- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila666
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy biztosan működő USB/SATA convertert Raspberry Pi 2-re 2.5" merevlemezhez?
Előre is köszönöm!
-
attila666
tag
Olyan gondom van Raspberry Pi 2 és OpenELEC párossal, hogy időnként nagyon belassul a menü (4-5FPS). Általában fél-1 nap uptime után (este úgyhagyom, hogy jó majd reggelre lassú a menü), de csinálta már 10 perccel az indítás után is a lassulást. A PI-hez egy TP-Link TL-WN722 usb wifi kapcsolódik és egy bluetooth vevő, 1.8A-es tápról üzemeltetem. Az egész rendszer egy ADATA CLASS 10 microsd kártyáról megy.
-
attila666
tag
Van valakinek információja arról, hogy Raspberry Pi 2 USB portjai mennyire terhelhetőek az 1-eshez képest? Tegyük fel, hogy a tápom elég erős hozzá, akkor el kéne vinnie egy TP LINK TL-WN722 usb wifi adaptert külső tápos usb hub nélkül? (1-es pi elvileg nem bírt vele)
-
attila666
tag
Létezik értelmes árban raspberry pi 2-vel jól működő USB DVB-C tuner?
-
attila666
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Raspberry pi 2-t, csak még úton van. TV-re lesz HDMI-n rákötve.
Kérdésem, hogy van egy intel atom szerverem debian linuxxal, ezen lesznek a filmek, zenék, képek. Milyen módszerrel streamelnétek a PI-re a tartalmat?
Néztem a Plex-et, amin nagyon tetszik, hogy a szerveren tudom a tartalmakat rendezni, viszont nem tudom, hogy a raspberry kliens (láttam xbmc plugint (plexbmc)) hogyan működik. A másik kérdés pedig, hogy ha OSX klienssel nézem a filmet akkor nem transzkódol a szerver, de telefon vagy webre streamelés közben igen (avi film esetén). PI-re streamelés közben is transzkódolna? Mert akkor felejtős...
A másik az SMB szerver és XBMC kliens. Itt a tartalmakat hogyan tudom rendezni szépen? NFO fájlok a film könyvtárába majd letölti az XBMC hozzá a leírást, borítókat?
Esetleg ki milyen távirányítót használ a PI-hez? FLIRC? Vagy láttam ebay-en giroszkópos távirányítót, egyik felén hagyományos gombokkal, másik felén billentyűzettel 15 dollárért.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós kamerák
- Battlefield 6
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest