Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Az alaplapon is van HDD LED-nek csatalkozási felület, egy 2 pines tüske, amit a manuálok általában JP1-nek neveznek el. De ez és az egész panel bekötése (reset, power led, power sw, hdd) le van pontosan írva a user manualban, amit a laphoz adnak. Ettől függetlenül a legtöbb lapnál feliratozzák is ezt a panelt, szal nem nagyon lehet elqrni, vagy ki lehet mérni, én végig szoktam próbálni, melyik, mit csinál, ha nem látom és nincs user manuálom (ami elképzelhetetlen, mert minden laphoz van legalább a neten, max ha lusta vagyok, akkor tesztelem végig gyorsan manuálisan) Egyszóval a lap HDD LED tüskéire és a sata kártya tüskéire kell rakni. A manuál szerint leírt módon, a sárga sata csatlakozó felöli oldalon van a pozitív (a szines a pozitív mindig) kábel. Ahogy a STEP4 is mutatja. EGyik fele sata kártya, másik fele a lap. Tehát ösze kell kötni vele. (összekötő bábel)
A RAID ötleteidre.
Tükrözés ok. De a magánvéleményem az, hogy ha én akár csak egy bad szektort is észlelek egy vinyómon, azt a legrövidebb időn belül kiveszem a rendszerből, backup után. Soha többet nem használom. Ha garos, akkor gar, ha nem, akkor kuka. (Törekedni kell csak garos hdd-t használni. Nem nehéz, addig használod, amíg gar van rajta, eladod, és csere új, garosra.)Én a RAID 5-öt 4 hdd-vel javaslom, de lehet, hogy más meg nem..
. Definiálhatsz te több tömböt is, ha eszközileg ez lehetséges.Üdv:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-book olvasók
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO 2TB. PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD. 7000/5100MB/S. (MZ-V8P2T0CW.)Playstation 5. Kompatibilis
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- KINGSTON SSD M.2 1000GB FURY Renegade( Garancia 2026.11.06-ig)
- SATA ÉS IDE (PATA) 2,5 , illetve 3,5 HDD BAZÁR
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó használt BenQ SP840 FULL HD projektor / 12 hónap működési jótállás
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Definiálhatsz te több tömböt is, ha eszközileg ez lehetséges.