Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

átnézegettem a hand histroyt, pff, még idegesebb lettem:), kb olyan 4szeres beülővel kellett volna kiszállnom, ha nem vagyok idióta, plussz kihasználom csak a lapütközésekkor az előnyömet, elképesztő mennyi pénz bentmaradt.:( Jó ez mondjuk köszönhető a rossz passznak, kicsit fosósabban játszottam, na de akkor is, iszonyúdurván sok pénz bentmaradt.:(

Itt van az amikor sokan azt mondják a könyvek játék nélkül lófaszt nem érnek, igazuk van, kelle a tapasztalat, de örülök legalább hogy átnézegettem, máskor jobban figyelek mindenképpen.

törölt tag

válasz viharhozo #661 üzenetére

Tényleg igazad volt, sokkal jobb a játék NL50en, csak azt vettem észre hogy szépen fokozatosan nő a stackem pedig nem sokszor volt jó lapom. Ez a végén viszont ismét egy nagy hiba.:(

Ha őszinte akarok lenni, egyfelelől jóttesz nekem ha nagyobb a tét másrészről meg beparázok, meg elég hülye gondolkodásom van, no mindegy, próblémák azért vannak hogy megoldjuk őket.:)

törölt tag

válasz viharhozo #661 üzenetére

Ez így van.:( Tényleg ez lett volna a játék.

törölt tag

válasz #16741888 #659 üzenetére

Átgondolva, hülyeség a nagy pár, vagy drill vagy A nagylap 3ász lehet nála, abból eggyik illik ehhez a színhez, ha nagy párja lett volna ászra nem mer ilyeneket hívni, szerintem A-J-Q-K lehetett nála káróból, jött neki a pár+színhúzó arra emelt 11dollárt, a megadás szerintem nyereséges volt, mert az én szempontból 7outja lehetett, nekem totál nyereséges volt az adásom. Persze én így gondolkodok, ettől függetlenül lehetett nála A-5is.:F
    De már nem sajnálom hogy eldobtam.

Úgy lehetett volna pénzt spróolni ha az emelésére nem hívok vissza, de egész végig visszahívtam mindenre:D, fel is tudtam építeni egy szép stacket, volt minimum 12outom, ami bőven elég a visszahívásra. Ettől függetlenül ilyenkor a megadás talán jobblett volna, pont az out mennyiség miatt.:F

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz adalbert1 #657 üzenetére

Az, sorry.:(

Leszartam beültem egy NL50be, 4en voltunk. 1óra után az volt az érzésem, itt milyen egyszerű játszani.:)
    Gyakorlatilag mindenféle lappal játszottam, call meg raise, fold csak ritka esetben, sok barom is van NL50en bejönnek oszt emelgetnek össze vissza, és vagy levesznek fejjel egy baseballütőt és kiterülnek:DDD, vagy dobják visszaemelésre. Tartott pár percig míg megszoktam, de aztán feljöttem egészen 110dollárig, majd vissza 100 ahol belefutottam egy handbe, ami hát érdekes volt. Ezen gondolkodok most is. Azt már megállapítottam hibáztam, de nagyot. Előző körben ugyanígy 1 dolláros emeléssel kezdett az ember flopra ráemeltem és dobta mint a huzat. Most nem tudom, necc56dolláros potot lehetett volna 26dollárért megnézni, akkor azt mondom, nagy hiba volt.:( 2,5 az elég jó ods, hogy nincs flösse.
    Szóval:
    [link] Lehet oltani, vagy nagy párja volt vagy valami A-nagy suited, de én egyre inkább hajlok a nagy párra, sajnos.:(
    Egyzerű a kérdésem flösse volt vagy sem?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz viharhozo #654 üzenetére

Vágom, ez a vicc, pont ugyanígy játszom én is az MTTt szupertight, játék az elején, utána ha nagyon nem jön semmi, 5-6os Meknél elkezdek közepes lapokra all inezgetni, ezzel többnyire túlélem ezt a periódust esetleg kis szerencsével felduplázom magam.
    De mostanában elszáll az elején az agyam, türelmetlen vagyok, és kb 20percnél tovább nem jutok, vissza is szívom nem a lapok a felelősök hanem az én hülye játékom.:(

törölt tag

válasz adalbert1 #652 üzenetére

Én cashgamet gyakorlatilag nem is játszom, panaszra még midníg nincs okom, mert kb 10szeresén vagyok az oktoberbe feltett pénzemnek, és kb ennyi a januári haszon is, szóval nem panaszkodok, csak értetlenkedek.:(
    Hülye barom vagy ez az igazság, kb csak akkor tudok jól játszani ha kevés pénzem van, elképesztően hihetetlen, de így van.:(

törölt tag

Viharhozo, te pl. mit csinálsz amikor elveszted a fonalat? Nekem eddig a nem jtáék jött be, de van más mód is? A lapok csak kibúvókeresés, egyszerűen szétesett a játékom ovodás szintre, régebben is volt hogy nem jött lap, de jó játékkal simán bennevoltam az első 10be.
    Most, ilyen A-10 semmire nekiállok blöffölgetni, oszt kiesek, meg elkezdem tighton majd 10perc alatt megunom, blöffölgetek párat és kiesek, hihetetlen, amikor mentálisan ittvagyok van hogy fél óra alatt 1 kört se játszom, mert van türelmem, 100szor többet ér, mint blöffölgetni, mikrolimiten:W. No mindegy.

törölt tag

elképesztő mértékben elvesztettem a fonalat:(
    Akkora balfaszságokat csinálok, hogy hihetetlen, mondjuk a dologhoz hozzátartoik hogy kb 300leosztás óta nem kaptam egy megfelelő flopot.:( És itt nem flopra fullt akarok.:(
    Meg kb, 25pocker páromra se jött drill, sőt talán amióta játszom januárba még nem is volt pocketre drillem, nem tudom nomrális e ez.:U

törölt tag

válasz regent #647 üzenetére

Igen Sklanskyék inkább limites témában vannak otthon, de tudvalevő, nagyon kevés ember van aki mindkettőben otthonosan mozog, pl. sokan istenítik a Devilfisht, /valószínüleg azért mert csak őt ismerik, no limiten, hát azért nagyon sok jobb van nála, viszont limitesbe a világ eggyik legjobbja/ a másik pálda pont Brunsonbá, a könyvében a limites részt nem is ő írta meghagyta a jennifernek:D, meg is mondta ő inkább no limit területen van otthon, nincs is ezekkel a dolgokkal semmi baj szerintem.
    Én is inkább no limiten mozgok, igazhogy limitest neten talán még nem is játszottam.:D

törölt tag

válasz concret_hp #644 üzenetére

Alapmű, én csak az eggyes olvastam, 2est is fogom, csak most egyenlőre összeszedem magam.:D
    Hát az eggyes után nekem leesett az állam, jééézus, így is lehet játszani:Y, ám azt azért tudni kell hogy 30év alatta póker is fejlődött, a Doylei jtékot csak olyan játsza akinek van vér a pucájában, meg nem biztos hogy mostanság is még annyira nyereséges ez a játékmód.:F Ezt nem tudhatom, elolvasom majd a 2est is, mert kiváncsi vagyok 25évvel az eggyes rész után hogy látja a szitut.

törölt tag

válasz viharhozo #639 üzenetére

Ez pontosan így van, nanolimit sucks:(
    Én láttam tegnap haveromat játszani freerollon, péntek esténként eggyütt szoktunk játszani, 30an voltak még és figyeltem hogy játszik, ő nem tudott róla.:(
    elképedtem mi megy egy freeroll tornán a legjobb 30 között, hihetetlen rossz játék, ez a hülye is megadott egy all int A-7el, A-7el(!) pedig elég nagx stackje volt, perszehogy 99 ellen, és nem jött az ász.

törölt tag

válasz #636 üzenetére

Én olvastam mindeggyiket:D
    Alapkönyvenk nem rossz a póker elmélete, de sok időt ne foglalkozz vele, Doyle papa könyve:DDD, mindenképpen olvasd el, én csak az elsőt olvastam/ez volt neten sorry/ asszem gyökeresen meg fogja változtatni a játékról alkotott elképzelésed:DDD, egy állat volt akkoriban az az ember.
    Harrington szerintem első könyvnek sok, sok mindent nem fogsz érteni, szerintem, mert néha elég durván elindul, nem egy kezdő könyv, mind a 3at megvettem erdetiben, kemények.

Azt nyugodtan felejtheted el hogy 1 könyvet elolvasol és te profiul megtanulsz játszani:D, segít sokat segít, de a könyv az mindíg is elméleti tudás marad, like me, ha nem játszom rohadtul átlátom a terepet, játék közbe még nem annyira.

törölt tag

válasz #16741888 #629 üzenetére

:DDD
    Asszem most 1 hét szünet.:)

Utolsó esélyként beültem egy 5dolcsis sit&goba.:DDD

2db kört játszottam, kettő kört, AK t kaptam mind a két körben, mondanom sem kell remélem hogy első két kör volt.:DDD Vitatható volt a játék, első emelések szabályszerűek voltak, és mivel nekem chekkolták a potot, az hittem nyerhető, nem volt az mert egy 500as emelést megadott flössveszélynél,és second párral emberünk, no mind1.
    Második kör, marad 480am, A-K, mivel az első körben 120at emeltem és maradt 3 ember, gondoltam most emelek 180at látják kevés zsetnom van, azt hiszik elszállt az agyam, és all inhúz valaki. Ezzel szemben kaptam 4callt:DDD, meg egy reraiset, a maradék 400amat nem itéltem nagy összegnek, betoltam, magába nem értem hogy az aki megadta a 180at a 400as emelésre miért dobta el, nem vágom mit gondolt:DDD, elképesztő, no mindegy kaptam 3 callt. FLOP: 9,2,3 a 2es 3 as olyan színű mint az ászom. Első ember all in:DDD, 2 call.:DDD
    A-10gondolta beblöfföli magát:DDD, hát mögötte megadta a 3as drill meg a flösshúzó, flössis jött, 2pár is jött A-10re:DDD, a vicc az hogy A-K 3ellenfél ellen, az utolsó 4.:DDD, oké, 4ből biztos valaki jobb, na de basszameg, 4.:DDD
    És kiestem.:DDD

Meg azért, szép szép a K8:DDD, meg 3as pár, esetleg az A10:DDD, nade egy hatalmas potba ezek a lapok preflop picit gyengék, de nem nagyon.:DDD 2. helyről egy nagy raisere, K8 call, 33 call A-10 rearaise.:DDD Megkérdezném mit gondol ilyenkor az az ember aki egy ilyen potba A-10el reraiseel bejön 5.nek, 5ember blöffölt? vagy micsodát?:DDD No, mindegy végülis még ő is jobbvolt mint én.:DDD

[Szerkesztve]

törölt tag

Az a vasárnapi hiba hát:) nem tom, esti 5dolláros MTT, 2. kör:D, nem vicc, 2. kör, A-10 flop 2 pár, ember all in, AQ jött a dáma.:)
    Az utolsó 3 tornába játszottam kb 15handet.:U

törölt tag

válasz #16741888 #624 üzenetére

''no mindegy, remélem máskor is eljutok eddig, nyugodt játékkal szerintem mennifog.''

De az nem ma lesz:( 10dolláros kis torna, első kör, gyönyörű blöffel felmarakoltam 3adnyi stacket, következő kör, Bubi-7 suited belimpelek flop, 3színű J-7-4 emelnek 40et, 1ember tartja, én ráhívom őket 120ig, a mögöttem lévő all in, 2fold, én call, 7-4nála, ugye csak 4essel nyerhet, hangzna a korrekt válasz, jah meg színnel, ha 2 ugyanolyan jön neki.:)
    Egyből következő kör, maradt 400am, ideges voltam, picit, K-Q suited, all in leszarom, alapon, 2en adják, flop K-Q-5, ember all in másik dobja, kitaláljűtok mi? JJ nála, természetesen jött a bubi.:DDD
    3egész kört játszottam.Ez se a játék napja.:)

törölt tag

válasz #16741888 #623 üzenetére

Szétcsesz ez a hiba, de mint mondtam, tapasztalat hiánya:(, no mindegy, remélem máskor is eljutok eddig, nyugodt játékkal szerintem mennifog.

Egy 3ezres nyitás lett volna helyénvaló, de raisere dobni kellett volna, eggyetlen mentségem, magam előtt, ha ez eggyáltalán mentség, hogy előtte több körön keresztül emelt, és nekem meg se fordult a fejemben hogy nagyobb párja van, kisebb párra esetleg 2 nagylapra tettem. Ahol pech nélkül, duplázhattam volna magam.:(
    No mindegy, fejjel nekimentem a falnak.:)

törölt tag

válasz viharhozo #622 üzenetére

Jogos, aludtam rá eggyet, nagy, és amatőr hiba volt:( igazad van.

Szűk 10es M el, nem szabadott volna kockáztatni, a vicces az egészbe hogy a megadásnak is több értelme lett volna, szűk 15ezrem volt 1500as vakokkal (500+1000) bő 11ezrem maradt volna és 8ból egyszer jöhet a 10es:(, ugye ha megadom nyilvá teljesen más flop jön fel.

De a call is csak félmegoldás, ez egy clear fold.:(

törölt tag

válasz #16741888 #618 üzenetére

Na, egy dupla whiskey után meg egy zuhi után lehiggadtam.

Szóval ha nyerésre koncentráltam akkor jó játék volt, kockáztatni kell, máshogy nem lehet nyerni. ha a fizetős helyre, akkor dobni kellett volna.

A durva az egészbe hogy az a hülye a harringtoni játékot játszotta, 3bbt emelt, tökéletesen AAal, ahogy kell, én meg bevágtam az ell int.:(

De kicsit átgondolva ha 2 figura van nála, akkor már csak éppenhogy vagy esélyes, és ha meg feljön, akkor 1 szót sem szólhatok. Szóval hiba volt.:(

törölt tag

Na most kb megőrülök, tehát olyan szinten vagyok hogy kész most végem.:(
    middle stacké felküzdöm magam, kicsit nagyobb stack emel előttem, előtte való körökben végig emelt, nálam 1010, all in, mindenki fold, emberem adja, AA.:(((

Hogy lehetek ennyire peches, én nem is értem, értelmetlen struktúra miatt, kb 1-2kivételtől eltekintve mindenkinek all in kényszere van, erre bazzeg beleszaladok az AAba.:o

Pff gecó, felrobbanok, kis stackkel tök eredményesen játszom baasszus, simán kinézett már a fizetős hely, egy kurva 60. hely már 70dollár:((( átlaogs mennyiségű zsetonom volt.:((( Így 88. hely.

Asszem kimegyek futok egy kört, meg iszok egy dupla whiskeyt.:(

törölt tag

válasz viharhozo #615 üzenetére

:(
    hihetetlen, most én még élek, de em lesz meg a fizetős hely:(, egyszerűen azért mert szarul játszom, még a lapokra sem panaszkodom, mert jönnek.:( Igazhogy top párom, még nem nagyon volt.:( Preflop szép lapok, de postflop egy kalap szar.:(

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz #16741888 #613 üzenetére

áh szétvet az ideg, AAt sikeresen elbasztam, gyakorlatilag pénzt se nyertem vele, ráadául rájöttem hogy big stackként, ilyen fele 3/4 stackek ellen egyszerűen nem tudok játszani.:(
    + meg kell tanulnom, K-Q, Q-j, K-J, tipusú lapok helyes megjátszását, mert egy töketlen faszkalap vagyok velük, soha semmilyen lappal nem buktam még ennyit mint ezekkel.:(
    No, mindegy, még élek.:(

törölt tag

válasz viharhozo #611 üzenetére

Hát igen vannak olyan szituk amit nehéz megállni méreg nélkül.:(

Pl. most 25k s torna, 3perce volt, kaptam A-Kt emeltem, ahogy kell, ember jött velem, flopra A emelek, ember vissza all in, megadom, nála is A-K, fasza, split.
    Egyből következő körben KK nálam, emeltem, ember eljön velem, 10es alatti flop jön fel, emelem a 3.a stackjét, jön, turne a fél stackjét beemelem, jön, riverre 3-7ig sor az asztalon, behívom all in megadja, A-Q split. Fasza, két premium hand és 2 nagyvaknyi plussz.:(
    Az első kolléga meg is jegyezte, ''you have got nice hands, but no luck '':)
    No, mindegy, végülis még mindíg jobb mintha kiestem volna.:(

törölt tag

válasz viharhozo #608 üzenetére

100k hand vesztő széria? 100ezer handen kersztül nem volt nyereséges:U
    1 óra alatt 30hand, napi 10 óra játék 300hand naponta, az asszongya hogy durván 300és 365 nap között van, én ezt nem tudom elhinni. Nem ebben kételkedek amit mondtál, hanem az emberben, illetve abban milyen játékos, szerintem 100k handnél már nem rng kérdése a dolog , meg ha már annyira hardcore is az ember, nem hiszem el hogy nem veszi észre 3k hand után hogy ez így nem fog menni, és pihenteti adott termet egy időre.Csak azt ne mondja nekem hogy kapcsolatban állnak egymással más csoporthoz tartozó termek.:) Vagy az egész játékot abbahagya 1-2hétre, elmegy horgászni, síelni, akárhova, gondolom egy 1 hetes vakációhoz is megvan bőven a tőkéje.

törölt tag

válasz viharhozo #604 üzenetére

Már sokat nyertél:DDD, ezért most visszaveszik tőled.:DDD

Szerintem ugyanúgy van mint az életben, pénteken én is vesztettem egy 50est, délelőtt, aztán este is játszottunk:DD, vicces volt, full ismeretlenek egyben kezdők ellen, flopra top király pár J val, emelek,adják emelek, adják emelek adják, riverre jött neki a 2pár.:DDD K -7el végigment, ez előfrodult még 2szer:DDD, utána nem emeltem, top párra, viszont ugyanúgy jött a másiknak a 2pár drill sor valami.:DDD A kedvencem mégis a pocket6osra jövő drill volt, flopra, a másik meg 5-7re sort floppolt, vannak ilyen napok, ezt tetézte hogy a rendőr is levett több mint 50dodóval, úgyhogy hát a péntek ilyen volt.:)

törölt tag

válasz Kicker #599 üzenetére

Te összesküvés elméleted, akik meg régóta játszanak azt mondják hogy az újjaknak van szerencséjük.:) Szvsz mindkettő hülyeség, rossz sorozat létezik max.

törölt tag

válasz viharhozo #594 üzenetére

Gratula, drukkolok, nekem ma nem volt sikeres napom, viszont tapasztaltam sokmindent!;)

Köv, fellépésem nekem is a 25k GP lesz vasárnap.:)

törölt tag

válasz Matt-OPT #595 üzenetére

Az összes sit&got ugyanúgy díjjazzák;) 50-30-20

törölt tag

válasz Matt-OPT #592 üzenetére

Harrington 7oldalon vezette le ezt a szitut sit&go bubble (4ember), gyakorlatilag a lényege az volt hogy hihetetlen tightnak kell maradni, neked az már siker ha a legjobb 3. vagy mert nincseenek túl nagy különbségek a díjjazások között. Ettől függetlenül flop után valószínüleg ugyanígy játszok én is.:)

törölt tag

válasz viharhozo #589 üzenetére

Ennyi:C, azért jó hogy legalább nem csak rngt szidunk. Belegondolok ilyen esetekben pont az ellenfél szidja az rngt.:DDD

törölt tag

válasz viharhozo #588 üzenetére

Két lappal tud javulni, viszont csak 8 lappal lesz sokkal rosszabb a helyzete, az összes többi jó neki. Bár 100% hogy embered ezt így nem gondolta végig de igazán csak az A-K rossz neki, hogy úgy emelt hogy nálad nincs Q akkor Q jöhet, Jval nyitott sora van 10essel drille a kisebb lapok meg igazán nem veszélyesek.
    Bennevan a pocketkispár&drill, dehát ha már bennevan a zsetona 3/4e akkor szerintem kevés ember figyel arra hogy a másik esetleg drill kapott pocketre.:)

törölt tag

Visszanézetem a délelőtti hand historykat:) Hát talán a legjobb szó erre a játékra az írtás, nem tartott az egész 45percet, 6embert ejtettem ki.:U Heads up 3 handig tartott, amikor K-9suited all in, jött a király.:)

törölt tag

válasz viharhozo #585 üzenetére

Szerintem nem feltétlen volt jó megoldás a 400as visszaemelés:F
    Kicsit odsokat számolgatva, 1400as potot tudott ő 400ért megnézni ez annyira feltünő, hogy ha életébe nem hallotta még azt a szót hogy pot ods, akkor is meg fogja adni. Szerintem. Egészen jó flopot kapott, szerintem akár játszhatott volna itt a call is, mert várható volt hogy ha visszaemelsz 400at akkora maradék 500át már betolja.
    talán a vissza all in megilyeszti, de egy call sem lett volna annyira rossz játék, egészen jó odsod volt, főleg ha közepes pocketre raktad.

törölt tag

Chipleaderként 5embernél 5ös párral szerintem meg lehet all int adni.:F

Mellesleg kezdem igazán átérezni mit jelent a pozició, eddig csak beszéltem/beszéltek róla, de igazán nem éreztem, asszem kezdem érteni:), mennyi pénzt lehet 0 lappal, hátulról csinálni.:R

törölt tag

válasz adalbert1 #576 üzenetére

Ez így van, és nekem egyre inkább az az érzésem, persze elég feltevésszintű a dolog, hogy az rng annak ad jó lapot aki a nagy pénzforgalmat bonyolítja.:F
    Fura, elekezdtem all inezgetni, ma is, és jöttek utána alapok, az elején meg 0 semmi.
    Fura, de az is lehet ez is csak azért van mert ha elkezdesz agresszíven játszani, akkor nem raknak nagy lapokra, és jobban leállnak vele játszani, nem tom, fura.

törölt tag

Most jövök egy sit&goról, hülye fejjel elaludtam a 9órási MTTt nem maradt más mint egy kis 10dodós sit&go.
    Most azt mondom, sokat fejlődött a játékom, gyakorlatilag amíg ki nem esett az első 3játékos 10esnél nagyobb lapom nem volt és az se egybefüggő, de hátulról limpelve, és nekem chekkolva sok ajándék chipet összeszedtem. Majd aztán jött pár lap, megadtam pár all int, és ahogy tegnap viharhozo ellenfele, ledaráltam mindenkit, durvavolt. 5-5 vs KK meg ilyenek jött a sor 55re.:DDD De hozzá kell tenni eggyik all in se volt több mint a chipem fele.
    No mindegy, első hely a lényeg.;)

Szerencsém is volt, de itt a játékommal is elégedett voltam nagyon, a múltkor nem, de ma durván agresszíven, oda-vissza emelgetve, nem nagy lapokkal, sok lapot dobattam, jóvolt szerintem.

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz viharhozo #571 üzenetére

:( Hát jah, nem mindegy hogy 10en 20on vagy 40en százalék.:(

Nem szeretem az ilyen mákgépeket:(, én amikor nyertem 1 flop előtti all int nyertem meg JJ val mentem be, a verseny közepén.

törölt tag

válasz viharhozo #566 üzenetére

Igy van atgondoltam, hibázhattam volna nagyobbat is.:)

És tényleg ha az elején jönnek a lapok, akkor a végén annyira nem:(, végülis így is 5órát játszottam, nem is volt annyira gáz.

Mellesleg meg 2 ember limpelt előttem, a mellettem ülő ezt nagyon sokszor megtette JJ QQval, 20leosztásból kb 4szer volt ez nála, bennevolt hogy megint ez van nála, ez is volt. A másik ember meg osztóként simán limpelhetett Q-10 K-Q meg ilyesmi lapokkal, esetleg kis párral, viszont A-9től lefele neccesen, vagyis, ha ász lehetett nála akkor csak A, K-Q-J-10 mondjuk ezek a lapok is inkább emelősek, sőt csak emelősek, igazából nem értem hogy jött be A-Kal, emelés nélkül.:F

törölt tag

válasz adalbert1 #563 üzenetére

chek, raiselek, a minimumot, marad 12ezrem, felejtős, chekkelni kellett volna, lehet a QQ lépett volna, vagy ha ckekkel az A-K tutira lép, és akkor ráértem volna gondolkodni.
    Abszolut balfasz dolog volt, de most mát mindegy.:(

A fura az egészba hogy most basz szét az ideg, ott nem is fogtam fel igazán a dolgokat, és ez bosszant maradt volna 14ezrem, és lett volna 1köröm várni, egy használható lapot, betettem volna mielőtt én vagyok ismét a BB, és kis szerencsével double up. No mind1.
    Ha elsőre minden tökéletes lenne, nem lenne hova javulni.:DDD

törölt tag

Na, csakhogy valami szokatlan is történjen, meglátogattam ma a Tropicana Casinot.:)

20+2ezres No Limit Hold'em torna volt, mindent el kell egyszer kezdeni, úgy a live gamet is, kicsit nagyobb téten, hát ottvoltam.:)

Meló után, eső ezerrel, mire odaértem, kb úgy nézhettem ki mint egy ázott veréb:), bechekkoltam gyorsan, 5ig be kell fizetni a nevezést, utána volt még 1 órám a bajnokságig. Sétálgattam, picit a Casinoban, nivós, határozottan nívós:), majd célbavettem a pultot egy Espressora, lélekben felkészültem hogy 2000:DDD, akarok fizetni ''nem kell fizetni''! pff, jó nézzetek hülyének nyugodtan, először voltam ilyen helyen, én ezt nem tudtam.:)

Elérkezett a 6óra, elfoglaltuk a helyünket(60fő), izgultam, perszehogy izgultam, új volt a környezet, nem a megszokott, furavolt hogy osztanak, csak cselekednem kell, és cselekedtem is:), első szünetbe chipleader voltam, de utána elkapott egy hihetetlen durván rossz lapjárás ami a végéig kitartott. Végülis 11után estem ki, 12.nek.:S Első hat fizetett volna, nem voltam messze a final tabbletól, bár annyira nem fájó a veszteség, mert a 2. szünet után kb all inekkel lopkodtam vakot, amit nem csináltam rosszul, Harrington féle zónás taktikát alkalmaztam, ahogy beértem a piros zónába, jobb lapra all in. Egész jól játszogattam, szerntem adott lapokkal ebben a fázisban kifogástalan volt a játékom. A szünet után és előtt kellett volna megnyomni amikor chepleader voltam, és még nagyobb előnyt kiépíteni, sajnos ez nem ment, fostam, sajna így van, megintcsak a tapasztalat hiánya.

Meg is fogadtam magamnak, akkor fogok ide visszatérni ha már a szuperegresszív játék is olyan szinten megy mint most a tight. Szerintem tight nézőpontból a maximumot hoztam ki az estéből, máskérdés hogy agresszívabban a fizetős helyre is be lehetett vlna szeirntem csusszanni.:(

Végülis az utcsó hand, hát nem tudom, érdekesen alakult.
    BB voltam az első széken ülő játékos, nem sakkkal nagyobb stackel mint az enyém megadta(igazi balfasz miatta estem ki kvázi, leszophat:D, ez így nem teljesen igaz, de van benne valóságtartam.) 2000-4000 volt a vak, nekem volt 20000 neki olyan 25körül.
    Megadta QQ val, ami magába egy baromság, szerintem(bevallottan amatőr volt, először volt ilyen helyen, előtte JJ val is csak megadta nem egyszer...), szóval megadta, a dealer is adta, én meg A-7et lechekkoltam.
    FLOP: A-K-8 16ezrem volt még, all in(-kurvanagy hiba volt, de most már mindegy-) QQt úgy hogy én chekkoltam a lapom, eldobta(!!!!) mögöttem ülő meg A-Kal megadta.:(
    Kiestem, most gondolom át a handet, hibavolt, all in:(, várható volt hogy eggyiknél van egy A, és megadja, rohadtnagy hibavolt.:(
    Másrészről meg ha az a faszkalap jól játsza ahandet akkor ő kiesik é meg továbbélek:DDD, 7fős asztalnál csak megadni QQ val:(, hihetetlen, elképesztően hihetetlen.:( Jó ez nem mentesít engem, mekkora baromságot csináltam. Ugyanakkor meg, 16ezer, köv körbe 14, 2es M, hát nem túl bíztató, de továbbéltem volna, és lett volna lehetőség a felduplázásra.

Na nem baj, elsőre, szerintem nem volt rossz, függetlenül a kidobott pénztől, tapasztalatnak rohadtjó volt.

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz viharhozo #555 üzenetére

Az szép:(, én megpróbálom nem nézni az rngt:(, abból indulok ki hogy tényleg véletlenszámgenerátor, és tényleg a maradék lapokból kidob valamit, minden fázisban mást, nyilván.
    Ismerem magam ha elkezdeném figyelni, mit ad az rng meg mit nem, akkor teljesen szétesne a játékom, nem tudnék rá koncentrálni, mindíg arra gondolnék hogy le akar húzni a terem, és ez nekem nem fog menni. Pedig, szerintem nem így van, vannak pechszériák, és vannak nyerőszáriák, mint az életben.
    Én is elbuktam szombat este 6 all int(200as tornamenteket játszottunk), 6 all in, QQ A-6 ellen meg ilyeneket, eggyikben sem volt az ellennek 30%nál több esélye.:( A-9 A-8 ellen, meg ilyenek K-Q, K-5 ellen, és buktam-buktam buktam, van ilyen. De ez életben volt, és hát 5torna 1000ft, azért nem ver földhöz, főleg ha átszámítom dollárba.:)

törölt tag

válasz viharhozo #552 üzenetére

na, also, nem volt túl jó a játék, viszont szerencsém volt, ugyanakkor ha megnézzük, nem tudom kinek volt nagyobb szerencséje, aki AAt kapott amikor a többieknek is jó lapjuk volt, vagy annak akinek a QQra jött flopra a Q, vagy annak aki floppolt egy sort, nekem, eggyértelműen.:) de a többiek se panaszkodhatnak.

[link]

Eredeti terv, az lett volna túlemelem a small stacket, az megadja, a többiek dobják, és az A-10 egy elég versenyképes lap 5emberes asztalnál. Ez egy hülye 5let volt, maga az 5let jóvolt csak a megvalósításba csúszott hiba, jobb játék lett volna ha csak megadom a vakot, small stack all in megy, többiek vagy adják, esetleg dobják.(ilyen lapállásra értelemszerűen nem gondoltam)
    No mindegy, én ennyit emeltem, ezután már nagyot nem hibáztam, small stack all in, ahogy vártam az ember ráhívott még7ezret én 7ezerért megnézhettem egy 25ezres potot, evidens hogy adtam.
    Kicsit önkívületben voltam már ebben a magasságban:), (tapasztalat hiánya), nem szoktam én meg hogy a szünet előtt majdnem kiesek, majdnem a piros zónából jöttem fel, a torna felétől viszont szinte végig chipleader voltam. Ezelőtt a party előtt gyengültem picit meg, de előtte végig én domináltam. Játszok több ilyen versenyt, talán akkor a handekre is pontosabban emlékszem.:(
    A köüvetkező a garantált 25k dollár freezeout vasárnap este.:)

törölt tag

válasz viharhozo #552 üzenetére

Oké, most melóba vagyok este ha hazaértem bemásolom.:)
    Übringens szarul játszottam meg a handet, de szerencsém volt.:))

törölt tag

válasz #548 üzenetére

Ennek már csak azért sincs értelme mérgelődni, mert online folyamatosan keverik a kártyát, azaz nem ugyanaz a flop jön fel ha belimpelsz meg ha nem, ha emelsz meg ha nem. Ha jött volna gondold azt hogy úgyse jött volna ha mész! Sok mérgelődést spórolhatsz meg, és a játékra tudsz koncentrálni!

törölt tag

Átnézegettem a hand historyt.:)

Arra a megállíptásra jutottam hogy én valójában jól játszottam, nem nagyon tudtam volna másképpen lejátszani a handeket, ennek most így örülök, most így végignézve, nem egyszer nyertem jó kasszát lap eldobatással, a magasabb vakfázisban.
    Nekem ez fel sem tűnt játék közbe, az a flopra soros eset se úgy volt ahogy elmondtam, hand histroyból végignézve.:)
    Én emeltem a legelején:DDD, de pot odssal indokolható volt a tartás, azt jól írtam.:)
    Mármint a visszaemelés tartása 28ezres potot 7ezerbe került tartani, és változatlanul azt mondom, a kollégnak AAal egy raise, all in, után all in kellett volna mennie, szép kassza volt bent, felesleges kockázatforrás lettem volna.

[Szerkesztve]

törölt tag

Mondjuk a mai nap, az érdekes, és az a vicc hogy a tegnap is már meg a mai is.:) Ismét feljöttem 4500minuszból a haveri party alkalmával, ugyanennyi plusszba, volt egy durva leosztás.
    Short handed asztal, osztó voltam, előttem emelnek 100ig, K-9 suited adom, mögöttem emelnek 200ra, előttem adják, én is adom. (ezzel a megadásommal magába lehetne vitatkozni, nem feltétlen jó játék, mindegy, megadtam)

FLOP: A-6-3

A 6-3 olyan színű mint az én K-9esem. Kisvak 200at emel, nagyvak még 300at, itt tudtam hogy egy A-K al esetleg egy drillel állok szemben, de megadtam, majdnem megvolt a tartáshoz szükséges pot, és nagyok voltak az implied odsok is, ha a gyanúm beigazolódik, az eggyetlen parám csakaz volt nehogy valaki az A-Q/J suiteddal üljön.
    Megadtam, kisvak gyerek, all in, 2600, előttem az ember adja, durván majdnem 9000es kassza volt, és 2600 volt a tartás, és gyanítottam hogy színnel jó lehetek, megadtam, lehetne rajta vitatkozni, szerintem indokolt volt a tartás.
    Első srác A-K a második A-J aki mellesleg egy vérbeli loser, ilyen lapra egy all int megadni, egy aktiv játékossal mögötte.
    Riverre jött a szín, én pedig kihúztam a kb 10ezres kasszát. Nem voltam boldogtalan, ha nem jött volna a szín akkor sem szerintem, választhattam vagy 4500minusz, vagy 5000plussz, 9500 a kettő között a különbség, rámentem a körre.:)

törölt tag

válasz viharhozo #540 üzenetére

több pénz kerül a potba:), főleg haslövésnél,te vagy a tripsel a legesélyesebb, amíg vár, addíg fizetni is fog, ha meg bejön így jártál, tudom azt hogy jól játszottam, ha jön egy ganús lap, és visszakpok all int, akkor dobom.
    Mivel elég elenyésző számban jön a haslövés, szerintem így pénzt lehet csinálni, mert ha lechekkolom, akkor ő is chekkol, ha jön neki nyer, ha nem jön akkor, dobja, több pénz nem kerül a potba.

törölt tag

válasz #16741888 #537 üzenetére

Van valakinek ilyen hand histroy elemző progija? Igazából nekem annyi elég lenne hogy megjeleníti a lejátszott partykat, amibe bennevoltam, nagyon jólenne, és fontos.

törölt tag

válasz viharhozo #536 üzenetére

Hát előtte elég sok partyba bennevoltam, és nyertem is, vagy eldobattam a lapot, ha már egyszer all inezezett előtte az ember ilyen 7ezerrel, akkor még ráemelek hogy kettesbe maradjak vele, és a big stack ne jöjjön be a játékba.
    nekem 50ezer fölött volt a stackem ekkor, megadtam, utolsónak.
    Ilyen flopra szerintem öngyilkosság all int mondani, AAal, erősen bennevan a 2 pár a másiknál, persze a király pár is. Nem tom, én másképpen játszottam volna, szerintem.:F
    Itt a kulcsszó szerintem azon van hogy a small stack all inezett flop előtt, nem nagy összeget, de akkor is, ő csak megadta, ezzel nekem majdnem 1a 3hoz kínáltak esélyt.
    Bármilyen fura, ezt azért szoktam számolgatni.:D Elég sokféle lappal bejöttem volna itt.

A tripsnél meg, ha ketten vannak mögöttem akkor én megnézem hol is állok, 1/3ad potnyit emelek, az biztos, szerintem lehet már ennyitől is dobtam volna, de a chekkel, hatalmas előnyt kaptam.

Persze ez nem változtat a lényegen, hatalmas mákom volt 2 szer, de szerintem mák nélkül nem lehet behúzni egy MTTt. Tény, talán nem én játszottam a legjobban, mert csomószor éreztem ezt jobban is le lehetett volna játszani, de vakok között félszemű a király, tartja a mondás.:DDD

Változatlanul fenntartom, hiányzik a gyakorlat, most van egy kis tőkém hogy sok 10dolláros versenyen tudjak résztvenni, és sok gyakorlatot szerezni.Talán idővel megnézek 1-1 garantált 8k s versenyt is.

törölt tag

válasz adalbert1 #530 üzenetére

na picit lehiggadtam.
    Szóval, helyszín Sportingbet, időpont ma 11óra, 120résztvevő és 10+1 dollár nevezés.
    Az elején nem életem formájában játszottam, sőt mi több a végén se, volt egy pont, amikor szerencsém volt, és utána jött a lap. Nagy párom egyszersem volt egész végig, 1 JJ volt. A-K om volt 1szer, meg A-Q többször, de többször dobtam is, lehet Harringtoni ''tapasztalat'' , lehet beszariság, én raise-reraise után úgy dobtam az A-Q suitot mint a szél. Q-j első pozicióból meg A-10et elölről kapásból, K-Q suitot is dobtam, ha olyan volt a szitu. Meg is jegyeztem magamról hogy egy hülye atomtight faszkalap vagyok, de úgy látszik nem.:)
    Mégiscsak az volt a legjobb döntés, abban a pillanatban. Igazából viharhozo tippjét megfogadtam, nem emelt potokba hátulról, mindennel limpeltem, tökmindegy mi volt a kezemben, és volt hogy elölről is emeltem 5-6al, ez sokszor volt nálam, szeretem, sokszor játszottam vele. Sokkal jobb mint egy K-8 vagy ilyemi trash, mert ha jön valami akkor olyan jól van rejtve a lapod hogy nagyon sok pénzt lehet vele csinálni. Persze ez nem új dolog, meg nekem se most esett le.
    2szer volt óriási szerencsém, mindkétszer az ellenfél hibáját kihasználva, végre én tudtam valakit lemákolni.:U Egyszer egy emelt potba bementem, alig emeltek rajta, gyakorlatilag limpeltem. Már short tabblenál, A-10el: Flop (J-Q-K) Eggyik ember kapásból all in, mögötte lévő raise all in, én meg megadtam. Eggyiknél AA másiknál nem tom mi, nálam meg ugye sor. Hihetetlen szarul játszotta meg az AAt, látja hogy big stackként mögötte ülök, és valaki előtte all in ment akkor ő is raise all in, delegalább akkorát emelek hogy nekem ne érje meg tartani, erre ő csak megadta az előző all injét, és nekem meg majdnemhogy limpelnem kellett.
    Volt mégegy érdekes, Asszem K-10re jött úgy a sor, hogy flop 9-9-J, mindenki chekkel, én is, jött a dáma turnre, emeltek, én csak ráemeltem, nem raise all in. River valami scheisse, emeltek, én all in, medkettő adja, Mindkettőnál A-9. Pff, szerintem rosszul játszották, meg nagyon, adtak egy ajándéklapot és jött. ez a két nagy mákom volt, de ennyi volt másnak is, olyanok voltak pff, sorozatban Kk AA, stb.
    Az utcsó leosztás(heads up) meg, 7-2 megintcsak harrington, megadtam, ember A-8al chek, flop 7-7-8, én emelk ő rámelem, én all in, ő adja.
    Nem játszotta jól a heads upot, ugyanakkor stackünk volt, és csomószor dobta a nagyvak megadása helyett, ami eggyértelműen hiba. A-8 meg itt monster, emelnie kellett volna, nem tette én bemákoltam, és nyertem.

törölt tag

:C:))
    Elkezdtem kicsit magasabb téten játszani, tegnap egy 10dolláros tornát nyomtam, hamar kiestem:(, kurva szarul játszottam:(, ma szintén szar játékkal kezdőtött, aztán belelendültem, jöttek a lapok, és meg se álltam a győzelemig.:DDD

Első komolyabb nyereményem, tudtam hogy elméleti tudásom nagy, de gyakorlat kb 0, valójába egy hülye beszari vagyok, pofázok mindenkinek, de az asztalnál teljesne más vagyok, mint az elméletben, gyorsan kell összerakni egy hand megnyeréséhez szükséges stratégiát, ami nem annyira megy még, na mindegy, azért valamit biztos jól csináltam mert megnyertem a 10dolláros MTTt.:))
    Ahhoz képest hogy 30dollárral indultam november végén(január óta(2hete) játszok naponta), nekem ez rohadt sok pénz, fura az egészbe hogy valahogy pont így képzeltem, de kevés hitet fűztem hozzá hogy sikerül is. Most pont úgy tudom folytatni ahogy elterveztem.
    még mindíg nem hiszem el.:Y

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz viharhozo #522 üzenetére

Aki azokkal limpel úgyis kiesik hamar:D, megvár egy JJval 5 embert.:DDD Na ezek a vérluzerek, szerintem a torna első részénél eggyik sem jut tovább, max iszonyú makkerral.

törölt tag

válasz koob #516 üzenetére

Nem tudom, szerintem a mi privát kis kártyabandánkba nagyobb a színvonal mint itt a Sport1en volt, valami iszonyat amatőr banda, kommentárral eggyütt, elképesztően alacsony színvonalú volt a játék, belenéztem tegnap este, 10percet kb, dehát, ki is kapcsoltam gyorsan.

törölt tag

válasz viharhozo #510 üzenetére

Jövök én is:DDD, engem is foglalkoztat erősen.:B Meglátjuk hogy alakul a dolog.

Bár én Varsóba is kimennék zsugázni eggyet.:)

törölt tag

válasz viharhozo #513 üzenetére

Rosszul írtam, vagyis jól gondoltam csak az értékekkel voltak félreértések, a dolog lényege hogy kevesebbet emel mint amennyibe Cunninghamnek az all ine kerül(~3500), így ő marad az utolsó a körben, és ha bejön Gus, akkor ő nem lehet abban biztos hogy mit csinál Harrington, de szerintem ezt egy Hansen már akkor átlátja amikor még Harrington nem is cselekedett és egy conservativ játékostól történő reraisere kiszáll a potból és nem szolgáltat megfelelő támadási felületet. Szerintem így lehet heads up maradni a párral, egy cselekedvésre kényszeredett emberrel.

Harrington úgyy írta le, vagyis a legtöbb pontot a könyvben a preflop call, majd Gus all in-callja utáni all in lett volna.
    Ezzel én eggyet is értek, én elképzelésemben csak annyi a hiba hogy, jobban átgonolva, még az is lehet hogy Cunningham látja a két raise-reraiset, és nem megy all in, bár ebben az esetben is szerintem egy szép potot lehat besöpörni.

törölt tag

válasz viharhozo #511 üzenetére

Eeeeekkora balfaszt mint én.:W

Szóval 7-7 van a kezében.

törölt tag

válasz #16741888 #508 üzenetére

Jóvan:DDD, elolvastam az 5 oldalas elemzést, kb ugyanezt írja le mint én.:DDD
    Asszem fejlődök.:))

Stresshelyzetben ez teljesne másképpen néz ki, nem jutnának ilyen dolgok eszembe, valószínüleg.:(

törölt tag

Olvasom a workbookot, az egész könyv úgy van felépítve, hogy adott szituációkat állít és abból kell a helyeset kiválasztani, és pontok járnak érte, néha saját magával keveredik ellentmondásba, de most vázolnék egy érdekes dolgot.

Szitu: Későn, egy több napos torna első napján. 9fős asztal, Gus Hansennel, Harringtonnal(akivel itt most mi vagyunk), és Allen Cunninghammel, többi ismeretlen.
    Hansen az E játékos 27 000el, a G és egyben button Harrington 18 000el, és a BB Cunningham 4,400al. vakok 200/400 Ante 50
    A-D mindenki dobja, Gus emel 1300ig F dobja.
    Buttonon ülsz, mit csinálsz?
    A: fold
    B:call
    C: raise to 4000
    D: raise to all in

Actually you call, a SB dobja, Cunningham all in, Hansen tartja, te mit csinálsz?
    A: Fold
    B: call 2 700
    C: raise all in

Actually you call.

FLOP: K-5-4

Gus emel 3200at, mit csinálsz?
    A: Fold
    B:Call
    C: All in

Actually you fold.(Gus lapja 7-5)

A you az egyben te vagy és harrington, vagyis ő így játszotta le a handet amikor ez megtörtént.

Most én ahhoz folyamodok hogy vitatkozzak ezzel a játékkal, legtöbbször említi, hogy kockáztatni kell a sikerhez.
    Gus emel 1300ig, végignézve az asztalon Cunningham a small stack, 4400a van, mi van akkor ha itt beemelünk 4000at, számítva arra hogy a BB úgyis all in megy, all in megy, Gus pedig két tűz közé kerül mert ott ülünk mögötte egy viszonylag termetes stackel, ha megadja tudja hogy 2 tűz közé kerül, mivel megkaphat egy all int, és elvesztheti a stackje jelentős részét, ha adja akkor én kapásból all in mondanék neki, igazhogy egy kis-közepes pár, ez most hülyén fog hangzani tőlem:), de aki ismeri:DDD Gust tudja hogy bármekkora irgalmatlan faszságokra is tud emelni, ez így túlzás de mint a jelen példa is mutatja 7-5 volt nála. Véleményem szerint egy ilyen veszélyes játékost csak így lehet kiütni.
    Azért is fura hogy nem így játszott, mert az előző könyvében pontosan definiálja ezt a játékmódot, még nevet is ad neki, fura. A legfurább az hogy nekem az első gondolatom is ez a fajta játékmód volt, és végig abból indultam ki hogy Gusnál nincs pár és akkor előnyben vagyok vele szemben, és jóval többet kapok a pénzemért mint 1:1.

Ha a Bb nem megy all in, és Gus csak adja, akkor is feltételezhető hogy nincs nála király, és én még akkor is ha nagyot emel, visszavágtam volna neki az all int. Persze theoretisch.

Persze biztos az én gondolatmenetem is rossz valahol, de ez most tényleg érdekel hogy hol, egyszerűen továbbolvastam volna, ha nem ez a squezze play lett volna az első gondolatom.

Ez már nem microlimites példa:D

törölt tag

válasz BlueSkyBoy #497 üzenetére

Tényleg mekkora pech:DDD;], ne beszélj már csacsiságokat, hogy lenne ez pech? Nagy párra gondoltál, jól tetted hogy dobtad, 100ból kb 10szer lesz jobb lapod flopra mint neki, számold ki, milyen egyenleged van 100leosztásra vetítve.:) Asszem utána áldani fogod az eget mekkora játékos vagy.:))

törölt tag

válasz #499 üzenetére

De ne hasonlíts egy heads up szitut, egy olyan szituhoz amikor 8an vagytok de csak 2en maradtok bent, egészen más. Szerintem szokjál le róla gyorsan hogy túl bátran játszol az A kicsivel, hidd el sokat fogsz spórolni.
    Akkor inkább fedezd fel a suited connectorokat, 4-5ig lefelé, meg a sima connectorokat, meg a suited 1 hézagos lapokat. Igen sok pénzt csinálhatsz velük, hátulról belimpelve.

törölt tag

válasz #489 üzenetére

Ajánlom neked, a Harrington on Hold'em I-II-III at, én megvettem eredetibe az USA verziót, hihetetlen jó. Nem is kell az első órán változtatnod, így is kell, aztán viszont el kell kezdeni lazábban játszani, sajna, főleg ha a vakok óriásiak a stackedhez képest. Pár posttal korábban definiáltam, mi az az M Harrington leírja hogy adott M ekkel milyen stílusban kell játszani, nekem sokat segített. Most olvasom a III. kötetet, ez már a Workbook, kemény.:)
    Jennifer Hamman egy leosztását követte végig eggyik fejezetben, 2005 WSOP,erről láttam videot, tudtam mi lesz a végkimenetel.:))
    Q káróQ pik a csajnál, flop Qtreff-J káró-10kőr, emel visszameelnek rá, adja, turn, 10káró, chekkel, emelnek, adja, ugye fullja van:), river 7káró, csaj all in, ember adja. Mutat egy 8-9kárót ekkora suckert még nem láttam, durva, nagyon durva. Le van 10 oldalon vezetve, de ilyen szitukat mindenki beszopja.:(

törölt tag

válasz #484 üzenetére

Nem feltétlen a hülyék szerencséje, sokszor igen, de azért azt tartsd szem előtt hogy egy A-K is csak 66% nyerő egy 2-3al szemben, még előnyösebb mint egy Q-J ellen. Szóval jó-jó szerencse, de azért ezek magyarázhatóak, 3ból egyszer ő fog nyerni.:( Ha meg en bejönnek a nagy pár ellen, hát aknamező, változatlanul legesélyesebb de redukálódnak szignifikánsan az AA esélyei.:(Sajnos.:(

törölt tag

válasz #482 üzenetére

Hát necces, azért ne gondold azt hogy mindíg mindent pontosan ki lehet számítani, 3ellenféllel szemben egy ilyen flop után bármi lehet, sajna azt kell mondani Apár még bubi kickerrel sem tűnik első látásra sem a legerősebbnek.:( Ez van, arra mindeképpen számítani kell hogy valakinek sorhúzója van egy ilyen flop után, és egy kétpár-drill is bőven bennevan a pakliban, vagy akár egy magasabb kicker, sajnos ez az Apár bubival több ember ellen közel nem olyan jó lap, mint aminek látszik.:( Mivel nehezen tudok a screenshoton kiigazodni, az én standard játékom flop után egy fele 2/3 potnyi hívás, és megvárnám mit csinálnak a többiek, ha kapok egy all int eldobnám.:( (jó periódusomban)

Tegnap játszottunk haverokkal, pöttyet érdekes este volt, első 30prercben buktam 3500at, eggyik havernak mennie kellett 10-2 all in, tudtam nincs semmilye, megadtam, J10el, jött a 2es.:) Előtte vele szemben megint flopra full floppoltlt, nekem alul felül nyitott sor, +flösshúzó, elmentem vele a végéig:(, én hívtam, a végén volt még neki 400a, jóhogy megadom az all int.:( Nem volt benne a full, két 6os meg egy 8as jött floprra.
    No mindegy váltottam gyorsba még 2 rongyot, és elkezdtem játszani, ez most nagyképűen hangzik, de elég jólment, elején lap nélkül feljöttem 3000ig, aztán elindultak a lapok.;]
    Sorozatba jó lapjaim voltak, és a flopokban is volt fantázia.:B
    A koronát az utcsó leosztás tette fel, osztó voltam(plusszba) kisvak srác all in, maradék 400, mindenki dobja, nálam 3as pár, megadom.
    Q-10nála, flop 3kárő-4kőr-5kőr:DDD, utána jött egy kőr 6os:DDD, neki flösse volt, nekem straightflösshúzó+fullhúzó, eggyiksejött, jött a póker.:DDD Itt azt mondták most elegük van.:DDD

törölt tag

válasz #479 üzenetére

Hát A-7 egy jó kérdés, szerintem (10es aztalt alapul véve) 4 vagy több limpelővel nincs értelme kicsit sem emelni, bechekkolod magad a partyba, vagy belimpelsz, flopra remélsz valami monstert, de minimum flösshúzót, esetleg 7es drillt, vagy valami ilyesmit, A-7 kétpárt, ha olyan flop jön amit írtál meg lehet próbálkozni egy 2/3potnyi emeléssel ha valaki adja legtöbbször van valamilye, vagy vár valamire, ha többen adják, turnre majdnem azt mondom bármi jön dobnod kell, ha emelnek.
    Keveset emelni ezzel a lappal szerintem a legnagyobb hiba, tegyükfel előtted 5en belimpeltek, 10es asztalnál ez nagyon sűrűn előfrodul, te emelsz, 30centet, 95cent van a potban, esetleg a kisvak dobja, a nagyvak adja a 20centjét,1,15 elsőnek 20cent kell egy több mint 1 dolláros pot megnézéshez, megadja, második méginkább, és így végig. Ezen a szinten kevés embernek fordul meg a fejében hogy mi van ha mögöttem visszaemelnek, két tűz közé kerülök, itt reménykedés van ezerrel, és akaratlanul te is felveszed(én is), ezt a stílust.:(
    A másokdik kérdésedre, hát ott első pozicióból emelni kell, 5-6nagyvakot minimum flop előtt, 4-5ember szvsz csak extrem esetben fogja tartani, 2-3 a reális. egy ilyen flop után óvatosan kell tivább menni szvsz. Az a két ember se véletlenül adta meg, microlimiten, Akicsi, királykicsi egyszínből simán lehet náluk, tegyükfel hogy dáma nincs, esetleg bubi pár vagy kis pár ami neked a legjobb, vagy J-10 dolog. Én emelnék itt is, de fele potnyit, vagy picivel kevesebbet is, talán ki tudsz valakit lökni, ha keményen visszaemelnek, eldobnám.

törölt tag

válasz #16741888 #476 üzenetére

Q-9 kézbe, 8-10-B van fent:D, nálam A-5:DDD

törölt tag

Fura, ma buktam, tegnap is nyerő nap volt, 3 egymás után, a mai meg hát nem volt éppen szerencsés, 2lapos straight flössre, nem kifejezetten számol az ember ha Aos flösse van::)), kellett volna, elég sok nagy kasszát vesztettem pechel, ma, nyertem is, de közel sem annyit, Ez ma egy ilyen nap volt, lesz jobb is.

törölt tag

válasz adalbert1 #456 üzenetére

Nehéz ügy, nekem régen voltak ilyen paráim, hétfőtől játszok én is mindennap, 10$NL, csak meló után, 1+1órákat, attól függ hogy megy a játék. Eddig nyereségesnek mondhatom magam. Fura, flop után A-Kt is eldobtam, és ha sokan voltak bent csak monsterrel játszottam, ez nem élvezeti póker, ez bankrollépítésnek indul, meló után amúgy sem tudok sokkal többet játszani. Blöffölni ritkán blöffölök, full tablenél, ha 5-6ember néz flopot, 2nd párral, short tablenél beblöfölök, 5-6emberrel chekkolok, szerintem nincs értelme falnak menni.
    Az a véleményem, hogy ezen a szinten megfelelő lappal ki fognak fizetni, régi, és friss tapasztalatok alapján. Feltünően nagy all int én csak nutal adok meg, ha már 2 egyforma lap van az asztalon parázok a nut flössel. Tudom ez sokszor túlzott para, de bizonyos szinten megóv. Nem tudom mit hoz a jövő, lehet engem is elkap majd egy nagy bukósorozat, alig játszottam még idén, nem tudom, én most bizakodó státusztba vagyok, 100% vagyok hogy lesz ez még így se. Ezen a szinten nem lehet okos póker játszani, véleményem szerint, persze van sok ember aki nagy emelésre bedobja, de szerintem többet lehet veszteni a kisérletezéssel. Nem tudom, esetleg próbálkozz, ilyen 1-5dolláros MTTkkel, hátha ott több szerencséd van, és ha esetleg kifogsz egy szerencsés napot akkor szépet nyerhetsz.

törölt tag

válasz #449 üzenetére

Sajnos igen, én is észrevettem ezt microlimiten, ha egy szerencsés napod van sokat lehet nyerni, egyébként nem, mert gyakorlatilag ész nem kell hozzá, éppen ezértm gondolkodok hogy kihagyok pár szintent és egyből nagyobb alapra megyek, mondjuk 1 dollárosra.
    Játszott ott valaki? Jobb a színvonal?

törölt tag

Tegnap sajnos megint csak 4en voltunk, jó szarul ment a játék:(, 6tournamentet játszottunk, 3at behúztam meg 1 2. hely, de ilyen lapjárással 6ot kellett volna nyerni.:(
    Érdekes volt:D, amikor első körben, egy all in után 20am maradt:DDD, aztán innen álltam fel:DDD, szerencsém volt, de nem voltam ráhangolódva a játékra, nem is ment úgy ahogy kellett volna, szar döntéseket hoztam.:(

törölt tag

válasz #436 üzenetére

4-5en?:D
    Flopra kapásból emelni kellett volna, Poker is the game of informations, muszáj felmérni a lapod erejét, egy esetleges emelésel, 2-3embert kiütsz, ha meg nem, akkor is top párod van, ha meg visszakapsz egy all int akkor véleményem szerint dobható a lap. Ezek e a veszélyes floppok, Doyle ilyen flopnál az A-At is eldobja.
    Emeleni, emelni, emelni, mert csak így tudsz információt szerezni a lapod erejéről.
    Te is rosszul játszottad meg a lapot, meg a másik srác is, emelnie kellett volna, flopra már, 4-5embernél, 1 de inkább 2 nek tuti van valamilye, ha a pot felénél kevesebbet emel, tuti fizetnek neki, utána turnre megint, és riverre mehet egy nagyobb emelés, így mákja volt, de vleményem szerint sokkal jobb játék a behúzós, és utána még mindíg mehet all in, ráadásul nagyobb esély van hogy ki is fizetik mert nagyobb Kassa, jobb odsok. Persze mikrolimiten, senkinem számol így.:(

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz Matt-OPT #433 üzenetére

Nem tom milyen tabelle ez, de 2004ben tuti final tabbles volt a Main Eventen, láttam a v közvetítés alatt.:U Meg Harrington is csomó dolgot írt a 2004es final tabbleról, mindíg írt róla is.

törölt tag

válasz adalbert1 #430 üzenetére

Jó, 88ben duplázott utoljára a Jonny Chan, 800kt nyert, nem érte el az 1milliót a díjjazás!!! Idén 12milla volt.:U
    Stu Ungar is a 80as évek elején duplázott, utána mégegyszer nyert a 90es évek végén, de még akkor sem volt annyira iszonyú sok ember.
    Brunson is 70es évek végén tudott duplázni, utána már csak kisebb eventek karkötőit húzta be.
    Viszont Chris Moneymaker már egy érdekesebb stroy, 2003ban nyert, utána 2004ben is final tabblen volt, és ha jól tudom 2005ben is jó helyen végzett.hát igen...:U

törölt tag

válasz viharhozo #428 üzenetére

[link]
    Asszem ez idevág! Az egész egy tök poénos cikk, de veleje az ez:

''Amikor megnéztem, mennyien neveztek (2576-an), mosolyogtam magamban. Ilyen sok játékosnál rendkívül nehéz lesz befogni engem. Minh Nguyen, aki mögöttem a második helyen állt, legyőzhet 2200 játékost, és mégsem előz meg! Felesleges mondanom, nagyszerűnek éreztem a WSOP eredményeimet és az esélyeimet annak a díjnak a megnyerésére, amelyért olyan sokat dolgoztam egész hónapban.

Azonban tudtam, hogy annak érdekében, hogy a főversenyem jól sikerüljön, mindezt ki kell zárnom az elmémből és muszáj az ötmillió dolláros fődíjra összpontosítanom. Ötmillió dollárt mondtam? Ejha, az rengeteg pénz!

Amikor 21 éves voltam, teljesen biztos voltam abban, hogy egy napon megnyerem a WSOP főversenyét. Ahogy végignéztem a tengernyi asztalon, kezdett derengeni, hogy a Legnagyobb megnyeréséről szőtt álmomat nem biztos, hogy valóra tudom váltani.

Bár az az ötmillió iszonyú jó lenne, be kell ismernem, hogy a verseny megnyerése többé már nem ér ugyanannyit számomra. A résztvevők száma évről évre nő, és az arcok állandóan cserélődnek. Elmúltak már azok az idők, amikor Johnny Chan egymás utáni években kétszer megnyerte, aztán második lett ezen versenyen. Elmúltak már azok az idők, amikor a végső bajnok ismert nevet viselt.

Már milliószor feltettem ezt a kérdést: hogyan érzek eziránt. Nos, azt hiszem, vegyes érzések töltenek el. Egyrészt a díjazás rendkívül megnőtt. A top játékosok nagyobb jutalmat kapnak, mint valaha. A következő évben valószínűleg több, mint 5 000 játékos jelentkezik, ami még nehezebbé teszi a nyerést, de egyben édesebbé is.

Szóval, nekem tetszik, hogy a póker népszerűsége nő. A nagy és egyre növekvő mezőny hosszú távon csak a legjobbaknak kedvezhet. Azonban egy részem hiányolja a ''régi napokat''. Amikor 17 éves voltam, tisztelettel néztem a régi WSOP kazettákat. Ejha, ez a Johnny Chan elképesztő! Phil Hellmuth Jr. 24 éves korában megnyerte azt a rengeteg pénzt ­- félelmetes. A győztesek falán lenni - ez volt minden pókerjátékos álma, és azt hiszem, a legtöbbeknek még most is ez. ''

És ez tényleg így lehet, idén valami 5000induló volt, hiába a bármelyik jó taktika, ha sok loser játékos ül az asztalnál az egész nem ér semmit.:(

Nekem most a BPO döntőn volt ilyen érzésem, hogy kb a Márkon kívül aki szerintem egyedüliként játszott jól az asztalnál, mindenki helyett jobban le tudtam volna játszani az adott handeket, ha a helyükbe lettem volna, és ugyanezt a lapot kapom, és itt nem olyanokra gondolok, hogy eldobom a fullt, vagy a sort, hanem össze vissza emeltek, sokszor túl sokat, néha meg túl keveset, a Márknak nem 1 handje volt amikor nagyjából(nem tudom pontosan mennyi volt a potba meg mekkora volt a vak), pot ods szerint csak helyesen végig kellett mennie, szerintem ekkora hiba az ellenfél részéről, ''ilyen'' szinten nem megengedhető.
    Másrészről meg szerintem a saját kis pókerclubbukba, 10szer magasabb szintű játék folyik mint itt a BPOn, szerintem.

törölt tag

válasz BlueSkyBoy #422 üzenetére

Nem volt rossz játék, nem biztos hogy a legtöbb pénzzel jár hosszútávan az egyből all in, de így hogy megadta, jövedelmező.:)

törölt tag

válasz BlueSkyBoy #420 üzenetére

Hát ha 2 egyforma lap van az asztalon akkor egyből gondolni kell fullra:(, pokerre nem, de fullra igen.:( Sajnos ez ilyen, és ha már drille van flopra akkor szerintem még a bad beatek közé se tartozik ha jön neki a full:(, most hogy itt pókere lett, az egy dolog.

törölt tag

válasz viharhozo #418 üzenetére

Ez így van, én abból indutlam ki hogy emelek 500at, a srác aki a nagyvakba ült, volt a bigstack, sejtettem hogy ha nincs semmilye dobnifogja, mert egész este tight játékot játszott és 20perce mégcsak ''labdába se ért''. Megadta.
    A flop utáni döntésnél lement a redőny, sajnos.:( baromság volt az 1000emelés.:(
    Ugyanakkor minél többször gondolom át, annál inkább jövök rá hogy nem volt akkora korszakalkotóan nagy hiba.
    A srác feszesen játszott, flop előtti emelés nagyvakból, indokolt volt, meg kellett próbálni lőni eggyet a potra, 600as emelés szerintem helyénvaló. Amikor adta még lehetett neki bármilye, amikor feljött a flop nekem volt 2párom, neki lehetett volna ugyanúgy K-Qja meg Q-J ja, többek között, csak ásszal voltam verve, ami 2 lap a pakliba. Ettől függetlenül nem kellett volna 1000et emelni, ekkora stackel.:(
    Ha flop előtt nem emelek, hanem megadoma nagyvakot, akkor ő tutira chekkel, feljön a flop, én abból indulok ki nincs ásza, és emelek, ő vissza all in.
    Egyedül úgy járhattam volna jól ha flop előtt megadom ő meg nagyot hív, akkor el tudom dobni, de szerintem annál ő jobb játékos(talán 20unk közül az eggyik legjobb), hogy nagyot hívjon amikor tudja hogy short tablenál az A-8 ellenem egy erős lap, azok után hogy megadtam, és nem hívtam.:F
    Mindegy akárhogy gondolom végig, kmaradt a figyelmem, ezen nincs mit szépíteni, kell a gyakorlás.

törölt tag

válasz #16741888 #413 üzenetére

Naakkor, láttáok kicseszett pipa voltam/vagyok, fogtam felmentem egy cash gameba, 10centesbe, alapszabály hogy ilyenkor nem szabad megszegtem.:( Fél éve nem játszottam cash gamet.
    Azóta mondjuk, 02:17től eddig, 50dollár:U nyerő, 10dollárral szálltam be egy short handed asztalhoz, és 62dolárral szálltam ki.:Y Ne kérdezzetek semmit, én is dolgozom felfele, kemény. Kemény lesz ezt a napot megitélni.:(

törölt tag

Most értem haza az évedzáró tornáról, megőrülök, basszus ilyen gyerekek a világon nincs! Egyszerűen hihetetlen.
    Végig tight játék, 4 óra alatt 2 szer volt 99em meg 1 A-10 ennél jobb lapom nem volt, 4szer volt eggyáltalán A nálam kis kickerrel. 2 figurás lap nuku, suited connector nuku! Szünetig 1600am volt, szünet után 5 emberes asztalnál bedurvultam, csak lopkodással összeszedtem 300ezret, elsődleges agresszor voltam.:( Tényleg ebben a periodusban lap nélkül is kurvajól játszottam. Aztán beütött a krach.:((( Valószínüleg emiatt még aludni se fogok tudni, nagyon gáz, 6-7 nálam, mindenki fold, sb ből 600as emelés, (150-300as vakoknál) magába hiba volt, de ez még nem lenne gáz, ez indokolható hiba, ha csak ennyi lenne akkor nem lenne gáz. Flop: A-A-7 és itt a nagy hiba:(, 1000et havytam és visszakaptam egy all int amit megadtam:(, A drill természetesen. Maga a játék jólett volna mármint az 1000es hívás ha 10k nyi zsetonom van, 2/3potnyi folytatólagos hívás, tökéletes. De ha 2000em van akkor nem lehet 1000et hívni mert potcommited leszek és vége a dalnak.:((( áááá looooser.
    Egész este jól játszottam, a gyakorlatlanságnak tudom be az egészet, nem működik ez így hogy nem játszok csak olvasok, igenis sokat kéne játszani.:(

törölt tag

válasz viharhozo #410 üzenetére

Elbasztam:(, nem láttam az Ászt:(, így jogos.:( Sorry.

törölt tag

válasz viharhozo #408 üzenetére

Én nem emeltem volna ha adja a 3/4 potnyi emelésem, akkor biztos lehetek benne hogy van neki valmilye, ha mástnem, akkor 66 kézbe vagy valami ilyesmi, nem emelek, és all int nem adok meg A magasra:(, ezt megtanultam, pár bukás után, van amikor rosszul teszem de szerintem 10 lapra vetítve tutira a dobás a nyereséges.

törölt tag

válasz efge #401 üzenetére

Ilyen lapra te miért nem eletél flopra? Mondjuk egy 3/4potnyi összeget?
    Poker is the game of informations:) emelsz, ő all in megy, te meg dobod, ha adta az emelésed gyníthatod hogy nagy pár van nála, nem az volt, de az eredmény szempontjából mind1, eldbobtad volna, és kimaradsz a bajból.

törölt tag

válasz koob #403 üzenetére

Nem a szabályok ismeretével van a gond, hanem az idióta bekialabálásaival hogy ezt meg kell adni, az esetek 80%ában nincs igaza, teljesen loser játék lenne 6embernél, Q-J val all int megadni úgy hogy 3an még élnek az ember mögött.
    Tisztán emlékszem egy ilyen szitura, hogy all int nem adott az ember Q-j val, vagy 3. lett volna, vagy mögötte még valaki beszállt, mert le lett játszva, és a haját tépte, hogy az ember hogy nem adta meg, mert ő tudta hogy nyerni fog. jah.

törölt tag

válasz viharhozo #400 üzenetére

Harrington könyvek megvannakl, kiolvastam párszor:D az első kettőt.
    Szerintem 1500 lesz az indolózseton és 10-20ról indulunk.
    Olcsó flopnézést, szem előtt tartom, ettől függetlenül én inkább a conservativ játékot fogom az elején játszani szerintem, loser emberek, abban a formában értem hogy szeretnek a semmire emelgetni és sokat veszteni&hamar kiesni, ilyen körülmények között szerintem a kivárás és a jól időzített támadás egy járható út.
    Ezek az emberek nem figyelnek a másikra, nem tudják azt ha játszok akkor monsterrel játszom, ezzel azt akarom mondani hogy nagy az esély a double upra.

törölt tag

Hella mindenkinek!
    Holnap megyek egy évadzáró 20fős tornára, 2 10es asztal lesz, első órában rebuy lehetőség!
    Ki milyen taktikát javasol?
    Én az elején full tables tight játékot tervezek, figyelgetem ki milyen formában van, hogy játszik majd ha az M ek csökennek, az eberek kiesnek, kevesebben leszünk az asztalnál állok át az egresszív stílusra.
    Elejétől kezdve nem megy végig a szuperagresszív style mert elfáraszt:(, nem bíírok -még- egy estét így végigjátszani.:(

törölt tag

válasz Solad #391 üzenetére

Ugye csak viccelsz?
    Mond hogy igen, lehet szívenvágtam volna magam.:(
    Mondjuk Kkal nem mennék be 10es asztalnál 120dolláros all in:F, mondjuk ha 10$ no limiten tolod akkor megértem.

törölt tag

válasz viharhozo #389 üzenetére

A vicc az hogy nálunk is volt egy straight flöss:DDD, 3astól 9esig, szép volt, nem akartam elhinni.:U
    Nekem meg short handed asztalnál A-J suited, 1emelés és egy call után bementem vele all in, 1 srácot nem sikerült megilyeszteni 10es párral bejött. Flopra egy A meg egy J:DDD, utána turn egy A river meg egy J. Kordafull:DDD, avagy 2drill.:DDD

törölt tag

válasz adalbert1 #385 üzenetére

Az M megmutatja:DDD, hogy mikor zabálnak fel a vakok.:D
    Azaz összeadod egy adott leosztásban az Antek+vakokat és a stackedet leosztod ezzel a számmal, így megkapod hogy hány körig élsz még:D, inkább tournamentbe van jelentősége, mint cashbe.

törölt tag

válasz adalbert1 #383 üzenetére

Jóhát ez nyilván egyenlő vagy magasabb bankrollal értendő, ha a Qd alacsony, akkor nem tudsz mit csinálni, magas M esetén vársz a lapra és csak a nut, alcsaony M esetén meg reménykedsz.

törölt tag

válasz adalbert1 #373 üzenetére

Nagyon agresszív ellen ha tényleg nagyon agresszív jó játékos akkor egy kiváló fegyver lehet az all in vissza, afelől nyugodt lehetsz hogy 10ből 9szer neki se lesz jó lapja, ezért véleményem szerint egy A-10 szintű lap, elég lehet az all inhez, 10ből 9szer dobni fogja, ez biztos. Máskérdés hogy ilyen agresszív jó játékossal nagyon ritkán fogsz összefutni, én még asztalnál nem találkoztam ilyennel, olyannal viszont már sokszor aki agresszívnek mondja magát valójában meg iszonyatos szerencséje van, ezek ellen felejtheted el az all int, úgyis megadják neked, és nem 10ből 9szer fogsz nyerni, hanem jó ha 5ször.
    A jó agresszív játékos elleni fegyver lehet még hogy csak megadod neki a preflop emelését, 1000% hogy flopra szintén emelni fog ha 3nál kevesebben vagytok, ha itt megint adod, neki akkor el fog gondolkodni hogy mi lehet a kezedbe, esetleg színre tesz, vagy párra.
    A turnnél óvatosabb lesz, rivernél kell támadni.:)

törölt tag

válasz #16741888 #366 üzenetére

Szóval az előbb totál félreértelmeztem, kicsit elméleti a dolog mert nehéz ilyen allinhelyzetet elképzelni. De azért picit végiggondolva.
    A-K tud 2 királlyal meg 2 Ásszal javulni => 4
    A-J tud 3 bubival javulni => 3
    K-Q tud 3 dámával javulni => 3
    5-6 tud 3 5össel meg 3 6ossal javulni => 6

A legesélyesebb az 5-6 a legtöbbféleképpen lehet belőle sor+ itt a flösslehetőség, ha ugyanolyan színű akkor kb ugyannnyi az esélye mint az A-K nak, ha a kettő különböző színű akkor pár százalékkal valószínüleg jobb az 5-6.
    Az A-J meg K-Q teljesen halott, nem is érdemes vele foglalkozni. Az A-Knak meg az a nagy előnye hogy ha nem jön fel semmi, akkor kicker miatt ő a jobb. Viszont azt megintcsak nehéz elképzelni hogy 24 találó:D lapból egy sem jönne fel, arról nem is beszélve hogy olyan lapok jönnek fel amik semelyiknek sem csinálnak se párt, se sort, vagy színt. Sőt ugyan ezen nem gondolkodtam, de talán nem is lehetne 3olyan lapot mondani ami ne csinála se párt se sorhúzót eggyik lapnak se.:F 2-8-10 talán :) de turnre nem jöhet más csak sorhúzó vagy pár az asztalra.:)
    El tudnék képzelni egy olyan helyzetet, hogy small stck K-Q all in, másik small stack A-J adja, a big stack(én:DDD, kedvenc lapom, tegnap is nyertem vele:))) 5-6al adja, és a másik big stack, hibásan játszav adja, A-Kal. Flopra jön az 5-7-8 én all in mert straightflösshúzlapom +párom van, a másik big stack adja mert végig hibásan játszik, én meg viszem a potot.:DDD:DDD:DDD

törölt tag

válasz viharhozo #365 üzenetére

elkúrtam, mindjárt helyesbítek....

[Szerkesztve]

törölt tag

Szokásos hétvégi zsuga, 4 tournament 3 győzelem, 1 4. hely. Nem rossz, a 4. hely pech volt, QQval játszottam a játékot, kizártam mindenkit heads up maradtam 1 emberrel, 10esig jöttek fel flopra lapok, első helyről all in(nem volt sok 600kb M alig volt 4 már) call. K-10el adta meg, jött a király, kár érte. Emiatt nem dühös az ember mert tudom ez volt a játék, jól játszottam, ez van, ez a kártya.
    Egyébként jó lapjaim voltak és jól is játszottam, gyakorlatilag hiba nélkül, 3ból 3 heads up győzelem, aminek örülök.

törölt tag

Érdekes dolgokat fedeztem fel, kicsit elméleti szinten, de pl. tudjátok melyik egy monster (A,K)pocket pár ellen a legesélyesebb lap, flop előtti all in esetén? 5-6Suited:), én se gondoltam volna nyugi.:) Azért elméleti, mert az összes lap 1a 4hez underdog, heads up preflop all in esetén. De ez akkor is érdekes hogy majdnem 23% míg pl egy K-Q 17éppenhogy. nyilávn azért mert ezek a lapok csak flössel+ sorral vagy valami egyéb dologggal verhetnek meg egy A párt, viszont a K-Qból képezhető sorokat nagyban fogja a AA, de pl. a J-10 is kevesebb mint az 5-6.:)
    Ami még érdekes hogy egy random lappal 8-3 mondjuk 1a 2 höz vagy csak esélytelen egy A-Q ellen, érdekes, nem gondoltam volna.:U
    Ha a 8-3 másszínű suited akkor durván csak 2a 3hoz, ez azért elég dúrva, kezdek megvilágosodni.:)

[Szerkesztve]

törölt tag

válasz Matt-OPT #361 üzenetére

beleolvastam a boltba, hát érdekes... nem feltétlen rossz, mert én se tudnám pl. a Continuation Bet et másként fordítani mint folytatólagos hívás, de ettől még hülyén hangzik! Én se vagyok top angol, de szerintem hihetetlen egyszerű a nyelvezete, olvasmányos, könnyen olvasható, én örülök hogy az angolt vettem.
    Teljesen olyan mint a Star Wars ha csak magyarul látod jónak találod, de ha megnézed angolul is, kb rájössz hogy ég és föld, és 100szor jobb az angol. Én az angolt olvastam először, és nem bántam meg, legalább megvan eredetibe, Usából.:)

törölt tag

4tournament ma, 4 résztvevővel, 4. 4. hely.:DDD Úgy hogy a legrosszabb all inem, 4 ez 1 hez volt esélyes, de volt amikor 8az 1 hez. inside straight draw meg riverre érkező 4 szín... a legszebb mégis a riverre érkező drill a pocket párra a top 2 párom ellen.
    rendbevan hogy bad beat, de ennyi ideig?:U

törölt tag

válasz viharhozo #350 üzenetére

Elolvastam/olvasom a Harrington könyvet, és rájöttem én is sok dologra, volt pár dolog ami a megvilágosodás erejével hatott, nem bonyolult dolgok csak én ezt így még ebben a formában soha nem gondoltam végig. Pl. M, Q:) Zónás besorolás, hol tartasz éppen zöld, sárga, narancs, piros, zombi:)) Hasznosak voltak ezek az infok nagyon.

Egyébként akik akar a Tournament pókerről könyvet olvasni vegye meg a Libiribe 5000ft:((( magyarul, én meg megvettem eredetibe közvetlenül az USA kiadótól 30+ dollárért.:((( Mindegy original ist original.

törölt tag

válasz viharhozo #346 üzenetére

Igazából hülyevagyok, mert beülnék asztalhoz, valószínüleg elég nagy nyerő lennék, a Harrington féle bunkerpókerrel:D, megtanulok először feszesen játszani, majd agresszíven, majd szuperagresszíven.:) Practice, practice, practice.:)
    Nyilván ez a tanulás nem egyenlő azzal hogy még semennyire se tudok, csiszolatlan gyémánt.:DDD Itt az ideje csiszolgatni.:DDD

Új hozzászólás Aktív témák