Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Helios
    tag

köszi a válaszokat. A win 11-es laptopomat szeretném backuploni, teljes lemezkép mentéssel online. Heti egy vagy két alkalommal, mindig csak inkrementális mentés lenne időzítve. A cél annyi lenne (értelemszerűen), hogy ha valami miatt lehal a rendszer, akkor legyen honnan visszaállítani. Ennél többet nem szeretnék, lehet, hogy ehhez overkill a Rasp. pi. (Speciális probléma, hogy a gépem arm-es, így nem nagyon találok jó online backup appot, de ez egy másik téma).

Nálam a Windows 11-ben (Pro, 24H2, x86) van egy olyan a Control Panelen belül, hogy „Back up and Restore (Windows 7)”. Én sosem használtam még, de azt mondja, hogy tud image mentést is csinálni hálózati megosztásra is (pl. Samba share), ami akár lehet RasPi-n is.
    Ha RasPi mellett döntesz, akkor szerintem bármelyik olyan elégséges lesz teljesítményben, amin már gigabites LAN van. (A Gb LAN nálad eleve feltétel a sok adat miatt, bármit is használsz majd.)
    Ha HDD-t kötsz az USB-e, akkor - mint ahogy 0519 kolléga is utalt rá – figyelni kell rá, hogy mekkora áramot és feszültséget igényel, mert az USB lehet, h kevés lesz neki. (Vagy eleve külső tápos USB/SATA csatolót kell venni és akkor nincs gond.)

Új hozzászólás Aktív témák