- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Ma kaptam egy sms-t és egy emailt.
Vámkezelendő nemzetközi küldeményem érkezett. A küldemény vámkezelésének megkezdéséhez Olvassam el a teendőket a posta.hu/vam oldalon.
De hát már 22 napja leadtam minden papírt amit emailban már rég megerősítettek, hogy valóban náluk van minden papír és a küldemény is csak vámhatóságra várnak...
Nyomkövetésben semmi nem változott, ügyfélre vár 6.-a óta.
Persze csak hétköznapi telefonszámot találtam.
Mostan akkor ilyenkor mivan?
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
betyarr #11495 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Valóban alkalmazott függő, hogy mennyire halad jól az ügyintézés. Ahová én járok postára, ott én voltam az első aki így adott fel bármit is. Elsőre nem is tudták mitől beszélek, de lassan csak belejöttek. Praktikus a felület, könnyen kezelhető. Eddig csak az úgynevezett azonosított levelet küldtem ezzel a módszerrel, de gondolom a többi is hasonlóan működik benne.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Mintha kicsit összeszedte volna magát a posta, Eu-s csomag 7 nap alatt ide ért.
Bár nem kellet vámkezelni.. -
betyarr
veterán
üdv!
az lenne a kérdésem,hogy az epostakönyv mennyire könnyíti meg az életemet?mik az előnyei/hátrányai?túl gyakran nem adok fel postán dolgokat,de az kiakaszt,hogy mindig még ott kell szenvedni egy ajánlott szelvény kitöltésével helyben,ha épp nincs otthon szelvény.illetve,mennyire számolja az árakat pontosan?sokszor csak a postán derül ki,hogy amit küldenék,az mégsem annyi,amennyit számoltam otthon magamnak.
mennyire egyszerű a használata ennek az eposta weboldalának?nincs agyonbonyolítva?
köszi előre is a válaszokat! -
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
EU -n kívülről várok egy kisebb csomagot, meg is jött az SMS a postai vámkezelésről.
Az alábbi oldalon
[link] mindent kitöltök, csatolok, de a "beküldöm" gomb megnyomása után nem történik semmi. A gomb újra megnyomására pirosan jelöli a robot ellenőrző kódot, ha kérek új kódot azt már pirosan jelöli.
Próbálkoztam telefonról, asztali gépről, Chrome, Firefox böngészőről, angol nyelvű oldalon, másik menüpontban is de ugyan azt produkálja. -
alona
újonc
-
azbest
félisten
Ejha, szerintem a posta marhára keveri a pénznemeket, mert 12 eurot 29ezer forintnak számolt. Még jó hogy előre adózott és díjként csak a 399ft jött rá.
#11490alona
ha az központba érkezés utáni, akkor az csak annyit jelent, hogy elhagyta a vámkezelős központot. De hogy utána még valami logisztikai központon át a helyi postához kerüljön, az bizonytalan, hogy hány nap. -
alona
újonc
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy ez az állapotfrissítés mit jelent? "A küldemény továbbítása kézbesítésre". Ez most azt jelenti, hogy még ma kihozzák? Vagy majd holnap? Ilyennel még nem találkoztam, csak olyannal, hogy a "Kézbesítőnél van" vagy "Kézbesítés alatt". Viszont 11:18-kor került ebbe az állapotba, amit későinek érzek a mai kézbesítésre. Komolyan mióta bejött ez a július elsejei változás olyan állapotfrissítéseket hoztak be, amikkel előtte még sohasem találkoztam.https://cdn.prohardver.hu/dl/upc/2021-08/24/1078886_laroa2gahi82zgs3_kepernyokep_2021-08-24_140203.png
-
cs.sz.
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kezdő kérdésem.
Németországból vennék magánszemélytől egy sztereó erősítőt. (Tudom, van benne rizikó).Valamilyen futárcéggel érkezne a csomag, amit utánvéttel Euróban kellene kiegyenlítenem.
Szerintetek van arra lehetőség, hogy készpénzben odaadjam az Eurót a futárnak? Vagy ez esélytelen?Kösz.
-
jeni
félisten
válasz
ferenck #11484 üzenetére
fura:
csütörtökön írtam a vámosoknak a csomagom ügyében.
péntekre a Posta kicserélő szöveg megváltozott arra,hogy vámkezelésen áll a dolog.
erre a mai napon rápillantva az előbb:
a bejövő küldemény átvétele a kicserélőben.
péntektől vasárnapig is folyik a Postánál a munka ilyen esetekben? -
parkr
őstag
csomagkövető csak nálam nem megy? vagy megint nagy fejlesztés zajlik?
-
-szabi-
addikt
Magamat idézzem: "ami a csomagokkal most zajlik az egy 50 milliárd forintos, hatékonyság növelt, gépesített, innovatív megoldás."
Mert: "A kormány elvárja, hogy a posta legyen a vezető csomagszállító"
Szerintem arról sem tud, hogy gond van. Senki nem meri megmondani neki. -
Fancy-boy
addikt
válasz
D-LAN|FuRioN #11476 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
Ezért kap a Posta vezirné havi 3 és fél milla nettó fizetést
-
Rico33
aktív tag
válasz
Az enyém a végtelenbe esik. Ma tölti a jubileumi 30. napját a posta feketelyukában az angliábol érkező levelem. Vizsgálják, ennyit reagáltak, nyertek vele ujabb 30 napot.
-
jeni
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #11470 üzenetére
Emailt dobsz nekem a privátba?
Köszi
Én már 2x telefonáltam hetente.
Sablon szöveggel állnak elő.
Ezek szerint 12nap az elbiralasi idő? -
elbandi2
tag
válasz
D-LAN|FuRioN #11472 üzenetére
Ja nekem is kb. ezt mondták telefonon. Ez van...
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
elbandi2 #11471 üzenetére
Az sem rossz. Felhívtam most a posta vámkezelésben illetékes telszámát, azt mondta az ügyintéző, hogy fizikálisan náluk van a csomag és elküldték az általam beküldött papírokat a vámnak innentől csak rajtuk áll. Viszont mondta a hölgy, hogy eddig a vámhatóságnak volt egy 12 napos határideje amin belül el kellett dönteniük a csomag sorsát és muszáj volt reagálniuk. Viszont júli 1-től ez a kötelező határidő megszűnt a vámhatóságnak, és nem is adtak meg határidőt, így gyakorlatilag 0 nap és végtelen nap között bármennyi ideje van a vámhatóságnak a csomagon üldögélni semmi ráhatása nincs a postának.
Viszont a hölgy nagyon kedves volt és segítőkész, sajnos viszont többet ő sem tud. Minden rendben, mindent megkaptak és minden jó csak várakozás van.
-
elbandi2
tag
válasz
D-LAN|FuRioN #11468 üzenetére
Nekem 07.16. volt a dokumentum bekérés, és 08.09. lett a vámkezelés vége. Onnan már két nap múlva megkaptam. Úgyhogy még várhatsz, szerintem.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Az sem rossz. Írtál nekik mailt? Én írtam, hogy mi az oka, hogy kicserélőben van ezer éve. Akkor vissza írtak, h hamarosan kapok majd biztos dokumetum bekérést. Másnap érdekes módon jött a bekérő. Azóta viszont megint hallgatás. Lényegében lehet, hogy nincs előrébb a csomagom mint neked, kb bármit rámondhatnak szvsz. Sokszor rendeltem külföldről, eddig nem volt ekkora tragikomikus a posta, de most...
-
jeni
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #11468 üzenetére
nekem apr.16 kifizetése óta nincs még nálam a csomagom. másodszorra küldték el cuccot és 7.22-e óta a Posta kicserélőben vesztegel.
örülj neki,hogy neked már vám kezelés alatt áll. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Megőrülök már a postától.
Szerintetek, karácsony? 265k -s cucc, 18k express szállítást fizettem rá, USA csomag. Még 6.-án beküldtem minden számlát és bizonylatot a vásárlásról... Benne áll egy valag pénzem, kifizetném az áfát és a vámot is, tisztában voltam ,hogy kell... Álmomban sem gondoltam, hogy ennyit fognak ülni rajta. Postákon nem tudnak semmit, csak ami itt van kb. Ügyfélszolgálat annyit írt nemrég, hogy megkapták a papírokat a vámoláshoz, most zajlik a vámolás. Meddig zajlik ez? KATASZTRÓFA.
Days in transit: 44 (Összesen az USA feladástól)
-
jeni
félisten
válasz
Beni2360 #11466 üzenetére
nem az 5000Ft érték a lényeg, hanem ezzel szórakoznak már jó ideje,hogy lassan itthon áll a csomagom 1 hónapja és odakint ,Kínában meg 2 és fél hónapja állt a reptéren.
kb. 250Ft ami kibasszottan kell a Postának,annyira hiányzik nekik,hogy áfát fizessek még a csomagom után.
amúgy újra kellett küldetnem,így kell nekem a Postának még csengetnem mivel júl.1 utániként kezelik a csomagomat,ha egyáltalán még az idén az enyém sorra kerül egyáltalán. -
jeni
félisten
Van akinek a Nemzetközi Posta kicserélő Központba 7.22-én beérkezve már meg is kapta az 5000Ft-nál nem többet erő csomagját a napokban?
Én lassan 4 hónapja nem látom a csomagomat amellett, hogy Kínában 2 és fél hónapot vesztegelt. -
Vincsó
aktív tag
válasz
maximilian4 #11462 üzenetére
Akkor lehet holnap megkapom....
Ez elég jó szolgáltatás azért...
-
maximilian4
addikt
válasz
Vincsó #11461 üzenetére
Én kaptam. Gondolom visszaküldték a Nemzetközi Posta Kicserélő Központba, aztán elküldik a Csomaglogisztikai Központba, majd onnan küldik vissza Pécsre és általában azon a napon (ha mondjuk hajnalban odaér), vagy az azt követő napon kézbesítik. Viszont azt nehéz megmondani meddig dekkol majd Pesten, ez nagyon változó. Van hogy 2 napot, van hogy 2 hetet. Nekem is eljátszák az összes német csomagommal. Sajnos semmit nem tudsz csinálni. Én már annyiszor hívtam fel őket, teljesen feleslegesen. Tavasz óta nem képesek megoldani ezt a problémát. Mindent küldenek vissza “adathiánnyal”. De legalább most már csak Pestre, nem a feladónak. Cirkusz…
-
Vincsó
aktív tag
Valaki kapott mostanság DE-s csomagot?
Csak azèrt kèrdem, hogy mègis mire számíthatok... a csomagom 8.-a óta Magyarországon van... csak èpp nem kaptam mèg meg, bár egyszer már lehozták pècsre csak vissza is vittèk...
-
C4mp3r
addikt
válasz
Mr.Pentele #11459 üzenetére
termeszetesen, reggel 8:40-kor hozta a postas. ra volt ragasztva egy nemzetkozi ajanlott cimke lehet azert volt gyorsabb.
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Rainman05 #11448 üzenetére
Szia!
Ahogyan előttem írták, a nem könyvelt (közönséges) küldeményeket nem lehet nyomonkövetni, ami sajnos nagy valószínűséggel eltűnéshez vezet, pláne ha értékesebb tartalom van benne. 500 gr alatt 1055 Ft lett volna a postaköltség (elsőbbségi, ajánlott) vagy elsőbbségi nélkül, ajánlottan 915 Ft.
Természetesen az ajánlott sem 100%-os védelem, de probléma esetén legalább lehet kerestetést kezdeményezni, aminek legrosszabb esetben (értéknyilvánítás nélkül) a feladási díj tizenötszöröse jár vissza kártérítés gyanánt. Nekem "tűnt már el" ajánlott levelem, vagyis meglett csak éppen nem tudták a gépből sem megmondani hogy hol keveredett el, miután hetekkel később megkapta a címzett teljesen ép állapotban.
Jelenleg még az a szabály van érvényben tudtommal (érintésmentes kézbesítés), hogy azokat az ajánlott küldeményeket amelyek beleférnek a postaládába, akkor azokat bedobja a kézbesítő, a PDA-n pedig a címzett aláírás helyére a POSTA szöveget írja be. Legalábbis ahol én élek, itt így jár el a helyi posta.
-
-szabi-
addikt
válasz
maximilian4 #11455 üzenetére
Azért ilyet semmiképp nem mondtam volna.
Emlékeztet a helyzet a régi időkre ezzel a felemelt hangos lekezelő hozzáállással.
Mindent szarul csinálnak de igazán önérzetes és kikéri magának. -
-szabi-
addikt
válasz
maximilian4 #11453 üzenetére
Persze, használod ezt a magas színvonalú, minőségi szolgáltatást és még panaszkodsz is az alkalmazottnak.
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #11431 üzenetére
Na közben az van, hogy tegnapelőtt visszaküldték Szolnokról Budapestre a kicserélő központba, aztán tegnap csomaglogisztikai központ, majd még aznap vissza Szolnokra a logisztikai üzembe. Mondom szuper, akkor majd ma tuti kézbesítik. Hát a fenét. Semmi. Felhívom a helyi logisztikai központot hogy nézzen már rá a csomagra a szám alapján. Megnézi. Még nem került kiosztásra, mert adathiányos. Mondom már egyszer visszaküldték Pestre, most akkor az örökkévalóságig ide-oda küldözgetik? Hát ő nem tudja. Mondom mit jelent az, hogy adathiányos, rajta van minden a csomagon. Azt mondja nem azt jelenti, hanem azt hogy nekem mennyit kell fizetni. Mondom ki van fizetve, de azt mondja ezt ők nem tudják, nekik mindenképp tudni kell hogy ki van-e fizetve vagy nekem mennyit kell fizetnem. Mondom sosem kaptam még külföldről utánvétes csomagot egyébként. Eddig évtizedekig nem volt ezzel probléma. És még a csajszi emelte fel a hangját, majdnem hogy ordibált…
-
válasz
Rainman05 #11450 üzenetére
Nekem arányaiban kevés cuccom tűnt el, szerintem jó ha 500+-ból 10 alatti ami nem érkezett meg, bizonyíthatóan csak egy amit elloptak de teljes mértékben kaptam kártérítést igaz 3 hónapba tellett. (itt PH-n eladott Lga1156 lap + i5 proci)
Alis és Ebay-es cucc mostanában nem veszett el de az akár hol megtörténhet nem csak itthon de azt meg visszafizetik. Konkrét károm az elvesztegetett időn kívül nem keletkezett.
Én amit tudok azt mind ajánlott levélként adom fel legalább, ha postán maradóra kéred (posta címét ráírva) akkor meg még olcsóbb, 500-1000ft között megúszhatod persze nyilván nem 145-300ft mint egy sima levél.
Foxpostos is volt ami elveszett majd megtalálták.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Formula-1
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest