- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz
BUZZLGHTYR #20267 üzenetére
Ha megy a logikus gondolkodás akkor érdemes. Minimál angol nem árt hozzá, de én yt videókkal kezdenék mielőtt pénzt költenék rá. Nem kell hozzá erős gép eleinte.
-
F-ECT$
titán
Ezen az oldalon van 577 oldalnyi bedigitalizált kép régi iratokról. Hogyan lehetne ezt valahogy lementeni (képként) a gépre, hogy offline is tudjam nézegetni?
-
F-ECT$
titán
No meglett a megoldás, ha jól látom akkor 3-an dolgoztunk rajta, és mindhármunk ötleteiből van benne.
A lényeg:
1. Egyesével végigmegyek az UTAZÁS táblán, kiválogatom hozzá azokat a MUNKÁKAT, amik ez alatt történnek. (A már emlegetett 4 alapeset).
2. Ha találok egy ilyet, akkor rögtön alkotok egy új intervallumot, amibe az UTAZÁS és a MUNKA közös részének eleje és vége kerül. (EXTEND-elgetem ezt az intervallum listát, amíg kell.)
3. Ezután végigmegyek az így képzett intervallum listán, és megpróbálom ezeket összevonni. (Itt is a 4 alapeset lehetséges.)For I In 1..lista_hossza Loop
For J In 2..lista_hossza Loop
<Ha I és J összevonható, akkor összevonom őket. J-be kerül az összevont intervallum, és megjegyzem, hogy I-t a továbbiakban nem kell figyelembe venni. >4. Az így képzett új intervallum lista már diszjunkt időintervallumokat tartalmaz, tehát összeadható és megadja a MUNKA és UTAZÁS közös részét.
Végeredmény: 1600000 sorra kb 10 perc alatt lefut.
-
F-ECT$
titán
válasz
[LOLDMA] #3781 üzenetére
Példa volt, nincs időrendben semmi, de az ORDER BY segít
Én arra gondoltam, hogy egyesével végigmegyek az UTAZÁS táblán, kiválogatom hozzá azokat a MUNKÁKAT, amik ez alatt történnek, 4 ilyen eset lehetséges:
-UTAZÁS magába foglalja a MUNKÁT,
-MUNKA magába foglalja az UTAZÁST,
-MUNKA előbb kezdődik, mint az UTAZÁS és az UTAZÁS alatt ér véget,
-MUNKA az UTAZÁS alatt kezdődik és utána ér végetEnnyi biztos. A gond akkor kezdődik, hogyha sok 1-es típus van, mert az elkezdi feldarabolni az UTAZÁS intervallumát, és valahogy dinamikusan lehet csak ezt kezelni szerintem, az meg rohadt lassú lesz. Szerintem a te megoldásod is itt hasal el, de javíts ki ha tévedek.
Jester01: Ilyen intervallum kezelésre tudsz konkrét pédát mutatni?
-
F-ECT$
titán
Algoritmus kérdés. Kellene írni egy PL/SQL eljárást (bár ha az elv megvan, akkor abból kód már könnyen van), ami a következőt tudja. Adott 2 tábla:
-UTAZÁS(indulási_idő, érkezési_idő), ahol indulás<érkezés
-MUNKA(munka_kezdete, munka_vége), ahol kezdete<végeKi kellene számolni minden utazásra, hogy mennyi volt tisztán az utazási idő, és mennyi volt az, ami alatt folyt valamilyen munka. Nincs semmilyen kikötés, tehát egy adott időpillanatban végtelen számú munka is folyhat. A munkák kezdődhetnek egy utazás előtt, alatt, után és véget is érhetenek bármikor.
Példa:
-UTAZÁS 1: 8:00 - 11:00
-MUNKA 1: 7:00-7:30
-MUNKA 2: 7:15-8:15
-MUNKA 3: 8:00-10:30
-MUNKA 4: 10:45-11:15Ez esetben a 3 órás utazás tisztán utazási ideje 0:15 (10:30-10:45), és az az idő, ami alatt folyt munka: 2:45. Persze ha lenne egy MUNKA 5: 7:00-12:00, akkor ez a két szám 0:00 és 3:00 lenne.
Valami ötlet? (Elképzelésem már van, de nem akarok senkit befolyásolni. Ha nem lenne ötlet, akkor leírom, és azon már csak finomítani kell majd.)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eladó gyönyörű Apple Watch Ultra LTE Cellular+GPS modell , 87% akksi + extra Spigen tok.
- GAMER INTEL CORE I5 14600K/32GB DDR5/RTX 3080 10GB/1TB NVME SSD/
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év
- ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti SUPER Trinity Black 16GB GDDR6X videokártya
- Apple Watch Series 9 - 45mm - Cellular
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 95% Akkumulátor
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest