Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

na most elég sokat ovlasgattam a c# nyelvről, és az OOB programozásról, viszont kicsit kavarognak a gondolatok a fejemben, szóval ha valaki ráér, és segítene kicsit kitisztázni azt megköszönném

Szóval az első dolog ez a public/protect/private tulajdonságok, első körben nem értem hogy utóbbi kettőnek mi a jelentősége, azt nyilván értem, hogy ne tudja valaki az adattagokat közvetlenül elérni/szerkeszteni, viszont ha én akarom használni, akkor úgy is kell egy nem is tudom minek hívjam ,függvény talán amivel tudom használni, de akkor bárki más is tudná így nem?

ez az OOB felfogás kicsit nehézkes nekem, illetve ha valaki el
    tudná 1-2 mondatban mondani, hogy általában milyen adattagok esetén érdemes a private/public tulajdonságokat használni?

Illetve a protected nem igazán tudom hogy miben különbözik a private-tól

És most jön az igazi katyvasz, ha jól értettem, akkor ha private egy adattag, akkor ha az osztályból csinálok egy objektumot, akkor közvetlenül elérem az osztály adattagjait, private esetén meg nem közvetlenül érem el ugye

és ez a private/public első sorban változók védelmére használatos? Vagy szokás függvényeket is pl ezekkel ellátni?

és még ami kérdés, a feladattal kapcsolatba, hogy kérik, azt,hogy header állományokat csináljak, ezt igazán sose csináltam, meg nem is nagyon foglalkoztam eddig vele, szóval lényegében, pl a feladathoz kapcsolódóan kapok majd adatokat, akkor pl header-be meg tudom írni, azt hogy esetleg átveszem és eltárolom ezeket az adatokat, aztán egy másik headerbe ezzel az adatokkal dolgozok

pl első headerbe annyi van, hogy bekérek x és y-t

másik headerbe ezt az x és y-t összeadom

és ezeket a header állományokat osztályokkal oldom meg, és ugyan úgy működik ez, mintha 1 állományba lenne az összes osztály?

Hirtelen ennyi, és köszönöm a türelmet is

Új hozzászólás Aktív témák