI-ban 6K-ért láttam 6db lapot, ami nem sokkal olcsóbb ennél.
HXT-900-as szervo 2-3 dodó körül van.
motort láttam 5$-ért és esc-et is hozzá, van bec is olcsón, így ha csak távot, vevőt, de azok kisebb gépekhez valók, bár 2205 ide overkill. 1306-1806-os motor untig elég lehet.
esc és motort veszel szervókkal akkor is eléred az 50$-t és ingyen kiviszik. Itthon csak a táv kb 15000Ft, a te opciódnál a táv 8500 + vevő kb. 3000 ft lenne.A döntés a Te kezedben, nyilván valamivel olcsóbb az elképzelésed, de lehet idővel az enyém kifizetődőbb.
Sok sikert a döntéshez!Ha hülyeséget írtam volna a többiek oltsanak le, lehet ide ez overkill.
Kis segítség angolul videókkal....
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- Xbox Series X|S
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Automata kávégépek
- BestBuy topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i7 I 4GB I 250GB I DVDRW I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest