- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
F-ECT$ #20285 üzenetére
Nem szeretnék linkelgetni, de egyrészt saját tapasztalat. Kb. 5-6 kérdést tettem fel, azokból 1-re kaptam érdemben választ. Nem egyenlő a zéróval, de azért nem mondhatnám, hogy sok.
De most a C# topic-ban is van egy megválaszolatlan kérdés. Meg nem kellene sokáig nézegetni a topikokat, hogy jó párat találjak. Csak ugye olyant nem lehet linkelgetni, ami negatív tünteti fel a nick-et.
De van, aki "fórumos vérpistikéknek" meg "személyiségzavaros hülyegyerekeknek" nevezi a kérdezőket. Meg le...... az ügyfeleket. Mert ők a nagy szakik! -
válasz
F-ECT$ #20218 üzenetére
Eleg trukkos, mert a kepek zoomolhatoak, es kisebb elemekbol rakja ossze (zoom szinttol fuggoen).
Nekem most elsore az jutott eszembe, h headless bongeszovel ossze lehet hekkelni.
pip3 install shot-scraper
playwright install
aztan:
#!/bin/bash
BASE_URL="https://maps.hungaricana.hu/en/MOLTerkeptar/29646/view/?pg="
OUTPUT_DIR="screenshots"
mkdir -p $OUTPUT_DIRfor i in {1..577}
do
URL="${BASE_URL}${i}"
OUTPUT_FILE="${OUTPUT_DIR}/screenshot_${i}.png"shot-scraper $URL \
--wait 5000 \
--width 1920 \
--height 1080 \
--output $OUTPUT_FILEdone
... ezt kene finomhangolni
-
orbano
félisten
gart! bár azon a 10 percen szerintem még van mit finomítani. főleg mert ez az összevonogatósdi egy négyzetes algoritmus, és azért az intervallumosdira van ennél kisebb műveletigényű is (az első megoldásom kb. lineráis, mert ott nem kell egymással hasonlítgatni az intervallumokat). persze ha megfelelő a 10 perc akkor kár vacakolni.
-
[LOLDMA]
csendes tag
aludtam rá egyet, és rájöttem. Az én megoldásom nem darabolja az utazás intervallumot, hanem az elejéből mindig befele húz. Szóval a munkáknak kell egy order by a munka kezdete, és akkor aszt mondod hogy szelektálni tudod azokat a munkákat amik az adott utazáshoz tartoznak.
a, UTAZÁS magába foglalja a MUNKÁT,
b, MUNKA magába foglalja az UTAZÁST,
c, MUNKA előbb kezdődik, mint az UTAZÁS és az UTAZÁS alatt ér véget,
d, MUNKA az UTAZÁS alatt kezdődik és utána ér végetb, eset ekvivalens, a tiszta utazási idő 0.
a többi eset nem ily egyszerű. Kell két változó, ami az aktuális utazás intervallumra mutat (amit éppen vizsgálunk). Kell még egy változó, amibe belerakjuk még az elején az egész utazás időtartalmát (legyen t változó, t legyen egyenlő utazas vege-utazas eleje). Egyből az elején meg kell adni az éppen aktuális utazás intervallum elejét (e legyen egyenlő utazas eleje) valamint végét (v legyen egyenlo utazas vege)Namármost, szépen sorban végigmegyünk a munkákon.
az a, esetben a t változóból kivonjuk a munka vege-munka eleje-t, azaz a munka időtartalmát, valamint az e változót átállítjuk a munka végére.
c, esetben ugye a munka előbb kezdődik, mint az aktuális utazás intervallum (de később mint az előző munka) szóval ott csak annyit kell kivonni, amennyivel belelóg a még tiszta utazási időbe. Magyarán kivonjuk t változóból a munka vege-e -t. Ezutan e-t átállítjuk a munka vege-re.
d, esetben, mivel ugye sorrendben vannak a munkák, ez lesz az utolsó, itt a munka elejétől az utazás végéig levő intervallumot kell már csak kivonni, szóval t változóból kivonjuk a v-munka eleje. És voálá. ami marad a t-ben, az a tiszta utazási idő. Na most rohanok suliba, ígyis elkések. -
orbano
félisten
lehet hogy most késő van és hülyeséget írok, de szerintem az alábbi működne:
1. lépésben vágnék: minden munkát feldarabolnék az utazások határainál, hogy csak olyan munkadarabjaim legyenek, amik egy adott utazásba beleestek.
2. készítenék egy halmazt, amibe a tól-ig dátumokat beleteszem (megcímkézve nyilván, hogy tudjam mihez t artoznak, ráadásul tíusosan, azaz megkülönböztethetően a tól és az ig határokat)
3. készítenék egy vermet (inkább egy sima halmaz talán jobb), vagy mittomén valami spéci adatszerkezetet, amibe pakolászom a tól dátumokat azaz a munkák kezdetét.
4. elkezdem az algoritmust:
-végigmegyek a tól-ig dátumokon növekvő sorrendben, a műveleti szabályok:
a) Első lépésben a halmaz üres, a kezdődátum az utazás kezdete
b) Ha a halmaz üres, létrehozok egy új "munkanélküli" intervallumot, és megadom kezdőértéknek az aktuális dátumot (ez kezdetben a kezdődátum)
c) ha tól-t találok, beteszem a halmazba, és lezárom az éppen aktív munkanélküli intervallumot és eltárolom az eredményt adó változóba
d) ha ig-et találok, kiveszem a tól párját a halmazból. ha nincs benne, az hiba, mert előfeltétel hogy a feladat előbb elkezdődjön, minthogy végetérne (ezt meg is adtad)
5. a végén kiszedem az eredmények közül a 0 hosszú intervallumokat.
e) utolsó elemnek az utazás végét veszem, ezzel lezárhatom az esetlegesen aktív munkanélküli intervallumot.Példa, az időt reprezentálják egész számok:
munka1: 5..10
munka2: 15..20
utazás: 5..25tehát az intervallumok, * az igeket jelöli
(5,)5,*10,15,*20,(, 25)
#1: 5-ös utazáskezdet, az leső munkanélküli időszak kezdete 5
#2: 5-ös tólt találok, a munkanálküli intervallumot lezárom (5..5) és elteszem. vagy nem teszem mert 0 hosszú, valamint felteszem a halmazba az 5-öst
#3: 10-es záró, kiveszem a párját, a halmazból, ami most üres lesz, tehát intervallumot nyitok 10-től.
#4: 15-ös tól intervallum, tehát zárom a munkanélküli időszakot és elraktározom (10..15)
.... innen trivi.ez olyasmi lényegében, mint a lengyel forma feldolgozása, csak kicsit spécibb, testreszabott.
-
[LOLDMA]
csendes tag
nah, énis erre gondoltam. hogyha ki tudod választani, hogy mely munkák vannak az utazás időtartama alatt, akkor máris egyszerűbb.
-Nos, ugye csak annyi kell, hogy mennyi volt a tisztán utazási idő, hogy mikor volt, az nem kell.
-A munkák overlappolhatják egymást? szóval lehet egyszerre két munka is egy időben? -
Jester01
veterán
Pont arra gondoltam amire te.
Ahhoz, hogy ne legyen lassú az intervallumlistát lehet például bináris fában tartani. De persze adatbázisról lévén szó, ezt rá lehet bízni az adatbáziskezelőre is, index formájában.Amúgy visszatérve az első javaslatomra, még ha másodperc pontosságról is van szó és mondjuk maximum 10 napos utazásról az még mindig csak 24*3600*10/8=108kByte adat.
-
Jester01
veterán
Ha tudjuk, hogy az idők perc felbontásúak, akkor minden utazáshoz csinálni kell egy tömböt (vagy táblát) ahol percekre van bontva. Majd az összes munkát ki kell törölni. A végén pedig összeszámolni a sorokat, az lesz a tiszta utazás.
Persze a memóriatakarékosabb megoldás egy intervallumhalmaz-kezelő megírása, de az macerásabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest