- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
(#14308) Horvi + (#14309) arnd + (#14310) gyurkikrisz:
No itt vagyok újra, csak be voltam havazva melóval.
Értem, szóval vannak hozzá image-ek és ezzel rápakolhatom a penyóra olyan módon hogy azt bevegye a pi gyomra, ergó bootoljon és működjön megfelelően. Ha jól értem ez arra hasonlít mint amikor DVD-s/image win telepítőböl csinálok pendrive-os telepítőt win 7 usb dvd tool-al.
Image-eket honnan lehet leszedni hozzá? Stabilan működő érdekelne.
Szóval, ha jól értem, rárakok egy alap linuxot, és ebben van/vannak IDE/IDE-k? Vagy ezeket külön kell telepíteni? Milyet rakjak rá a microSD-re? Olyan kellene aminél lehet C-ben és java-ban is programozni.
Mivel a monitoromon nincs HDMI, és közben neteznék is információ szerzéshez, második monitorom meg nincs, így a PC-röl kapcsolódnék usb-vel a pi-re. Puttyval mondjuk. Ez esetben, hogy kell beállítani a putty-t? A pi-be ha beteszek egy feltelepített microSD-t és elindítom, akkor PC-röl be tudok csatlakozni putty-n, vagy előtte engedélyezni kell/be kell álltani valamit a pi-n futó rendszeren?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- További aktív témák...
- ASUS ROG Gaming PC 14900K // RTX 5070 Ti // 32GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX6700XT 12GB!
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3080 Ti , 32GB RAM , 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest