- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LW
őstag
válasz
ThePoweR
üzenetére
Hey-ho!
Folytatom az i5 topikban elkezdett konvezésönt. A dupla adatvesztés kockázat ott jelentkezik, ha tömb bármelyik eleme, bármelyik vinyó megadja magát, akkor a másik tömbelemen lévő adatok is használhatatlanok, ugyanis a raid0 szétválasztja 2 vagy több felé az írandó adatot és egyszerre 2 eszközről is olvas.
Átlagos vinyóknál nagy teljesítménynövekedést nem okoz a raid0, amikor én 2x 500as hitachit használtam raid0ban ~20%al nött a teljesítményük.
SSD témához visszatérve. Az SSD ereje a kis fájlokban rejlik. A rendszer nagy része kicsi fájlokból áll. A mai SSDk a winyók 0.5-1mb/s 4kbos fájlolvasásával szemben 5-40 mb/s sebességgel képesek olvasni a legkisebb fájlokat is. Szekvenciális értékek (nagy(obb) fájlokkal való munka) is változóak. kb 40-220mb/s -ig terjed.
Tehát összefoglalva az SSD mint rendszermeghajtóként több a jónál. HDDhez képest akár 20-30x gyorsabban darálja a kis fájlokat és minden porcikájára nagy sebességgel ír (nem csak a peremére).
Természetesen az SSD sem fenékig tejfel, ugyanis egy részét szabadon kell hagyni, hogy a memóriakímélő algoritmus gátak nélkül fusson és van egy bizonyos elhasználódás ami csökkenti a sebességet és természetesen a hátralévő élettartamot.
Jómagam július elején döntöttem SSD vásárlása mellett, egyből raid0 kiépítésében gondolkoztam, így tettem szert 2x30GB OCZ vertexre.
Túl vagyok a fél terabyte íráson, a sebessége minimálisan lassult.
Azt tanácsolom néked, hogy gyűjts egy kis zsetont és az őszi újgenerációs SSDk után fektess be egy szolid sztét drájvba.
üdv. LW
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest