Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz cog777 #20384 üzenetére

>A cel hogy modern, megvalositas szempontjabol hatekony programozasi algoritmusokat es programming pattern-eket hasznaljak.

Ez valami iskola dolog lehet. Konkretizálni kellene, mit szeretnél. Iskolai beadandót gyártani, vagy karbantartható kódot. Ami szemre kényelmes, és karbantartható, az nem fog tetszeni a tankönyvnek. Vagy-vagy.

>nagy if else ag

Szétszeded egyszem if-ekre. Else-eket pedig nem használsz. Egyszer próbáld ki.

>kijusson a terkeprol

X-Y-Z koordinátában rálép az exit mezőre.

>interakciot lehet csinalni

X-Y-Z koordinátán vannak tárgyak, bennük regisztrált interakciók, player koordinátára lép, felkínálod neki, és vagy választ, vagy tovább lép.

>birtokba venni

Csinálsz player inventory-t.

>interakciot hogy lehet leprogramozni

Ha player is es item is X-Y-Z koordinátán van, akkor elérhető a tárgyakban regisztrált akció, egyébként meg nem. Pollozol, és frissíted az állapotot minden elmozdulásnál. Ha a tárgyak egy helyen vannak, programozol olyat, hogy "látják" egymást, és akkor extra akciókat kínálsz fel.

>menteni az allast es visszatolteni

Game állapotot és / vagy player profile-t sorosítasz, mented, töltöd.

>verzio upgradet is tuleljen

Mentés / töltéshez api version-t használsz, amit beleraksz a sorosításba, és fejlesztésnél egy ideig még meghagyod a támogatást előző verziók betöltésére (menteni már csak új formátumot használsz).

>Kb itt akadtam el.

Vagy inkább ott, hogy mindent azonnal akarsz. Az elején hagyd a grafikus motorokat és társaikat, és írj egy szöveges kalandjátékot. Közösségi terepen a "mud"-ok szerintem mind a mai napig léteznek, mégha elhagyatottak is. Keress egyet, írj nekik, dolgozz össze a csapattal kicsit, és belerázódsz a játék gyártás alapjaiba.

Hehh, az Elveszett Világ még mindig megvan.

Új hozzászólás Aktív témák