- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Szia!
"Szóval: szimulációval már próbálkoztam, de valamiért nem volt hajlandó működni...pontosabban egyáltalán nem találtam meg, hol van"
A Simatic manager egy szoftver csomag, ami komponensekből áll össze. A PLCSIM is egy komponens. Ezzel és a hozzá tartozó licenszel rendelkezned kell a szimulációhoz.
A Simatic Managerből lehet indítani ezzel az ikonnal:

Vagy a menüből: Options / Simulate modules
Kapsz egy ilyesmi ablakot:
(Egyébként Windows Start menüből vagy desktop ikonnal, esetleg parancssorból is indítható ha épp úgy tetszik)A Simatic Manager interface (PG/PC interface) automatikusan átvált PLCSIM interfészre, hogy a szimulált modult elérhesd. Ezt a Manager ablak alján lévő állapotsorban látod:

Ha ez megtörténik, akkor innen már minden úgy működik mint ha valódi PLC-hez kapcsolódtál volna.
"A cégnél a sor vezérlések túlnyomóan 300-as szériával vannak megoldva, de persze folyamatosan cserélik majd ezeket le."
Miért cserélik le? Van bármi értelmes oka ennek? (nagy nagy pénz pazarlásnak tűnik)
"Az hogy 1200-asat választottam, igazából anyagi döntés volt. Jóval egy 300-as ára alatt megkaptam"
Az 1200-as főleg azért olcsóbb, mert más kategória.
Ahogy egy Mercedes kisbusz is olcsóbb mint egy személyvonat.."Amúgy a TIA nagyon más mint az s7-manager?"
Nagyon. Szinte köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Egyébként TIA-val lehet 300-asokat is programozni. Csak nem a BASIC változattal és nem mindegyik CPU-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- LG LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Avast! Antivirus topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S32BG650EU 2K 240hz smart és gaming monitor
- Eladó Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RTX3070TI 8GB!
- LG UltraGear 27GS75QX-B Monitor IPS 2K 180HZ
- Asus A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- RTX 2060 Super - Ryzen 5 5500 (ÚJ, 2 ÉV GARI) - 16 GB DDR4 3200 MT/s CL16 - 1 TB NVMe SSD
- Samsung Galaxy Book PRO 2 /i7-1260P/16GB/512SSD/AMOLED/13.3/Intel Iris Xe/Gari
- DDR3-as laptop memóriák 4gb-os 50db
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest