Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
Igen, az. Miért ne lenne az?
Mi a pék a hiszti oka? Belinkeltél egy 1000 fős youtube csatornát ami kihozta, hogy lassabban tölt be a RDR2 mint a konkurencián. És? Majd jön 45 mérés ami mást mutat.
Nézd meg mondjuk a GameSpot mérését (4.4 millió feliratkozó), 11 tized mp a különbség az Xbox javára. Tehát kvázi egál. Ki a fenét érdekel? Ezért kell szarozni , meg nem jó konzolozni..Nevetséges. -
LLaci89
tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Egy csomó ember úgy csinál, hogy egy játék betöltése annyiból áll, hogy fogjuk betöltjük azt a 2 filet az SSDről aztán kész. Majd ha olyan játékok lesznek amik nem a HDDre vannak optimalizálva akkor várjuk értelmes összehasonlítást.
Ez a régi játékoknál nagy csoda várás olyan mint ha azt várnád h 9 nő kihord neked egy gyereket 1 hónap alatt, mert 1nek 9 hónapba telik.
-
ldave
félisten
Jólvan, szégyen ami itt folyik már megint.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ja, ez az Activities tök jó dolog. 7s alatt bizonyos részekre vagy jàtékmódokra dobja be a jàtékost.
-
törölt tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Sajnàlom hogy nem érted meg azt, hogy nem azzal van gond hogy a PS5 jobban tarja a 60fps-t a jàtékokban, mint az SX, hanem az hogy a hogyant a szőnyeg alà söpröd, mert az nem fontos. Kb mintha lenne két futónk, akik szinte azonos időre futjàk a 100-at, csak aki egy kicsit jobb, az 20m előnnyel indított. A miért, meg csak azért fontos, mert aki nem ért hozzà, az azt hiszi a erre a kijelentésre hogy azonos kondiciók mellett hozza a stabilabb fps-t a PS5, ami igen csak ferdítés.
-
törölt tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Veled amúgy sem lehet beszélgetni, mert megint úgy csinàlsz, mintha vak meg süket lennél. Nyílvàn nagyon igazsàgos összehasonlítàsi alap, hogy az egyik gépen 1200-1440p-ben fut a jàték, a màsikon meg 1800p. A Sekiro az kivétel, mert ott a különbséget a CB Rendering okozta az azonos felbontàs mellett.
Ha a 60fps elérése a cél, akkor teljesen rendben van ha alacsonyabb a felbontàs, viszont BC-ben erre nincs lehetőséged. Azt kapod, amit a két félgenes gép tudott, így míg a PS5-nél besegít az alacsonyabb felbontàs, az SX-et pont hàtràltatja. Kértem direkt hogy ne kelljen ezt magyaràzni, de làtom hogy tök fölösleges volt. -
F_Peter
őstag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Az egyik az S a másik az X.
-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
a seriesen nem csak az optimized bc játékok gyorsabbak...szerintem valahol a kicsomagolásnál gyorsabb az xbox. ott is nagyon sok a töltés (fōleg openworld játékoknál) és nem lehet a háttértár a bottleneck
jobban bánik az emulátor a cpu-val -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Imilenni
üzenetére
Mindenki benyelte ezt a rizsát, mint kacsa a nokedlit. Szerintem meg az van, hogy semmi köze a "szuper" ssd-hez konkrétan, hanem valamit töltési idő csökkentő technikát fedeztek fel, lásd TLOU1 hdd-vel... Ha tényleg hiperszuper ssd lenne, akkor MINDENNEK gyorsabban kéne róla betöltenie. Egyébként régi játékoknál az XSX ssd-je sincs olyan húde messze a mezei hdd-től töltési időkben, ami gáz. (RDR2-nél ugyanúgy kicsaphatod 2x mire betölt)

-
Madoc
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Egész délután ez ment. A better frames az alacsonyabb felbontáson van mint az xsx-en.
-
törölt tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Jó, de tedd màr hozzà, hogy alacsonyabb felbontàson hozza a stabilabb fps-t. Nyílvàn jól jött nekik hogy nem eröltették Pro-n a 4K-t.
Szerk.
Azt remélem nem kell magyaràznom hogy alapvetően ezzel nincsen gond. -
Carlos Padre
veterán
válasz
Imilenni
üzenetére
Nem akartam felhozni, de ha már ennyien fullba nyomjátok a kretént, a sony vanilla bc-je hozza a sx optimalizált bc-je betöltési sebességeit és
A microsoft rágyúrt a loading timesre, hogy odaverjenek a "csodassd"-nek, a sony meg mással foglalkozott addig. Szóval el kéne engedni a hisztit. Ha valakinek továbbra is fáj, akkor vigasztalódjon azzal, hogy a ps5 sem lett kész a rajtra és a háttértárat is fejlesztik még, ezért nem is lehet bővíteni jelenleg. Lesz majd ez jobb is. -
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
bárcsak igaz lenne
maximum ps6-ra megcsinálja a bluepoint...ez már így fog megrohadni ahogy van -
Imilenni
addikt
Akik védik a Sonyt a BC játékok miatt.
Srácok, szinte nincs új játék a gépre, igazán vehették volna a fáradságot a nagy sonynál, hogy BC játékokban ne legyen már lassabb a zsír custom ssd, mint a ZiKsZbOkSz ssd-jé, amiben semmi különlegesség sincs.
Mit szajkozott a Sony? Hát izé, custom ssd.
Jah.
Ha ennyire szarnak az egészre, el lehet képzelni mi lesz később.
-
Dvix
senior tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Remaster 60 Dollárért ez lesz csak a fincsi.
-
törölt tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Legalább ingyé?
-
Dvix
senior tag
válasz
sp8787
üzenetére
A cégeget nem érdekli mi vagy ki vagy, honnan jöttél stb. Csak a plusz pénzt akarják és ezért van ez a játékban. Nem másért, csak a pénzért. Ezért kéne az ilyeneket távol tartani a játékoktól, mert ezek a megnyilvánulások csak agressziót szülnek a fanbase körül, mindegy milyen intencióval rakták bele. Ezt mint gamer-nek, vagy csak egyszerű fogyasztónak be kell látnia. Csak a pénzért. Humanitárius? hagyjad már...
-
nxswitch
senior tag
Nincs olyan nagy cég, ami nem ,,pénzéhes". Egy nem non-profit, nem állami cég egyetlen célja, hogy pénzt termeljen. Minden cég tolja a szivárványos zászlókat a nyáron USA-ban, és meg sem említi oroszországban. Támogatja a feketék egyenlő jogait és bánásmódját USA-ban, amíg kínában Uighur munkatáborokban és gyerekmunkával gyártják a termékeiket. Bejelentenek heti 48 órás crunch-okat, míg a dolgozókat heti 80 órás munkába hajszolták bele már több mint egy éve.
Szerintem nem lehet ezzel mit kezdeni amíg legálisan tevékenykedik, hiszen ezeket a tevékenységeket megengedtük nekik. Ha szeretnénk, hogy ezek a dolgok megváltozzanak, akkor illegálissá kell tenni, vagy pedig korlátozni, hogy ne érje meg nekik anyagilag (adó).
Felháborítónak felháborítóak ezek a dolgok (amiket írtam, nem a BLM), de sosem értettem, hogy ezen miért lepődnek meg mindig az emberek. Egyébként Spider-Man 1-ben is voltak szivárványos zászlók, ha jól tudom.
Mivel több oldalas viták lehetnek ebből, és OFF téma, ezért inkább nem válaszolnék, ha reagáltok erre.

-
kazuma921
aktív tag
Igen, ez a videó nem teljesen pontos, csak érdekességként osztottam meg, a címben szereplő "ne vegyél Playstationt" meg hülyeség, az ember azért vesz konzolt, hogy kockuljon, amire a PS tökéletes.
Maga a kínai része pedig persze, máshol is működik/működhet így, ebből a szempontból az álszentség elkerülhetetlen. -
kazuma921
aktív tag
Erről ez jutott eszembe: [ PlayStation’s DISTURBING Terms of Service!]
Érdemes végignézni, bár a Playstation teljesítményét ez nem befolyásolja.Azt hozzátenném, hogy engem nem zavar ha egy játék támogat valami mozgalmat, az senkinek nem jó, ha az emberek egymás torkának esnek. De ez már erősen offtopic, nem várok erre reakciót senkitől.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Komolyan azt gondoltam, hogy mostanra már a magyar netnépség is kinőtte a fogyatékosokon való szórakozást, de látom nem.
-
Deck
titán
-
nxswitch
senior tag
PS + / PS account kérdés, gondolom ugyan az mint PS4-en.
Van 2 accountom. Egy Safiyah PS+ előfizetéssel, és egy Guest PS+ előfizetés nélkül. A PS5 primary accountja Safiyah. Safiyah-val megveszem Cold Wart storeban és letöltöm PS+hoz járó Bugsnaxet.
1. Guest tud játszani offline Cold War-al?
2. Guest tud játszani online Cold War-al?
3. Guest tud játszani Bugsnax-el? -
Dvix
senior tag
Istenem gyerekek, tudom magyarok vagyunk de a Sony h lehet ennyire pénz éhes... BLM transzparens a Miles Morales-ban?
Ha még Nyugaton nem ugrasztották egymásnak eléggé az embereket még eggyel pakolnak rá! Francnak kell politika játékokban!
[link] -
zozika84
őstag
A testver topikban említették a Sony X90H-val kapcsolatban, hogy valami nem ok a 4k 120Hz-el.
Hátha valakit erint. -
sp8787
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
Wth na ez se paleo-zik.
Amugy megvan.
Oket nem szereti LnB mert csunyan beszelnek de Marz-ot meg igen mert O meg nem csunya de repteti az ileyneket ,hogy fck,fck,fck me,fck. -
-
ldave
félisten
AC Odyssey:
Initial Load From PS5 Load Screen: 43.54 seconds
Title to In-Game: 26 seconds
Fast Travel: 14 secondsTényleg úgy látszik, hogy BC játékok esetében valami még nem az igazi.
-
CptAdamica
nagyúr
-
ImACeltic
őstag
válasz
GegeWarrior
üzenetére
Beáldozták rá a délutáni streamet, de úgy néz ki így sem volt elég idő rá. De kitudja, Jani mostanában nem tud eljönni a stúdióból anélkül, hogy ki ne dobná a tervezett videót, úgyhogy lehet éjfél körül felkerül.
-
sp8787
addikt
válasz
GegeWarrior
üzenetére
Tüváriék?
Biztos en vagyok tudatlan, de ezek kik? -
Elderath
addikt

Ez van PS blogon egy korábbi postnál. Úgyhogy vagy már benne van csak game kell hozzá, vagy jön launchkor vagy egy kicsit később.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Az hagyján h android...
[link] -
F-ECT$
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Akkor legyen kapcsolható a feature, én 60 GB-ot lazán adnék érte.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ha valami van, akkor megteheted, hogy nem használod. Ha nincs, akkor nem teheted meg, hogy használod. A quick resume-nak mindenhol értelme van. És ami a megdöbbentő az egészben, hogy magátólértetődő lenne ezzel az SSD-vel, hogy legyen. Nincs ember szerintem, aki beikeszelte volna 1 hete, hogy a PS5-ben nem lesz QuickResume.
-
Madwe
nagyúr
Nope.
”However, there's no real equivalent of Xbox Series X|S's 'Quick Resume' feature, which holds several games in suspended state and allows you to jump between them without losing progress. The closest on PS5 is the new 'Switcher', which remembers which apps or games you've run recently, but doesn't seem to store your place in them. We tried swapping between Spider-Man and Capcom's Devil May Cry 5: Special Edition, and had to load game saves from scratch.” [link]
mondjuk így sok értelmét nem látom a switchernek, remélem azért került bele mert látták az ms eventet, ezt gyorsan össze tudták rántani s késöbb jön a qr is, ha meglesznek vele
aztán fene se tudja, ha a csillagok úgy akarják a day1 patchben is benne lehetne
-
kazuma921
aktív tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
A quick resume inkább arra jó, hogy a játékokat nem kell bezárni sem, így az első betöltési időt szinte teljesen eltörli, így összképben gyorsabban lép be a játék. Nincs menüig töltés, nincs pályabetöltés, folytatod onnan 5-10 mp alatt, ahol abbahagytad. Kikapcsolás, áramtalanítás után is működik.
-
Madwe
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Menü betöltése, save kiválasztása majd betöltése + folyamat mentéseket kezelni vs 5-6 játék 15s alatt mindig betölt ott ahol abbahagytad, akár rest modeból indítva is. Nem, nem csak ott van értelme ahol nincs save game

-
Madwe
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nem arra való. Már 1 játéknál is jó, sleepből visszadob rögtön.
de szerintem te se csak 1 s csakis 1 játékot indítasz el addig ameddig ki nem végzed majd mész a következőre. 4-5 játékot bármikor onnan folytathatsz gyorsan, ahol abbahagytad, nem feltétlen kell 1 sessionön belül s pláne nem ide oda váltogatni h megkapd az előnyeit. Jó cucc, hiba h itt nincs. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nekem nem a fő profilomon van a plus b+, és nem csak én vagyok ezzel így...
-
kazuma921
aktív tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Véleményem szerint a PS5 SSD lassabbsága a visszakompatibilitás szoftveres megoldásában rejlik, a Microsoft valamit ügyesebben oldott meg, így az alapvetően lassabb SSD-jével is átlagban gyorsabban töltenek a BC játékok. A Miles Morales azonban tökéletesen bemutatja mit tud a Playstation 5 SSD-je, szerintem rossz szava nem lehet rá a usernek.
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ennek nem az a lényege hogy egyszerre 3 jàtékkal jàtsz, hanem hogy az a 4-5 jàték ami a gépen van, mindig elérhető marad, és nem kell a szaros elnyomhatatlan logókat meg animàciókat újra meg újra végignézni, hanem ott folytathatod, ahol abbahagytad, de ezt te is tudod.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
A quick resume hiánya azért k. fájó. És semmi köze sincs a töltésidőhöz.
-
ldave
félisten
Hazai videók akkor mégsem jöttek ma?
-
MerLinh
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
Én nem tudom, megmondom őszintén nem érdekel a back comp. Azért veszek új konzolt hogy az új játékokkal toljam, mer ha nem érdekelnének az újak akkor maradna a régi ha viszi a régi az 1 plusz csak nekem. emiatt én nem fogok kárrogni és nem kell megtartanom a régit pluszba porfogonak, hogy néha néha megnézem a régi játékokat.
És igen ezen kár bármit is szólni, 1 héttel a megjelenés előtt. Eddig nem volt ilyen itt és veheted a remastereket ezerrel most nem feltétlen kell ezáltal a remasteredbe is több munkát fognak fektetni hogy megérje.
#28206Moby mivel én tudtam eddig is mi az az érték engem nem izgatott ez a része
Az szar hogy megint béka segge alatt van a kontroller akksija, értem én hogy haptic meg ilyesmi, de rakhatak volna bele akár 2x ekkora akksit is
De ettől függetlenül nagyon kiváncsi leszek milyen lesz érzetre. -
Madwe
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Mondjuk quick resume nélkül sajnos a menübe töltés is fontos ps fronton
-
MerLinh
senior tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Hát ha nagyobb fájlokból áll akkor igen
De amugy nem értem mi ez a picsogás megint. nem oly mind1 mennyivel gyorsabban tölt be? 5 vagy 10 sec? pisilni nem tudsz kimenni addig....Nem hogy örülnénk annak hogy megszabadultunk lassú kattogó hddtől. És Turbinától (bár én az már 2 méterről nem hallom
. Mindenki vegye azt ami tetszik és nem kell másik eszközbe belekötni, hogy igazat adjunk magunknak... Remélem egyre több cross multi lesz ahol lehet egymást csapni és ne a forumokon történjen 
-
Impulsivex
tag
-
Csigavair
tag
Ez az MM álleejtős
-
Madwe
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Ahogy xsxre is. Attól még vicces, h a melldöngetett gyorsabbapsmintazx ssd lassabban tölti be bcben a játékokat.
Majd a nem bc crossgen címekre leszek kíváncsi, pl egy ac-re h mit mutat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G2 LTE WUXGA i5-1145G7 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Maga a kínai része pedig persze, máshol is működik/működhet így, ebből a szempontból az álszentség elkerülhetetlen.
Ha még Nyugaton nem ugrasztották egymásnak eléggé az embereket még eggyel pakolnak rá! Francnak kell politika játékokban!
Kendek
RangerFox