Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
válasz
McSzaby #4549 üzenetére
Háát, nem tudom hogy jó 5let e.
Igaz nekem nincs ilyenem, viszont egy atomos gépet használok asztali PC-nek, és ha jól be van lakva a rendszer, azért néha kell várakozni.Szerk.: Ubuntu az OS.
Egy kis segítség Ahogy nézem nagyon low end körülmények között használható asztali pc-nek. De nekem inkább az Arcade gép tetszik.
Ha lenne hely itthon biztos felújítanék egyet.
-
McSzaby
őstag
válasz
wassermann #4548 üzenetére
Ez mind igaz rám. Már csak azt kell eldöntenem, hogy fel tudnám-e használni széles körökben.
Van esetleg valaki, aki valamelyik változatot "Asztali Pc"-nek használja?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
McSzaby #4547 üzenetére
Ha szeretsz építgetni, vacakolni tetszeni fog. Első próbálkozásnak egy sima mikroUSB-s telefontöltő is elég lehet hozzá. Arról is elmegy ha csak egér, billentyű van rákötve. Próbálkozni lehet a médialejátszó szoftverrel (XBMC) a saját Linux-os oprendszerével vagy az erre fejlesztett játékokkal. Később programozhatod a ki- és bemeneteit, lemásolhatsz bármilyen herkentyűt amit már mások megépítettek belőle.
-
McSzaby
őstag
Nagyon régóta gondolkozom egy ilyen kis mütyür vásárlásán, de azét lenne kérdésem. Az áramellátáshoz mit ajánlotok, milyen oprendszert ajánlotok hozzá?(Linux) Illetve még annyi, hogy valójában kinek ajánljátok ezt?
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4544 üzenetére
5V és 2A az 10W-nyi teljesítmény. [link]
Nekem ez nem tűnik túl nagynak. Tekintve, hogy a tápokat sem érdemes 100%-ban kihajtani. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Drótszamár #4542 üzenetére
A boltban vásárolt tápokban biztosan van valamilyen biztosíték, így az az 5V és kb. 2A (ez az áram már baromi összetett rendszerre vonatkozik) nem nagyon tud meggyulladni : )) Egyébként pedig, ha ilyen félelmeid vannak tedd a Raspberry-t, a tápegységet és a HUB-ot egy zárható fémdobozba, csak azok a perifériák legyenek kívül, amiknek kívül van "dolguk".
-
válasz
Drótszamár #4542 üzenetére
Háát...
Nem értek hozzá, de a leégés (gyulladás) inkább talán csak a tápegységnél valószínű, ha annak rossz a minősége. Vagy tévedek?
Fém házban van, a két oldalán, meg az usb aljzatok körül, műanyag lezárással.
A CE jelölést megnézem, de asszem nincs rajta. -
-
válasz
Drótszamár #4539 üzenetére
Én itt írtam róla: [link]
Árban szerintem mindenképpen jó, tudásban is tudja, amit kell, csak a minősége hagy némi kívánnivalót maga után. A hozzá adott rövid miniusb kábelt pl. nem szabad használni. -
Drótszamár
őstag
Üdv!
Van valami best-buy aktív hub, amit bátran ajánlanátok?
Néztem a wiki oldalt, de van rajta vagy 50 különböző, nem akarom az összeset egysével végignézni.Az rpi-t, egy 3g sticket, és 1 vagy 2 webkamerát kell elbírnia.
Hub nélkül elbírja az egyik kamerát. A 3g sticket betárcsázáskor kell megtámogatni +árammal, utána már elvan annyival, amit a pi adna. Ezt Y kábellel teszteltem már.
Köszi.
-
Proci85
senior tag
Bocs, törölve, régi cikk.
-
akkor marad a laptop cipelése egynlőre
De azért köszönöm a segítséget -
dabadab
titán
"próbált már valaki raspbian alatt wine-t működtetni?"
Egyaltalan nem megy, mert az erosen epit arra, hogy maga a kod fut a processzoron, az ARM-os RasPi eseten meg ez nem igaz.
Egyebkent USB-s drivereket nem olyan nehez irni, simat megcsinalhatod, hogy sima asztali Linuxon VirtualBoxba telepitett Windows-zal debuggolod a protokollt, megirod a drivert, aztan az mar mehet RasPire is.szerk: ja, hogy nem tudsz programozni. Ugy nehezebb
-
válasz
sztanozs #4532 üzenetére
telemetriás adatokat fogad, és azokat jeleníti meg, és menti le.
de hogy konkrét legye, ez a hardver:
http://www.eagletreesystems.com/OSD/EagleEyes.htmés ez a progi hozzá:
http://www.eagletreesystems.com/Support/apps.htm -
nem játszani akarnék. Egy terepi hardver ami adatokat vesz, és USB-n keresztül kommunikálna egy PC-vel. Szóval nem kell erőmű, mert csak USB-n adatokat rögzítene.
-
próbált már valaki raspbian alatt wine-t működtetni? Aggályom az x86-ra írt progik hogyan fognak futhatnak rajta? Laptopon szépen megy amit akarnék, de az igazi az lenne, ha pi-n is futna. (Most rapbmc van fent, nem gyalulnám addig le, amíg nem mondja valaki azt, hogy halvány remény, de van
)
-
wassermann
Topikgazda
Hogy legyen itt még plusz egy lehetőség: - Én a vezeték nélküli egér-billentyű párosra szavazok! Nekem Rpi-vel is bevált.
-
korcsi
veterán
válasz
tamas1985 #4517 üzenetére
Legolcsóbb infra vevő raspberry-hez
Én azért kulturáltabban csináltam meg, és van egy darab feleslegbe...
-
Primary92
senior tag
válasz
lord.lakli #4515 üzenetére
A TV távirányítót nem lehet megoldani valami infrás dologgal (gondoltam, hogy nem lehet a TV sajátjával)? Valami univerzálissal jó lenne.
FTP szerver csak saját használatra kell, jól jön néha, amikor nem vagyok otthon és kéne valami.
Arra kellene a cucc alapvetően, hogy tudjak filmet nézni a TV-n, torrenten letöltsek valamit, amit aztán a Pi-vel vagy másik gépről megtudjak nézni. Meg naponta backup, de ez nem nagy adatforgalom, csak esetenként lenne nagyobb. Még azon gondolkodom, ha elbírná, akkor a zenegyűjteményemet is rábíznám.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Primary92 #4513 üzenetére
Analóg TV-n nincs CEC tudtommal, így nem fog menni a TV távirányítóval való működés. Torrent megy nekem 5 Mb-es ADSL-el, van akinek itt nagyobbal is szépen ment. Arra kell figyelni, hogy egyszerre 1 letöltés legyen és ne akar seedelni sokat, mert a 2 USB és a LAN (10/100) ugyanazon a vezérlőn van, így nem igazán nagy a valódi sebessége. Az előzőek miatt FTP szervernek csak akkor az igazi, ha csak ritkán és csak saját használatra szeretnél FTP szervert.
Szerintem inkább valami olcsó mikroszervert nézz meg. Tavaly a HP-nek volt egy nettó 30-35e Ft körül, amelybe még 4 HDD is bele ment és fel lehetett rá pakolni win-t is, ha a linux gond lenne. -
Primary92
senior tag
Még azt akartam kérdezni, hogy 2 TB-s USB merevlemezt magabiztosan tud kezelni?
Fájlszervernél (mondjuk samba), etherneten milyen sebességre lehet számítani?
Az mennyire fér bele a teljesítményébe, hogy lejátszik egy SD anyagot, és közben egy HD videót néznék az USB lemezről egy másik gépen? Esetleg mind a kettő lehet HD? -
Primary92
senior tag
Új vagyok a témában, nem merek fejest ugrani ebbe a világba.
Olvasgattam mindenfele, és az jött le nekem, hogy a következők megoldhatók:
- Raspbmc egy Tv távirányítóval
- torrent ("távoli" vezérléssel)
- fájlszerver, esetleg FTP
Ezeket egy géppel szeretném megoldani. Jól gondolom?Analóg TV-n mennyire olvashatóak jól a betűk (média lejátszás szempontjából)?
DynDNS jellegű dolog létezik-e rá?
A Raspbmc lenne a legnyerőbb rendszer ezekhez a feladatokhoz?
Mennyire kell ehhez mókolni, megoldható különösebb linux szakértelem nélkül (Ubuntut ismerem felhasználói szinten)? -
Lin3Lord
tag
fényméréshez szenzort keresnék - az rpi-re rákötve gpio-n -, valakinek van esetleg bevált, kapcsolással együtt? akár komplett modul. minden praktikát szívesen fogadnék ha van
-
Fullhd+dts mellett is megy? Csinálhatnál egy lépésről lépésre logout bejegyzést.
-
Valaki neki vágott már egy Ambilight projectnek a pi / xmbc -vel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest