Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz norberto_th #28208 üzenetére

NAS-t akarsz építeni, vagy asztali gépet. Utóbbira a RPi nem nagyon alkalmas, előbbi megoldható.
    Ha nincs rá igény, egy USB-t házba rakott 2,5"-es (a 3,5"-es HDD-hez már aktív táp kell) HDD-t, a Pi-t normális táppal etetve külön HDD táplálás (akítv HUB) nélkül is probléma mentesen elvisz.
    Ha házba akarod tenni, akkor jó lehet az a board, amit pár hsz-sal feletted linkeltem. Azt viszont tudnod kell, hogy ez is USB-n kommunikál, tehát SATA 2/3 teljesítményt ne remélj. Letölteni, médiaszervernek viszont így is használható, mert kicsi, kompakt, nem eszik sokat. De ehhez már komolyabb DC táp kell, mivel a lapon keresztül táplálod a Pi-t is.

(#28211) lord.lakli:
    5 le 5 fel simán ment vele (azért csak 5 fel, mert annyi volt a listában). OMV + Transmission párosítással. Letölteni éjjel szoktam - adatforgalmi keretes Voda HomeNET-em van, éjjelre 100GB kerettel, nappalra meg 50GB - minden probléma nélkül minimális Soc/RAM terheléssel megbirkózott vele. A letöltési sebességet 400-500 kBps-ra a feltöltést 100-200 kBps-ra limitáltam, de limit nélkül sem terhelte sokkal jobban.

Új hozzászólás Aktív témák