- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
Van miért köszönetet mondani! Azt hiszem, hogy ezt sokunk nevében mondhatom!
Igen az SSD-t kizárólag ebben a kis masinába építve szeretném majd használni! Már egybe is van építve a PI-lappal, kis távtartókkal azért, hogy a hűtésre ráirányított levegő jól át tudja járni mindkettőt, alulról és felülről is! A szellőztető levegőt pedig az előlapra szerelt, 5V-on járatott, folyamatosan üzemelő 120mm-es venti biztosítja! A biztonság kedvéért a PI-hőfejlesztő részei kis méretű hűtőbordákat kaptak!
" Én inkább rádugnék egy "szünetmentes" akkumulátoros tápot. " Nem is rossz kiegészítő! Erre a célra viszont már létrehoztam egy sajátot! Ezzel akár 15órán keresztül is tud működni! Az utántöltés pedig egy saját, kis méretű napelemmel fog végbemenni! Így mondhatni "zöld" lesz az energiaforrása...az autómata kikapcsolás azért kell, mert így is meghibásodhat valami!
Ami érdekes még ezzel kapcsolatban, hogy csatlakoztathatok hozzá gyári tápegységet vagy saját magam által legyártott energiaforrást a PI-képén folyamatosan ott van a 'sárga villámjel' ami -szerintem- azt jelzi, hogy valami baj lehet az energiaellátással! A megoldásommal folyamatos, szűrt 5.1V a kapocsfeszültség. Az akkumlátorpack töltését egy "CC/CV" korlátot támogató áramkörrel oldottam meg, ami csak akkor van elektromosan csatlakoztatva, amíg a töltési feszültség jelen van! 3db 18650 + BMS gondoskodik a szerkezet esti energiaellátásáról!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Z790 Dark Hero + intel 14900k
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged