Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID

Hozzászólások

(#6239) Chrys_ válasza El Kebir (#6238) üzenetére


Chrys_
addikt

W7-nél nincs F6 szerintem, csak XP-nél. W7 esetén van egy load-driver, de mint írtam, reinstallnál működik, de én éppen ezt akartam elkerülni, mert már van egy jó rendszerem az SSD-n, és nem a RAID5-n lenne az OS. Egyébként meg RAID nélkül felraktam az intel storage drivert, de ez sem használ.

De lehet, rájöttem mi a rossz:
Az OS az SSD AHCI állapotában lett telepítve. Ha ez át van állítva BIOS-ban RAID-re (mivel ez automatikusan átállítódik, ha a HDD-ket RAID-be akarom szervezni), akkor lehal az egész. Megpróbáltam az intel storage drivert beadni a W7-nek a javító funkciójával, de nem ért semmit, ugyanúgy BSOD.

Ja és még valami:
Az előzőek miatt teljesen újraraktam a rendszert, így működik. A storage driver 9.6-os verzióját raktam fel, mert a 10.1-s egy rakás szar. Minden második boot működik csak, a többinél amikor bejön a W7 logo, semmit sem tölt, lefagy a gép!

Akkor most a RAID5 3db 2TB-os Samsung EcoGreen F4 HD204UI-ből áll. Az egyenkénti méretük kisebb lenne, mint 2TB, de mivel most 1 meghajtóként látszik, 3,7GB. Milyen rendszerre érdemes formázni? MBR, vagy már GPT? 2TB felett GPT kellene, de nem tudom, mi számít: a partíció mérete, vagy a lemezek nagysága? Még emiatt nem formáztam meg, várom az igét tőletek :) Addig is van mit csinálnom a programok telepítésével...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.