Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3672) ödönbéla válasza moli.hu (#3670) üzenetére


ödönbéla
csendes tag

Dobozt mindenképpen veszek. A kínaiakról már többen is írták, hogy az ő példányuk tönkrement. A Pi-nél nem emlékszem ilyenre, de hátha csak átsiklottam felette, ezért kérdeztem rá.

(#3666) tg44: Kösz a hozzászólást, de ahogy írtam, a pendrive alakú gépekről beszélek. Ami a meghibásodást illeti, az pont az ilyen gyártsunk le olcsón sokat és gyorsan termékeknél fenyeget leginkább. Az jó kérdés, hogy mire lehet használni. Magamnak is azért nem vettem, mert nem tudom, mit kezdjek vele. Egy gyerek esetében viszont inkább kreativitást növelő segédeszközként tekintek rá, mintsem konkrét problémamegoldásként. Hasonlóan az említett legóhoz. Valami haszna csak lesz, még akkor is, ha idővel bekerül a szekrény aljára.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.