Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6101) yvsmad válasza zeusz55 (#6100) üzenetére


yvsmad
őstag

Boldogulni fog, legfeljebb nem ismeri az újabb író minden funkcióját (pl. kétrétegű DVD lemez írása kérdéses).

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6102) datomi


datomi
tag

Van 1 pc-m, amiben van 1 db sata ssd, 1db sata 250 gb vinyó, 1 db ide 160 gb vinyó valamint 1 optiarc 7xxx dvd író.
Az ide vinyó és az író egy ide kábelen van, a vinyó a master az író a slave.
Most új gépet építek, amibe át akarom menteni az ssd vinyót ezért a régi gépet ssd nélkül újratelepítettem.
Dvd-ről telepítettem win 8.1-et, ami problémamentesen lezajlott.
Ezután elkezdtem telepíteni a szokásos programokat, ekkor vettem észre, hogy a win nem látja a dvd írót.
Bios látja, bootolni is tudok róla, a win eszközkezelőben csak akkor látszik, ha bekapcsolom a rejtett eszközöket, itt azt írja, hogy az eszköz nincs csatlakoztatva a géphez ezért nem működik.
Bármelyik vinyóra teszem a wint, mindig ez a probléma.
Van esetleg ötletetek, hogy ez mitől lehet? :R

Xiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e

(#6103) Patrick


Patrick
addikt

Üdv!

Van egy asus laptop. A benne lévő dvd olvasót/írót, csak telepítéskor és pár film kiírásakor használtam. Ma meg akartam nézni egy lemezt, amin mp3 van, de kiírta nekem, hogy helyezzek be egy lemezt. Próbáltam a nyomtató driver lemezét, de azt sem olvasta, semmit sem olvas.

Az eszközkezelőben eltávolítottam a meghajtót, restart, felismerte, újratette a drivert, de így sem jó. Bios látja, felismeri, lemezkezelőben is ott van. De semmilyen lemezt nem hajlandó olvasni. Mi lehet a probléma?

Fino alla fine!

(#6104) jeni válasza Patrick (#6103) üzenetére


jeni
félisten

ÜDV
Maga az író krepált be :(((
elmozdult a fej,stb...

[ Szerkesztve ]

(#6105) Patrick válasza jeni (#6104) üzenetére


Patrick
addikt

Szaffa, akkor csere. :( Azért köszi.

Fino alla fine!

(#6106) zaja8


zaja8
aktív tag

Sziasztok!

Van egy PIONEER DVD-RW DVR-221L íróm (vadonat új) és a következő a bajom vele:
Beteszek egy üres CD/DVD-t elindítom a Nero 12-t, végez az írással, kiírja hogy CD/DVD írás kész, majd "szétcsúszik" a kép, és semmit nem tudok csinálni csak Reset. (a CD/DVD-t kiírta, mert ki is adta, utána történik ez a jelenség, kb minden második írásnál.) Reset után belerakom a CD/DVD-t és van amit elindít róla van amit nem, és csak krepeg a meghajtó.( Ha eközben kiveszem a CD/DVD-t akkor kidob az asztalra, és eltűnnek az ikonok megminden, egér mozog de semmire nem reagál, nem marad más csak a Reset) Hallottam hogy ezek az új Pioneer-ek nem érnek sz@rt sem, de mégis mi lehet a baj?? Nem értem hogy írás után miért hal be a gép.

Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném!

[ Szerkesztve ]

(#6107) jeni válasza zaja8 (#6106) üzenetére


jeni
félisten

Szia
Pontosabban QSI DVR-221L :(((
Nem a Pioneer gyártja hanem csak a név az,de belsőleg már az QSI termék.
Ez amolyan driver hiba,vagy az op.rendszeren belül ütközik valamivel
Tegyél be egy másik sata ODD-t és ha annál nincs ilyen gond akkor a Pioneer akarom írni a QSI író a hibás.
Ez estben cseréltessed ki egy másik íróra,legyen az a Samsung 224 vagy más gyártó termékére legyen az a Liteon vagy az Asus,a Plextor drága.

[ Szerkesztve ]

(#6108) zaja8 válasza jeni (#6107) üzenetére


zaja8
aktív tag

jövőhéten tudok egy másikat kiprobálni.
Ha az op rendszeren belül ütközik, azzal mit lehet tenni?

(#6109) jeni válasza zaja8 (#6108) üzenetére


jeni
félisten

akkor maga az író drivere a ludas ,hacsak nem tettél fel valami más progit
szerintem töröld le az összes író programot
és csak az Imgburn legyen rajta ha azzal is hibázik akkor 1000 %,hogy az író rossz

(#6110) nebulo


nebulo
tag

Sziasztok!

Az a problémám, hogy van egy XP-s (XP Pro SP3) gép (tudom-tudom, de anyumék megszokták) aminél elég furcsa probléma üti fel a fejét.

Egész pontosan az, hogy ha DVD-ről másolok adatot fel, akkor irgalmatlanul belassul. A proci terhelése azonnal 100%-ra ugrik, (WFWIZ/explorer/system/svchost meg ami éppen fut, pl. chrome/foobar, össze-vissza, 90% fölött használja a procit felváltva) az olvasó búg mint az állat, a maximális sebesség pedig ~2800 kbyte/sec-nél nem megy feljebb, a zenelejátszás is megáll ilyenkor, a másolás ablakát is alíg lehet arrébb húzni egérrel, teljesen behal a gép. Ahogy megállítom a másolást, azonnal rendbejön minden. Merevlemezről-merevlemezre másolásnál nics ilyen. Régebben is csinált már ilyet, de aztán újratelepítettem (mert merevlemezről merevlemezre másolásnál is ez volt korábban) és megszünt a probléma, DVD-t is rendesen lehetett felmásolni egy darabig, aztán megint elöjött ez a dolog. Nem akarom megint újratelepíteni, úgy is megint jelentkezik ez. Rettenetesen idegesítő a dolog, egy DVD-nyi anyag felmasolására ~50 percet jósol, ezelött ~8 alatt fenn volt a gépen. Mi lehet a baj?

(#6111) jeni válasza nebulo (#6110) üzenetére


jeni
félisten

Szia
egy-két magos proci? a memória mennyisége? a lap milyen?
tedd át a sata kábelt másikba
Sajnos a DVD írás igénybe veszi a procit és a memóriát.

(#6112) nebulo válasza jeni (#6111) üzenetére


nebulo
tag

Régi vas. Athlon 3000+/1 giga RAM, alaplapot nem is tudom. De nemhogy írni, olvasni is alig tud. És nem hiszem, hogy hardveres a baj, mert próbaképpen indítottam egy Ubuntu-t pendriveról az imént és gyönyörűen másolja a DVD-t a merevlemezre Ubuntu alatt (éppen 12,3 MB/sec).

Mi lehet az XP-ben (vagy alatta) amitől azonnal megfekszik a gép ha optikai meghajtót használom (írás/olvasás)?

(azt is észrevettem pl., hogy az uT komoly lemeztúlterheltséget jelez optikai meghajtó használat közben) (???)

(#6113) jeni válasza nebulo (#6112) üzenetére


jeni
félisten

(#6114) nebulo válasza jeni (#6113) üzenetére


nebulo
tag

Teljesen világos, hogy ez egy őskövület, de a helyzet az, hogy változatlanul kétlem, hogy az erőforrás hiány okozza a gép lassulását. Egyrészt azért mert az XP elég jól megvan azzal a 3000+-os Athlonnal és az 1 giga RAM-mal, másrészt mert a probléma egyszer csak elő jön. Teljesen rendben másol, megfelelő sebeséggel, a gép használható másolás alatt, aztán két napra rá, hopsz, ép itt a probléma. Ha újra telepítem, megszünik a gond, aztán megint valami eszébe jut és rákezd. Amúgy is DVD-ről történő adatmásolás miért okozna néha 100%-os processzorhasználatot egy üres füllel megnyitott Chrome-nál vagy megálított lejátszású foobar-nál?

Teljesen világos, hogy valamilyen szoftveres mifene okozza ezt a dolgot. Régebben olyan is volt, hogy bekapcsolás után fél óráig minden rendben ment aztán jött rá a hiszti.

Csak azt nem tudom, hogy milyen folyamat okozza ezt a lassulást, mert a dolog eléggé rendellenes így és semmilyen mintát nem vélek felfedezni benne.

(#6115) jeni válasza nebulo (#6114) üzenetére


jeni
félisten

próbáld meg mindjárt a bekapcsolás után írni lemezre,hogy már akkor belassul-e?
nézd meg a feladatkezelőben mik indulnak el,mely program megy folyamatosan a háttérben?

(#6116) zaja8 válasza jeni (#6109) üzenetére


zaja8
aktív tag

Felraktam az ImgBurn-t ugyanaz a jelenség, kiírja gond nélkül, az adatellenőrzésnél meg dobálja a hibákat, nem bírja olvasni a CD-t...

(#6117) nebulo válasza jeni (#6115) üzenetére


nebulo
tag

Mindjárt bekapcsolás után jelentkezik a probléma.

Ezek indulnak a rendszerrel és ezek futnak bekapcsolás után.

(bocsi, hogy nem kattintható, de telefonról tudok írni csak)

http://www.kepfeltoltes.hu/131226/indul_www.kepfeltoltes.hu_.png

http://www.kepfeltoltes.hu/131226/indul2_www.kepfeltoltes.hu_.png

(#6118) acidflux


acidflux
csendes tag

Üdv.

Segítségre szorulok, segítsetek. Adott egy ASUS K52F-EX647D típusú laptop. Az optikai meghajtó bedöglött, mert se CD -t, se DVD -t nem olvasott. Gondolván van ez így,h évek alatt az alkatrészek tönkre mehetnek. Lett bele másik véve de az csak CD -t hajlandó olvasni. Se gyári, se írt DVD -t nem hajlandó olvasni. Eszközkezelőben próbálkoztam az eltávolítással ill. meghajtó betűjelet is próbáltam már módosítani, hátha de az eredmény ugyan az. :( A fej tiszta, a lemezek jók, de nem jövök rá mi lehet a gond. Tud -e valaki esetleg ilyen rejtett dologról vagy hasonlóról? Köszönöm a mihamarabbi válaszokat! :)

(#6119) Piftuka


Piftuka
veterán

Sziasztok!

Segítségre van szükségem! Van egy 3 éves SONY Optiarc AD-7260S típusú DVD íróm, és valamiért most képtelen DVD képfájlt felírni.

Egy képfájlt próbálok felírni, de a Nero "Lézer beállítási hiba" üzenettel megállítja az írást rögtön az elején. Frissítettem a FirmWare-t (1,02-ről 1.03) a hivatalos updater szoftverrel. Ez sikeres volt, de a lényegen nem változtatott.

- Próbáltam az ImgBurn, a FreeAnyBurn és a CDBurnerXP szoftverekkel is, de ugyanaz a helyzet. Ugyanannál a pontnál, gyakorlatilag ugyanarra a hibára utaló üzenettel leáll az írás mindegyik író szoftverben.

- Próbáltam Verbatim 4x DVD-RW és Vebatim 4x DVD+RW lemezekkel is, de az sem hozott eredményt. (Ezekre a lemezekre korábban, még a régebbi firmware-rel is írtam már.)

Furcsa mindez, mert CD-RW lemezt előtte simán törölt és megírt, a fent említett DVD-RW lemezeket is tudtam törölni vele (mind gyors, mind teljes módban). Látja is az üres DVD lemezt, csak éppen írni nem hajlandó rá.

Szerk: Sajnos közben már a DVD lemez törlése esetén is azt írja ki, hogy "Lézer beállítás hiba"! Nem hajtja végre a törlést. :(

A fent említett író a 3 év alatt maximum 20 CD & DVD lemezt írt meg, és akkor lehet, hogy még sokat is mondtam. Ráadásul olvasásra is keveset használtam. Tehát a "szinte új" állapotban van a kora ellenére.

Ugye nem hibásodott meg?

Van tippetek arra, hogy mi okozza most a problémát, és mi a megoldás rá?

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv: Piftuka

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#6120) yvsmad válasza Piftuka (#6119) üzenetére


yvsmad
őstag

Az íróban 2 lézerdióda van, 1 a CD-knek és 1 a DVD-knek. A DVD-khez való megdöglött. Én az elmúlt 2 hónapban 3 írót dobtam ki ugyanilyen betegséggel, mert az egyik lézerdiódája bekrepált.
(Piftuka és Acidflux kérdésére is ugyanez a válasz. Gondolom Acidfluxnál használt írót építettek be a gépbe.))

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6121) acidflux válasza yvsmad (#6120) üzenetére


acidflux
csendes tag

Üdv.

Valóban használtan vettem, de már régóta ismerem a helyet, sok éve működik a bolt és még nem volt példa, hogy vissza kellett volna vinnem vmit. Én speciel vmi más hibára gyanakszom, mert a gyári meghajtója is hasonlóan viselkedik. Van esetleg más ötlet vagy tipp?

(#6122) Piftuka válasza yvsmad (#6120) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszi a választ!

Ebben tényleg az a szomorú, hogy nem túloztam, ami az optikai meghajtó használatát illeti. A 20 megírt lemez nagyon maximum, és szerintem összesen 50 óránál többet nem forgott benne lemez, amióta megvan.

Tehát a 3 éves kora ellenére szinte vadonat új. Az "állásban" elromlott a feje? Akkor ez egy vacak gyártmány!

És hogy még érdekesebb legyen a történet...

Kipróbáltam egy sima írható (16x Verbatim DVD-R) lemezzel is, és arra pedig felírta a szükséges adatot!
De ez még nem minden, mert utána "kontroll" jelleggel a fentebb említett DVD-RW lemezzel is kipróbáltam, és ezúttal gond nélkül megírta azt is.

Na ilyenkor mit mondhatnék? Ha gondol egyet, akkor működik, ha úgy akarja, akkor pedig nem? :F

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#6123) Piftuka válasza acidflux (#6121) üzenetére


Piftuka
veterán

Egyáltalán fel sem pörgeti a DVD lemezeket? Le tudod írni pontosabban a hibajalenséget?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#6124) yvsmad válasza Piftuka (#6122) üzenetére


yvsmad
őstag

Ha a Verbát megírta és vissza is olvasta, akkor nem ment tönkre a lézerdióda.
Pedig ez a hibaüzenet arra utal, hogy nem tudja sem írni, sem olvasni a DVD lemezt.
Milyen lemezekkel nem bírkózott meg a Sony?
Ha sokáig nem volt használva, akkor porosodhatott is az olvasófej, talán a CD még nem volt annyira érzékeny a kis koszolódásra, mint a DVD.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6125) Piftuka válasza yvsmad (#6124) üzenetére


Piftuka
veterán

"Ha a Verbát megírta és vissza is olvasta, akkor nem ment tönkre a lézerdióda."

Ez biztos? Olyan nem lehet, hogy "haldoklik" a dióda, és olyan állapotban van, hogy néha még képes pozicionálni, de néha már nem?

Szóval biztos, hogy a dióda úgy romlik el, hogy vagy működik, vagy meghibásodik, és akkor már soha többé nem ír meg egy lemezt sem? Nincsen "átmenet" a meghibásodási folyamatban?

"Milyen lemezekkel nem bírkózott meg a Sony?"

Tény, hogy már hosszabb ideje nem írtam vele semmit. Ekkor egy régi, (még az előző íróval sokat használt) TDK 4x CD-RW lemezt teljestörléssel "formáztam", majd megírtam.

Ezt követően jött a 4x Verbatim DVD-RW lemez (a "kék-világoskék" színű tokos), amit teljes törléssel még letörölt. Megírni már nem volt hajlandó.

Ekkor kerestem rá "Google"-ben a Nero féle hibaüzenetre, és a legtöbb tanács a firmware frissítés volt, így letöltöttem a Sony oldaláról a hivatalos updatert, és 1.02-ről, 1.03-ra frissítettem. Nem segített.

Ekkor telepítettem a fent említett másik 3 író szoftvert, de akkor sem változott a helyzet.

Próbáltam a 4x Verbatim DVD+RW lemezt ("sárga-kék" tokos), de azt sem írta.

Próbáltam másik 4x Verbatim DVD-RW-t, de ekkor már sem gyors törléssel, sem teljessel nem volt hajlandó a törlésre sem; mindig a "lézer beállítási hibára" hivatkozott.

(Megjegyzem, ezeket a lemezeket már többször írta korábban. Tehát abban biztos voltam, hogy ismeri a meghajtó őket. Persze emiatt tulajdonképpen a firmware update is "felesleges" volt, hiszen azt akkor érdemes eszközölni, ha az újabb lemezeket nem ismeri fel a meghajtó. Mindegy, végül is az update nem ártott, most legalább a legújabb firmware-rel működik az Optiarc.)

Aztán eltelt pár óra (közben feltettem itt a kérdésemet, és még fórumokon, interneten olvasgattam a témáról), majd egy javaslat miatt kipróbáltam normál lemezzel is.
Ez volt az említett Verbatim 16x DVD-R (a "narancssárga-kék" tokos) lemez. Ezt felírta.

Rögtön utána pedig a fent említett 4x DVD-RW-re is simán írt.

Így történt.

Egyébként nem úgy van, hogy éppen a sokat használt (a nyitogatás hatása, plusz a nyilván nem laboratóriumi tisztaságú lemezfelületek miatt) olvasófejek szoktak elporosodni?

Az esetemben még az a furcsa, hogy ha tényleg a koszosodás okozta, akkor mitől javult meg hirtelen?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#6126) yvsmad válasza Piftuka (#6125) üzenetére


yvsmad
őstag

Lehetséges, hogy már fárad a dióda.
A 16x DVD lemez érzékenyebb írható réteggel bír, mint a régebbi 4x.
Az újraírható más tészta, bár azt még annyira sem szokták szeretni a problémás írók, mint az egyszer írhatókat. Majd próbáld ki újra a 4x lemezekkel is.
A por megtalál mindent, a nem légmentesen zárt dobozok belsejét is, csak lassabban. A nagy sebességgel forgó lemez mag a gyorsan ide-oda mozgó fej felverhet egy kis száraz port, ami még nem ragadt le.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6127) Piftuka válasza yvsmad (#6126) üzenetére


Piftuka
veterán

"Lehetséges, hogy már fárad a dióda."

Ezek szerint létezik a "fokozatokban történő meghibásodás" fogalma? Ha így van, akkor gondolom előbb-utóbb eljut arra a pontra, amikor már egyáltalán nem olvas, nem ír egyetlen DVD lemezt sem, ugye?

"A 16x DVD lemez érzékenyebb írható réteggel bír, mint a régebbi 4x."

Ezzel arra utalsz, hogy az "érzékenyebb" réteggel rendelkező lemezt a gyengébb, "betegeskedő" diódával rendelkező írók is képesek megírni?

"Az újraírható más tészta, bár azt még annyira sem szokták szeretni a problémás írók, mint az egyszer írhatókat. Majd próbáld ki újra a 4x lemezekkel is."

Hiszen éppen azt mondom, hogy kipróbáltam. :-) A 16x írható után, "kontrollként" visszatettem a 4x Verbatim újraírhatót is, és akkor sikerrel jártam.

Igaz, azóta nem teszteltem újabb lemezekkel... kipróbálom hamarosan megint, és majd beszámolok az eredményekről. ;)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#6128) Pandaboy


Pandaboy
tag

Sziasztok!

Nem látja a Windows a DVD írómat. A Bios látja. Secondary Slave-en van a dvd író, Secondary Masteren winyó van. Cserélgettem a Jumpert a dvd-n, Master, Slave, Cable, de nem látható. :F

AMD Athlon II X4 (3 Ghz), 6 GB DDR3 Ram, Geforce GTX 750, 500 GB HDD

(#6129) yvsmad válasza Piftuka (#6127) üzenetére


yvsmad
őstag

Lehetséges a fokozatos gyengülés, de inkább enyhe por okozhatta a problémát. Ez még a jobbik eset.
Úgy tűnik, hogy ezzel meg is oldódott a gondod.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6130) yvsmad válasza Pandaboy (#6128) üzenetére


yvsmad
őstag

A jumpert tedd Slave-be. Ellenőrizd le, hogy tényleg az-e a Slave jumper állás, amit te beállítottál.
A Windózban próbálj meg új hardvert keresni, vagy a Vezérlőpult / Eszközkezelő / Lemezmeghajtó alatt megnézni, hogy nem ír-e ki valami problémát.

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6131) Zedz


Zedz
addikt

Üdv,

Van egy Philips dvd lejátszóm. Miután behelyeztem a lemezt, úgy hallatszik mintha felpörgetné de aztán leáll, és a kis kijelzőn kiír egy H betűt. Találkozott már valaki efféle problémával?

(#6132) Zedz válasza Zedz (#6131) üzenetére


Zedz
addikt

Megoldva... kilazult egy kábel. :DDD

(#6133) nagyjasek


nagyjasek
csendes tag

sziasztok,
Telepítettem a gépemre a Win 8 rendszert de a DVD lemezeket nem játsza le a meghajtó (LG MULTI SUPER) satás. magát a meghajtót felismeri az eszközkezelőben, azt írja hogy az eszköz megfelelően működik
Berakok egy lemezt de még csak fel sem pörgeti. ha rámegyek a lemez kiadása gombra azt is végrehajtja, tehát a lejátszó jó, mert régen is ezt használtam.

Kérlek benneteket, ha valaki tud segítsen

(#6134) yvsmad válasza nagyjasek (#6133) üzenetére


yvsmad
őstag

A lemeztálca működése még nem jelenti azt, hogy az író minden funkciója hibátlan.
Milyen DVD lemezekkel próbáltad? A CD-t olvassa?

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6135) iceQ!


iceQ!
addikt

Valaki válaszoljon erre kérem! :) Köszönöm!

Sikerülhet e? :)

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung Note 10+ Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Audi A3 1.9 TDi ALH

(#6136) yvsmad válasza iceQ! (#6094) üzenetére


yvsmad
őstag

Szerintem ilyen kell hozzá: [link], de ha felveszed a kapcsolatot a bolttal, ők pontosabb infóval tudnak segíteni.

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6137) aviator


aviator
tag

Sziasztok!

Igazából nem probléma, csak egy kérdés. Kiírtam DVD-re zenéket, számítógépről szeretném lejátszani. Minden nagyon jól működik, az egyetlen probléma az, hogy függetlenül az írási sebességtől, a DVD olvasó (több gépben kipróbálva) lejátszás közben maximális fordulatszámon pörgeti a DVD-t, ez egyrészt elég hangos, másrészt egy óra után szünetet kell tartani mert átmelegszik a DVD és ez nem biztos, hogy jó neki.
Utánaolvastam, hogy a Nero-nak van egy DriveSpeed nevű alkalmazása amivel lehet csökkenteni a fordulatszámot, csak bent a munkahelyen ezt nem lehet telepíteni. A kérdés az, hogy ez a jelenség mennyire normális, miért van, illetve mit lehet tenni ellene?

Köszi a válaszokat!

(#6138) yvsmad válasza aviator (#6137) üzenetére


yvsmad
őstag

Az 52x CD/DVD írók közel 30 ezres fordulaton pörgetik a berakott lemezt. Sok probléma volt már abból is, hogy a kiegyensúlyozatlan lemezek szétrobbantak a meghajtóban.
Ha nem tudsz telepíteni a munkahelyen, akkor egyszerűen másold fel a benti gép HDD-jére a zenéket és onnan játszd le. Azt a pár perc másolási időt meg kibírod szerintem magasabb zajjal.

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6139) aviator válasza yvsmad (#6138) üzenetére


aviator
tag

Nem lehet sajnos külső forrásból származó anyagot felmásolni. Ezért megy a szenvedés a DVD-vel.
Azt nem értem, hogy miért szükséges folyamatosan ilyen sebességen pörgetni a DVD-t.

[ Szerkesztve ]

(#6140) yvsmad válasza aviator (#6139) üzenetére


yvsmad
őstag

Pendrive esetleg?

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6141) aviator válasza yvsmad (#6140) üzenetére


aviator
tag

Semmi olyan adathordozót nem lehet a géphez csatlakoztatni ami nem titkosított, vagy írásvédett, illetve nincs a cég által jóváhagyva. Próbálkoztam hordozható winchesterrel 2 perc után jött az üzenet, hogy én épp céges adatokat másolok rá fel (miközben zenét hallgattam), és hogy ő ezt akkor most loggolja.

(#6142) zolee0307


zolee0307
őstag

Sziasztok. Vettem egy Lg dvd írót, de még nem szereltem be. Ha mozgatom ide oda lehet hallani, mintha gurulna benne valami ide oda, fémes hangja, mintha csavar lenne.

Gondolom ez nem normális. Találkozott valaki már ilyennel? Használható így?

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#6143) yvsmad válasza zolee0307 (#6142) üzenetére


yvsmad
őstag

Ha teheted, vidd vissza 3 napon belül. Ha nem, akkor nyisd ki a tálcáját és próbáld meg kirázni belőle azt a valamit. Lehetőleg ne tedd tönkre közben a készüléket.

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6144) zolee0307 válasza yvsmad (#6143) üzenetére


zolee0307
őstag

Holnap kipróbálom, hogy hogy működik, majd meglátjuk. Remélem semmi komoly, nincs kedvem gariztatni.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#6145) zolee0307 válasza yvsmad (#6143) üzenetére


zolee0307
őstag

Nem jött ki semmi belőle, működik jól, azt mondták, hogy a hangot egy alkatrész okozza, ami kiegyensúlyozza a motort, vagy mit.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#6146) yvsmad válasza zolee0307 (#6145) üzenetére


yvsmad
őstag

Az író fedlapján belül van egy tárcsa, ami forog és egy kicsit oldalra is kotyog. A régebbi drive-ok tetején ennek a helye kívülről is látszik, vagy a ráragasztott címe alatt kitapintható, az újabbaknál csak belülről látható.
A lemezt a tálcáról kiemelő és forgó dob ennek nyomódik neki, így szorítja meg a lemezt a közepénél fogva.
A lenti kép jobb oldalán a fehér műanyag tárcsa az, de más típusoknál másképp nézhet ki. Ez kotyog egy kicsit a fedlapból kialakított foglalatában.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/speci_irhato_cd-r_lemezek_9/friss.html

(#6147) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Sziasztok!

Van a gépemben egy DVD író (W7 szerint Optiarc AD-7240S). Olyan problémám lenne vele, hogy az utóbbi időben egyre több lemezt ront el (sima DVDket). Illetve az utolsó 3 már nem is sikerült, a legutolsónál egy általam készített filmet akartam kiírni, ami a gépen tökéletesen megy. Az írás végigment, de hallottam, hogy a vége felé hullámzott a lemez sebessége (majd egy centi hiányzik is a lemezből, pedig közel tele kéne lennie). A lemezt visszaolvassa, viszont a film végére kattintva lefagy a lejátszó.

Amit még észrevettem, hogy ha sokáig van bekapcsolva a gépem, akkor egy idő után eltűnik a meghajtó az eszközkezelőből, továbbá volt olyan is, hogy bootoláskor eltűnt a listából (amikor az ahci résznél felsorolja az SSDt a HDDt). Az alaplap se mai csirke, egy asrock A770DE.

Szerintetek mi lehet a hiba? Pakolászva, költöztetve nem volt a gép, csak időközönként kitakarítva.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#6148) zolee0307 válasza yvsmad (#6146) üzenetére


zolee0307
őstag

Köszi az infót, így már érthető.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#6149) Piftuka válasza CactuS (#6147) üzenetére


Piftuka
veterán

"Amit még észrevettem, hogy ha sokáig van bekapcsolva a gépem, akkor egy idő után eltűnik a meghajtó az eszközkezelőből, továbbá volt olyan is, hogy bootoláskor eltűnt a listából (amikor az ahci résznél felsorolja az SSDt a HDDt). Az alaplap se mai csirke, egy asrock A770DE.

Szerintetek mi lehet a hiba? Pakolászva, költöztetve nem volt a gép, csak időközönként kitakarítva."

Az első kérdésedre nem tudom a választ, csak tippelek (a hasonló problémára éppen pár hozzászólással fentebb nekem adott információk alapján :) ), hogy a DVD íród diódája haldoklik.

A rendszerből eltűnés nem Win7 alatt történik véletlenül? Csak mert az Win7 issue, nem a hardver hibája.
Én is ezzel "küzdök" 3 éve, amióta ezt a számítógépet megvettem, és feltelepítettem rá a Win7 x64 Home változatát.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#6150) CactuS válasza Piftuka (#6149) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Az eltűnés Win7 (prof) alatt van, de utána rebootnál sincs bent a listában. :F

Összességében akkor úgy néz ki, hogy döglődik a meghajtó -> vennem kell másikat.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.