Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
üzenetére
Pedig elég agresszívnak érzem magam, NL10 színvonalhoz mindenképpen, a showdown win pedig elég csalóka statisztika, mert a handjeim kb 80%-a már előtte véget ér, ha odáig eljutok akkor már biztos van valamim.
viharhozo: az a baj, hogy nincs PT-m pedig én is odavagyok a statokért, de mindegy majd idővel azt is beszerzem
Gambit: partypokeren jobb katt a nevedre és ott a show statot válaszd(mondjuk mást nem is lehet választani)
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
válasz
üzenetére
Nem feltétlenül arról van szó, hogy félek, hogy elvesztem.
Csak úgy figyeltem meg sokkal hatékonyabb vagyok több rövidebb sessionnal mint egy nyújtottal.
Régebb úgy csináltam hogy megvártam az estét és akkor beültem és egyhuzamban lehúztam minimum két órát, de úgy a végére már nagyon fásult leszek.
Mostanában meg amikor eszembe jut gyorsan beülök körünézek játszom 20 percet és kiülök. Aztán ha kedvem van akár fél óra múlva is visszaülök, újabb 20 percre. Valahogy így sokkal hatékonyabbnak érzem magam. Persze ha úgy érzem jön a lap akkor van hogy maradok 1 órát is, de annál többet egyhzamban mostmár sosem szoktam. Persze ez csak az online cash gamere igaz. Live pokeren vagy tournamenten jól bírom az órákig húzódo sessionoket, de azok valahogy izgalmasabbak is mint a cashgame.
Na mindegy, szóval ha nem dupláztam volna fel magam is valszeg kiülnék 10-15 percen belül, de ha már sikerült duplázni, akkor olyan szép végszó azzal kiszállni. Azért nem gondolom, hogy félnék mert volt már olyan pl hogy kb két és félszeres pluszban voltam épp ki akartam szállni de még pont kaptam egy JJ-t, egy bigstackel kerültem pont össze kb kétszer annyi pénze volt mint nekem, és nagyon agresszíven ki akart blöffölni egy elég veszélyes flopból de gyanús volt és rövid gondolkozás után neki is megadtam az allint és meg is nyertem, szóval az ilyenek miatt nem gondolnám, hogy negatívan befolyásolja a játékomat a dolog.
35-40 szeres beülő? Ennyim nincs.
De biztonságban érzem magam ettől függetlenül. -
Gambit
őstag
válasz
üzenetére
És melyik az a bizonyos szakirodalom? Mert én egy ilyet tudok idézni a póker blogról, de ez elég tudományosnak hat:
A korábban itt bemutatott online póker felmérés szerint azok a játékosok voltak a legsikeresebbek, akik egy adott alkalommal a bankrolljuk 2-10%-át tették ki az asztalra (tehát a nagyvak 1000-5000-szerese volt a bankrolljuk).
Tehát mivel a beülő ugye 100 nagyvak, tehát a bankrollnak kb. 10-től 50 beülőig kell tartania. Az 50 a felső határa, ha nyersz egy beülőt, már ki is csúsztál. Ezért szerintem optimálisabb, ha a közepét lövöd be a tartománynak.
Amúgy itt van a link, ahol leírja [link], és itt le is töltheted a tanulmányt.
viharhozó: Én 350 dolcsival játszom NL25-ön, tornákon meg nem nagyon indulok. De eddig elég jól elvagyok, ha bukok zsinórban, akkor abbahagyon. Eddig én is NL10-en játszottam, de ott akkora a káosz, hogy elegem lett belőle. Az NL25 sokkal tisztább.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
üzenetére
Minimum 35-40szeres beülő? És még ez is necces? Nem hinném, hogy sokan játszanának NL25-ön 1000 dolcsis bankrollal.
Szerintem a 15-20x az ideális. Ha több, akkor nem veszed annyira komolyan, és lazulhat a játékod.
Most forintra átszámolva, hogy jól látható legyen: Ha 200ezer van a számládon, kb. milyen komolyan veszed az 50 forintos alapot? (NL25 1000-es bankroll.) -
Pá
addikt
válasz
üzenetére
Általában 3 asztalon játszom, most úgy fogom csinálni, hogy egy először egy asztalon megyek feljebb és a másik kettőn maradok NL10en, és azokon kb tudok annyi pluszt termelni amiből finanszírozhatom az esetleges NL25ös buktákat.
A Selindekes cikket olvastam már.
szerk: pont ma olvastam valakinek a pokerblogjában, hogy látott egy emberkét NL25-ön 390-nel üldögélni.
Tudom nem szép dolog de én ha nagyobb potot nyerek, akkor általában még megvárom amíg hozzám ér a vak, vagy ha nagyon közel van akkor még egy kört maradok utána sunyin ''going south''-olok egyet.
Persze csak online.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Haverom is mondott egy érdekes leosztást, természetesen boss-on volt.

Nála AA, preflop elmennek olyan 20 dollárig az emelgetéssel, 3-an néznek flopot. Flop QQ2. Itt mindhárman all-in mennek, 2-en voltak full stack (még olyan 80 dollár), a 3-ik srác meg olyan fél stack lehetett (olyan 30 dollár). Az ellenfelek mutatnak KK és egy JJ. Turn Q., itt már csak a két K verhette, river természetesen K.
De azt nem értem,hogy egy QQ2 flopnál hogy tudják becallolni az all in-t, mikor a preflop emelgetés nyilvánvalóvá tette, hogy AA van nála. Ennyire bíztak a fejenként 2 outjukban? Vagy mi a fene? Nyílvánvalóan az AQ, KQ szerű lapokat kizárták, így csak a QQ vagy az AA verte mondjuk a KK-t (jó, a QQ-nak is kis esélye volt, hogy kint van ennél a flopnál). -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Oké, de mikrolimiten nem hinném hogy sok ember játszik úgy, hogy variálja a játékát.
Na meg a legnagyobb probléma, hogyha sokkal magasabb szinten gondolsz át egy handet, mint az ellen, és sokszor magadat szivatod meg egy olyan megmozdulással, amit ő totál nem annak gondol, mint ami. Legalábbis én sokszor ebbe a hibába esek. Meg érdekes, hogy mostanában megint csak Sh-n tudok pluszt csinálni, teli asztalon nem nagyon. Vagy kifogok egy nagyon laza asztalt, ahol szinte már csak szerencsejáték az egész, vagy egy nagyon tight-ot, ahol meg viszem jópárszor a vakokat, de utána egyszer ad meg az ellen egy emelést, kap egy jó flopot, és bye az egész addigi plusznak. -
kavicssli
addikt
válasz
üzenetére
Hát azért én sosem teszek senkire ilyen kijelentést ''Tapasztalatom szerint pont az ilyen nagyszájjú losereket a legegyszerűbb kiismerni'' mert ha véletlenül összekerülnék
lehet meglepetés érne........
Lehet jobb eredményeim vannak pókerben nekem mint neked!!!...és szeintem az ilyen hangnem nem fair...vagy csak az irigység szól belőled!!!

-
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Figyelj, PumPi most komolyan, tegnap nagyon felhúztál, egész este azon rágódtam, hogy hülye voltam, vagy az ellenfél volt hülye, vagy mindkettöö.
Gondolok itt fööleg arra hogy 68o-val megadni egy emelést, mert szokott jönni a drill.
Most te komolyan így játszol? Es nyeröö vagy? Milyen téten?
Ez lehet hosszútávon pozitív!?
Kifejtenéd ezt böövebben?
Ertem én, hogy szuperagresszív, meg minden, de azért ilyen lazaságot én hibás játéknak érzek. Persze egy-két extrém helyzettöl eltekintve. -
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem mondom, hogy jól játszottam, fööleg a másodikat, mert akkor kb. 3 leosztás telt el az elöözöötööl számolva, és még a hatása alatt voltam.
De azért ezt nem mondod komolyan, hogy: ''full szar lapokkal bbből bemenni, szokott jönni a drill''
Mi az hogy szokott jönni a drill? Van egy 68o-d az ellenfél emelt 4BB-t, még ha BB vagy is akkor is 3BB-t kell megadnod, hogy kb. 9-10 BB-t nyerj (ha valaki más is még megadja), nem számolva az implied odds-t, ami persze lehet hatalmas akár, mint láthattuk. De hogy ne érezd magad verve, a flopra vagy 668, vagy 886, vagy 68x-nek kell jönnie, ahol x nem lehet 10-nél magasabb. Minden más esetben legalábbis fel kell benned merülnie egy cont betre, vagy pot betre, hogy az ellenfélnek legalább overpárja van (vagy nagy semmije). Ilyenkor persze arcoskodhatsz, de szerintem hosszútávon nem éri meg.
Vagy neked más tapasztalatod van?
A PP-k mások, azokkal be lehet menni drill-t vadászva, és akkor tényleg kasza. Mondjuk igaz hogy lehetett volna nála mondjuk A6, amivel szintén megszívom, de hát ez a póker.
Nem 80 cent emelés volt 2 dollásros potra, hanem 2 dolláros emelés a 2 dolláros potra. Ilyenkor neked van egy 88-ad, az ellenfél meg már kezdés óta nyomul, és kint egy K az asztalon. Ne mond már, hogy ilyenkor vársz a 2 outodra!?
Az OK. hogyha vársz, és bejön, akkor az ellenfél hibázik, ha all in-re tesz, mert örömmel megadod.
Amúgy azért vártam, mert ha turn-ön (ahol leesett nekem a K) a 2 dolláros potra all in megyek a maradék 8$-al, akkor nincs az az ember aki megadja, kivéve ha drillje lett már flopon, ha pedig eddig nem lett drillje egy magas párral (amire tettem a megadásai alapján), akkor attól a maradék 2 outtól nem félek. Nem is féltem, és egy látszólag veszélytelen lap után tettem all inre, ami már csak 6 dollár volt, egy 6 dolláros potért. Ezt azért egy-két gyengébb játékos megadja mondjuk egy JJ-val, vagy A4-el (ha volt 4-es a flopban). -
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Persze hogy meg lehet játszani ööket, na de nem akkor, ha valaki UTG 5BB-t emelt, és látod, hogy dupla beülöövel ül, és már négy kör óta csak dobott preflop, neked meg van egy harmadnyi beülööd, elötted meg mindenki dobta.
A múltkor is levert így egy 7J-offsuit. Nálam AA, emelek 5BB-t, ketten adják. Flop 279 (vagy hasonló) flush esély nincs. A pacák emel úgy negyed-harmad potnyit, visszaemelek potnyit, vagy kicsit többet. Ez már neki majdnem all in, azaz inkább sejthetöö, hogy turn után all inre fogom tenni. Gondolkozik, megadja, a másik dob. Turn persze J. Emel megint egy kicsit. Emelek annyit, hogy all in kerüljön, persze adja, és persze viszi a fél beülöömet a két párjával.
De most ööszintén, kellett volna arra számítanom, hogy 5BB emeléssel bejön velem valaki mondjuk 7-es, vagy 9-es, vagy 2-es párral? Persze hogy kellett volna. NL 10-en mindenre el kell készülni.
Mondjuk aztán egy óra alatt visszanyertem a pénzt kamatostul de már nem attól aki töölem elvette, mert öö hasonló jó játékkal odaadta valaki másnak addigra.
Es igen a 13$-os bankroll itt a föö probléma szvsz. Azaz inkább az általa keltett feszültség. Emlékszem, mikor elkezdtem pókerezni és próbáltam feszesen indulni. Teljesen kétségbeestem, mikor már kétszer átszaladtak rajtam a vakok, meg esetleg elbuktam egy-két belimpelt, bedobott lapot. Mert ugye az aznapra szánt (volt bizony ilyen is
) pókerpénzem negyede-harmada eltüünt. Ilyenkor aztán nehéz jól játszani. Amivel kellet volna azzal nem emeltem, mert az esetleg a maradék pénzecském felét is kitehette vona, amivel nem kellett volna azzal meg flopot néztem, mert hátha most...
Most meg már szerencsére nyugodtan játszom. -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Sportingbet versus. flopnézés: valamelyik nap sikerült nagyon laza asztalokat kifognom NL25-ön, és NL 50-en is.
KK-m volt mindkét esetben valamelyik hátsó pozícióban, és mindkétszer 8 vakot hítam... NL25-ön ezt 5-en callolták, a Q magas flopra all-in is ment az egyik versenyző a maradék 7-8 dollárjával, és ezt még 3-an callolták velem együtt (nem emeltem vissza, mert azt hittem, hogy úgyis dobnak akik checkeltek, persze az életüket is megadnák az inside straight meg backdoor flushdrawra, ami le is jött turnre, ott már jobbnak láttam dobni).
NL50-en is kaptam vagy 3 call-t, és a J22 flopnál vert egy 32
. Hát azt hittem, hogy az agyam eldobom. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Na az utolsó is jól alakult

AJ val szoptam K10 ellen, majd közvetlen rá, KJ val spliteltük Q10 ellen, jött riverre a sor Atól 5ig
, majd KQ val KJ ellen, jött neki a sor.
Lefekszek.
Ezt úgy hogy egymást követő 3 körben 3an voltunk már csak az asztalnál, tehát ezek jó lapoknak számítottak, és jó is voltam végig flop előtt. Dehát.
Lehet meg kéne dugni Fortuna asszonyt akkor jobban menne.
-
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Ne is mondd! Azt képzeld el, hogy limit 0.10-en is így fogtam fel. Igaz akkor kezdtem, de gyorsan elkezdtem müüvelöödni, és azt hittem, ha a könyvek szerint játszom nyeröö lehetek.
Persze buktam. Igaz visszatekintve nem is játszottam jól. Akkoriban a K9-es jó lapnak tüünt, bárhonnan, sööt nem is nagyon néztem elöl vagyok, vagy hátul.
Most már nem játszom limitest, pláne nem tele asztalost. NL-en is csak olyan asztalhoz ülök be, ahol 30% körüli a flopnézés. Itt müüködik többnyire az ABC póker, most éppen nem jött be. Tanultam belööle, ezentúl agreszívebb leszek.
Most kezdem elfogadni, hogy a magam elé állított célt hagyjam a fenébe. Tudniillik azt vettem tervbe, hogy az elsöö utalásból megmaradt kis pénzecskémbööl felnyerem magam magasabb alapokra. Még adok ennek egy kis esélyt, de azt hiszem hamarosan rászánok egy nagyobb összeget, és más teremben nekilátok NL50-en. -
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
''namost 6dolláros potnál 2 dolláros emelés ajándék egy flösshúzónak.'' Igen itt egy kicsit többet emelhettem volna, de ez még mindig csak 1-3 odds, neki meg 1-4 kell a flush-höz, és ilyen elöözmények után nyilván nem számíthat ingyenlapra, ha nem jön le neki turn-ben.
Bár való igaz, hogy alighanem itt ment el a parti, mert utána már volt neki +3 outja a flush-ök mellé, valszeg ennek nem tudott ellenálni.
Sebaj, legközelebb agresszívebb leszek.
Szerencsére még így is pluszban voltam tegnap, a másik asztalon ugyanilyen drill-emet ketten is kifizették. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Vasárnap esti parám
, szokásos MTTm, szokásos KK all in, a változatosság kedvéért JJ call, jött a bubi természetesen
.
99all in, nem voltam fizetős helyen, muszáj volt, KQ adja, jött a dáma, zsír.
Maradt 1800am 1500-3000es vakoknál, AK káró, kapásból kapásból all in, 2en adják valaki emel, vakok dobják, 3an bentvagyunk flopra nut sor.
örülök neki, de egész torna alatt egy kicseszett értelmes flop nem tudott feljönni, amikor a halálomon vagyok akkor perszehogy jön. Miért csak ekkor?
Nem játszottam jól egyébként szóval egy runner-runner fizetős helynél többet nem érdemeltem, na de akkor is, undorító. 67. hely se rossz végülis 800ból, fizetett is de akkor is bosszantó, az ember elbassza a vasárnap éjjelét, és így kiszopik, noha tudom ez bennevan, ezek nem voltak akkora durva szopások.
Előfordulnak.
Jaa és ami még bosszantó kapartam volna a falat, delaer vagyok, és átrak egy másik asztalhoz UTGbe, 2szer raktam be mindkét vakot, ami azért 6-7es M eknél rohadtul nem mindegy.
Végül a végén fizetős helyen voltam és megint átrakott, annyira ideges lettem, 1 sima köröm lett volna még erre átrak UTGbe fogtam bevágtam 6-2s el leszarom. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Megnéztem a hand historyt, A-K volt, és nagyjából 9ed stackje volt, nekem 6000körül, neki 800 és én voltam a nagyvak 100al, UTGből emelt 300at, ami magába amatőr játék ebben a szituban A-k al, de egal,mindenki dob, én meg behívtam, a maradék 500át, a játékba, nekem 700ba került ugya a játék.
A-K vs treff 9-3 63-37, erre azt se mondom bad beatje volt, előfordul hogy nyer a 9-3 durván 100ból 10szer kevesebbszer, mint a 2 overcard pp ellen.
Annak örülök hogy ezeket a sok loser calling station nem tudja.
Nem lehetne tőlük játszani.
Ez rohadtul nem ilyen esélynek néz ki, pedig pontosan ennyi, ez van, tartsátok ti is titokban mennyit érnek a kis scck A nagylap ellen.
Rájöttem még valamire, 1dolog veszélyes ebben az egészben, elalszik a gyanakvásod, a sok loser után
, ha tényleg olyannal kerülsz össze aki tud játszani.
Nyomtam azért biztos ami biztos egy short handed short tornát, heads upba egy jó játékossal maradtam eggyütt, be is szopatott, jól játszott, de a sok loser utám elalszik az ember gyanakvása. Ki hitte volna hogy river után chek-raiseel, elismerem bomba játék volt. 10 magas soromat, bubi magassal ütötte, klasszikus, J-10re jött neki a nut sor, nekem csak 10esem volt. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Ha megáll, nem kell eröltetni
, flop top2pár, runner runner flöss
, 10espár allin A-7 jön az ász, meg ilyen finomságok.
No nem baj, nem volt sikertelen ez a nap, tulajdonképpen.
Kb hirtelen 8szor kaptam ki 80%os esélyesként, no nem baj, a végén már csak poén volt, 2$ heads up, meg 5$ sit and go.
Az viszont feltűnt egyre több ember szemét szúrja a játékom, nem feltétlen tetszik nekik, amikor a szép egyszínű 8-5ösömmel megadok egy all int, K10et levertem mint a szart.
Meg adtam meg 9-3egyszínűvel, igaz ez annyiban más volt, hogy 500a volt az embernek nekem meg 6000, ennyivel nem volt roszabb a 9-3, dehogynem, AA ellen
, de jött a flöss.
Istenem, program nélkül is tisztában vagyok az esélyekkel.
-
-
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Teljesen meg tudlak érteni, tegnap hasonló helyzetben eröösködtem én is, de persze az 5 ös setje levert. Nem akartam elhinni hogy lapja van, pedig elég hangosan mondta, aztán mégis volt neki.

Pot limites laza asztalon tudtam csak aztán egy kicsit vigasztalódni, szerintem összejött 4-5 ember akik a FL-rööl váltottak éppen, de nem akartak még NL-re menni, és nagyon meg tudtak ijedni egy potméretüü emeléstööl. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
mit gondolsz olyankor amikor kisvak csak megadja, és neked monster van a kezedben
Sztem ez az a helyzet, amikor egyszeruen kotelezo emelni. Ha a kis vak csak tart, akkor vagy nagyon rossz vagy nagyon jo lapja van. Mivel a nagyon jonak kisebb az eselye, tolni kell neki. A visszaemeles is jo, egyszeruen nem volt szerencsed. Az allin megadasa egyertelmuen rossz, ez az a pont, amikor visszavonulot kell fujni. -
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Ha nem lett volna egyértelmüü (úgy látom nem, ezek szerint jobban ki kellett volna domborítanom), nem én voltam aki ellen játszottát, csak annyira írod itt hogy hülye ellenfelek így, barom ellenfelek úgy, játszva duplázol beülööt stb...
Aztán meg egy hasonlóan hülye lépés tööled (amit persze nagyon ööszintén el is ismersz), és gondoltam, megviccellek. Talán egy hasonló postot írhatott az ellenfeled valahová egy másik topicba.
Válaszolok a második bekezdésre, pusztán teoretiusan. Igen kb. ezt tenném, amit írtam. KK-om van nagyvakként, nagy stack, föönyeremény, téged a postjaid alapján agressziv játékosnak ismerlek, valszeg a kérdéses játékban is ez a kép alakulhatott ki rólad. Nem tudom konkrétan mi volt, de gondolom mindenki dobott. Ilyenkor tökéletes a helyzet egy vaklopásra az eddig agressziv SB mégsem emel. Miért? Valoszinüüleg olyan lapja van amivel nem fél engedni a nagyvaknak (akinek minden valoszinuuség szerint nincs semmi jó lapja) a flop megnézését, talán magas pár, esetleg magas suited connector. Ax-el nem hiszem hogy nem emelne, azért annyira nem bátor, hogy egy esetleges 483 flopot megkockáztasson. Ha nem lenne semmije, akkor megint csak emelne, bízva az azonnali dobásomban, vagy egy jó flopban, és ott egy emelésben)
De nekem KK-om van, bízzunk benne, hogy nincs AA-a. Az is megér egy emelést, hogy esetleg (sööt valószinüüleg) nincs semmije és eldobja (azért a dobás annyira nem valószinüü), a KK különben is bajban van ha esetleg netán feltüünik egy A a flopban, és egy agressziv játékos az ellenfél. (ilyenkor mikor nem kéne különösen gyakran van A a flopban
)
Azaz emelek 300-at, meglátjuk mi lesz. Ha dobja jól van, ha csak megadja nem tudom mi van, ha rámemel (amire számítok az agresszivitása miatt) akkor nincs más hátra mint all in menni (vagy egy ehhez közeli nagy emelést betolni, bár inkább all in) //sajnos nem tudom pontosan kinek mennyi zsetonja volt, az 1000-es emelésed mekkora részét jelentette//
Ehhez a KK pont megfelelöö lap egy STT-en, sööt, szerintem konkrétan itt az ellenfelednek ez lehetett a kulcsparti.
Rámemel 1000-et, //itt én all in mentem volna, amire te valszeg dobtad volna, bár saját bevallásod szerint elborult elmével cselekedtél éppen, úgyhogy ki tudja//
Megadom.
Flop érdektelen, szerencsére all in megy a maradék zsetonjaival, úgyhogy ez egy tiszta megadás. Ahogy gondoltam KJ-ja van, dominálom, szinte nincs esélye, meg is van a pot.
Szóval én ezt a szituációt valahogy így játszottam volna meg. Talán hibás a gondolkodásom, nem tudom, majd a többiek reagálnak ha akarnak, és elmondják a véleményüket.
Az utána következöö kétségbeesett vergöödésedre nem tudom mit léptem volna, valszeg megadom ööket, bár tényleg furcsa hogy senki nem érzett annyi erööt a lapjaiban, vagy magában, hogy egy ilyen kis stack all in jét tartsa.
és egy kérdés: Te hogyan játszottad volna a KK-t BB-n, ha mindenki dob, csak az agressziv SB tart?
[Szerkesztve] -
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Tegnap en is toltam egy STT-t, BB vagyok, eleg sok zsetonnal, csak az elottem ulo agresszivkodonak volt kb. ugyanannyi. SB-rol csak kiegeszit, mondom magamban: ennek nincs lapja, esetleg be akar csapdazni, kar mert eppen KK-om volt. Mindegy, elvisszük most a potot, emelek 300-at, erre rámemel 1000-et. Nocsak, bekattant a csapda.
Csak megadom, ahol van ezer, ott akad még több is. Be is tolja az idióta a maradékot, én megadom, és viszem a potot, ezzel ki is ejtem.
Hogy mire gondolnak ezek ilyenkor, fel nem foghatom, öörület, milyen játékosok vannak.
mod: Ja, KJ-val tolt be mindent, miután megadtam a nagy emelését. Egyszerüüen nem hiszem el!!
Nem is értem az ilyen ember mit gondol a játékról, félelmetes, elképesztő.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem tok felesleges a jatekosokat ertekelni ezen a szinten. Ha van lap, tolod, nincs, dobod.
Ma uj jatekokat kerestem, a regieket untam. Talaltam jo kis husz fos sngt 5 dodos beugroval. Kettobol ketto nyerve, fincsi. Kellett hozza az is, h a masodikon a szerver a jatekosok felet kidobta.
A fizetesi struktura mondjuk gazos, harom hely fizet, igaz, azok eleg jol.
Aztan beultem 10NL-re is fejlesztendo a kesgem kepessegeimet.
Roppant izgalmas volt, tizenot perc utan 10-rol lementem 8 dollar 20 centre. Ujabb tizenot perc utan felmentem 13 dollar 50 centre. Ugy dontottem, eleg a hazardirozasbol, es kiultem. Nem az en vilagom ez, ha emelsz, adjak, ha nem emelsz, ok se emelnek, az A7o minden poziciobol megado lap, vatevor.
MTT-n harom napja nem nyertem monster PP-vel showdown-os potot, ez eleg gaz. A szamlalo hetnel tart, kivancsi leszek, eleri-e a tizet. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Chipleaderként, gondoltam, akkor tanuljunk új játékmódokat, sb hely, K-J, bb elég agresszíven játszott, ő volt a másik big stack, gondoltam, ez egy jó lap, egy chek raisere, megadtam csak a vakot, ő hívott 3szorosat, 300at, én meg vissza 1000. Elképzelés véleményem szerint jóvolt, eddig a pontig, amikor megadta már tudnom kellett volna hogy habiztire ilyet nem ad meg. kellett volna, amatőr loser állat.

aztán természetesen betoltam mindent, KKal szívesen megadta. No COMMENT, elmebaj.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Na ja, az nl25 eléggé easy ride tud lenni, a kedvencem az volt, mikor 120 dollárral ültem egy asztalnál.

Most indultam egy 10+1-es tornán, 102 induló. Végül 58.-ként kiestem, mondjuk mire elértünk 75/150-es vakokig, 3 normálisnak nevezhető lapom volt, egy 910s, egy kqoff és egy akoff. Persze az Ak-vel ki is ejtett a chipleader, úgy hogy KQ-ja volt, és persze bemákolta a 3 outot... De a boss rng is kiakasztott, van amikor fossa a lapokat, most meg semmi, egy nyomorult pocket pár se, kb. addig is csak úgy tudtam a kezdő stack közelében maradni, hogy lopkodtam a vakokat meg a kisebb potokat... De nagyon sokszor legalább 5-6 limpelő volt. -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Ilyeneken én is szoktam borulni... Ha már annyira van értelmes lapja, hogy megnézze a floppot, akkor tényleg simán ráhúzhatná az all int, főleg ha nincs senki más nagyobb stack rajtuk kívűl a potban...
Meg sng-ken szoktam még borulni, még ha sokszor a heads up-ot egyértelműen vesztett helyzetből kezdem, nem kapom folyamatosan az all ineket, hanem hagyják, hogy lopjam a vakokat... -
törölt tag
válasz
üzenetére
Egyébként kétségbeejtő mennyire loser emberek vannak, ott ül 320k val, nagyvakként, UTG emel 2 nagyvakot, 16ezerig, van még neki 20ezre, ember nagyvakként adja a 8ezret adja, milyen játék ez? Vissza all in, 1-10e a stackjének bármilyen lappal van 35-40%a egy Anagylap ellen.

Erre ez adja a 8ezret, majd flop után all inre dobja, eszméletlen amatőr emberek vannak. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Szivacs, de a jatek mindket oldalrol jo, nem kell mellre szivni. Az uccso negy tornat en is vegigszivtam a buborek kornyeken.
585 indulo, 110. hely, 80-tol fizet
60 indulo, 14. hely, 10-tol fizet
452 indulo, 83. hely, 60-tol fizet
515 indulo, 89. hely, 80-tol fizet
Haromszor monsterbe futottam, a negyedik ismeros lesz. Nalam TT, ellenfel AJ. Flop: AKJ, itt merges voltam. Turn: Q, itt orultem. River: J, itt nem annyira.
-
concret_hp
addikt
-
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Nekem, valahogy az AJ a mumus, ugyan tele asztalon valóban nem olyan nagyon jó lap, de HU-ban sokkal eröösebbnek kellene lennie, mint amennyire eröös. Legalábbis amennyire eröösnek érzem. Statisztika nincs, de mikor megkapom, már elööre félek, hogy mennyit bukok majd vele.
-
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen, igazad van, mindenki úgy játszik, ahogyan az neki a legjobban fekszik. Nem is kárhoztatlak a játékod miatt (mire fel is tenném), mindössze jeleztem, hogy szerintem nem volt helyes bemenned. Az, hogy nem jött be mögötted senki, feljött egy A a flopra, a JJ pedig gyengeséget mutatott (tényleg egy betpot kellett volna, már csak az esetleges flöshúzó miatt is) viszont lehetöövé tette neked, hogy egy jó blöffel elvidd a potot.
De ha ezt a fajta játékot játszod, akkor szoktál-e elöörööl is 56s-el 4BB-t emelni? Mert ugye ez mindezek alapján logikus lenne. Hiszen valószinüüleg csak egy (max 2, de minél több annál jobb) magas pár fogja adni, azt meg könnyen elintézed, hiszen a te lapod a favorit. Nem rosszból kérdezem, tényleg kíváncsi vagyok. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
40%-os jo floprol volt szo, ez sztem nem igaz, a flop ritkan fog illeszkedni a laphoz. Megneztem a handet is, a lejatszas logikus, de necces, en AK-val is 4 BB-t emeltem volna ebben a helyzetben. A flop utan a JJ-nek egyertelmuen betpot kellett volna, nem 200-zal szarakodni.
Small stakes-nel egyebkent is veszelyes ez a jatek, nem egy esetben tizes parral is adjak az allint. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
de az esetek minimum 40%ában jöhet jó flop, és ebből 20%ban nagyon jó,
Ez azert igy tulzas. Annak az eselye, h ket parod lesz, ~2%. A floppolt full/flush/sor eselye osszesen nincs 3%, raadasul flush-nel van esely arra, h vki nagyobbat csinal. A drawkra ertelemszeruen van esely, de igy is messze van a 40%. Evvel szemben egy pocketnek 12%-a van az setre, tehat matematikailag semmivel nem jobb a kis SC. -
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
A Super systemet még nem olvastam, meglehet igazad van. De gondolkodtam picit, utánanéztem, és azt találtam, hogy az oddsod 1-4.45-höz, hogy leverj egy JJ-t preflop, és itt nincs beleszámolva más, azaz csak kettöötöket ütköztettelek a progival. ( a pot odds meg 1-1.35, vagy mennyi) Azt mondod, hogy csupa calling station ült az asztalnál. Az elsöö játékos emel 4BB-t, a következöö dob, te korai(középsöö) pozícióból megadod. Szerintem bööven megvan az esélye, hogy egy (vagy több) calling station mögötted szintén megadja, esetleg Ax-el.
Korábban írtad, hogy: '' Én itt ezt eldobnám, de nem azért mert eggyiknél hátha nagyobb pár van, -persze lehet- hanem mert nem kiszámítható helyeztbe kerülök, megadom a 70dollárt, és ha utána feszes játékos még rámemel, utána már a pot ods miatt majdnem biztos be kell mennem a potba, és ha ott nem jön 8as akkor lógok a levegőben, márpedig drill 8 pocketenként jön, papíron.''
Szerintem ez hasonló helyzet annyiban, hogy ''nem kiszámítható helyeztbe kerülök''.
Persze az ember mindig tanul valami újat, de azt hiszem én a jövööben is tartózkodni fogok az 56s-tööl, ha biztos vagyok benne, hogy az ellenfélnél JJ, vagy QQ van, emel, és mögöttem még bööven vannak játékosok. -
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Ertem. Csak tele van ez a topic olyan dühöngésekkel, hogy hogy a fenébe jöhetett be ekkora preflop emelésnél, ezzel a szar 56s-el, hogy aztán flopoljon egy sorhúzót, és riverre meg is legyen neki a sora. Hogy mit képzelt? Mire lesz elég neki ez a JJ ellen?!!! Rohadt mákos fishek.

Csak ezért gondoltam, hogy nem volt helyes játék. Bemenni. Utána már minden elismerésem, a readhez, és a blöffhöz. Meg persze a flophoz is.
-
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem hibáztál mikor bementél, bár utána jól játszottad meg, de mit csináltál volna, ha valaki utánad megadja, vagy ráemel? Esetleg nem jön flopra A?
Bár nem ismerem az asztalt, szóval lehet hogy csupa ultratigt játékos ült ott, és nem kellett félni ekkora emelésnél.
Van egy mumusom, mindent visz, bármekkora lapom is van. Összejön neki a sor, fluss, bármi amivel leverhet. Mikor megjelenik az asztalnál én már megyek is.
Ma volt egy érdekes partim, Short-handed sit'ngo már csak ketten vagyunk, az ellen szinte folyton All in-re megy, kb kétszer annyi zsetonom van. A szokásos all in tööle, nálam K10s megadom, nála K8o. Örülök. A lapok 755424. Egy ideig nem esett le, hogy miért nem gyööztem.
Aztán egy AJ-KJ párharcban már nem volt ilyen szerencséje.
Viharhozó, gratulálok, milyen néven játszol, és hol, csak hogy el tudjalak kerülni.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hihetetlen
, kétségbeejtő, nagy chipleader vagyok egy sit&goba, flopra két pár, emelek, ember tartja, másik all in, én még ráemelek, all in, adom, eggyiknek 0 lapja, másiknak KKdrill flopra, jött még 2 szín, nyert a 0 lapos. Ách bazzeg, pedig gyönyörűen játszottam frankón átláttam a pályát, nem hiszem el esküszöm, kiestem 4. helyen. Nem ebben a körben estem, ki ez a stackem fele volt kb, de akkor is, idegesítő.
Az idegesít hogy átláttam a pályát
calling station volt az összes
STT $10 NL (Real/Tournament)
Seat 1: palenca (725.00)
Seat 2: meda29 (2360.00)
Seat 3: Middel1 (1250.00)
Seat 5: Napfkuchen (1565.00)
Seat 6: neophrak (2370.00)
Seat 7: JackWolf (1170.00)
Seat 9: PumPika (5560.00)
Middel1 post SB 50.00
Napfkuchen post BB 100.00
** Deal **
palenca [N/A, N/A]
meda29 [N/A, N/A]
Middel1 [N/A, N/A]
Napfkuchen [N/A, N/A]
neophrak [N/A, N/A]
JackWolf [N/A, N/A]
PumPika [6s, 5s]
*** Bet Round 1 ***
neophrak Raise to 400.00
JackWolf Fold
PumPika Call 400.00
palenca Fold
meda29 Fold
Middel1 Fold
Napfkuchen Fold
*** Flop(Board): *** : [10d, 3d, Ac]
*** Bet Round 2 ***
neophrak Bet 200.00
PumPika Raise to 800.00
neophrak Fold
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Total Pot: 1350.00
PumPika By default Win:1350.00
Eggyértelműen nagy párja volt, JJ-QQ erre is tettem eféleképpen is játszottam, és nyertem is, 6-5suited kedvenc lapom, chaten írta hogy JJ ja volt. Enyém volt ez a party.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
üzenetére
Ok, akkor bocsi mindenkitől a pánikkeltésért, ilyet még nem láttam. A support azt válaszolta, hogy köszi szépen a jelentést, de szüksége lenne a többi játékos nevére is. Na persze azokat nem jegyeztem meg, csak azét, aki kapta a lóvét.
Na, hogy kicsit ON is legyek, végül 3. lettem ezen a freerollon (2179 induló). De elég idegesítően estem ki, a JJ-met leverték egy riverben behúzott sorral.
Kérdés: Meg tudnám szerezni a Super System I-II. De úgy tudom, hogy a II az az I továbbfejlesztése. Ez igaz? Szóval elég csak a kettest megszerezni? Egyáltalán megéri? Mert nem csak a hold'em-ről szól. -
-
-
regent
aktív tag
válasz
üzenetére
Vagy az is lehet, hogy szerencséd volt.

Bár éppen tegnap láttam, amint egy SH partiban (ami amúgy egy csonka full table volt) egy pacák sorra nyerte a potokat, egymás után vagy négyet, és mindet sorral. De ilyenekkel, hogy 46o-al nézett preflop emelésnél flopot. Egyszerüüen minden bejött neki. Körülötte ilyen 2-4$-os emberek ültek, öö 54$-al ült be ha jól elékszem, én 64$-nál hagytam abba a vizslatást. Kb. 10 percébe tellett mindez. Amúgy nagyon laza asztal volt, és öö is nagyon lazán játszott. Ugy látszik így kell.
Mindjárt írok errööl én is egy könyvet.
Ja, azt észrevettétek már, hogy HU-nál, ha önként eldobod preflop a lapod, a következöö leosztásnál az ellenfél az esetek úgy 80-90%-ban szintén eldobja? Mintegy visszaadja a pénzt. Csak akkor van gáz, ha a következöö leosztásban AA-t kapsz kézbe.
Ja, és magamon is megfigyeltem ugyanezt, ha eldobja, a következöö körben hajlamos vagyok én is eldobni. Pszichológusok, ezt magyarázzák meg! -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Mondjuk NL20-on általában így néz ki egy 8 fős asztal: 2 tight játékos, 1-2 agresszív, meg pár loser. A tight játékosok között is van pár olyan aki nem tud az overpairjétől szabadulni, és settel nagyon könnyű behúzni. Viszont van egy nagyon idegesítő játékos, aki 77-től felfele szinte mindenre 5-6 vakot emel, nehéz eldönteni, hogy mikor mi van nála.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Hát ja, az lett volna a vicces, ha van egy nevető harmadik egy 52 off-al.

Viszont én is elég biztosnak éreztem volna a K-t ott, főleg ha flop után nem nagyon van akció...
Mivel tegnap sikerült megcsappantani jelentősen a br-om (jó, van még 260 dolcsi), így visszatértem NL10-re. A játékosállomány nagy része hihetetlen gyenge... Pl. ez is azt bizonyitja:
***** Hand 532096263 *****
0.05/0.10 Texas Hold'em (No Limit) - 2007. február 10. 15:19:19
TH Mini 22 (Real/Cash Game)
Seat 1: Jupp0312 (20.80)
Seat 2: taddeï (20.41)
Seat 3: jaahead (0.00)
Seat 4: adalbert23 (10.97)
Seat 5: Gospod34 (6.25)
Seat 6: Freeze211 (4.25)
Seat 7: 1Steven (8.51)
Seat 8: Eli_Poker (14.65)
Seat 9: borisov75 (4.60)
Seat 10: pajak23 (10.00)
Gospod34 post SB 0.05
Freeze211 post BB 0.10
** Deal **
Jupp0312 [N/A, N/A]
taddeï [N/A, N/A]
adalbert23 [8c, 6h]
Gospod34 [N/A, N/A]
Freeze211 [N/A, N/A]
1Steven [N/A, N/A]
Eli_Poker [N/A, N/A]
borisov75 [N/A, N/A]
pajak23 [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
1Steven Call 0.10
Eli_Poker Fold
borisov75 Fold
pajak23 Call 0.10
Jupp0312 Fold
taddeï Fold
adalbert23 Call 0.10
Gospod34 Call 0.10
Freeze211 Check
*** Flop(Board): *** : [8h, 3c, 6d]
*** Bet Round 2 ***
Gospod34 Check
Freeze211 Bet 0.40
1Steven Call 0.40
pajak23 Fold
adalbert23 Raise to 1.00
Gospod34 Fold
Freeze211 Raise to 1.60
1Steven Raise to 2.90
adalbert23 Raise to 4.20
Freeze211 All-in 4.15
1Steven All-in 8.41
adalbert23 Call 8.41
*** Turn(Board): *** : [8h, 3c, 6d, 5h]
*** River(Board): *** : [8h, 3c, 6d, 5h, 6c]
*** Showdown *** : Rake: 1.00 Total Pot: 20.47
adalbert23 [8c, 6h] Full house Win:20.47
Freeze211 [7s, 5s] Two pair sixes and fives Win:0.00
1Steven [Kd, Ks] Two pair kings and sixes Win:0.00
Meg is érdemli, ha limpelte a KK-t.
Viszont nagyon nehéz visszaszokni, a hívások nagyrésze nevetségesnek tünik magasabb tétek után. Vakra játszani meg nagyon nehéz, a legtöbb ember csak úgy találomra hív... -
Pá
addikt
válasz
üzenetére
Bet-at-home. Poker szempontjából elég rossz oldal, de egyedül itt van pénzem. A regisztráció mellé kaptam ajándék 5 eurot, tulképp emiatt kezdtem el pokerezni. Az a jó benne, hogy mivel ez alapvetően sportfogadós oldal, nem pokeres sok a szerencsejátékos. De csak a cash gameben és alacsony limiten. Versenyeken pl sokkal tightabb játék megy mint a többi poker oldalon ahol jártam.
Én most kezdem megszokni az antilogikájukat, néha szívok az idióta stílusuk miatt, de az a gyakoribb, hogy szépen kifizetik a semmivel a lapomat. Blöffölni nem szabad!!! Már egy harmadik párhoz is úgy ragaszkodnak mintha az életük múlna rajta, de ászmagassal is képesek tartani...
Mondjuk most pont elvesztettem 5 dolcsit, kézbe kapott 8as párom drillé érett flopnál. Ketten voltak még velem, egyiket overpairre tettem már előre örültem hogy lehúzom, ahogy kell allin is ment, elfogadtam(QQja volt mint kiderült), viszont nem volt ötletem milye lehet a harmadiknak. Aztán a végén kiderült, hogy nem volt semmije, viszont riverre összejött a sora.
Mindegy, amíg beírtam ezt az üzit már vissza is nyertem mind. Mondjuk most szerencsém volt, kb 15 kör alatt volt 2 kézbe kaptt TT, meg volt egy 3as párom, amihez flopnál jött még egy, mind ki is fizették.
regent: no limit. fix nem fekszik
direkt 60% körüli flopnézős asztalokhoz ülök, a laza játék nekem csak jó.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
És ez még csak a lista legalja.

Nagyon jó bónuszaik és promóik vannak az i4pokernek (most 2 platformos lett 2 softwarrel, amiket írok, azok a b2b-re vonatkoznak.)
1. 5 euro ingyen : regisztráció után kapsz egy levelet a megadott postai címedre benne egy sign up coddal, műkdik, kipróbáltam.
2. Welcome bonus: ez egy first deposit bonus, én a legkisebbet szedtem ki, 20 euro, de ez is csak azért mert csak 65 euro-t depoztam.
3. Free starter kit: ha depozol pénzt, kapsz ingyen egy i4-os polot és egy pakli i4-os kártyát. (itt ugyan egyszer értekeznem kellett a supporttal, de anyám a mai nap hívott, hogy megkaptam).
4. Vip cash back gold: ez egy rakeback bonusz vip pontokat kell gyűjteni hozzá, egy vip pontot kapsz 0,31 euro rake után, ami 7 euros potnál van. 500 vip-re kapsz hónap végén 25 euro-t, 1000-re 20 százalék rakebacket, 3000-től 25 százalékot, és így tovább 60 százalékig. Megkaptam
5. Vip league: az adott hónapban az 50 legtöbb vip pontot gyűjtő kap 50-1000 euro értékig terjedő utalványt, amit különböző tárgynyereményekre válthat be, és lehet halmozni is az értéküket. (megkaptam, habár 2271 vip pontal csak a 39. helyen áltam, már csak azt kellene eldönteni hogy melyik tárgyra váltom be)
6. Tournament top list: minden tournamenten az első pár helyezet kap tour pontokat, aki a héten az első tízben van 25-200 euro közötti összeget kap, + a havi első kétszáz nyomhat egy 6000 euros freerollt.(nem játszok sok tourt, így nem tudok nyilatkozni)
7. Bad beat Jackpot: NL20-tól felfele az összes asztalon él, emiatt nem nagyob a rake, ha legalább 10-es pókerrel kikapsz, akkor már nyersz 1-2 ezer eurot biztos. A nyeremény halmozódik, amig el nem viszi valaki, így a legnagyobb amit láttam, az 10 ezer euro volt (ez csak az adott party vesztesének kifizetett rész), úgy hogy a vesztesen kívűl a nyertes is és a többi asztalnál ülő játékos és a nyereményalap is részesedik belőle. Sajnos még nem volt részem benne.
8. i4poker shop: itt az összegyűlt vip pontjaidat szintén tárgyakra lehet elkölteni (márha nem verted el tour vagy sng nevezésre, ott általában 100 vip 1 euro nevezési díj). Még nincs annyi vip pontom, hogy valami jó cuccra becseréljem.
9. Van még vmi. refer a friend bónusz is, de ezt sosem néztem.
Kb. így ennyi, nagyon jó ajánlatok. De azt is hozzá kell tennem, hogy sokkal nehezebben tudtam itt nyerni, mint a boss-on vagy a pacificon. Ez lehet azért is, mert az ellenfelek annyival jobbak nálam, vagy még az rng is felhozható (ha nem akarom annyira szarnak nézni magam.
)
Ja és csak az i4-nak a b2b-s részére vonatkoznak, a bossosra nem.
Lassan elmehetnék i4 promo embernek is.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Azért az agresszív játékosoktól nagy általánoságban fél a legtöbb gyenge játékos, cash game-ben meg főleg. SH-n meg egy jó agresszív játékos szinte mindenkit ki tud emelni.
Ez az elért 2000 fölé és visszaált meg tipikusan az, hogy nagyon sokan féltik a stacküket, ha már átlag feletti szinten vannak, vagy elsők (főleg sng-n), és nem játszanak rá az ebből eredő előnyükre sem, ahogy észrevettem...
Viszont nekem is volt pár olyan, hogy 10 fős sng elején gyorsan sikerült egy player kiejtésével duplázni, utána már viszonylag jobban tudtam a biztos pénzre játszani, vagy legalább is kivárni a következő biztos szituációt, mintha még mindig csak a kezdő stackemmel ültem volna ott... És ha már megvolt az in the money, utána meg stacktől függően várás a többiek kiesésére, esetleg minél gyorsabb duplázásra menés, vakrablásból, esetleg elfogadott vagy az ellenel elfogadtatott all in szituációkkal...
Jó, tudom, nem egy szines érdekes játék, de nekem eddig eredményes volt.
A cash game-s példádra: Eddig össz-vissz 3 network termeiben nyomtam cash game-t, és eddig az a tapasztalatom, hogy mindenhol teljesen más stílust nyomatnak nagy átlagban...
Pl.: a b2b-nél volt szerintem a legnehezebb nyernem, boss-on gyakran nagyon lazák+pacin is...
Lehet, hogy nagyon tight asztalt fogtál ki. Nekem sokszor volt ,hogy a preflop 5-6 bb-os emelésem 4-5 ember simán callolta, hát ennyi ember ellen már nem lehet túl eredményesen játszani, ha nem talál el a flop... -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Ettől függetlenül ezentúl sem csak KK-AA ra fogok játszani, mert hátulról jó potodsnál bármivel bemegyek, és általában ilyenkor lehet nagyot kaszálni amikor óccsón bejutsz 9-3al, és jön a 2 3as, az AA ellen.
Múltkor pont így estem ki egy egy asztalos sng-ről. Nagyvakként J4off, 4-5 limpelővel.
Flop: 443, körcheck (arra számítottam, hogy vki. úgyis emberkedni fog,majd utána jól kap egy vissza all in-t). Turn A, ismét körcheck, river 3. Itt emelek 1-2 vakot, UTG visszaemel kb. ugyanennyit, én all in, ő meg call. Itt gondolom max. felezünk, erre ő AA-t mutat, amit limpelt.
Jó, mondjuk elég szerencsétlen flopot kapott rá, de a turn bőven jó volt neki. -
Pá
addikt
válasz
üzenetére
Pont 2 órája láttam egy videot. Poker indicatort reklámozott, szóval nem tudom hányszor vették fel mire sikerült de lényegében pont ez volt benne.
Amikor a progi 90% fölött értékelte a kézbe kapott lapot all-in, minden más esetben fold. 1 óráig tartott a video, azalatt a csávó mást sem csinált csak preflop all-in vagy fold, egy flopot sem nézett. Mondanom sem kell, hogy végül megnyerte... Amúgy 10 fős sit&go volt.
szerk: amúgy meg sosem értettem hogy az emberek miért hiszik hogy a KQ, KJ, QJ stb jó lapnak számít allin szempontjából, de nagyon gyakran megadják vele.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
üzenetére
Gyorsba beültem eyg 10 dolláros S&Gbe is. Ez is megvan, elején MTT szintű lapok, aztán egy eltúlzott A-J all in, 99megadta, jött a bubi. Aztán volt pár mákos lapom, a végén meg elég csúnyán ment a lap. Utcsó 3ba nekem 12ezrem volt a másik két uriembernek meg összesen 3k. És azon versengtek hogy ki lesz a 2.
Elképesztő, én végig hívtam ugye alap, ők végig dobták majd 600körül all ineztek az egygik dobta én természetesen adtam, bármivel, és felduplázták magukat ezerpárszázra, aztán a másik 2kör múlva ő is felduplázza magát, majd megint a másik aki ekkorra már lement megint 1000alá. No mindegy, végülis funny volt.
Heads Up 1 körig tartott.
K-J all in, A-10 adja, jött a király, meg a bubi is.
-
Pá
addikt
válasz
üzenetére
Igazad van, erre nem gondoltam royallal nem kell félni, hogy a másiknak fölém javul a lapja. Mentségemre hozom fel, hogy viszonylag ritkán van royal flushöm.

Amúgy igen, ez a party az a tipikus ideális party amilyet mindenki szeretne. Royallal lenyomni a pokert és egy rakás pénzt keresni rajta...
Ráadásul ha olyan a terem még külön kaphat rá royal bonust. A másiknak meg talán kijárna egy badbeat jackpot.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Hát ha minden flopra emeléssel kezdett, akkor gyak. bármi lehet még nála kezdetnél...
Az is lehet, hogy suited 5-6-ra emelt, és akkor már flopnál te voltál a rosszabb, habár ki tudja, mivel showdown nem volt, így az is lehet, hogy egyszerűen szépen kiblöffölt a partiból.
Viszont turn-nél szerintem is kötelező lett volna egy re-raise, hiszen 2 flush draw is lehetett nála (lehet félblöff), így muszáj idő előtt lezárni a partit. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Átgondolva, hülyeség a nagy pár, vagy drill vagy A nagylap 3ász lehet nála, abból eggyik illik ehhez a színhez, ha nagy párja lett volna ászra nem mer ilyeneket hívni, szerintem A-J-Q-K lehetett nála káróból, jött neki a pár+színhúzó arra emelt 11dollárt, a megadás szerintem nyereséges volt, mert az én szempontból 7outja lehetett, nekem totál nyereséges volt az adásom. Persze én így gondolkodok, ettől függetlenül lehetett nála A-5is.

De már nem sajnálom hogy eldobtam.
Úgy lehetett volna pénzt spróolni ha az emelésére nem hívok vissza, de egész végig visszahívtam mindenre
, fel is tudtam építeni egy szép stacket, volt minimum 12outom, ami bőven elég a visszahívásra. Ettől függetlenül ilyenkor a megadás talán jobblett volna, pont az out mennyiség miatt.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
A tornakat teljesen sablonosan jatszom, a vege fele esetleg lehet vmit alkotni. A lentiek az ipokeres tornakra vonatkoznak, bar a tobbi site-on is kb. ugyanez van.
Freezeout: az elejen szupertight, viszont poziciobol minden ertelmes lappal megprobalok flopot nezni. Az elso oraban kiesik a nepek 60-65%-a, a masodik ora vegen pedig mar fizetos helyert megy a meccs, tehat szarozni nincs ido. Ha semmi nem jon be, akkor az ora vegen mindenkeppen allin megyek. Ha sikerul, akkor jo, ha nem, akkor nem huzom az idot. A masodik ora nagyon necces, mivel a SS-ek allinhaboruba fognak, en meg nem szeretek itt coinflipezni. Ettol fuggetlenul neha muszaj. En itt is tight vagyok, neha megprobalok lopni, de nagy a veszelye egy visszakezbol kapott allinnek. A fizetos helyektol a FT-ig gyakorlatilag alig van jatek, jonnek az idohuzok. Itt a fizetesi strukturahoz szoktam alkalmazkodni. Ha van eselyem elerni a kovetkezo szintet, kivarok, ha nincs, allin, es legyen meg isten akaratja.
Rebuy: ritkan jatszom ilyet, hosszu, nem szeretek rebuyolni, nem is nagyon szoktam, viszont erdemes lazabban jatszani, mert tenyleg barmivel barmit megadnak. Ha negyen allinre mennek, egy jo kis sc-vel azt is siman lehet adni, a bankesely imegvan. Az addont mindig megveszem, ha ertelmes pozicioban erek oda.
Cashgame nem az en mufajom, nagyon nehez megfeleloen muvelni, viszont ha tenyleg pokerezni akarsz, ott a helyed. Sztem NL50 alatt felesleges kinlodni, viszont a szoras miatt a nyugodt jatekhoz legalabb 50 beulo kell, ami 2500 dodo. Ha ez megvan, izzitod a Poker Trackert, es agressziv jatekkal siman nyero lehetsz. SH-n mindent meg kell tamadni, a emel, raemelsz, ez kikesziti a tight jatekosokat.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Ugyan nem nekem szól a kérdés, de azért összegzem én is a tapasztalataimat:
Mikrolimiten tényleg nem érdemes blöffölgetni, egyszerűen át se látja a játékosok nagy része, hogy te mire játszanál (ill. hogy egy sort vagy egy flusht akarsz esetleg tökéletesen beblöffölni), és sokszor second párral is megnéznek.
Javaslom, hogy több asztalon játsz egyszerre, kevésbé unalmas, több hand pörög, nagyobb az esélye jó lapot is kapni.
Én ha úgy érzem, hogy nagyon rossz formában vagyok, akkor inkább kiülök, és később folytatom (márha cash game, tourra nem tudok megoldást), minthogy a bankrollom csökkenjen...
HA meg a touron nem tudsz türelmes lenni, nyomasd együtt 1-2 sng-vel, vagy cash game asztallal, így több akcióban van részed, és mivel kevésbé vagy ráfeszülve arra az egy asztalra, nem is unod annyira, esetleg könnyebben is foldolsz, nem játszod meg azokat a handeket, amikkel valszeg. vesztenél. Nekem ezek bejöttek (mondjuk kevés tourt játszok). -
törölt tag
válasz
üzenetére

Asszem most 1 hét szünet.
Utolsó esélyként beültem egy 5dolcsis sit&goba.
2db kört játszottam, kettő kört, AK t kaptam mind a két körben, mondanom sem kell remélem hogy első két kör volt.
Vitatható volt a játék, első emelések szabályszerűek voltak, és mivel nekem chekkolták a potot, az hittem nyerhető, nem volt az mert egy 500as emelést megadott flössveszélynél,és second párral emberünk, no mind1.
Második kör, marad 480am, A-K, mivel az első körben 120at emeltem és maradt 3 ember, gondoltam most emelek 180at látják kevés zsetnom van, azt hiszik elszállt az agyam, és all inhúz valaki. Ezzel szemben kaptam 4callt
, meg egy reraiset, a maradék 400amat nem itéltem nagy összegnek, betoltam, magába nem értem hogy az aki megadta a 180at a 400as emelésre miért dobta el, nem vágom mit gondolt
, elképesztő, no mindegy kaptam 3 callt. FLOP: 9,2,3 a 2es 3 as olyan színű mint az ászom. Első ember all in
, 2 call.
A-10gondolta beblöfföli magát
, hát mögötte megadta a 3as drill meg a flösshúzó, flössis jött, 2pár is jött A-10re
, a vicc az hogy A-K 3ellenfél ellen, az utolsó 4.
, oké, 4ből biztos valaki jobb, na de basszameg, 4.
És kiestem.
Meg azért, szép szép a K8
, meg 3as pár, esetleg az A10
, nade egy hatalmas potba ezek a lapok preflop picit gyengék, de nem nagyon.
2. helyről egy nagy raisere, K8 call, 33 call A-10 rearaise.
Megkérdezném mit gondol ilyenkor az az ember aki egy ilyen potba A-10el reraiseel bejön 5.nek, 5ember blöffölt? vagy micsodát?
No, mindegy végülis még ő is jobbvolt mint én.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Bar az is idegesito, amikor az egy outtal bemakolnak, de ennel meg rosszabb, amikor jon a vadbaromidiota, es jatszani kezd. 4000 GTD, 10+1, 550 resztvevo, freezeout. A masodik ora legeleje, meg 250-en vagyunk benn, vak 100/200, nalam 4000 zseton, UTG-nel 3200.
UTG emel 400-ra, korfold, en a buttonrol emelek 1000-ig (AKs), nagyvak 1400-zal allint mond, UTG tart, en tartok. Flop: Q95 rainbow, igy jartam. UTG check, en emelek 1200-at, evvel az UTG-t es magamat is gyakorlatilag allinre teszem. Turn 7, river akarmi, UTG mutat: 77.
Ez rettenetesen felhuzott. Hogy lehet UTG-bol 77-tel miniraiselni? Hogy a francba lehet egy multiway potba 77-tel bemenni? Ha a flopnal van ket folelap, es emeles, akkor hogy lehet tartani? Ezek az idiotak keszitenek ki. -
törölt tag
válasz
üzenetére
''no mindegy, remélem máskor is eljutok eddig, nyugodt játékkal szerintem mennifog.''
De az nem ma lesz
10dolláros kis torna, első kör, gyönyörű blöffel felmarakoltam 3adnyi stacket, következő kör, Bubi-7 suited belimpelek flop, 3színű J-7-4 emelnek 40et, 1ember tartja, én ráhívom őket 120ig, a mögöttem lévő all in, 2fold, én call, 7-4nála, ugye csak 4essel nyerhet, hangzna a korrekt válasz, jah meg színnel, ha 2 ugyanolyan jön neki.
Egyből következő kör, maradt 400am, ideges voltam, picit, K-Q suited, all in leszarom, alapon, 2en adják, flop K-Q-5, ember all in másik dobja, kitaláljűtok mi? JJ nála, természetesen jött a bubi.
3egész kört játszottam.Ez se a játék napja.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Szétcsesz ez a hiba, de mint mondtam, tapasztalat hiánya
, no mindegy, remélem máskor is eljutok eddig, nyugodt játékkal szerintem mennifog.
Egy 3ezres nyitás lett volna helyénvaló, de raisere dobni kellett volna, eggyetlen mentségem, magam előtt, ha ez eggyáltalán mentség, hogy előtte több körön keresztül emelt, és nekem meg se fordult a fejemben hogy nagyobb párja van, kisebb párra esetleg 2 nagylapra tettem. Ahol pech nélkül, duplázhattam volna magam.
No mindegy, fejjel nekimentem a falnak.
-
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
simán kinézett már a fizetős hely, egy kurva 60. hely már 70dollár átlaogs mennyiségű zsetonom volt. Így 88. hely.
Fonok, te is pontosan tudod, h ha csak ITM mesz, es nyitnak elotted, akkor a TT siman fold. Ha nem nyitnak, akkor te nyitsz, es remenykedsz, hatha dobnak. Aki ilyenkor adja, annak vagy magasabb parja vagy ket folelapja van, tehat allinnel a legjobb esetben is coinfliped lesz. Az AA meg egyszeruen pech. Ha a 60. hely fizet, akkor en 90-tol csak AA-val es KK-val adok meg allint, QQ, JJ, AKs-sel open raise. Viszont ahogy ITM vagyok, azonnal agressziven tamadok, tegnap haromszor bloffoltem ki a semmivel a nepeket. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Na, egy dupla whiskey után meg egy zuhi után lehiggadtam.
Szóval ha nyerésre koncentráltam akkor jó játék volt, kockáztatni kell, máshogy nem lehet nyerni. ha a fizetős helyre, akkor dobni kellett volna.
A durva az egészbe hogy az a hülye a harringtoni játékot játszotta, 3bbt emelt, tökéletesen AAal, ahogy kell, én meg bevágtam az ell int.
De kicsit átgondolva ha 2 figura van nála, akkor már csak éppenhogy vagy esélyes, és ha meg feljön, akkor 1 szót sem szólhatok. Szóval hiba volt.
-
Lest4t
aktív tag
válasz
üzenetére
Hát hallod akkor sorstársam vagy... Megőrülök, hogy mi folyik velem a hétvégén...
Komolyan ezt már józan ésszel nem lehet bírni. Elöbb volt a 4. olyan esetem a hétvégén, amikor river előtt szinte tuti nyerő vagyok... Az a baj hogy szinte, mert az a g*ci 2 out mindig feljön, ami segít a hülye f*sznak..., mert az .
Elöbbi eset: QQ kézben, emelek flop elött, 2 en adják. Flop dámánál kisebb lapok, Emelek. Turn megint veszélytelen. Emelek egy nagyobbat. Erre ez a vadbarom benyom egy allint, amit persze adok. De ennek a hülyének K7 volt. Semmi, se flös esélye, se párja, se sor esélye nem volt, semmi, de ez a hülye allint nyom, persze river K.
Másik KD van nálam. Flop KK8. Turn 10. Csávokámnál AA volt. Persze River A. Persze, hogy a két outból az egyik....
További 2 eset, amikor kézben magas pár, és riverre jön be neki a lap, persze 2 outból...
5 lapos draw, freeroll. Ilyet én még nem láttam... Amig ki nem estem ilyen lapok voltak a többieknél: vagy 8 sor, volt vagy 3 full, 5 szín... Onnan ász drillel estem ki szín ellen..
Milyen oldalt ajánlotok? Ezek a mai tapasztalatok i4 esek... Eleve gondoltam, hogy beregelek valami komolyabb oldalra. -
törölt tag
válasz
üzenetére
áh szétvet az ideg, AAt sikeresen elbasztam, gyakorlatilag pénzt se nyertem vele, ráadául rájöttem hogy big stackként, ilyen fele 3/4 stackek ellen egyszerűen nem tudok játszani.

+ meg kell tanulnom, K-Q, Q-j, K-J, tipusú lapok helyes megjátszását, mert egy töketlen faszkalap vagyok velük, soha semmilyen lappal nem buktam még ennyit mint ezekkel.
No, mindegy, még élek.
-
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Na, gyurjal, mert ma ez esett meg velem, fogtam is a hasam a nevetestol.
Nalam Ac As, SS allinre megy, megadom (hiba volt, ma meg nem nyertem nagy PP-vel). Ellen mutat Kh 7d.
Flop 2c 3c 4c
Turn Kd
River 7s
3000 GP-n vegul befutottam 18.-nak, de legalabb gyorsan vege lett. Persze JJ-vel estem ki, mert az is egy nagy szar.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem egy óra alatt sokkal több mint 30 hand, márha abból indulunk ki, hogy több asztalon játszanak egyszerre.
Más:
A pénteki éló játék felemás érzelmeket hagyott bennem ismét. Az egyik srác csak szórakozásból ült be (amúgy jól játszik), és folyamatosan mákolt, így egy idő után már 5 beülővel ült bent, így eléggé tudta terorrizálni az asztalt a folyamatos emelésével. Még a legelső osztásban a fél stackem bement egy AQs--re, utána köv. osztás semmi, a 3. osztás előtt bemondom, hogy az első kézbepárra all in, kaptam is egy qq-t, amit egy KQ ki is fizetett. Utánna semmi, nagyvak utánni pozícióból egy JJ. Emelek 6 blindot, vki. hátulról megadja +a nagyvak call. Flop 975 ebből 2 pikk. Nagyvak check, én emelek 12 blindot, hátulról call, nagyvak all in. Én fold, hátulról a flushdraw call. Nagyvak 9-es pocket, nem jön több pikk. Volt még egy JJ-m, azzal kevesett vittem, senki nem jött.
Utolsó kör, AA, ismét előről. Ismét 6 blind emelés, gondolva, hogy vki. erre még úgyis ráemel (a vége felé már nagyon agresszív játék folyt, főleg az 5-szörös stackes srác miatt). Erre közvetlen mögöttem ráemeltek 20 bb-ot, hátulról call, közvetlen előttem lévő pedig all in. Erre én is all in, a nagy stack mögöttem még erre ráemel plusz 20 bb-ot, hátulról call. Flop Q77. Mindketten passzolnak. Turn 10, check-check, river valami kis szemét.
.
A nagy stack 99, hátulról K magas, közvetlen előttem AJ, így sikerült elvinnem a main és az egyik side potot is.
-
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Kicsit komolyabban nyomjak, mondjuk, ot asztalon. A legtobben SH-t jatszanak, ott egy ora alatt siman van 90 hand, tehat 450 handet lenyomnak egy ora alatt. Az illeto eleg reszletesen irt az egeszrol, 700k handrol volt statisztikaja. Ebbol az elso 100k volt a legkifizetodobb, pedig allitasa szerint ekkor volt a leggyengebb jatekos. Az utolso 100k handje netto veszteseges volt, nagyjabol 2500 dodo volt a bukta.
A dolog lenyege viszonylag egyszeru, a nagyobb potokat megszivta, a kicsiket nyerte. Evvel nem serul a 'hosszu tavon nincs szerepe a szerencsenek'-elv, megis siman luzer lehetsz. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Most utanaolvastam ennek a bad beat szerianak a 2+2-n, es nagyon komoly dolgok vannak. Jo jatekosoknak 500NL-en siman van 100k handes veszto vagy breakeven szeriaja. Durva.
Mindettol fuggetlenul en renduletlenul szivok tovabb, bar most a PS-en beultem 50NL-re es a gep megszant egy fullal meg egy 150 dodos pottal, ami nagyjabol visszahozta a bukot. Persze MTT-n tovabbra is finom dolgok varnak, egymas utan kaptam kezbe KK, QQ, JJ-t, es mindharomszor volt asz a flopban.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Sok sikert neked és viharhozo-nak is, drukkolok.
Ma nekem se volt jó sessionom, nullán száltam ki, csak a raket meghatározó vip pontjaimat sikerült növelnem, amit mostmár ajándékokra is be lehet váltani.
Szerk: talán majd ma este live gameben. Habár elég veszélyes az asztal, van pár őrült agresszív játékos is.
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
-
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Sztem itt teljesen felesleges pot oddsot szamolni, nem az a lenyeg, h 400-ert maradhat jatekban, hanem az, h az 1500-bol mar benn lesz 1000 zsetonja, es mindossze ket lappal tud javulni.
Itt mar mindketten annyira benne vagyunk a potban, h nem lehet eldobni, viszont ugy gondolom, a reraise-zel megadom a lehetoseget egy gyenge keznek, h viszonylag kis veszteseggel kiszalljon. Az a vicc, h az AQ-t ugyanigy jatszottam volna meg.
Tegnap esti inkabb-megdoglok-de-akkor-se-dobom-el. Nalam KsKd, emelek 4 BB-t, adja. Flop QJ5, mind pikk, ennel jobb keves flop lehetne, betpot, adja. Turn: 2d, betpot (ami mar majdnem allinnel egyenerteku), adja. River: 8s, betolom a maradekot. Vajon mi volt nala? Igen, As 9c. A turn utan a 11 out neki bosegesen eleg volt ahhoz, h mindent feltegyen ra (freezeout torna, masfel ora jatek utan). -
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Na ja, de amit én is leírtam játék, hosszútávon abszolúte veszteséges lehet. Ha meg nagy forgalmat bonyolítanak, akkor max. a rakeback ami miatt jól járnak, de azzal sem túlságosan...
Ez a mikor jön jó lap kérdés meg megint más, pl.: tegnap több asztalos játék, egyik asztalon 99, flop top set, river poker, közben a másik asztalon 1010, flopra top set, riverig el se jutottunk. A 99-es asztalon következő hand 99, flopra ismét top set, riverig el sem jutunk.
Vagy egyik asztalhoz beülök, egyből JJ, vki. emel, call, flop KQJ, emelek, az eredeti emelő KQ-val all in, turn meg river A. Egy másik asztalon beülök, második v. harmadik hand egyből QQ, ezt vki. a fél beülőjével egyből ki is fizeti. Ugyanaznap egymásután két AA ugyanazon az asztalon (a százalékos esélyét nem számoltam ki, de elég alacsony), ezzel csak a vakokat vittem.
Ebből azt akartam kihozni, hogy van, hogy egyszerre több asztalon nut lapom van, és nem vmi. trash handből, hanem pp-ből, van hogy beülés után egyből jó lapot kapok, de van, hogy órákig semmi, és néha már nagyon unalmas egymás után foldolni.
A másik szintén egy tegnapi eset, 78-al vakot akarok lopni, emelek 3 bb-ot, egy 95off persze becallolja, és a flop 959, sajnos utána le is jött a sorom, de így is csak pár eurot húzott le rólam. Ez az ami mocskos mód idegesít, hiszen bármire emelhettem volna, ő egy nagyon szar lappal megadja, és flopra nut lapot kap. És persze utána bukik egyfolytában mindenkinek, csak nekem nem.
Lehet magyarázni azzal, hogy azért adja meg, mert ha bejön neki, óriási kasza, de azért a 95-ben akkor sem sok fantáziát látok, csak ha vmi. hasonlóan nagyot mákol, nut sort se lehet vele létrehozni, suited se, ha mondjuk még a 9-esből lejön négy, akkor is elég alacson flush-e lesz, szóval gáz. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Sztem felesleges ezen agyalni, a vakok emelkedesevel rulette valik a jatek, mindenhol ez van. Amikor az atlagzseton mar 10 BB fele kozelit, zaporozni fognak az allinek, es nem varhatsz az AA-ra. A legnagyobb tornakon is siman adnak meg allint flushdraw-val, aztan lesz, ami lesz.
Esti Omaha torna, 70-80 indulo, 10 fizet. Helyezeseim: 12, 14, 13. Mindharomszor voltam az elejen csiplider, tehat ez rossz elojel.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Végső soron tényleg elbasztad, de nyugtason meg az, hogyha a QQ nem csak limpel, hanem van vmi. akció flop előtt, akkor kiszálhattál volna. Ez néha nagyon kiégető tud lenni, hogy az ellenfélről sokszor nem tudni, hogy ő hány lépésben gondolkozik vajon, egyáltalán gondolkozik-e, vagy hogy milyen szinten van.
-
adalbert1
veterán
válasz
üzenetére
Mondjuk számomra az is furcsa, hogy dealer pozícióból limp AK-val, habár ki tudja hogy az a vki. is milyen játékos volt. Viszont a QQ tényleg absz. balfasz, pont az ilyen lipelőket nyomja le vmi. szar 2 pár általában.
Egy raise biztos jobb lett volna mint egyből all-in, habár a QQ úgyis dobott volna, utána meg ki tudja hogy az AK mit lépett volna rá, habár egyszerű lett volna kiszűrni, hogy jobb. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Sztem jol dontott az AA. Ha nalad magas pocket van, valszeg preflop allinre hivod visszakezbol. A flop utan pedig siman tehetett AK-AQ-AJ-re.
Ma elbuktam egy 350 dollaros potot AA-val. Preflop 62%-om volt nyerni (harom ellenfel), a flop utan ez 80%-ra nott (egy ellenfel), aztan termeszetesen buko. Egymas utan hetszer kaptam ki olyan laptol, aminek 25%-nal kevesebb eselye volt nyerni a flop utan. Aztan az rng ugy dontott, visszaad egy keveset, es harom setem lett egymas utan, igy sikerult a veszteseg felet ledolgozni.
-
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
A lejatszas ertekelesehez ismerni kene a zsetonallast es a vakokat is, ezutan lehetne nyilatkozni. A KQJ flopra sztem siman lehet overbetelni, a ket parnal sokkal eselyesebb egy draw, aminek szamszakilag dobnia kene.
A tripsnél meg, ha ketten vannak mögöttem akkor én megnézem hol is állok, 1/3ad potnyit emelek,
Es ennek mi az ertelme?
Ekkora emelest ad az open-ended str8 es a flush-draw is.
Progik: Poker Tracker, Poker Office. Az ingyenes verzio par szaz handet tud tarolni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- LEGO klub
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De biztonságban érzem magam ettől függetlenül.
Én benne vagyok ''megvitatni'' ezeket a dolgokat..De ahány ember annyi stílus...... Este leszek msn en! Cs
övike
De azt nem értem,hogy egy QQ2 flopnál hogy tudják becallolni az all in-t, mikor a preflop emelgetés nyilvánvalóvá tette, hogy AA van nála. Ennyire bíztak a fejenként 2 outjukban? Vagy mi a fene? Nyílvánvalóan az AQ, KQ szerű lapokat kizárták, így csak a QQ vagy az AA verte mondjuk a KK-t (jó, a QQ-nak is kis esélye volt, hogy kint van ennél a flopnál).

Lefekszek.
, szokásos MTTm, szokásos KK all in, a változatosság kedvéért JJ call, jött a bubi természetesen

Lehet magyarázni azzal, hogy azért adja meg, mert ha bejön neki, óriási kasza, de azért a 95-ben akkor sem sok fantáziát látok, csak ha vmi. hasonlóan nagyot mákol, nut sort se lehet vele létrehozni, suited se, ha mondjuk még a 9-esből lejön négy, akkor is elég alacson flush-e lesz, szóval gáz.