Új hozzászólás Aktív témák

• Cool Face

aktív tag

Sziasztok!

A múlthéten megérkezett a Flirc házam a Pi 3-hoz igy a hétvégén volt egy kis időm tesztelni. Ha valaki ilyet tervez venni annak az alábbi rövid beszámoló segíthet a döntésben.

Alaposan utána néztem milyen házat érdemes venni ahol a főbb szempontok fontossági sorrendben ezek voltak:
    - Hűtés
    - Kidolgozás
    - Ár

Az egész ház alumínium (műanyag talpakkal) ami hűtőfelületként is funkcionál mivel a profilja úgy van kialakítva, hogy a CPU-ről elvezesse a hőt. A kidolgozása igényes és a műanyagnak sincs gagyi hatása. A házhoz mellékeltek hővezető lapot is.
    Sysbenchel teszteltem fél óráig ház nélkül és házzal. Előbbi összeállításban már 4 perc után elérte a 80 fokot és a CPU elkezdte visszavenni a seggességet szép lassan, majd a ház következett. Fél óra cpu burn teszt után sem ment feljebb a hőfok 65 foknál. Az egész ház tűzforró volt ami jól mutatja, hogy a hőátadás jól működött, a sebesség stabilan 1,2 Ghz volt a teszt alatt.

Szerintem ez az egyik legjobb ház a piacon a maga 15 dolláros árával. Ennél már csak egy igényesebb alumínium házat 3x többért amihez külön kellett volna még hűtőbordákat is venni. Még nem teszteltem 1,3 Ghz-en, de nagy valószínűséggel ez sem jelentene problémát a háznak. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés