Új hozzászólás Aktív témák

• Maczbal

csendes tag

Sziasztok!

Véleményetek szeretném kikérni az "anomáliámmal" kapcsolatban. :)

Pi 2-t használok HTPC-ként Kodi Libreelec rendszerrel, egy QNAP TS-212 NAS-on tárolt tartalmak lejátszására, köztük egy ASUS RT-AC66U router szolgál.

Minden jól szuperál, de csak akkor, ha a NAS GbE interfésze 100 Mbps full-duplex módban van, amint átállítanám 1000 Mbps full-duplex módba a Raspberry-n élvezhetetlenül darabossá válik a lejátszás, számítógépen keresztül mindkét esetben akadásmentes. A router gigabites switch portokkal rendelkezik.

Próbáltam már MTU-t állítani a NAS-on (1500/4074/7418/9000), ki és bekapcsoltam a Jumbo Frame támogatást a routeren, ezek variációit is végigzongoráztam, a tünet változatlan maradt. Mivel csak a Raspberry fekszik meg az 1000 Mbps-re állástól, felvetődik a gyanú, hogy Ő a hunyó. Tudom, amúgy is csak Fast Ethernet sebességre képes, de a NAS-t attól még más eszközről szeretném használni gyorsabb kapcsolaton keresztül.

Gondolat:
    Ha a NAS 1000 Mbps full-duplex módban van, akkor a router azon switch portja is 1000 Mbps full-duplex módban van amelyikhez csatlakozik.
    A Pi fixen 100 Mbps full-duplex módban van, szóval a router azon switch portja is...
    Akár az is lehet, hogy a router nem képes lekezelni, hogy 1000 Mbps-es portról 100 Mbps-es portra megy az információ?

Mit gondoltok, hol lehet a hiba, hallottatok már ilyenről?

Előre is köszönöm a segítséget, és kellemes ünnepeket!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés