- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila666
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy biztosan működő USB/SATA convertert Raspberry Pi 2-re 2.5" merevlemezhez?
Előre is köszönöm!
-
attila666
tag
Olyan gondom van Raspberry Pi 2 és OpenELEC párossal, hogy időnként nagyon belassul a menü (4-5FPS). Általában fél-1 nap uptime után (este úgyhagyom, hogy jó majd reggelre lassú a menü), de csinálta már 10 perccel az indítás után is a lassulást. A PI-hez egy TP-Link TL-WN722 usb wifi kapcsolódik és egy bluetooth vevő, 1.8A-es tápról üzemeltetem. Az egész rendszer egy ADATA CLASS 10 microsd kártyáról megy.
-
attila666
tag
Van valakinek információja arról, hogy Raspberry Pi 2 USB portjai mennyire terhelhetőek az 1-eshez képest? Tegyük fel, hogy a tápom elég erős hozzá, akkor el kéne vinnie egy TP LINK TL-WN722 usb wifi adaptert külső tápos usb hub nélkül? (1-es pi elvileg nem bírt vele)
-
attila666
tag
Létezik értelmes árban raspberry pi 2-vel jól működő USB DVB-C tuner?
-
attila666
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Raspberry pi 2-t, csak még úton van. TV-re lesz HDMI-n rákötve.
Kérdésem, hogy van egy intel atom szerverem debian linuxxal, ezen lesznek a filmek, zenék, képek. Milyen módszerrel streamelnétek a PI-re a tartalmat?
Néztem a Plex-et, amin nagyon tetszik, hogy a szerveren tudom a tartalmakat rendezni, viszont nem tudom, hogy a raspberry kliens (láttam xbmc plugint (plexbmc)) hogyan működik. A másik kérdés pedig, hogy ha OSX klienssel nézem a filmet akkor nem transzkódol a szerver, de telefon vagy webre streamelés közben igen (avi film esetén). PI-re streamelés közben is transzkódolna? Mert akkor felejtős...
A másik az SMB szerver és XBMC kliens. Itt a tartalmakat hogyan tudom rendezni szépen? NFO fájlok a film könyvtárába majd letölti az XBMC hozzá a leírást, borítókat?
Esetleg ki milyen távirányítót használ a PI-hez? FLIRC? Vagy láttam ebay-en giroszkópos távirányítót, egyik felén hagyományos gombokkal, másik felén billentyűzettel 15 dollárért.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged