Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- norbx: Számítógép.hu
- sh4d0w: Nyitlocker
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szuper, köszi.

A freeCodeCamp-en a Javascript blokkot csinálom, és az egyik projekt feladat az, hogy kell írni egy telefonszám formátum ellenőrző függvényt, ami a megadott számsorozatot adott szempontok szerint validálja, és visszaköp egy boolean-t eredményül.
Elsőre úgy gondoltam, hogy ezt regex-szel lenne a legegyszerűbb megoldani, úgy, hogy egy viszonylag komplex kifejezéssel ellenőrizném az összes szükséges szempontot, de két napja szuggerálom a megírt regex-emet, mert két teszteset elbukik rajta, és egyszerűen nem látom, hogy hol megy félre. A legvalószínűbb persze, hogy mivel most tanulom a dolgot, hülyeséget csináltam valahol, bár a regex101.com-on végigzavarva olyan nagy marhaságot elsőre nem találtam benne, lehet hogy egyszerűen valahol rosszul tagoltam valamit például, ami működik így is, csak nem a szándékaim szerint.
A regex, amit összeraktam, így néz ki:
/(^(1))?(\s)?((\([0-9]{3}\))*|\d{3})(\s|[-])?(\d{3})(\s|[-])?(\b\d{4})/
és szándékaim szerint az alábbiakat ellenőrizné:
- opcionálisan 1-essel kezdődik-e a szám
- az egyes után opcionálisan whitespace
- van egy három számot tartalmazó blokk zárójelek között VAGY zárójelek nélkül
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- ezt követően három számot tartalmazó blokk
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- végül egy négy számot tartalmazó blokk.Ez a két testcase nem az elvárt eredményt adja vissza:
telephoneCheck("5555555555") should return true.
telephoneCheck("555-5555") should return false.Tudnátok valami iránymutatást adni, hogy hol van a hiba abban, amit csináltam? Vagy eleve lehetetlen az összes teszt esetet egy regex-szel lekezelni, és egy többszintű, elágazó szűrést kellene csinálnom több kifejezéssel?
Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple MacBook
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Iphone 17 Pro Max 256 GB. ESIM, Független.
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 100%, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- darkFlash CF8 Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest