Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5611) nagyvixi


nagyvixi
tag

SEGITSETEK KÉRLEK!

Vettem egy Sonynec 7280s-irót!

Gyönyörűen felismerte a gép meg minden,de orbitális totál ismeretlen problémám van vele!

Amikor olvasok vele valamit és kiszedem a lemezt a hdd led elkezd pirosan a gépházon egyfolytába égni,a winyók semmit nem csinálnak a gépben,semmit,meghallgattam semmit,csak pirosan ég a ledje a winyó lednek,a dvd iró onnantól kezdve meg nem olvas!

Egy lemezt ha beteszek és elkezdem olvasni végigolvassa és utána pirosra vált a hdd led lent a gépházon,és ég egyfolytába,és nem értem miért!És innentől kezdve nem is olvas megint a dvd iró!

Ha újraakarom inditani a gépet akkor vár a pirosan égő winyóra ami nem csinál semmit,áll egyhelyben a gép,mintha blokkolná valami!

Valami ötlet??? :F

Szóval beteszem win 7 64 bit ultimate alá egy 7280s irót és amikor a lemezt beolvastatom nem pörgeti fel csak félig és a winyó piros ledje a házon meg világit egyfolytába mintha az eszköz lefagyott volna!
A winyó persze semmit nem csinál nem kerreg stb.!

Na már most elegem lett ebből és behoztam a munkahelyemre,megnézem itt.Itt is ugyanaz a 64 bites win 7 van mint otthon és itt megy!!!

Tegnap még otthon visszatettem a régebbi satás sonynec 7200-as sorozatú iróm azzal ment tökéletesen a gép,utána kicseréltem a 7280s-re azzal nem ment azt csinálta amit irtam!

Itt bent a melóhelyen meg működik!

Most akkor baszki az otthoni op rendszeremet vagy alaplapomat nem szereti?

A dologhoz annyit hozzátennék hogy ahci drivereket kellett a winyóimon meg mindenen alkalmaznom mert 5 db sata van az alaplapon és vettem két winyót az utóbbi időkben és csak úgy kezel 5 eszközt az alaplap ha ahci modban van és win 7 alatt is ahci-t meg kellett csinálnom!

Viszont mondom ez a rohadt 7280s nem megy otthon!

Nem lehet hogy ehhez a meghajtóhoz mondjuk nem elég már a sima win7 alatt utólag végzett ahci mode átkapcsolás regbe?Mert ugye irtam fentebb hog yutólag lett 2 winyó a gépbe rakva és az 5 sata portot nem látta ugye a win 7 csak ha a biosban átálitottam ahci mode-ra+a win 7-ben meg a regbe ahci mode-t átállitottam,onnantól mind az 5 sata portra kötött eszközöm (4 winyó+dvd rw) ment!

Na már most Mi van ha az új 7280s--es iróhoz ezek a beállitások nem elegek?

Letöltöttem ahci külön drivert az asus honlapjáról az alaplapomhoz ezt tegyem még fel és akkor nem "állna be" az iróm? Ezzel meg csak az a gond hogy nincs setup file benne,csak az eszközkezelőből tudnám megfrissitani a mit? Mert nem tudom mit frissitsek az optiarc dvd rw-re küldjem rá az infet,vagy az ide lemezkezelőkre az eszközkezelőben,melyeket frissitsem vele ? :-/

Tehát letöltöttem az ahci drivert az alaplaphoz,és mivel nem setupos,igy csak eszközkezelőbe tudom inf-jéből frissiteni,van sok cat meg sys file benne..
kérdés mire menjek rá az eszközkezelőben,mit frissitsek inf-el,a dvd rw-t,vagy az ide/atapi vezérlők valamelyikét..?És ez megoldaná a dolgot szerintetek amúgy?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.