- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: KGST processzorok 1984-ig
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ha 4K-t nem is, 1080p-t szerintem még talán össze lehetne hozni, de elég limitált lesz. A trükk hogy kb. mindent a dispmanx rétegeivel kell megcsinálni és semminek nem szabad a fő proci és a GPU között rohangálnia, mert az veti vissza a teljesítményt. Pl. itt egy példa: [link]
És a videó dekódolást/enkódolást is teljesen a Broadcom GPU-ra kell bízni, nem szabad áthozni szoftveres kodekbe a CPU-ra.Viszont úgy látom a dispmanx és vc réteget fokozatosan kivezetik amúgy, Pi5 nem is tudom elérhető-e még. Kicsit kár érte, mert a Broadcom-os gyökerek miatt amúgy, hogy ez a proci eredetileg set-top-box-okba lett szánva, az ilyen OSD grafikák megjelenítése adott a chip-ben.
Anno tudtam ezzel szórakozni még pár éve, csináltam egy ilyen valós idejű PCM jel kódolót, és itt több layer van egymás felett ami összeadja a képet és ezek buffereit cserélgetem.
De egyébként amit azbest is ír, nem kell tőle csodát várni, egy modern iGPU képességeihez mérten ami a Raspi-ban van eléggé gyengécske, egy CUDA gyorsítás adta lehetőségekhez képest pedig különösen. A CasparCG-t nézegettem mennyi munka lenne átrakni Raspberry-re (az is ilyen streaming video compositor szerver), de kapásból ott elbukik hogy a megfelelő OpenGL ES szintet nem tudja a Raspberry ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- SONY LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Gamer PC RTX5070
- SK hynix 128GB DDR4 szerver RAM modulok eladóak
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HP Elite x2 1012 G1,12",FHD+ ,m5-6Y54,8GB,256GB,WIN10, LTE
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann