Új hozzászólás Aktív témák

• zichie

senior tag

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e? Adott egy tvheadend szerver, ehhez szeretnék egy Banana PI klienssel csatlakozni, de sehogy nem akar összejönni.
    Első próbálkozás Android 4.2.2 alatt volt xbmc-vel. Az xbmc addonjai között sehol nem találtam a tvheadend addont, továbbá az xbmc csak szoftveres módban ment, így még a 720p-s videók is szaggatnak, nézhetetlenek voltak.
    Második próbálkozás Lubuntu alatt volt. Itt a VLC-t tettem fel, ami meglepő módon semmit nem játszott le, sem sd-t, sem pedig hd-t. Ez meglepett mert a több, mint 10 éves laptopon (amin a dvb-c tuner és tvheadend is van) gond nélkül megy a vlc, igaz csak sd-t játszik le, mert öreg lassú a gép. Tvheadend szervernek viszont bevált.
    Harmadik próbálkozásként egy xbmc image-el próbálkoztam, amiben van hardveres támogatás és Debian alapú. Itt a próbált 720p és 1080p videók már itt-ott kisebb akadásokkal mentek, de még így sem volt az igazi. Kipróbáltam egy m1HD-ről felvett ts-t, amit viszont nem játszott le. Továbbá az addon probléma itt is megvolt, azaz sehol nem találtam meg a tvheadend addonját. Ez az image egyből az xbmc-t bootolta fel és nem is találtam arra lehetőséget, hogy terminal ablakot kapjak, ahol esetleg "kézzel" tudjak tvheadend addont feltenni. További probléma volt, hogy 60Hzen ment, amit nem tudtam átállítani 50Hz-re.
    Következő ötlet az Openelec Banana Pi-re, de ilyen image-et nem találtam eddig sehol, pedig biztos van valahol, csak én vagyok a béna.
    A tvheadend szerverhez windows alatt vlc-vel tvheadend htsp pluginnal gond nélkül lehet csatlakozni. Banana Pi esetében VLC-vel, XBMC-vel érdemes tovább kísérletezni, vagy inkább valami harmadik progival, ha van?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés