- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
pch
senior tag
válasz
lanszelot #21398 üzenetére
dekodold a json filet
$eredetijson=(json_decode($file))
Csinálj a kapott html from-ból tömböt:$tomb=array("kep"=>$kep, "link"=>$link)
ezt a tömböt rakd bele a másik tömbbe:$fotomb=array("gmail"=>$tomb)
fűzd össze$res=array_merge((array)$eredetijson,(array)$fotomb)
alakítsd vissza jsonre$ujjson=json_encode($res)
-
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy ilyen json file-om:{
"google": {
"kep": "google.jpg",
"link": "https://www.google.co.uk/"
},
"youtube": {
"kep": "youtube.jpg",
"link": "https://www.youtube.com/"
}
}ehhez szeretnék html form -al adatokat hozzá adni, de hiába próbálkozom nem sikerül.
Nem tudok példát írni mert egyáltalán nem működik amiket próbáltam.Html form bekéri a nevet (gmial), kép nevet(gmail.jpg), linket(https://mail.google.com/), /és maga a kép file-t is, hogy feltöltse, de még az alap se megy, így azzal még nem is próbálkoztam/
pl :"gmail": {
"kep": "gmail.jpg",
"link": "https://mail.google.com/"
}
ezt hozzá adná -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21395 üzenetére
1) Feljebb a példából hozták át, hogy ne változzom a kód (gondolom), ott pedig azért van úgy írva, hogy alatta megtudja magyarázni.
2) Azért pont van, mert nem a $target_dir-el egyenlő a $target_file, hanem a $target_dir és az utána írt fájlnévvel -> basename(xy). A pont "összeköti" a két értéket.
Pl.$string1 = 'asztal';
$string2 = 'OS';
$string3 = $string1 . $string2; // output -> asztalOS
Ugyan ez a helyzet az echo-s sorral is. Kiír egy szöveget és mellé fűz egy változót ami jelen esetben a fájlnak a típusa. Ha feltöltesz egy .jpg fotót:
kód:echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
output:
File is an image - image/jpg. -
lanszelot
addikt
Hello,
Pár dolgot itt nem értek: [link]
-1- minek a target dir változó, ha egyenlő a target file-val ?
-2- 3ik sor target file változó miért pont van a végén és nem pontos vessző? 17-ik sorban echo ott is pont van nem pontos vessző. -
bzolika10
aktív tag
Nem félek tőle csak nincs telepítve, plusz egy dolog amit fel kell raknom. Dockerben futtatom a szervert, amin fejlesztek, hogy könnyebb legyen majd élesbe rakni. A composert már sikerült felrakni, csak a phpspreadsheet valamiért nem akar felmenni, persze a stackoverflowon meg most tartanak karbantartást, amikor van időm vele foglalkozni.
-
bzolika10
aktív tag
-
pelyib
tag
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Excelbe szeretnék exportálni egy utf8mb4-es mysql adatbázisból adatokat. Addig már eljutottam, hogy az iconvot kell használnom, viszont sehogy se akar működni, az excelben mindig telljesen más karakterek jelennek meg. A php fájlok is UTF-8-ban vannak írva.
Az excelbe való exportra ezt használom:
header("Content-Type: application/vnd.ms-excel;charset=ISO-8859-2");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$fileName\"");
Tudnátok benne segíteni, hogy mit rontok el? -
-
liksoft
nagyúr
Általános megoldás kell. Megoldom ma is, minden esetben valahogy máshogyan. Viszont ha sikerülne korrekt módon, egyszerűbb lehetne pár munka visszaadása.
Azért 160GB darabolása az ajánlott méretre közel 800 szegmenst jelentene. Partnerhez viszont 200km-re ftp-n átment 3,5 óra alatt 10GB szegmensekben.
A mostani félkész fércműbe az előzőekben ajánlott valódi méret függvény szerintem jó lesz, így egyik irány megoldódik, de visszafelé a PHP szegmentálás lesz csak a nyerő. Na, azzal majd szenvedek ha nem lesz más melóm. (Lehet agyagosban.....)
Köszönöm Mindenkinek a segítséget, van már egy irányom amit kipróbálok. Ha újabb gondom lenne, jelentkezem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
nevemfel #21379 üzenetére
Köszi, most tuti 32-es fut. Meg sem kell néznem.
Mivel illik haladni a korral, a kérdésem azért volt, hogy merre menjek tovább. Ős passzív alaplapon nem fut 64, cserébe viszont szinte fogyasztása sincs. NAS helyett ideális volt eddig, Viszont lehet, ezt is cserélnem kell majd.
Ha a 64-es változat tutira tudja a nagy file-ok kezelését, akkor az irány már biztos, és téli szabad napjaimra a feladat adott. -
nevemfel
senior tag
válasz
liksoft #21378 üzenetére
Arra emlékszem, hogy a 32 bites PHP-nak voltak mindenféle memória korlátai, de már olyan régen nem használtam 32 bitest, hogy nem emlékszem a részletekre.
Először azért ellenőrizd, hogy tényleg 32 bites PHP-ról van-e szó esetedben, vagy sem. A phpinfo kiír részletesen mindent, és az első sorban ha x86 van AMD64 vagy x86_64 helyett, akkor az 32 bites platform.
-
-
liksoft
nagyúr
Nem csak ott. Egy egyszerű könyvtár listázásnál letöltéshez sem jó méretet ad. Vagyis visszatérve az eredeti kérdéshez. Lesz nagyobb, vagy létezik bővítmény, vagy ennyi?
Köszönöm előre is!Mr. Y
Tudod, egy zip file simán lehet ma már 2GB-nál nagyobb. Ha a munkám után jó internetes lehetőség mellett elvárnám, hogy az ügyfél Nyíregyházáról Bp-re utazzon 50GB adatáért, nem én lennék a megbízott.Ja, és az ügyfeleknek időnként a folytatókötetes zip használata sem egyértelmű. Most az utolsó munkám HDD-n megy vissza, mert azért 1,4TB családi képek neten lassan mennének át. (Adatmentéssel foglalkozom, fingom nincs minek nekik ennyi adat, de az övék, és ragaszkodnak hozzá. Még fizetnek is érte! Talán nem jó magyarázat, de egynek elmegy.
)
-
válasz
liksoft #21368 üzenetére
WTF? Nálad egy mezei PHP fájl át tudja lépni a 2 GB-ot? Mit raksz bele, túróspalacsintát?
A 2 GB = 2.048 MB = 2.097.152 kB = 2.147.483.648 leütött karakter = Kettőmilliárd-egyszáznegyvenhétmillió-négyszáznyolcvanháromezer-hatszáznegyvennyolc leütött karakter!
Nem áll ennyiből a Stephen King komplett munkássága (könyvek) sem...
-
liksoft
nagyúr
Sziasztok!
A PHP-ben 2GB file korlátot találtam. Át lehet ezt valahogy lépni, vagy későbbi változatban nagyobb lesz, vagy ennyi és kész? Mára ez a méret igencsak elavult....
-
nevemfel
senior tag
Példának okáért, ha felrakok egy alap wordpresst, és semmit nem változtatok, akkor alapból a "twenty-twenty-three" beépített sablont használja, az pedig a
wp-includes/block-template.php:250
sorban található
_block_template_viewport_meta_tag()
függvényt használja a meta viewport tag beállítására.
-
nevemfel
senior tag
Hali, esetleg kérdezd meg a Wordpress topikban a szakikat.
Én is kapásból a header.php módosítását ajánlottam volna. Talán valami cache plugin bekavarhat, azért nem látszik a módosítás, de az is lehet, hogy ha pl. felraktál valami más Wordpress sablont, akkor nem az a header.php van használatban, amibe belenyúltál.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Adott egy wordpress oldal, aminél szeretném a seo-t javítani. Szeretném az oldalamom elhelyezni a meta viewport kódot a head részben.
Ez kapom a weboldal tesztelésekor: A(z)[user-scalable="no"]
szerepel a(z)<meta name="viewport">
elemben, vagy a(z)[maximum-scale]
attribútum 5-nél kisebb.
head > meta<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=1.0, user-scalable=0">
Ezt melyik fáljba kellene beleírnom? Amiket találok videók ott mind az index.htmlbe írják bele de ugy itt nincs ilyen ha a header.phpba írok akkor semmi nem történikKérlek segítsetek. Köszönöm.
-
-
Üdvözlet, hátha!
Van egy elég rendes ellentmondásom. És nem jövök rá a miértjére.
global $coDefinition;
ob_start();
var_dump($coDefinition);
$output = ob_get_clean();
error_log($output);
if($coDefinition != null) {
if($coDefinition === true) {
$debA[] = "success";
global $Ex_ok;
$debA[] = $Ex_ok;
$result[] = $debA;
} else if($coDefinition === false) {
$debA[] = "failed";
global $Ex_fail;
$debA[] = $Ex_fail;
$result[] = $debA;
}
}Ami fontos tudnivaló:
- Ez a kódrészlet egy függvényen belül van, ezért aglobal
jelzők a változóknál.
-$coDefinition
értékétnull
-ra azért vizsgálom, mert van, amikor ez az értéke és valahová ez kell.
-error_log()
eredménye a php.log fájlbantrue
.A probléma: Az a programrész fut le, aminek a feltétele
$coDefinition === false
.Esetleg van valakinek ötlete, hogy miért? Tehát közvetlen előtte ellenőrzöm és írom ki az értéket log-ba, majd a következő sornál már más az értéke...
Utó-tudnivaló: A függvény meghívásakor csak abban az esetben lehetne ez a változó
false
értékű, ha előtte lefut egy másik függvény is. Az viszont bizonyítottan nem történik meg. -
Larry303
addikt
hello, nem tudom mennyire szabad ezt itt a topicban, de keresnék szabadúszó kollegát akik alkalmi laravel projektekben, backend fejlesztésben vállalnának részt.
Akit érdekelhet pm ben keressen, köszönöm, bocs az off ért! -
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
sztanozs #21355 üzenetére
Kerestem (sokáig
) egyet ahol előjön a hiba: [link]
A valós linket nem tudom megosztani bizonyos okok miatt. De teljesen ugyan ez a probléma.A részeknél (1. rész, 2. rész...) létrehoztam egy query-t ami így néz ki:
$finder->query("//div[@class='details-main-panel']/div[@class='buttons buttons2']/a[@id='megoszto_link']");
Localon hibátlanul lefut, szerveren üres a query. Ami érdekes, hogy ha belemegyek egy részbe és ott vannak a linkek felsorolva, azokat se látja. Viszont ott már nincs rajtuk rel attribútum. Tehát valószínűleg nincs köze hozzá, szimplán az egész blokk dinamikusan lehet betöltve.
-
sztanozs
veterán
válasz
Gardaai #21354 üzenetére
a rel attribútummal rendelkező elemeket rendszerint másik fájlból huzza be, esetleg lehet meg az a probléma hogy iframe-ben vannak az elemek - de mivel ahogy nézem szerveroldalon akarod feldolgozni (betöltöd az oldalt valahonnan?) így nem szabadna problémát okozzon.
Melyik oldalról van szó amúgy?
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #21353 üzenetére
Addig eljutottam, hogy a rendes tartalmat ami localon visszakapok, elmentem egy html-be, lecsuszpaszítom, hogy csak a szerver által hiányolt elemek legyenek benne, majd feltöltöttem saját tárhelyre.
Ha így meghívom a kódomat (a szerveren, ahol eddig a DOM nem tartalmazta az elemeket), akkor hibátlanul lefut.
Tehát lehetséges, hogy dinamikus a tartalom, csak nem tudom, ha nem js/ajax, akkor mi csinálja.. ez egy elég régi oldal, ahol tuti, hogy nem használnak valami fejlett technológiát.
Plusz van egy aloldal ahol megint csak nem látok kulcsfontosságú elemeket, azokon pedig még rel="" attr sincs..Hogyan tudnám kideríteni, hogy dinamikus-e, illetve ha az, akkor van megoldás, mindenféle extra library beépítése nélkül?
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #21351 üzenetére
A céloldalon letiltve a js-t is megjelennek az elemek amiket keresek. Így a dinamikus betöltést kizárnám. Egyelőre most félretettem a dolgot, már lassan 1 napja ezt tesztelem, kifogyott az ötlettár.
Ha esetleg valakinek lenne valami szerver beállítás ötlete vagy tesztkörnyezet ötlet ahol ki lehetne próbálni, jöhet minden.
Még azt megpróbálom, hogy saját oldalra csinálok egy teszt aloldalt ahova feldobom a lementett DOM-ot, hogy azzal mit kezd.
-
Gardaai
senior tag
Nem hinném, hogy a kódban van hiba. Ugyanis végig fut hibátlanul, szimplán skippel részeket mivel nem teljesül (üres) a $nodes változó.
Nincs logban, se sehol hiba egyszerűen a query nem találja az elemeket, hiányzik a dom-ból az összes.PHP verziók:
- local 7.4.19
- szerver 7.4.33
.ini ugyan az.Nem hinném, hogy ajax adja hozzá oldal betöltésnél, de még az is lehet. Gondoltam rá, de végülis nem mentem utána.
Mint írtam, postmaster és local is hibátlanul megtalálja az elemeket. Egyedül a szerveren nem jó valami. De kifogytam az ötletekből. Minden leszűkítettem, ez maradt. HTML ami visszaad local, szerver ugyan az, kivéve, hogy a szerveren a nofollow attr elemek hiányoznak.
-
válasz
Gardaai #21347 üzenetére
Az, hogy a localhoston a keresés eredménye sikeres, míg a szerveren nem, azt sugallja, hogy a probléma valószínűleg nem a kódban rejlik, hanem a szerver konfigurációjában, vagy az oldalak generálásával kapcsolatos eltérések miatt van.
Egy lehetséges magyarázat az lehet, hogy a szerveren futó PHP verziója nem támogatja az összes HTML elemet és attribútumot, vagy más szerver konfigurációs beállítások vannak, amelyek befolyásolhatják a HTML megjelenítését.
Az is lehet, hogy a szerveren futó weboldalakban a "nofollow" attribútumot JavaScript kód segítségével adtad hozzá az elemekhez, amelyeket a curl lekérdezés nem fog feldolgozni.Próbáld meg ellenőrizni a PHP verzióját, amelyen a szerver fut, és győződj meg arról, hogy támogatja-e a DOMDocument és a DOMXPath osztályokat.
Vizsgáld meg a szerver logjait, hogy látsz-e bármilyen hibát vagy figyelmeztetést, és nézd meg a weboldalakat is a böngésző console-ban, hogy a "nofollow" attribútum valóban ott van-e a HTML kódban. -
Gardaai
senior tag
Sziasztok!
/octobercms/Egy olyan kérdésem lenne, hogy alap esetben PHP function-ban curl-el DOMDocument->loadHTML, DOMXPath-al végig megyek egy oldal elemein, majd adatokat nyerek ki belőle, viszont olyan hibába ütköztem, hogy egyszerűen nincsenek a DOM html-ben azok az elemek amik rel="nofollow" attribútummal vannak ellátva.
Ami a legérdekesebb, hogy localhost-on tartalmazza és simán végig fut a node-okon, szerverre feltöltve pedig a legelső query is üres lesz, mert mint írtam nincs egy darab elem sem az oldal html-jében ami rel="nofollow"-el van ellátva.
A local és szerver oldali DOM html-t vizsgálva semmi különbség nincs, csak a "nofollow" paraméter, az utolsó karakterig egyeznek.Kódrészlet:
$url = $data['url'];
$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
$domdata = curl_exec($curl);
curl_close($curl);
$dom = new \DOMDocument();
@$dom->loadHTML($domdata);
$finder = new \DOMXPath($dom);
$nodes = $finder->query(".....");
Localon a nodes változó tartalmazza a query elemeit, szerveren pedig üres.
Ötlet? -
pelyib
tag
PHP-ban "ketfajta tomb" letezik: az autoindexed es az associative. Elobbinel nem adod meg a kulcsot, csak az erteket es az enginre bizod, h milyen kulcsot rendel hozza. Utobbinal pedig te mondod meg, h milyen kulcshoz milyen ertek tartozik.
JSONben elobbibol lesz a tomb (array, []), utobbibol pedig egy object ({"foo":"bar"}).
Tehat amit te szeretnel az egy indexelt tomb amiben associative tombok vannak
Peldaui: valojaban csak 1 fele tomb van, es lehet mixelni a kettot minden gond nelkul
-
Üdvözlet!
PHP-ban kívánok JSON fájlt szerkeszteni. Azt tudom, hogyan lehet olvasni, módosítani, új szekciót hozzádni, törölni, stb. De! Ezek mind egy-egy adatot jelentő műveletek. Vagyis a példa kedvéért:
[
{
"Első sor": "adat1",
"Második sor": "adat2",
"Harmadik sor:" "adat3"
}
]De mi van akkor, ha tömböket is szeretnék elmenteni?
[
{
"Harmadik sor:" ["adat3", "adat3", "adat5"]
}
]Vagy mégjobb lenne:
[
{
"Harmadik sor:" [
{
"adat3": "piros",
"adat4": true,
"adat5": 1978
}
]
}
]Ha ebben a formában lehet adatot szerkeszteni és menteni, valamint beleírni, kérlek a hogyanját osszátok meg velem. Köszönöm.
Ui.: Jelenleg használt metódus, mely az első példát képes bővíteni:
$data = file_get_contents('myFIle.json');
$json_arr = json_decode($data, true);
$json_arr[] = array('Code'=>4, 'Name'=>'Johan', 'Sports'=>'Cricket');
file_put_contents('myFile.json', json_encode($json_arr,JSON_UNESCAPED_UNICODE|JSON_UNESCAPED_SLASHES)); -
pch
senior tag
válasz
magortaltos #21343 üzenetére
Háhá! Akkor linuxot se használj. Ugyanis a kernelbe is bedolgozik/bedolgozott az ms.
-
magortaltos
csendes tag
Köszi peylib! Letöltöttem a KDevelop -ot, ismerkedem vele.
pch: a vscode Microsoftos... Olyan lenne, mintha beengedném a falak mögé a trójai falovat. Engem ne figyeljen meg a MS... -
pch
senior tag
válasz
magortaltos #21339 üzenetére
Miért nem használsz vscode-t? Van tárolóba is.
-
pelyib
tag
válasz
magortaltos #21339 üzenetére
Az sajnos nem tamogatja, innen indulva tudsz tajekozodni: https://xdebug.org/docs/step_debug
itt van a lista, h mi tamogatja: https://xdebug.org/docs/step_debug#clients -
nevemfel
senior tag
válasz
magortaltos #21336 üzenetére
Nem tudom, Windowst használok.
-
magortaltos
csendes tag
Nagyon jól hangzik! Linux Geany IDE
-
pelyib
tag
válasz
magortaltos #21337 üzenetére
Melyik IDE-t használod?
Telepited az xdebugot, engedélyezed az extensiont a PHP configjaban, configuralod a klienst (IDE, vagy egyéb editor), brakepointot teszel a kódba, futattod a kódot, amikor elér a kód a brakepointhoz megáll a futás és tudod elemezni, hogy mi van futás időben a valtozokban. -
magortaltos
csendes tag
Feltelepítettem az xdebug-ot. Olvasom a dokumentációját is. De nem értem hogyan kell használni.
-
magortaltos
csendes tag
Óóóó... Ne kímélj! Liniux alatt, szigorúan Microsoft mentesen hogy kell ilyen környezetet kialakítani ?
-
nevemfel
senior tag
válasz
magortaltos #21333 üzenetére
mondjuk már megszoktam, hogy a php-ban minimális a hiba informávció és nulla a debug
Nálam mindent loggol a PHP az error logba, és van xdebug is debuggoláshoz.
-
magortaltos
csendes tag
válasz
magortaltos #21333 üzenetére
Már megy. Szintaktiaki hibám volt, már megy. Ettől függetlenül tényleg nehéz a geany és a firefox között ugrálva fejleszteni....
-
magortaltos
csendes tag
Nagyon jó, köszönöm ! Égen-földön nem találtam rá példát a neten...
De nem működik. És sajnos nem mondja meg miért, csak egy blank képernyőm van, mondjuk már megszoktam, hogy a php-ban minimális a hiba informávció és nulla a debug, hiába kezdődik az állományom ezzel:
<?php
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
session_start();
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?> -
supercow
őstag
válasz
magortaltos #21330 üzenetére
ahogy nevemfel írta, a
serialize()
megfelelő, de ajson_encode()
fgvt is használhatod.file_put_contents("alma.aaa", json_encode($t));
-
nevemfel
senior tag
válasz
magortaltos #21330 üzenetére
<?php
$t = [];
$t[0][0]='Józsi';
$t[0][1]='2';
$t[1][0]='Sári';
$t[1][1]='5';
$t[2][0]='Kata';
$t[2][1]='1';
$t[3][0]='Laca';
$t[3][1]='3';
echo '<pre>';
print_r($t);
echo '</pre>';
file_put_contents("alma.aaa", serialize($t));
$t2 = unserialize(file_get_contents("alma.aaa"));
echo '<pre>';
print_r($t2);
echo '</pre>'; -
magortaltos
csendes tag
$t = array();
$t[0][0]='Józsi';$t[0][1]='2';
$t[1][0]='Sári';$t[1][1]='5';
$t[2][0]='Kata';$t[2][1]='1';
$t[3][0]='Laca';$t[3][1]='3';
$file = fopen('alma.aaa',"w");
file_put_contents("alma.aaa",$t);
fclose($file);Így nem jó sajnos...
Nem akarok elemenként végigmenni a tömbön, szeparátort menteni az elemek között. Ugyan így majd beolvasni, explodolni, stb.... Lehetne egy az egyben blokkban letenni és blokkban visszatenni majd ? (elvileg a tömb összefüggő memóriaterületet foglal, ahogy anno tanultuk) -
magortaltos
csendes tag
Egy több dimenziós tömböt hogyan lehet file-ba menteni (bináris, nem text)?
Valami BlockWrite($f,SizeOf($f)); szerű megoldást keresek -
hellsing71
tag
Köszönöm az ötletelést a "0 rows affected" témában, a dolog magától megoldódott. A német szolgáltató (Ionos) baromira nem közlékeny, emailekre alig válaszolnak, de úgy tűnik, hogy valamit át- (vagy vissza-)
állíthattak, mert megint működik az oldal.Nem lett volna rossz, ha megírták volna, hogy mi volt a gond, mert borítékolom, hogy a következő frissítésnél ugyanez lesz. -
nevemfel
senior tag
válasz
hellsing71 #21326 üzenetére
Ahogyan azt írtam, ez nem aposztróf ( ' ), hanem az ún. backtick karakter ( ` ).
-
nevemfel
senior tag
Azért kérdeztem ezt a select count(*) from ( bla-bla) as x -as megoldást.
Én is a subselectes megoldásra gondoltam, hogy teljesen jó.
Kár, hogy kivették a sql_calc..-t. Egy query-vel megvolt minden.
Nem láttam, hoy túl sok helyen alkalmazták volna. Talán amiatt, mert mysql specifikus volt. -
pch
senior tag
válasz
nevemfel #21323 üzenetére
A count(*) az nem jó, mint említettem having miatt. Meg van group is. Próbáltam nem ad vissza jó értéket. Azért kérdeztem ezt a select count(*) from ( bla-bla) as x -as megoldást.
Ugye subselect. De akkor marad ez. Majd tesztelem a sebességet...
Kár, hogy kivették a sql_calc..-t. Egy query-vel megvolt minden -
pch
senior tag
Üdv!
Kicsit sql is amit kérdezni szeretnék...
Van egy lekérdezés aminek egy tábla min értékét felhasználom a having függvény után.
Mivel a mysql 10x től a SQL_CALC_FOUND_ROWS nem jó így most 2x futtatom a lekérdezést.
Egyszer ugye limit-el egyszer meg limit nélkül és a limit nélkülinál num_rows-al megkapom a sorok számát.
Elvileg a count(*)-ot ajánlaná, de ugye a having miatt nem jó eredményt ad.
Lehet még módolni, hogy Select count(*) from (Select bla-bla) as x
Szóval a kérdés, hogy csináljátok, hogy megkapjátok a limit nélküli sorok számát?
Jó ez a select ... select ?Köszi!
-
nevemfel
senior tag
válasz
hellsing71 #21315 üzenetére
WHERE
'shop_id'='ABC123'Ez nekem hibásnak tűnik (a mező neve aposztrófok között van?). Csoda, hogy eddig működött.
-
pch
senior tag
válasz
hellsing71 #21313 üzenetére
Mysql-nél az sql-mode legyen "".
Lehet, hogy a mysql frissítve volt. -
hellsing71
tag
HELP! Egy 10+ éves, php-ban írt, egyedi webshopban 2 napja nem teljesülnek a MySQL update parancsok. Van egy form a termékeknek, amiben ha valamit módosít és ment a júzer, az egész form feldolgozásra kerül és az összes mező bekerül egy SQL update parancsba, vhogy így:
UPDATE
products
SET
shop_id='ABC123',
manufacturer=3,
edition='Gigamax',
brand=7,
product='tutitermék',
price=499.00,
blablabla...
WHERE
'shop_id'='ABC123'
Az eredmény: 0 rows affected. Ha a shop_id mellett csak azt a mezőt hagyom a parancsban, amit tényleg frissíteni akar a tulaj, akkor megtörténik a frissítés, de ha minden mező ott van, akkor mindig "0 rows affected". Nincs más (pl. syntax) hibaüzenet.
Az evidens dolgokat megnéztem: a shop_id létezik és a frissítendő mező új értéke eltér az adatbázisban lévőtől. Akkor mi a túrótól nem működik, ha 10-12 évig jó volt neki? Okozhatja ezt valami frissítés a MySQL-ben?
A rendszer php 5.2-n és MySQL 5.7-en fut. Nem fogom átírni ($$$ okokból) az egészet, hogy 8.x kompatibilis legyen, valami oldschool megoldás kellene.
(szerk: programkód formázás, verzió infó)
-
Panhard
tag
válasz
sztanozs #21308 üzenetére
Sikerült megoldani, köszönöm! Viszont már rájöttem, hogy mégsem tudom használni ezt a megoldást. Több ilyen xml fájlt kellene beolvasnom, amik több száz sorosak is lehetnek. De jobban belenéztem a fájlokba, és nem nagyon követik ezt a formátumot, amit írtam példának. Valahol több szintű, valahol kevesebb. Az adat, amit keresnék bennük ott van minden objektumban, csak a hozzá vezető út többféle. Úgy hogy inkább xml helyett css-be fogok exportálni, annál minden sor ugyanúgy néz ki.
-
magortaltos
csendes tag
Értem. Ha a JS oldal számolja az időt, és szeretne meghívni a php oldalon egy függvényt arra milyen lehetőség volna?
Nekem az is jó, ha egy POST tömb elemet kitölt, mint egy form submit gombja, az is idukálhat egy futtatást a PHP oldalon, amit isset -el észlelni tudok. -
sztanozs
veterán
válasz
magortaltos #21309 üzenetére
ha nem response alapon futtatod (oldalbetoltesre), hanem schedulerbol meghivod akkor siman lehet. Persze ettol meg a kliens oldalon nem fog frissulni a tartalom. Kliens oldali JS kell a folyamatos ujratolteshez (de ez meglehetosen nagy forgalmat generalhat).
Kliens oldali JS-bol a setTimeout fuggvennyel tudsz idozitetten oldalbetoltest (vagy barmi egyebet) csinalni. -
magortaltos
csendes tag
Lehet olyan PHP függvényt írni, ami 1 másodpercenként úra és újra lefut?
-
sztanozs
veterán
Vagy alternativakent betoltheted DOM-ba es a getElementById-val megkeresed, ha pont id attributumot keresel...
Raadasul az XML-ed nem compiant, mivel nincs root element, igy kellene kinezzen:
<root>
<adat>
<dt id="11">egy</dt>
<dt id="22">ketto</dt>
</adat>
<adat>
<dt id="11">haron</dt>
<dt id="22">negy</dt>
</adat>
</root>
Innen igy tudod megkapni a kivan elemet:$xpath = new DOMXpath($document)
$xpath->evaluate('string(/root/adat[position()=1]/dt[@id = "11"])')
//egy
$xpath->evaluate('string(/root/adat[position()=2]/dt[@id = "11"])')
//harom -
Panhard
tag
Sziasztok!
Egy xml-t szeretnék feldolgozni php-vel.<adat>
<dt id="11">egy</dt>
<dt id="22">ketto</dt>
</adat>
<adat>
<dt id="11">haron</dt>
<dt id="22">negy</dt>
</adat>
$list = $xml->adat;
for ($i = 0; $i < count($list); $i++) {
echo $list[$i]->dt[0];
echo $list[$i]->dt[1];
}
Addig úgy sikerül is, hogy dt-nek a sorszámát adom meg, de én az id alapján akarom lekérdezni. Tudtok ebben segíteni?
-
supercow
őstag
Nem értem miért kell kifejezetten replika utalás vagy leírás?
Ha az adatbiztonságra gondolsz, a doksi írja: Database backups are automatically performed and you may restore a database to any point in time (down to the second) within the backup retention window.
A Vapor háttere AWS Lambda, ezért gondolom minden amit ott van mint funkció itt is érvényes, vagyis "serverless" lesz (hehe) az adatbázisod, vagyis szerintem valamilyen Kubernetes-szerű megoldással csinálják amiben van auto-scaling és az kezel mindent (app, db instance).
-
supercow
őstag
esetleg a Laravel Vapor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- ASUS routerek
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest