- kemotox: Ki érti ezt?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
na most elég sokat ovlasgattam a c# nyelvről, és az OOB programozásról, viszont kicsit kavarognak a gondolatok a fejemben, szóval ha valaki ráér, és segítene kicsit kitisztázni azt megköszönném
Szóval az első dolog ez a public/protect/private tulajdonságok, első körben nem értem hogy utóbbi kettőnek mi a jelentősége, azt nyilván értem, hogy ne tudja valaki az adattagokat közvetlenül elérni/szerkeszteni, viszont ha én akarom használni, akkor úgy is kell egy nem is tudom minek hívjam ,függvény talán amivel tudom használni, de akkor bárki más is tudná így nem?
ez az OOB felfogás kicsit nehézkes nekem, illetve ha valaki el
tudná 1-2 mondatban mondani, hogy általában milyen adattagok esetén érdemes a private/public tulajdonságokat használni?Illetve a protected nem igazán tudom hogy miben különbözik a private-tól
És most jön az igazi katyvasz, ha jól értettem, akkor ha private egy adattag, akkor ha az osztályból csinálok egy objektumot, akkor közvetlenül elérem az osztály adattagjait, private esetén meg nem közvetlenül érem el ugye
és ez a private/public első sorban változók védelmére használatos? Vagy szokás függvényeket is pl ezekkel ellátni?
és még ami kérdés, a feladattal kapcsolatba, hogy kérik, azt,hogy header állományokat csináljak, ezt igazán sose csináltam, meg nem is nagyon foglalkoztam eddig vele, szóval lényegében, pl a feladathoz kapcsolódóan kapok majd adatokat, akkor pl header-be meg tudom írni, azt hogy esetleg átveszem és eltárolom ezeket az adatokat, aztán egy másik headerbe ezzel az adatokkal dolgozok
pl első headerbe annyi van, hogy bekérek x és y-t
másik headerbe ezt az x és y-t összeadom
és ezeket a header állományokat osztályokkal oldom meg, és ugyan úgy működik ez, mintha 1 állományba lenne az összes osztály?
Hirtelen ennyi, és köszönöm a türelmet is
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- BestBuy topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ford topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gitáros topic
- Synology NAS
- PLC programozás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest