- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila666
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Raspberry pi 2-t, csak még úton van. TV-re lesz HDMI-n rákötve.
Kérdésem, hogy van egy intel atom szerverem debian linuxxal, ezen lesznek a filmek, zenék, képek. Milyen módszerrel streamelnétek a PI-re a tartalmat?
Néztem a Plex-et, amin nagyon tetszik, hogy a szerveren tudom a tartalmakat rendezni, viszont nem tudom, hogy a raspberry kliens (láttam xbmc plugint (plexbmc)) hogyan működik. A másik kérdés pedig, hogy ha OSX klienssel nézem a filmet akkor nem transzkódol a szerver, de telefon vagy webre streamelés közben igen (avi film esetén). PI-re streamelés közben is transzkódolna? Mert akkor felejtős...
A másik az SMB szerver és XBMC kliens. Itt a tartalmakat hogyan tudom rendezni szépen? NFO fájlok a film könyvtárába majd letölti az XBMC hozzá a leírást, borítókat?
Esetleg ki milyen távirányítót használ a PI-hez? FLIRC? Vagy láttam ebay-en giroszkópos távirányítót, egyik felén hagyományos gombokkal, másik felén billentyűzettel 15 dollárért.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple MacBook
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest