- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ha 4K-t nem is, 1080p-t szerintem még talán össze lehetne hozni, de elég limitált lesz. A trükk hogy kb. mindent a dispmanx rétegeivel kell megcsinálni és semminek nem szabad a fő proci és a GPU között rohangálnia, mert az veti vissza a teljesítményt. Pl. itt egy példa: [link]
És a videó dekódolást/enkódolást is teljesen a Broadcom GPU-ra kell bízni, nem szabad áthozni szoftveres kodekbe a CPU-ra.Viszont úgy látom a dispmanx és vc réteget fokozatosan kivezetik amúgy, Pi5 nem is tudom elérhető-e még. Kicsit kár érte, mert a Broadcom-os gyökerek miatt amúgy, hogy ez a proci eredetileg set-top-box-okba lett szánva, az ilyen OSD grafikák megjelenítése adott a chip-ben.
Anno tudtam ezzel szórakozni még pár éve, csináltam egy ilyen valós idejű PCM jel kódolót, és itt több layer van egymás felett ami összeadja a képet és ezek buffereit cserélgetem.
De egyébként amit azbest is ír, nem kell tőle csodát várni, egy modern iGPU képességeihez mérten ami a Raspi-ban van eléggé gyengécske, egy CUDA gyorsítás adta lehetőségekhez képest pedig különösen. A CasparCG-t nézegettem mennyi munka lenne átrakni Raspberry-re (az is ilyen streaming video compositor szerver), de kapásból ott elbukik hogy a megfelelő OpenGL ES szintet nem tudja a Raspberry ehhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Trollok komolyan
- iPhone topik
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Suzuki topik
- Viccrovat
- További aktív témák...
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 4060 , 16GB RAM , 512TB NVME , 1TB HDD
- APC SRT1000RMXLI - Szünetmentes tápegység - új ára 640.000Ft
- Arctic Gamer - Intel Xeon E5-2630 V4 / RX 480 8GB Nitro+ / 16GB DDR4 / 512GB Nvme - VADI ÚJ GÉP
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- NVIDIA Quadro P400 2GB GDDR5 PCI-e videokártya
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann