Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz highand #2954 üzenetére

Üdv!

Jó az elgondolás, de ha megengeded kicsit igazítanék rajta, ha nem tetszik mehetsz az eredeti csapásirányon (@ kefés motor) tovább.

Az adó jó, gondolom devo vevő kell hozzá, az meg kb annyi mint egy normális vevő kb. 10 dollár körül.
    Így lenne egy 11-12000Ft-ba kerülő táv-vevő szetted és "csak" 4 csatornát tud.
    Később ez nagyon fog limitálni Téged.
    Érdemes lenne elgondolkodni kefe nélküli gépben is, amihez lehet "szabványos" vevőt társítani, amit később ha elkap a gépszíj és bővíted a repülő parkod tudod tovább használni, mert 6 csatornás digitális... pl.

Amit én ajánlanék kezdésnek:
    Flysky FS-i6 vevő, ha félsz a sarcól, akkor eu raktárból.

Ia6 vevő nem tud telemetriát, ia6b viszont tud, táv ugyanaz, de neked kb mindegy melyiket választod most.

Esc-ből ez most nagyon megéri, ha tudsz forrasztani, akkor tűzősaru le, ha nem akkor azokat használod zsugorcsöves tűzősaruval. Motor felére pedig 3,5mm-es banándugó kell, de némely motoron van is.
    BEC kell hozzá, hogy a táv vevőjét ráköthesd, vagy BEC-el ellátott esc kell (kb 7$tól van használható)
    Motor pedig elég egy sima 2204-2205-ös 2000kV feletti már elég erős egy 40-50cm-nél nagyobb fesztávú géphez is (Terézatya a Z-84-re rakott ilyet). BR-2205-ös motor 7-8$ körül van.

Kefés motorral ellentétben előbb lesz csapágyas, mint tönkremegy.
    Kefés motornál pedig rossz esetben 20, jobb esetben 40-60 start és motorcsere, mert elkopik a kefe.
    Ha nem sikerülne a géptest most 23$-ért láttam Hobbykingen Z-84-et, illetve 50$ felett ingyen szállítanak eu raktárból, én meglesném.

Vannak jó tervrajzok a neten lapokból építkezőknek.

Sőt akkor...
    Táv
    Habgép, ha nem akarsz vágással foglalkozni.... OBI-ban 6K-ért láttam 6db lapot, ami nem sokkal olcsóbb ennél.
    HXT-900-as szervo 2-3 dodó körül van.
    motort láttam 5$-ért és esc-et is hozzá, van bec is olcsón, így ha csak távot, vevőt, de azok kisebb gépekhez valók, bár 2205 ide overkill. 1306-1806-os motor untig elég lehet.
    esc és motort veszel szervókkal akkor is eléred az 50$-t és ingyen kiviszik. Itthon csak a táv kb 15000Ft, a te opciódnál a táv 8500 + vevő kb. 3000 ft lenne.

A döntés a Te kezedben, nyilván valamivel olcsóbb az elképzelésed, de lehet idővel az enyém kifizetődőbb.
    Sok sikert a döntéshez!

Ha hülyeséget írtam volna a többiek oltsanak le, lehet ide ez overkill. :D

Kis segítség angolul videókkal.... :)

Új hozzászólás Aktív témák