- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Szerettem volna fajleszteni a picurkám. Alapvetően médiakliensnek használom NAS-ról és külső eszközről film lejátszása (nem lényeg az fHD-nál nagyobb felbontás, a TV is "csak" fHD) valamint ugyanígy zenelejátszásra. A Kodi-t zenelejátszónak befogni, kicsit ágyúval verébre dolgonak tartom, így nézegettem a specializált rendszereket. (RuneAudio, Volumio, stb...)
A kétkártyás megoldás ment is, de a hátam közepére sem kívántam már az állandó csereberét. Az egykártyás - multiboot - megoldások a fórumok szerint vagy nem, vagy nagyon nehezen jöttek volna össze. (pl. eltérő filerendszerek, stb...)Ekkor bukkantam a Noobs-hoz hasonló BerryBoot nevő cuccra. Gyerekek. Alig fél óra alatt működőképessé sikerült varázsolni a "rendszer"t. Így most van egy frissíthető 17.3-as Kodi-m (LibreElec) és egy Volumio 2 a kártyán. Hátránya annyi volt, hogy a Kodi nem fogadta el az előző szintén 17.3-as Kodi backup-ját, így lakhatom be újra.
Amúgy minden beállítást és ha van update-et eltárol és elvégez, de én a 8GB-os kártyán csak két összesen kb. 400MB-nyi *.img állományt látok, meg egy rakat üres helyet. A lényeg, hogy működik. Úgy ahogy azt szerettem volna.
Már csak össze kell(ne) szedegetni a media center többi alkatrészét és ráfordulhatnék az építésre.Addigis örülök annak ami van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest