Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm!

Megnyugtat, hogy úgy látom alapvetően jó volt az elképzelésem, csak szokás szerint kicsit túlbonyolítottam a dolgot (pl. azzal, hogy mindent csoportokba rendeztem) – ez meg gondolom majd idővel meg a megszerzett rutinnal változik majd.1. Jogos, látom én is. Azt hittem, hogy jobban át tudom majd tekinteni, hogy mi hova tartozik, de leginkább csak jól összezavartam magam vele.
2. + 3. A \b-vel szerettem volna a string végét ellenőrizni, de valami érthetetlen okból nem a végére raktam. (Persze lehet, hogy ott sem lett volna jó helyen. Szerk.: ott sincs jó helyen, nem jól értelmeztem, hogy mit csinál a \b.)
4. Ó basszus, valóban! *homlokra csapós szmájli* Erre magamtól biztosan nem jövök rá. Itt is a saját dugámba dőltem, mert itt pont azért használtam tartományt \d helyett, hogy akkor majd jobban szembetűnik, hogy ott két opció közül kell egyet megtalálni.#17686 dabadab: Neked is hálás köszönetem!
Sikerült magamnak egy amúgy is nehezen átlátható kérdéskört egészen túlbonyolítanom olyan dolgokkal, amikről azt hittem, hogy majd segítenek (például a capturing group-okkal).Külön hálás vagyok mindkettőtöknek a hozzáfűzött magyarázatokért, sokat tanultam belőlük.
Leginkább arról, hogy bőven van itt még gyakorolni való... -
bLaCkDoGoNe
veterán
Szuper, köszi.

A freeCodeCamp-en a Javascript blokkot csinálom, és az egyik projekt feladat az, hogy kell írni egy telefonszám formátum ellenőrző függvényt, ami a megadott számsorozatot adott szempontok szerint validálja, és visszaköp egy boolean-t eredményül.
Elsőre úgy gondoltam, hogy ezt regex-szel lenne a legegyszerűbb megoldani, úgy, hogy egy viszonylag komplex kifejezéssel ellenőrizném az összes szükséges szempontot, de két napja szuggerálom a megírt regex-emet, mert két teszteset elbukik rajta, és egyszerűen nem látom, hogy hol megy félre. A legvalószínűbb persze, hogy mivel most tanulom a dolgot, hülyeséget csináltam valahol, bár a regex101.com-on végigzavarva olyan nagy marhaságot elsőre nem találtam benne, lehet hogy egyszerűen valahol rosszul tagoltam valamit például, ami működik így is, csak nem a szándékaim szerint.
A regex, amit összeraktam, így néz ki:
/(^(1))?(\s)?((\([0-9]{3}\))*|\d{3})(\s|[-])?(\d{3})(\s|[-])?(\b\d{4})/
és szándékaim szerint az alábbiakat ellenőrizné:
- opcionálisan 1-essel kezdődik-e a szám
- az egyes után opcionálisan whitespace
- van egy három számot tartalmazó blokk zárójelek között VAGY zárójelek nélkül
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- ezt követően három számot tartalmazó blokk
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- végül egy négy számot tartalmazó blokk.Ez a két testcase nem az elvárt eredményt adja vissza:
telephoneCheck("5555555555") should return true.
telephoneCheck("555-5555") should return false.Tudnátok valami iránymutatást adni, hogy hol van a hiba abban, amit csináltam? Vagy eleve lehetetlen az összes teszt esetet egy regex-szel lekezelni, és egy többszintű, elágazó szűrést kellene csinálnom több kifejezéssel?
Köszi a segítséget.

-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, nem tudom, hogy regex-es kérdés belefér-e a topikba? Nem találtam neki dedikált általános témát, csak néhány konkrét problémát feszegető kérdést, de a legfrissebb is majd' 10 éves már.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Battlefield 6
- Energiaital topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bundle topik
- További aktív témák...
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Leginkább arról, hogy bőven van itt még gyakorolni való...