Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3251) sztanozs válasza Proci85 (#3248) üzenetére


sztanozs
veterán

Nem ez a régiekben tervezési hiba. A rev 2.0-ban javították (asszem v4 és afelettiek) - de nem hiszem, hogy az én v2-es boardomat kicserélnék egy normálisra.

azbest: Ahogy most utánaolvastam a gond az, hogy az SMSC magasabb 1.8V-ot állít elő és így a másik feszültség-regulátor nem is dolgozik.
Viszont az USB IC alapvetően nem tápegységnek van tervezve így jobban is melegszik, mint kellene, mivel ő látja el az egész board-ot 1.8V-al. Ráadásul a melegedés miatt a saját működése is problémássá válik: USB akadások, hálózati problémák, boot-hiba, stb.

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.