- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveetm
őstag
Sziasztok!
A következőt szeretném megvalósítani rpi-vel:Adott egy rpi, amire lesz kötve jópár 1-wire szenzor, touchscreen lcd, relék és pár egyszerű gomb.
Igazából a problémám azzel van, hogy több relét szeretnék rákötni ÉS a relék fizikailag messze lennének a pi-től. Konkrétan 5m-től 40m távolságig lehetnének elszórva. Ami megoldást nem szeretnék, az a rádiós relé, illetve az, hogy a pi mellé teszem a relé(ke)t, majd a 220-at vezetem tovább. Szóval első kérdés az, hogy milyen messzire vezethetem a gpio kábeleket? Ha esetleg ez a távolság kevés, hogy tudnám kibővíteni?
Valamint, ha esetleg később bővíteni akarom a relék számát(sokra, tehát akár 20-30 fölé), akkor milyen megoldás javasolt?Ezen felül, az 1-wire buszra még keresnék olyan "szenzort", ami csak annyit tudna, hogy nyomógomb
gyk. a gombokat szeretném kiváltani, hogy ne kelljen 20 gombra 20 port. Van egy kiépített kábel, arra sorban fűznék fel párféle szenzort, és útközben, erre arra, szükségem lenne pár tök egyszerű gomb-ra. Nem szeretnék + kábelt húzni az összeshez és egyébként is "szebben" nézne ki így.
(Nyilván, amit az elején felsoroltam, még elfér az alap pi gpio portjain, csak sanszos, hogy később még hozzájönne mindenből jónéhány dolog, úgy meg már kevés. Egyébként a fő problémám a relék távolra szerelése)
Ha van tippetek, szívesen fogadom, köszi előre is!
Üdv.: steveetm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest