Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vottokar
senior tag
Sziasztok! Elég sokat olvasgattam itt a témában, de most már úgy lassan egy heti szenvedés után inkább kérdeznék.
Adott egy friss OSMC-vel telepített Rpi 3B. Médiacenternek kellene, de mellette jó lenne, ha kiváltaná az én nem power user torrentező gépemet. (Ezért is választottam az OSMC-t) Neten, az osmc oldalán talált leírás alapján fel is telepítettem. Felraktam a SAMBA-t és a Transmissiont is. Működött is rendben a rendszer, letöltött, megosztott, csak hát ugye az SD kártya "/home/osmc/Downloads" könyvtárába, ami azért nem egészséges a kártyának, meg az adott tárhely sem valami hatalmas. Szintén neten olvasottak alapján végrehajtottam a:
-transmission leállítását. "sudo systemctl stop transmission"
-setting.json szerkesztését "sudo nano /home/osmc/.config/transmission-daemon/settings.json"
-transmission elindítását. "sudo systemctl start transmission"
A setting.json-ban a módosítások ezek lettek:
"download-dir": "/home/media/DATA80",
"incomplete-dir": "/home/media/DATA80",
A Rpi-re dugott hdd neve természetesen DATA80 rajta a file szerkezet szerintem ntfs, de most, hogy rádugtam az usb-n a notimra már nem is látom (a gépen win10 home van) (fejvakarós szmájli), de visszadugva a pi-re hálózaton meg látom és tudok is róla írni-olvasni.. (mégjobban fejvakarós szmájli)
Előfordulhat, hogy valamiképp átkonvertálta az ntfs-t valami linuxos formátumra az OSMC? Nekem elméletileg teljesen mindegy, Ezt a kicsi hdd-t nem akarom másra használni, jó ez nekem akár linuxos üzemmódban is.
De hogy visszatérjek az alapgondomra. Az átírt setting.json-al a torrent elindul a letöltés, de pár száz kB után leáll „permission denied” hibával. Sok olvasás után arra gondolok, hogy:
-vagy rosszul adtam meg annak a nyűves HDD-nek a nevét és elérési útját a setting-ben.
-vagy valamiért nincs jogosultságom ezekre a dolgokra a hdd-n.
Mivel az irományomból kiderült, hogy teljesen hü*ye vagyok a linuxhoz, szívesen fogadnák egy kis segítséget, hogy mit is tudnák tenni, hogy első körben legalább a transmission beinduljon a hdd-vel kombinálva.
ui. rmatyi mester írását elolvastam, de van egy sanda gyanúm, hogy az elmúlt 3 évben túl sok minden változott, mert az egy az egyben másolás követés nem működött…
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Analóg fényképezés
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest