Új hozzászólás Aktív témák

• gtamate2

veterán

Sziasztok,

Elgondolkoztam én is hogy beruházok végre egy Rpi-re, viszont lenne pár kérdésem.
    Tehát elsődlegesen arra kellene hogy NASként üzemeljen, tehát egy vinyót kötnék rá és hálózatra lenne téve, illetve torrentezni is szeretnék róla úgy hogy távolról indítom el (tehát hálózaton kívülről). Ezek mellett pedig egy tv-re lenne kötve amin ugye meg lehetne nézni a tartalmat.

1, A TV-n nincs hdmi, csak vga és audio csatlakozó. Átalakítóval gondolom ez megoldható hogy ez üzemeljen.
    2. VPN-el megoldható lenne hogy távolról indítsam el a torrentet a Raspberryn?
    3. A tv-n való kezeléshez tudnátok ajánlani valami szoftvert amivel androidos telefonnal lehetne vezérelni a Pi-t? (Note 3-al lenne kezelve)
    4. Esetleg a böngészés mennyire megoldható telefonról szoftveresen?
    5. Ezekhez a célokhoz melyik lenne a legalkalmasabb? Leginkább használtan keresnék, így akár ha a Pi1 B vagy zero szóba jöhetne akkor az is elegendő lenne?
    6. Melyik oprendszert javasoljátok? Láttam a win10-nek is van már rá variánsa (bár csak Pi2-n ha jól láttam)
    7. Esetleg a hardveraprón és a jófogáson kívül tudtok valami oldalt ahol jó áron szoktak lenni a használt cuccok?
    8. Mennyi a reális használt ára egy Pi1 B/ Pi2/ Zero-nak?

Köszönöm előre is :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés