Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Tehát a lényeg, az alaplapom támogatja a riad5-öt, de arról nem tudok bootolni, mert az csak adat tárolásra van. Ezért terelődött a figyelem a SW raid5-re, mert hátha...
Na ezt most fejtsd ki bővebben
Hogy érted azt, hogy alaplapi raid 5-ről nem tudsz bootolni? Ezt honnét veszed? Nekem intel ICH9R a déli hidam, azon van egy 3 lemezes raid 5, és azon van az oprendszer, meg minden, és még szép hogy arról bootolok!Na ja, egy 9 éves szünetmentesben illene úgy 3 évente akkut cserélni, félévente ráengedni egy runtime tesztet, illetve figyelni azt is, hogy a teljesítménye elegendő-e még a gépedhez (manapság egy 700-as UPS azért szükséges)
Nem értem miért bonyolítod ennyire a dolgot: lemented a gépeden lévő cuccokat egy teljesen különálló, 5-ik lemezre (vagy kölcsönkérsz, vagy veszel egyet - utána eladod), majd fogod a 4 lemezed (ha raidben vannak, akkor előtte törlöd a raidet, hogy különállóak legyenek), és beállítod a raid vezérlő bios-ában a raid 5-öt és hozzáadod mind a 4 lemezt. Beállítod bootolhatónak ezt a raid tömböt (szintén ugyanott), majd restart és a win telepítőről bootolsz, és jöhet a telepítés, ezután visszarakhatod a lementett cuccaid és hátradőlve élvezheted az egészet.
Ja, és azt ne felejtsd el, hogy az op.rendszer hibáit (pl. rendszerösszeomlás, áramszünet utáni hibák, vírusfertőzés, stb) a raid 5 NEM FOGJA kiküszöbölni, erre, mint ahogy már írtam párszor, egy legalább napi szintű image alapú mentés a megoldás, vagyis ha összefossa magát a windows-od, arról a mentésről bármikor visszaállítható az előző napi állapot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hogy érted azt, hogy alaplapi raid 5-ről nem tudsz bootolni? Ezt honnét veszed? Nekem intel ICH9R a déli hidam, azon van egy 3 lemezes raid 5, és azon van az oprendszer, meg minden, és még szép hogy arról bootolok!