Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz cigam #46428 üzenetére

Van miért köszönetet mondani! Azt hiszem, hogy ezt sokunk nevében mondhatom! :R

Igen az SSD-t kizárólag ebben a kis masinába építve szeretném majd használni! Már egybe is van építve a PI-lappal, kis távtartókkal azért, hogy a hűtésre ráirányított levegő jól át tudja járni mindkettőt, alulról és felülről is! A szellőztető levegőt pedig az előlapra szerelt, 5V-on járatott, folyamatosan üzemelő 120mm-es venti biztosítja! A biztonság kedvéért a PI-hőfejlesztő részei kis méretű hűtőbordákat kaptak!

" Én inkább rádugnék egy "szünetmentes" akkumulátoros tápot. " Nem is rossz kiegészítő! Erre a célra viszont már létrehoztam egy sajátot! Ezzel akár 15órán keresztül is tud működni! Az utántöltés pedig egy saját, kis méretű napelemmel fog végbemenni! Így mondhatni "zöld" lesz az energiaforrása...az autómata kikapcsolás azért kell, mert így is meghibásodhat valami!

Ami érdekes még ezzel kapcsolatban, hogy csatlakoztathatok hozzá gyári tápegységet vagy saját magam által legyártott energiaforrást a PI-képén folyamatosan ott van a 'sárga villámjel' ami -szerintem- azt jelzi, hogy valami baj lehet az energiaellátással! A megoldásommal folyamatos, szűrt 5.1V a kapocsfeszültség. Az akkumlátorpack töltését egy "CC/CV" korlátot támogató áramkörrel oldottam meg, ami csak akkor van elektromosan csatlakoztatva, amíg a töltési feszültség jelen van! 3db 18650 + BMS gondoskodik a szerkezet esti energiaellátásáról!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés