Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnywalker
őstag
válasz Flashget #6401 üzenetére
Hát még a BD 206-os...
Ha lehetne még kapni azt a sorozatot ismét csak azt vennék blu-rayhez.
Szerencsére még a jó öreg 216-os eredeti pio dvd-m is van tartalékban, kétségtelenül jobb dvd-hez.Pedig háklis nagyon, maxel lemez írását még elkezdeni is alig akarja, sőt inkább nem is írja.
Ahogy az ára csökkent illetve illetve olcsóbbodtak az optikai eszközök, lemezek - a minőségük legalább annyit is esett, ha nem többet -
-szabi-
őstag
válasz Flashget #6401 üzenetére
Hi
Nem lennék itt a problémás topikban ha ugyanez lenne a tapasztalatom.
Illetve az, hogy blu ray író, nem mentesíti az alól, hogy egy 4 éves nec egy 7 éves pioneer is szebben ír nála.
Ez alapján nincs okom feltételezni, hogy blu ray-t jól írja.
Amíg ezt letesztelni nem tudom, amire persze módom nincs.üdv
szabi -
-
yvsmad
őstag
válasz -szabi- #6412 üzenetére
Ha a több száz PIE hibással kezted volna, akkor is itt aggódnál.
Ha szerinted rossz a Pio BD-író, akkor küldd vissza.
Ha a neten vetted, 8 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted, előtte persze hívd fel a kereskedőt és tájékoztasd a döntésedről. Ha nagyon kérdezi, megmondhatod, hogy neked nem felel meg az írás minősége.
A nagy kérdés, hogy mit helyette...[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
sziasztok,
van egy g75vw asus laptopom és benne egy slimtype dvd olvasó író. minden dvd-t rendesen beolvas, de sehogy nem tudok vele írni :S mindig azt irja hogy a betett dvd nem üres vagy nem megfelelő. bármit teszek be
valakinek van ötlete? -
LaMazZz
tag
Sziasztok!
Kiírtam egy üres dvd-ét és utána kinyílt a dvd író addig oké aztán visszacsuktam a dvd írót és beolvasta rendesen a lemezt, rajta volt amit rá írtam, de utána kivettem a lemezt és vissza raktam az eredeti játék lemezét de most valamiért nem olvassa be a lemezt és a dvd író se nyílik ki.
Mi lehet a gond?
Nem jó a dvd író olvasó a gépben?
Vagy várjak türelmesen még gondolkodik a gép? -
-
-szabi-
őstag
Korábban volt szó róla, pio 209d íróm sok hibával írja a dvd lemezeket.
Pio209D / sajátgép / Verbatim MCC printable (másik csomag)Ezzel szemben:
nec7261 / sajátgép / Verbatim MCC printable (másik csomag)Hallgatva rátok garanciális visszaküldés után kicsit ráfizetve ez lett:
Pio209E / sajátgép / Verbatim MCC printable (másik csomag)Mindenkinek köszönöm a segítséget, tanácsokat ez lényegesen jobb.
Gondoltam ne csak panaszkodni jöjjek már fel.üdv
szabi -
Flashget
félisten
válasz -szabi- #6423 üzenetére
3 évvel ezelőtt vettem ilyen verbát és már akkor sem tudtam értelmes minőségben megírni, pedig volt rá 4 különböző íróm az egyikhez Sony és LiteOn fw is. 2x25 db szinte csak frizbínek való volt..azóta nem vettem Verbatim DVD-t csak DL-t abból is szingapúrit és legutóbb UAE fajtát. Hiba volt ebből is csak a szingapuri a jó.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz -szabi- #6425 üzenetére
Rengeteg ilyet tudnék belinkelni az ominózus 2 gurigából..rosszabb volt mint az akkor silánynak mondott (valóban az is volt) maxell.
Optiarc 7260 Sony fw-vel, 8x írás. De a 12x vagy a 6x sem hozott jobbat..ez volt a legjobb.
Egyszerűen kifogtam egy hibás szériát, de a kedvemet is elvette..akkoriban a philips info és infome kapható volt így nem volt gondom milyen lemezt vegyek.Verbatim sosem lesz már olyan mint amikor TY middel nyomták.
Realme GT Master Edition
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok!
A notebook dvd íróm már régóta szenvedett, semmit nem akart nagyon olvasni, írni meg főleg. Tegnap vettem egy használt írót, de ez is ugyanazt produkálja, látszólag erőlködik, látja, hogy van bent lemez de pl a lemezcímkét se tudja beolvasni, és megnyitva is üres. Eladó szerint nála még hibátlan volt. Kérdés: lehet mindkettő ugyanolyan sz@r vagy a gépemmel lehet valami gebasz? Mert vennék egy új írót, de ha a géppel van baj, akkor feleslegesen nem veszem meg.
-
yvsmad
őstag
válasz Flashget #6426 üzenetére
Flashget és Szabi:
"Nálam megmaradt a szokás, ha lemez és minőség akkor verbatim, de be kell látnom ez ma már nem így van"
Ritka az olyan védőréteg, ami nem rontja a lemezek írási minőségét.
Az audiofilek már régen rájöttek, hogy az AZO bevonatos CD rosszul szól, bármilyen drága is.
De ha már egyszer meg van írva a lemez, az adatokat sokáig megőrzi. Adatlemeznek tehát tökéletes, mert 30 év múlva is kb. ugyanazt a minőséget adja, mint megírás után.A másik tanulság meg az, hogy nem a márkanevet kell nézni, hanem az igazi gyártót. Ma pl. a Maxellre mindenki fújol, miközben a USA-ban TY alapanyagú CD-ket ehet Maxell Pro márkanév alatt kapni adat, audio és photo lemezként.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
A Maxell Pro nevű CD-ket ne keverjük már egy átlagos lemezzel.Már az áruk miatt sem...
Nem 40 forintért kapható darabja.Ezek speciális hosszútávu archiválásra ajánlott lemezek.Másrészt Taiyo Yuden alapanyagú lemezeket hazai boltokban (webáruházakban) már alig lehet találni.
A TY mind a mai napig az egyik legjobb.Sajna ilyet az olcsó lemezek között nem találsz.[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz johnywalker #6430 üzenetére
Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ne csak a márkaneveket nézzük, mint Verbatim, vagy Maxell vagy akármi.
Sokan ma is többet adnának TY lemezekért, mint 40 forint. Csak éppen nem kaphatók.
Ha megnézed a mai Verbatim felhozatalt, van közte indiai, tajvani, szingapúri meg emirátusok-beli. De lehet, hogy a japán és az USA piacon még több forrásból valókkal is találkozunk. Szóval a márkanévből nem derül ki az írási minőség.
A Verba lemezeinek nagy része AZO bevonatos, vagy "Extra protection" (szintén bevonatos), ez utóbbi gyengébb az AZO-nál, de ez sem segíti az írást. Védőbevonat nélkül már csak "Music" CD-ket gyártanak, semmi mást. Ezen kívül a különböző forrásból származó alapanyagok írási minősége is eltérő.
A TY alapú Maxell Pro for Music CD-R mihez képest drága? A MAM-hoz? Nem kapható. A többi audio CD-hez? azok sem olcsóbbak semmivel.[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Igen abban igazad van, hogy nem szabad csak a márkanevet nézni.A márkanevek/gyártók ha nem is gyakran, de változtatják az alapanyagokat (hordozó réteget).Na itt kezdődnek a különbségek!
Az a baj hogy (az ismeretségi körömben is) az emberek 80 százaléka csak az árat nézi.Aki egy kicsit is igényes Mo.-n, az is általában kétszer meggondolja, hogy prémium lemezt vegyen. -
Zin
őstag
cd irás hibát ir ki amikor ki akarok irni dvd-t. dvd-re van állitva de kiirja, h illegalis lemez...nem értem
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
-
yvsmad
őstag
válasz johnywalker #6430 üzenetére
Eszembe jutott még egy Maxell CD-R típus, aminek TY alapanyaga volt: [link].
Anno ez is elég elterjedt volt és aki azt mondja, hogy régen megírt Maxellekkel ma sincs semmi baj, azt kéretik nem hülyének nézni.
Az asztal CD író tulajok ma is szívesen használják a Ritek alapú Maxell Music lemezeket, mert széles körben kompatibilis és a kényesebb Philips / Marantz írókkal sincs probléma vele.[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz johnywalker #6440 üzenetére
Ha lenne hozzá nyomtatóm, én is azt vennék. Most viszont a gyűjteményemből adódóan TY alapú Maxell Music Pro, TDK Metallic Reflex Ultra és Mitsui alapú TDK Metallic lemezekre írok.
De nem csak a TY lemezek lehetnek jó minőségűek, van pl. olyan Ricoh és Philips MID-es lemezem, ami tudja ugyanazt a minőséget.
[ Szerkesztve ]
-
Zin
őstag
rányomok, h irás s kiirja, h lezáro szakasz s ennyi...mi a fene van ?
-
Zin
őstag
válasz johnywalker #6443 üzenetére
Nero-val de már elegem van...BurningRomPortable...
nem kell telepiteni csak katt ikonra s bejön a program...
5 lemez kuka eddig.multkor 2-t megirtam,eltelt 4-5 nap na mondom irok ki megint erre semmi...1% majd kiirja, h lezárás s végig fut 100%-ig, lemez kiad...ennyi...fire multkor frissitve lett mivel akkor se irt...mennek a lemezek a kukába idegesit nagyon...░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Zin
őstag
válasz johnywalker #6445 üzenetére
Portable van csak fent!Csináltam egy parancsikont s azzal inditottam el.Lehet az a gond?25 pack Verbatim DVD-R a lemezek.Samsung SH-S203B az író és a Firmware Downloads-t letöltöttem utánna jo volt.De ma megint semmi ...
-
johnywalker
őstag
Ha egy író progi van fenn, akkor nem vesznek össze.Ezek szerint firmware-t is sikeresen frissítettél?Mert azért ez figyelmet igénylő, rizikósabb dolog.
A Verba lemezek azért nem annyira rosszak, hogy mind kuka legyen.Ha esetleg lesz lehetőséged valami ismerős gépébe belerakni az írót, az is sokat tisztázna. -
Zin
őstag
válasz johnywalker #6445 üzenetére
IMgBurn-t hogy hasznalom? nem magyar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest