- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
@lanszelot: menj a HTML topikba, ott jobb lesz neked.
@biker, @sztanozs, @Mr. Y, @Bzozoo @Gardaai
Az ismételgeti, hogy "ez így semmit sem ér.". Mindenki próbált segíteni, de most már engedjétek el. -
-
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21496 üzenetére
Nem igazan ertem a hisztit, foleg php iranybol.
- Nem talatal az adatforrasodhoz API-t - segitettunk
- Nem tudtad hasznalni az API-t - segitettunkA tobbi egyaltalan nem PHP kerdes. Ha nem tetszik a szolgaltatas, akkor:
1) keress masikat, vagy
2) csinalj masikat.
3) az hogy egy masik oldal adatbazisat lemasolod az nem "csinalas", sot az adott oldal TOS-e kifejezetten tiltja... -
lanszelot
addikt
válasz
Gardaai #21495 üzenetére
Kérlek legközelebb olvasd el mire válaszolsz, és mit válaszolsz."1984-től 1987-ig készült, 1987-ben bemutatott" Ez a te linked.
Időrendben, mert látom nem működik nálad a görgetés
"Kár, hogy nem lehet javítani."
"Nem hozzá adni, hanem javítani nem lehet."
"ott nem lehet megváltoztatni az évet"
Nem foglalkoznak a Jelentéssel, már rég elküldtem.Illetve sokat hiába javított, akkor sincs a listában."nekem nem sok közöm van a filmes témákhoz" - akkor nem értem miért nem a php kérdésemre válaszoltál
-
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21493 üzenetére
Kezdés dátumát írják gondolom, de nekem nem sok közöm van a filmes témákhoz, hogy hogyan kéne igazából.
Az általam készített oldalaknál is párszor előfordult, hogy 1-2 év csúszás volt, ugyanis 1-2 évvel korábban kezdték forgatni és az a dátum szerepel az adatbázisban.Ha rossz valami vagy nem így kéne működnie, akkor pedig itt a megoldás (ha nem lehet direkt szerkeszteni, akkor pedig Jelentés opció) vagy írj nekik e-mailt, hogy szerinted ez így nem jó.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Tegnap frissítettem a php -t a W10 -en 8.2 -re.
Ebben már nincs recomended ini file.
Van development és production. Melyik felel meg a recomended -nek?Másik kérdésem:
W3 -on van ingyenes honlapjukról szerkeszthető php tárhely [link]
Ezt használja/ta valaki? Hogy működik? Telefonról is jól lehet használni? -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21491 üzenetére
"T.I.R. pl nem 1984 , hanem 1987 -ben ment a tv-ben"
Nem tudom ezt honnan veszed, de gondolom alapos utánajárás előzte meg.Első 2 Google találat mind 1984-et ír, indulási dátumnak: [link] [link]
Az, hogy te mikor nézted a TV-ben megint más.
Van rengeteg filmes / sorozatos topik, ezekkel a kérdésekkel oda légy szíves befáradni. -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #21488 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Nem hozzá adni, hanem javítani nem lehet.
Ha magyar tv adások 1966 lekérem, nekem az üres. De ha rákeresel pl: "Én, Strasznov Ignác, a szélhámos" , akkor benne van a listában. Tehát javítani kellene.
De 1966 -ban ott volt még a "Princ, a katona" , azt se hozza ha az 1966 -os évszámot lekérem.
De van még ilyen. Benne van, de valamiért nem hozza az adott évszámnál. -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21482 üzenetére
https://api.themoviedb.org/3/discover/tv?api_key=***API-KEY***&language=hu-HU&sort_by=release_date.desc&page=1&with_origin_country=HU
{
"page":1,
"results":[
{
"backdrop_path":"/oJULkY4ItbuLVk8dDLyAfc53rFf.jpg",
"first_air_date":"2023-10-18",
"genre_ids":[35,18],
"id":237415,
"name":"Valami Amerika",
"origin_country":["HU"],
"original_language":"hu",
"original_name":"Valami Amerika",
"overview":"A Valami Amerika sorozat, amely a filmekből megismert világban játszódik, de ezúttal egy új testvér-trió történetét ismerhetjük meg: Marciét (Ember Márk), Zitáét (Trill Beatrix) és Balázsét (Király Dániel). A középpontban a legfiatalabb testvér, Marci és Bala közötti konfliktus áll, pontosabban az a pénzösszeg, amivel a fiú tartozik a rettegett maffiavezérnek. Mivel a testvérek, mindenben támogatják egymást, így megpróbálják kihúzni öccsüket a csávából, ezáltal belekerülve Bala hálójába, ahonnan csak egy módon szabadulhatnak, egy nagyszabású és látványos tehetségkutatón keresztül.",
"popularity":15.924,
"poster_path":"/cEMzFi0g7E7zkHaoJUZfpjKkfe9.jpg",
"vote_average":2,
"vote_count":1},
...
],
"total_pages":15,
"total_results":300
} -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #21481 üzenetére
Én nem a Tenkes Kapitány -t keresem.
A magyar sorozatokat.
Példának írtam a Tenkes kapitányt.
Rákeresek az évszámra, és csak a magyar sorozatok jöjjenek ki
Vagy magyar film abban az évben.
Nem kód érdekel, hanem hogy aCURLOPT_URL => "https://
az url -be mit kell beírni, hogy csak a magyart hozza ki
Bocsánat ha félre érthetően irtam -
sztanozs
veterán
válasz
sztanozs #21480 üzenetére
ha alapon (en-US) hagyod a nyelvet, akkor is megtalaja, csak akkor angol nyelvu lesz az eredmeny:
{
"page": 1,
"results": [
{
"adult": false,
"backdrop_path": "/3HqYJYPMvpkDTaPTTGJFAMUo3bE.jpg",
"genre_ids": [
10759,
10751
],
"id": 70371,
"origin_country": [
"HU"
],
"original_language": "hu",
"original_name": "A Tenkes kapitánya",
"overview": "During the Rákóczi's War of Independence in South Baranya, in Vienna, Colonel Eberstein is assigned by the Council of Warriors to dispose of the Kuruc army operating in the vicinity of Siklós.",
"popularity": 7.121,
"poster_path": "/bNElDStJNFol3wh0vZLQ0CGGCh7.jpg",
"first_air_date": "1964-01-11",
"name": "Captain Tenkes",
"vote_average": 6.3,
"vote_count": 3
}
],
"total_pages": 1,
"total_results": 1
} -
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21478 üzenetére
peldakod az oldalrol:
<?php
$curl = curl_init();
curl_setopt_array($curl, [
CURLOPT_URL => "https://api.themoviedb.org/3/search/tv?query=tenkes%20kapit%C3%A1nya&include_adult=false&language=hu-HU&page=1",
CURLOPT_RETURNTRANSFER => true,
CURLOPT_ENCODING => "",
CURLOPT_MAXREDIRS => 10,
CURLOPT_TIMEOUT => 30,
CURLOPT_HTTP_VERSION => CURL_HTTP_VERSION_1_1,
CURLOPT_CUSTOMREQUEST => "GET",
CURLOPT_HTTPHEADER => [
"Authorization: Bearer ***token***",
"accept: application/json"
],
]);
$response = curl_exec($curl);
$err = curl_error($curl);
curl_close($curl);
if ($err) {
echo "cURL Error #:" . $err;
} else {
echo $response;
}valasz:
{
"page": 1,
"results": [
{
"adult": false,
"backdrop_path": "/3HqYJYPMvpkDTaPTTGJFAMUo3bE.jpg",
"genre_ids": [
10759,
10751
],
"id": 70371,
"origin_country": [
"HU"
],
"original_language": "hu",
"original_name": "A Tenkes kapitánya",
"overview": "Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi várban felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok borsot törnek a siklósi labanc ezredes orra alá, majd a várat is elfoglalják. Máté a siklósi vár kuruc kapitányaként folytatja tovább a harcot a labancok ellen.",
"popularity": 7.121,
"poster_path": "/bNElDStJNFol3wh0vZLQ0CGGCh7.jpg",
"first_air_date": "1964-01-11",
"name": "A Tenkes kapitánya",
"vote_average": 6.3,
"vote_count": 3
}
],
"total_pages": 1,
"total_results": 1
} -
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21475 üzenetére
Itt mindent le is tudsz tesztelni, es meg peldakodot is general...
https://developer.themoviedb.org/reference/search-keyword -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21475 üzenetére
Van amikor csúszik az évjárat plusz vagy mínusz. Amit keresel tmdb-n 1964-es évjárat van megadva.
Egyébként manuálisan is kereshetsz simán a nyitó oldalon. Akár magyarul, angolul. -
lanszelot
addikt
Hello,
Még egy kérdésem volna a TMDB -vel kapcsolatban:
Hogyan tudom a magyar filmeket, vagy sorozatokat kikérni?
Sehol se találom: pl tenkes kapitánya 1965 -
-
lanszelot
addikt
-
pelyib
tag
válasz
lanszelot #21471 üzenetére
Igen, de neked kell tobb requestet kuldeni.
A responseban (az API altal vissza adott adatokban) 2 dolgot latsz ami fontos: page, total_pages.
A "page" amit eppen lekertel, a "total_pages" azt mondja meg, h osszesen hany oldalnyi eredmeny van.Ahhoz, h tobbet tudj listazni meg kell ismetelni a korabbi requestet csak novelni kell mindig a page-t.
Arra figyelj, h esz nelkul ne hivogasd az APIt (100-1000 request folyamatosan) mert le fog tiltani a tuzfaluk egy ido utan. Tehat ne akard lekerni az egesz DB-t 1 perc alatt.
(ahogy nezem a 20 elem per page az eleg fix, nem lehet valtoztatni) -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #21469 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Sikerült megértenem.
Ha nem válsztok évet, akkor mindig ugyanazok jönnek.Bár az még mindig nem világos, hogy tudok adott évből több mint 20 filmet kilistázni.
Mert amit keresek nincs benne. Pl 1998 Torrente./OFF] -
lanszelot
addikt
Nme tudom mi rosszat írtam.
Fent dobtam 2 linket, láthatod, hogy azt használom.
De nekem arra a linkre 20 film jön ki csak.
Mind a 20-at meg is jelenítettem.
Elsőben magyarul, második angol, de a második csak consol log.
2 külön lekérés:
trending -> all
discover -> movies
Nem láttam értelmét ismét kiíratni, mert hiába más lekérés, mindig ugyanaz a 20 film jön ki.
Pl ha az 1933 -as filmeket szeretném lekérni, vagy az 1980-as filmeket?
Hogyan kérem le? -
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21467 üzenetére
Tényleg ennyire nem megy gondolkozni?
Hányszor kell leírni, mi a base url?
https://image.tmdb.org/t/p/w500/
mögérakod a képet
x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpglesz belőle https://image.tmdb.org/t/p/w500/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpg >>
Itt a kép ember!
Ha a nagy képet akarod, akkor https://image.tmdb.org/t/p/original/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpg
Mert!
https://image.tmdb.org/t/p/w500/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpg
https://image.tmdb.org/t/p/original/x1ZKRyvB7QAXfYVgf5mUJzjPqfH.jpgaz összes konzolban lévő képre igaz, ki lehet egyesével próbálni
-
lanszelot
addikt
válasz
Bzozoo #21466 üzenetére
Először is köszönöm szépen a segítséget
Nem kódra van szükségem.
Csak nem értem hogy használjam az api-t.Nem tudom hol van a base url.
Amit találok az csak az example urlHiába kérek le bármit/különböző dolgokat/
Mindig ugyanaz a 20 film jön ki.
[link]
Itt egy másik lekérés, csak consol log van
[link]
/js-ben van mert már mindenhogy próbáltam/Gondolom azért mert az example url-t használom
De nekem ahol írtátok csak example van.Be vagyok jelentkezve, el is fogadták, jött az email
Van api kulcsom.
De sehol sincs a base url. Vagy fogalmam sincs hogy kell lekérni, hogy ne mindig ugyanaz a 20 film jöjjön le.[/OFF[ -
Bzozoo
tag
Nem akartam kódolni hétvégén (elég hétközben) , de milyen cucc kell? Filmcímek alapján megjelenít egy posztert?
-
biker
nagyúr
-
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21462 üzenetére
De.. te nem érted. Csak olvasol, de nem érted mit.
Helyetted nem fogja senki lekódolni. De lehet egyszerűbb lenne mint rávezetni Téged a megoldásra..
Nem is egy, ezen alapú oldalam működik, jelenleg is. Évek óta működő, iszonyat nagy adatbázisról beszélünk.. milyen kérdés az, hogy működésre lehet-e bírni?
Ott van mindent a dokumentációban leírva. Mindenki tudja használni és értelmezni, csak Te nem? Hogy van ez?
Holnap tiszta fejjel, ahelyett, hogy az első sor után falat emelnél magad körül, próbáld értelmezni pontról pontra amit leírtunk és linkeltünk. Konkrétan értelmezned kéne és nagyjából 3 copy, paste lenne az egész művelet. -
lanszelot
addikt
válasz
pelyib #21461 üzenetére
Nem én nem értem.
Többször is leírtam, hogy nem tudok semmit lekérni.
Az amire azt hittem adult, az random ismeretlen filmek.Nincs az az oldal amikre hivatkoztok.
Nincs base url sehol. Nincs a config oldalamon.
Nincs sehol.Próbáltam php, js, json üres object-ek vannak mindenhol.
Az a random filmek meg elvileg a teljes film lista.
Elég kevés.Mindegy, hagyom, mert nem értitek, és magát az oldalt meg nem nézitek meg, és így csak elbeszélünk egymás mellett.
Nem létező oldalakról nem létező url- t hiába keresgetekKöszönöm szépen a segítséget mindenkinek
-
pelyib
tag
válasz
lanszelot #21460 üzenetére
Lathatolag nem olvasod el amit irunk vagy linkelunk neked.
Honnan szedjek "base_url, a file_size and a file_path" -t?
Ezt meg be is masoltam. Ketten is linkeltuk, csak el kene olvasni... es akkor meg1x:
Those pieces are a base_url, a file_size and a file_path.
The first two pieces can be retrieved by calling the /configuration API
file_path feltehetoleg a 'poster_path' jelen esetben.Ez pedig az adult, ebbe sincs "base_url, a file_size and a file_path": [kép]
Megintcsak ha elolvasnad ami ott van, akkor latnad, h az adott elem az NEM adult (adult: false)offba rakom, mert mar ennek semmi koze a PHPhoz, szimpla szovegertes
-
lanszelot
addikt
válasz
Gardaai #21458 üzenetére
A videó semmit sem ér, az oldal már ne múgy néz ki, es amit mutat olyan nincs:
[kép]De az új oldalon sincs olyan, pedig ott vagyok:
[kép]Hiába dobáltok be linkeket, hogy kell a már létező listából ezt vagy azt kiszedni, ha az alap lista nincs.
Nem tudom az alap listát lekérni.
Semmit.
Írtam, üres object -et kapok. Nulla elemmel.
Honnan szedjek "base_url, a file_size and a file_path" -t?Ez pedig az adult, ebbe sincs "base_url, a file_size and a file_path": [kép]
Nem ismerem azt a programot se amit a videoban használ, én vs code -t használok.
Mivel nincs az az oldal, így linkem sincs, tehát hiáb az az app.Szerintem ti csak google alapján dobáltok be linkeket, és nem néztétek még meg, hogy most hogy néz ki az oldal.
Nem azt kérdeztem mit lehetne csinálni, hanem hogy ti most az új felülettel tudjátok e? -
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #21458 üzenetére
"És akkor itt van az hogy a poszter egy link végződés, nem teljes link. Mit kezdjek vele?"
Ez alá még be szerettem volna linkelni ezt is a másik mellé (ahonnan kikéred az url-t): [link] itt pedig magát a fotót tudod.Látom egyet feljebb is megtették!
Szerk.:
"Honnan tudod hogy van a listában pontosan a film?
Mert pontosan kell megadni a címet."
Nem, nem kell."Ezt olvastam, de haszontalan.
Ez így semmit sem ér."
Ilyenekkel szerintem ne dobálózz, ezt nálad jóval pengébb emberek rakták össze! -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21456 üzenetére
"Nektek sikerül mozi posztert megjeleníteni a weboldalotokon?"
Nem csak posztert. Rendezőt, szereplőket, évjárat, hány perces, milyen besorolású, eredeti / keresett nyelv cím, imdb értékelés, leírás stb. Ez mindent tud, teljesen ingyen."És akkor itt van az hogy a poszter egy link végződés, nem teljes link. Mit kezdjek vele?"
[link]"Hogy szeded ki melyik, mert mindnek a címe ugyanaz."
Ez komoly?
Segítek: mind a 8 változat ugyanakkor készült? Mind a 8 változatot ugyanaz a rendező rendezte?
Egyébként pedig ritkán van, hogy teljesen megegyezik a címe, de ha mégis, akkor is letudod szűkíteni. Az oldal eléd tár egy egész teszt környezetet is: [link] és még le is kódolja az URL-t!Teljesen az alapoktól itt van egy videó is: [link]
Ennél többet, hadd ne linkeljünk a dokumentációból, minden ott van!
Szerk.:
Bejelentkezve nézd a dokumentációt, csak akkor fog teljes listát mutatni! De ez gondolom egyértelmű!Bocs.. anélkül is mutatja! -
pelyib
tag
válasz
lanszelot #21456 üzenetére
És akkor itt van az hogy a poszter egy link végződés, nem teljes link. Mit kezdjek vele?
Ujfent nincs eldugva
You'll notice that movie, TV and person objects contain references to different file paths. In order to generate a fully working image URL, you'll need 3 pieces of data. Those pieces are a base_url, a file_size and a file_path.The first two pieces can be retrieved by calling the /configuration API and the third is the file path you're wishing to grab on a particular media object. Here's what a full image URL looks like if the poster_path of /1E5baAaEse26fej7uHcjOgEE2t2.jpg was returned for a movie, and you were looking for the w500 size:
"Honnan tudod hogy van a listában pontosan a film?"
ezt neked kell elintezni, sajnos meg nincs gondolatolvaso gep. Majd az algoritmusod eldonti, h egyezik vagy sem az API valasza.*bar en sose hasznaltam meg ezt az APIt, igy fenntartom a jogot, h tevedek
-
lanszelot
addikt
válasz
Gardaai #21454 üzenetére
Ezt olvastam, de haszontalan.
Ez így semmit sem ér.
Honnan tudod hogy van a listában pontosan a film?
Mert pontosan kell megadni a címet.Pl Narnia 1 rész az nem csak annyi hogy Narnia. Vagy Harry Potter 5 se, de sorolhatnám.
Vagy King Kong van belőle vagy 8 változat. Már némafilmben is volt. Hogy szeded ki melyik, mert mindnek a címe ugyanaz.És akkor itt van az hogy a poszter egy link végződés, nem teljes link. Mit kezdjek vele?
Végül, nekem csak az adult filmek jönnek ki. Disney egy se.
Adult filmből se tudni mi az mert ismeretlenek.Követtem már youtube videót meg leírásokat, de hiába.
Vagy üres listát kapok, vagy hibás, vagy ismeretlen adult filmek.Ti kipróbáltátok, vagy csak linket dobáltok? Nektek sikerül mozi posztert megjeleníteni a weboldalotokon?
-
lanszelot
addikt
Nem értem miért kiabálsz
Semmi rosszat nem írtam.Ha 1 kép kellene, akkor bárki a világon letölti és nem adatbázisokhoz fordul.
Kell egy lista a filmekről, amiből program kóddal kiszedem ami kell és annak a képet töltöm be.
Erre való az api, egy nagy adathalmazból válogatsz kóddal és nem manuálisan.
Annak hogy lekérem 10 film adatait semmi értelme, fél óra alatt össze szedem és nem függök senkitől, nem regisztrálok, stb/Telefonról írok, nem rakja off -ba, bocsánat
/
-
biker
nagyúr
válasz
lanszelot #21449 üzenetére
ha a google első találatot megnéznéd, ott a leírás
A képen meg ott van baloldalt a második a generate token, ahol tokent generálsz az api kulccsal, jobbra meg ott van headerben a token amit generáltál.
Bocs, de olvass, értelmezz, gondolkodj, és menni fog -
lanszelot
addikt
Bal oldalt kiválasztom a collections -> images
Jobb oldalon PHP, alatta meg is jelenik a kód.
Középen kell egy collection_id , de az mi?
Sehova se kell az api key amit generáltattam.
[kép]Nem tudom mit kezdjek ezekkel.
Más api-knál volt egy link, oda kellett az api key, php vagy js alatt lekértem, és ott a json listából azt szedtem ki ami kellett. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #21446 üzenetére
Sikerült lekérni az api key-t, de semmire se megyek vele
Semmit se tudok lekérni.
Fogalmam sincs hogyan mit merre
Az összes film posztere kellene, de az images -nél semmi sincs.
Sőtt sehol sincs semmi, ha lekérek bármit.
Biztos én csináolm rosszul, de számomra érthetetlen -
Gardaai
senior tag
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Lehetséges az, hogy [link] keresőből, az első képet rakja csak be az oldalamra?
Az url könnyen változtathatóhttps://www.movieposters.com/collections/shop?q=E.T.+the+Extra-Terrestrial
De hogy hozom át csak az első képet az oldalamra? -
nevemfel
senior tag
válasz
lanszelot #21434 üzenetére
46 sor - ezt nem tudom miért.
Mert ha a json_decode-nak nem adsz második paraméterként true-t, akkor a JSON objektumot a php-ban stdClass objektumként kapod meg, míg a második esetben asszociatív tömbként.
<?php
function mivanbenne($variable) {
echo '<pre>';
echo htmlspecialchars(var_export($variable, true));
echo '</pre>';
}
$data = '
{
"google": {
"kep": "google.jpg",
"link": "https:\/\/www.google.co.uk\/"
},
"youtube": {
"kep": "youtube.jpg",
"link": "https:\/\/www.youtube.com\/"
}
}';
$data_array = json_decode($data);
mivanbenne($data_array);
/*
(object) array(
'google' =>
(object) array(
'kep' => 'google.jpg',
'link' => 'https://www.google.co.uk/',
),
'youtube' =>
(object) array(
'kep' => 'youtube.jpg',
'link' => 'https://www.youtube.com/',
),
)
*/
$data_array = json_decode($data, true);
mivanbenne($data_array);
/*
array (
'google' =>
array (
'kep' => 'google.jpg',
'link' => 'https://www.google.co.uk/',
),
'youtube' =>
array (
'kep' => 'youtube.jpg',
'link' => 'https://www.youtube.com/',
),
)
*/Ha csak ki akarod írni a tartalmat, akkor nincs nagy különbség,
$row->kep
helyett$row["kep"]
-ben kapod az adatot, de ha hozzá akarsz nyúlni, pl. hozzáfűzni új elemet, akkor objektummal macerásabb, nehezen olvashatóbb:$data_array = json_decode($data);
$data_array->{'gmail'} = (object)[
"kep" => "gmail.jpg",
"link" => "https://gmail.com/"
];Asszociatív tömbnél egyszerűbb az egész:
$data_array = json_decode($data, true);
$data_array['gmail'] = [
"kep" => "gmail.jpg",
"link" => "https://gmail.com/"
]; -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #21430 üzenetére
Eloszor is koszonom szepen a valaszt.
Meg csinaltam a teljes oldalt, persze van benne 2 hiba:
- elso 80 sor, ne mtudom hogy olvastassam be a nevet ami google
- masik 54 sor, itt nem tudom mit irtam el. ezt a berakaskor hozza<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Web Linkes</title>
</head>
<body>
<div class="container">
<h1 class="page-header text-center">Web Linkek</h1>
<div class="row">
<div class="urlap">
<form method="POST" action="index.php">
<div class="urlap-doboz">
<label>Nev</label>
<input type="text" class="urlap-szoveg" name="nev">
</div>
<label>Kep</label>
<input type="text" class="urlap-szoveg" name="kep">
</div>
<label>Link</label>
<input type="text" class="urlap-szoveg" name="link">
</div>
<button type="submit" class="gomb" name="add">Add</button>
</form>
<?php
if (isset($_SESSION['message'])) {
?>
<div class="alert" style="margin-top:20px;">
<?php echo $_SESSION['message']; ?>
</div>
<?php
unset($_SESSION['message']);
}
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
add();
}
function add()
{
if (isset($_POST['add'])) {
$data = file_get_contents('study.json');
$data_array = json_decode($data);
$input = array(
'kep' => $_POST['kep'],
'link' => $_POST['link']
);
$data_array[$_POST['nev']] = $input;
$data_array = json_encode($data_array, JSON_PRETTY_PRINT);
file_put_contents('study.json', $data_array);
$_SESSION['message'] = 'Hozzaadva';
} else {
$_SESSION['message'] = 'Hianyos';
}
}
?>
</div>
<div class="tabla">
<table class="tablazat">
<thead>
<th>Nev</th>
<th>Kep</th>
<th>Link</th>
</thead>
<tbody>
<?php
$data = file_get_contents('study.json');
$data = json_decode($data);
foreach ($data as $row) {
echo "
<tr>
<td>" . $row->nev . "</td>
<td>" . $row->kep . "</td>
<td>" . $row->link . "</td>
</tr>
";
}
?>
</tbody>
</table>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>Tudom kicsit mas, de a form bekeres miatt valtoztatnom kellett
A kiiratas nem szerepelt benne, de mondom miert ne
Igaz a kepet meg nem keri be es tolti fel, de az egy masik tortenetjson:
{
"google": {
"kep": "google.jpg",
"link": "www.google.com"
}
}ehhez adnam pl a youtube-t a form -al, vagy barmi mas oldalt.
(nincs magyar billentyum, bocsanat erte) -
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21429 üzenetére
probald meg akkor hozzaadni, nem merge-elni:
//
$file = "study.json";
$backup = "study_old.json";
$kep = "youtube.jpg";
$link = "youtube.com";
$eredetijson = json_decode($file);
$tomb = array("kep" => $kep, "link" => $link);
$eredetijson["gmail"] = $tomb;
$ujjson = json_encode($res, JSON_PRETTY_PRINT);
copy($file, $backup);
file_put_contents($file, $ujjson); -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #21428 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
2 okból nem jó:
- Nem hozzá adja, hanem csak az az egy van a json-ban, a többi törlődik.
- formázatlan /ezt gondoltam, hogy így lesz, mert semmilyen formázás nincs a kódban/
bár használható, de átláthatatlan.viszont most mindegyik jót eredményez, nincs szögletes zárójelben [google] ami azelőtt volt, és most kapcsos zárójelek vannak.
-
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21427 üzenetére
En nem latom a kodban, hogy barmit barhova elmentenel... A json_decode csak beolvassa a fajl tartalmat, nem tartja nytva a fajlt vagy ir oda vissza barmit...
Ez hianyzik a visszairashoz (a sima json_encode sor helyett):file_put_contents('study_new.json', json_encode($res));
vagy ha a regi fajlt akarod atnevezni:
copy('study.json','study_old.json');
file_put_contents('study.json', json_encode($res)); -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #21426 üzenetére
igen, nagyon kezdő vagyok. De ez nem azt jelenti nem tudom az alapokat.
A json -hoz semmit se értek, erre írtam, hogy fogalmam sincs mi vonatkozik ram a több oldalas leírásból.
Nem tudom melyik verziójú php fut: infinityfree weboldalon lomoszolok.
Most volt pár percem, feldobtam, de nem ír semmi a json file-ba.
Nem tudom mit rontottam el. Biztos valamit elírtam, mert nagyon fáradt vagyok.$file = "study.json";
$kep = "youtube.jpg";
$link = "youtube.com";
$eredetijson = (json_decode($file));
$tomb = array("kep" => $kep, "link" => $link);
$fotomb = array("gmail" => $tomb);
$res = array_merge((array)$eredetijson, (array)$fotomb);
$ujjson = json_encode($res);
$file2 = "study_old.json";
$eredetijson2 = (json_decode($file2));
$myArray = array("gmail" => array("kep" => "john.jpg", "link" => "john.com"));
$res2 = array_merge((array)$eredetijson2, (array)$myArray);
$myJSONArray = json_encode($myArray);
echo $myJSONArray;lekértem a pontos helét és azt raktam be, de úgy se.
$utvonal = realpath("study.json");
print "Absolute path is: " . $utvonal;így kértem le
valahol elakad a php. be kellene tenni, hogy kiírja hol, de már nincs erőm rá.
-
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21425 üzenetére
Nem gondolom, hogy tamado voltam, de ha ugy erzed akkor bocsanatot kerek erte...
Egyebkent, meg, hogy mit es hogyan probaltal ki (milyen verzioju php fut egyebkenet a szervereden?) azt nem tudja senki (meg azt sem tudom, van-e valahol kep/screenshot, mert lehet, hogy a ceges proxy miall nem latom), de te magad irtad:
Hello,
Még nagyon kezdő vagyok, ezt nem értem.
Nagyon sok minden van ott, és nem értem mi az ami rám vonatkozik.
Azt láttam, hogy ott van object, olyan ami nekem kell, de a sok minden között elveszek.
Ennek ellenere kototted az ebet a karohoz, hogy marpedig az nalad nem fog menni, amit javasolt, meg hogy ami neked kell, az objektum, nem lista... pedig neked nem is egy objektum kell, hanem egy string (szoveges json reprezentacio), amit akar kezzel is ossze tudnal ollozni, de persze konnyebb a rendelkezesre allo eszkozokkel:
json string -> asszociativ tomb -> ujabb elem hozzaadasa -> json szovegge visszaalakitas -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #21424 üzenetére
Kipróbáltam, ott van fent mit kaptam eredménynek.
Nem a kép, az a sandbox.
Feljebb, az amit a szerverre rakva, változókkal úgy ahogy írta, csak adtam értéket a változóknak előtte, nem form -al kértem be a változókat.
Írtam hogy hétvégén lesz időm ismét a szerveren tesztelni.
Telefonról csak sandbox -ban tudom tesztelni.
Nem tudom honnan veszed hogy nem értem.
És mit ártottam neked, hogy támadsz?
Semmi rosszat nem írtam. -
lanszelot
addikt
Megnéztem php sandbox-ban. Ott a tiédet is jól mutatja.
[kép]Rendesen szerveren nem tudtam megnézni még egyiket se.
A múltkor a változókkal szerveren néztem és ott nem volt jó.
Tehát lehet a többi se jó, csak a sandboxban.Hétvégén lesz csak időm gép elé ülni.
Akkor rendesen változókkal nézem meg mind. -
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #21416 üzenetére
Such wow...
<?php
$myObj = new stdClass();
$myObj->kep = "john.jpg";
$myObj->link = "john.com";
$foObj = new stdClass();
$foObj->gmail = $myObj;
$myJSON = json_encode($foObj);
echo $myJSON;
?>
<br>
<?php
$myArray = array("gmail"=>array("kep"=>"john.jpg", "link"=>"john.com"));
$myJSONArray = json_encode($myArray);
echo $myJSONArray;
?> -
bzolika10
aktív tag
Köszi, hogy rábeszéltél, nagyon hasznos ez a cucc. egy sorral ki lehet íratni egész tömböket, ami azért elég jó. igaz volt vagy 1 nap amíg összeraktam a keretrendszert Dockerben, de abszolút megérte, abból is rengeteget tanultam, pl forgattam saját imaget, ami elkerülhetetlen volt. Hálás köszi érte
-
lanszelot
addikt
Lehet félre érthetően irtam. Bocsánat.
Ti küldtétek a tömböt, arra utaltam mikor tömbről beszéltem.
A beírt végeredményt az a kód eredményezte. Tömb a tömbben.Erre írtam nekem objektum kell. És a kódot meg is osztottam ami objektum. A változó nevének is azt adtam.
Még nem tudtam csak online php sandboxban kipróbálni, így nem tudom biztosan működik e.
Szerintem a json formázás nem lesz jó. De talán holnap sikerül gép elé kerülni. -
lanszelot
addikt
Azért írtam mivel nem azt a formátumot adta amit fent írtam.
<?php
$myObj = new stdClass();
$myObj->kep = "john.jpg";
$myObj->link = "john.com";
$foObj = new stdClass();
$foObj->gmail = $myObj;
$myJSON = json_encode($foObj);
echo $myJSON;
?>Ez viszont már azt adja.
Mr. Y : fentebb ott van
Gardaai: a pontról le írtam mi zavart meg. Mivel nem tudom a json encode decode -t így nem tudtam mi mi.
A tömböt a fenit kód () készítette el. Ezért is irtam úgy nem jó.
[google] : (link:"google.com", kep:"google.jpg")
Ez lett a végeredmény. És az nem jó -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21411 üzenetére
Ha azt sem tudod, hogy a . mit jelent a kódban, vagy, hogy a tömb nem (), hanem [] az nekem nem azt sugallja, hogy tudod az alapokat.
Szerk.:
Tényleg nem bántásból írjuk.
Az nem fog előre vinni, hogy összekaparod innen-onnan a megoldást, közben nem érted mi miért van, melyik kódrész mit is csinál pontosan vagy jelent. -
-
biker
nagyúr
-
lanszelot
addikt
válasz
Gardaai #21410 üzenetére
Hello,
Tudom az alapokat.
A feladatot nem tudom megoldani.Amit írtatok az sajnos nem jó. Egyik sem.
Ha tömbbel csinálom, ahogy itt írtátok, akkor tömböt kapok, azaz nem kapcsos zárójel, mint ahogy nekem kell.
Nekem pont az a formátumot kell hozzárakni amit irtam.
Hasonló nem jó.
Ezzel van a bajom nekem is.
Sokféle képpen próbáltam de nem akarja az igazat. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21408 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül, szerintem inkább az alapokat tanuld meg, mielőtt tömb, objektumokat manipulálnál. Lásd inkább át az alap működést, csinálj egyszerű funkciókat, számításokat és hamar sikerélményed lesz benne.
Ha komolyabban szeretnél foglalkozni vele, úgy is az OOP lesz az irány előbb-utóbb, majd akkor szórakozhatsz ilyenekkel napi több órát. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brave
- Path of Exile (ARPG)
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest