-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacko87
tag
válasz Hunter2 #100443 üzenetére
Ebben az esetben jobb ha magadnak csinálod. Sokkal olcsóbb és garantáltan sokkal jobb minőségű lesz a végeredmény.
Én sajnos hibátlan munkát végző kivitelezőkkel még nem találkoztam. Az ilyen esetekben amikor elmondod, hogy mit szeretnél, hogyan kell szabályosan csinálni, akkor elmondja, hogy miért nem lehet úgy.
[ Szerkesztve ]
-
kbela365
tag
válasz Hunter2 #100441 üzenetére
Sajnos a "csak" drága lehet ha a vállalkozó nagyjából azt csinál amit akar. Például az ablakpárkányok kivitelezését is vállalja, vagy arra majd neked kell külön embert szerezned? Vállalja minden falhoz rögzített elem levételét a szigetelés előtt, majd szakszerű visszaszerelését (például esőcsatorna, vagy kültéri lámpák). Meddig fog felmenni a homlokzati szigeteléssel? Meddig fog lemenni a szigeteléssel? Csak a járdáig, vagy le is fog ásni 30-40 cm-t, ahogy azt javasolni szokták.
Számtalan kérdés van amiket ha nem tisztáztok előre, akkor természetesen a vállalkozó nem fogja megcsinálni, ami érthető is, viszont a későbbiekben vagy rontja a hőszigetelés minőségét, vagy sokkal drágább lesz utólag pótolni.Sajnos én is jártam így, mivel laikusként fogalmam nem volt róla, hogy hogyan is kellene homlokzati hőszigetelést csinálni. Ha megterveztettem volna valakivel, akkor a kivitelező feladata már egyértelmű lett volna a tervek alapján.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
válasz Hunter2 #93899 üzenetére
Tudok adni próbára, ha csak annyira kell. Vagy örökbe? Úgy sajna nem.
Én a MediaMarktban szoktam venni, van egy kosár, ahol vettem már 500 Ft-ért is... jó persze nem 4K-s, csak FHD. De láttam már ott a kupacban 4K-s filmet is 1-2 ezerért. Ha mindegy mi van rajta, akkor érdemes ott túrni, persze nem tudom, most van e akcióban bármilyen lemez.
Múltkor volt egy jó nagy adag, mindenféle film 500-2000 Ft között.
Én is kérdezek: tudja valaki, hogy hol lehet venni, melyik boltban van azonnal vákuumfóliázós géphez vákuumfólia?
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Hunter2 #92742 üzenetére
Vasanyagot (ilyen-olyan csövek, lécek, zártszelvények, stb) én ITT szoktam venni. Van mindenféle méret és darabolják is, ha kéred (ha pl. nem fér be a kocsiba és kisebb szeletekben is megfelel még darabolva is a mérete).
Amúgy a2d2-nek igaza van, főleg akkor tud olcsó lenni, ha van hulladék anyagod hozzá, amiből szobrászkodsz és van minden eszközöd, szerszámod, géped hozzá, meg selejtes faanyag. Akkor jó tud lenni. Ellenkező esetben meg akkor, ha nem számít a pénz, meg az idő, fáradtság
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hunter2 #88423 üzenetére
Egyikőtöknek se esett le, hogy poénnak szántam. "Instant email" szolgáltatás, de nem postáznak 3 országba. Érteeeeeed.
Amúgy hiányzik a francnak MS termék. Örülök, hogy csak a munkahelyen kell olyat használnom.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Hunter2 #87121 üzenetére
Hívj, villanyászt ill jelentsd az Eonnak.
Mindenki vizsgálja meg a saját részét!
Lehet, a tünetek nagyobb problémát jeleznek előre.
Én kb 20 éve nagyon megszívtam. Nem ecsetelem, de lépcsőházi Eon (akkor még Dédász) probléma miatt a szinten mindhárom lakásban, a 230-nál jóval nagyobb feszültség kezdett szaladgálni. A bekapcsolt izzók egy-két percig ívlámpaként világítottak, majd eldurrantak és minden bedugott és standby-ban lévő készülék meghibásodott. Még jó, hogy nem lett tűz.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hunter2 #87117 üzenetére
Panelban több kör van több biztivel, szóval feltételezem csak abban a helységben van ez, ahol a gép van. Először megnézném a gép konnektorát lenyomott bizti mellett, hogy nem lazult-e meg valamelyik csavar ami a vezetéket odafogja a foglalat hüvelyéhez.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz Hunter2 #83745 üzenetére
Meg a parkolásból adódó feszültséget is csökkentették.
"Emellett módosítanának a Centrum parkoló déli határán található Móricz Zsigmond tér területén és díjtételein is. Az indoklás szerint a parkolási szempontból túlzsúfolt helyszín a 3. díjzónába tartozik, míg közvetlen közelében a 1. díjzóna található. A háromszoros árkülönbözet és a néhány méteres távolság jelentős feszültséget generál. Az előterjesztés sorai szerint a hivatkozott terület átminősítése II. díjzónává, enyhítené a parkolási feszültséget. Mondjuk ezen logikát követve az egész várost átminősíthetnék egyes zónává, aztán nincs feszültség, csak lehúzás."
A másik ötlet szerint a Király utca - Lyceum utca- Rákóczi út- Fürdő utca által körül-határolt 1. számú parkolózónához tartozó területen kitolnák a díjköteles időszakot, ami jelenleg hétköznap 18 óra, mert sok panasz érkezett a lakóktól, hogy mindenféle nem lakó megáll itt (mire föl, ugye), mikor már ingyenesen lehet parkolni."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
blaca83
őstag
válasz Hunter2 #81063 üzenetére
Ha minden igaz akkor ez a pontos típus:
HP 512327-B21@Exian:
Ebből a fajtából van csak amit írtam!!!M - Á - S:
Telefonokkal ki van képben mostanság????Egy Xiaomi Redmi 3 Pro telefonom van most és családon belül átvenné egyik rokonom. Elkezdtem nézelődni a piacon és Ár/Érték arányban keresnék valami jó vételt és kérném a segítségeteket.
A jelenlegit a specifikációi miatt nagyon szerettem és olyat keresnék ami legalább a mostaninál egy kicsit jobb lenne. A következőket tartanám szem előtt:
- 5"-nál lehetőleg nem nagyobb
- Jó aksi 4000 mAh magassága
- min: 3 de inkább 4 GB Ram
- Dual Sim
- min: 32 GB belső memória
- Normál kamera, legalább ezt a szintet tudja mint a mostani, de inkább jobb.ÁR: 50.000 Ft magasságában gondolkodtam
Nem tudom van-e ennyiért jobb vétel jelenleg a piacon és érdemes-e váltanom???
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
zsolt19900
őstag
válasz Hunter2 #80361 üzenetére
szóval akkor pl. minden "kisebb" laptophoz azaz notebookhoz jó "csak"? akkor benéztem.... de legalább értékesíthető gondolom
azok akkor 12v al mennek ezek szerint?
csak azért kérdezlek, hogy akkor hogyan hirdessem meg
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Engineer086
Modder
-
-
válasz Hunter2 #80075 üzenetére
Megtettem, de pont az érdekelt volna, hogy csak a nálam levő 1db. kártyával sípol össze a kártyán levő aljzat 2db 12V-ja a földdel, vagy másnak is?
Amúgy igen, elvileg ez zárlat, de valamivel ellenőrizném, mert azt mondja a kártya tulaja, hogy neki bekapcsolt vele a gép. Na most nekem ez még nem volt gépben (hétvégén lesz), de kétlem, hogy zárlatos tápáramkörrel nem tiltott volna a táp zárlatvédelme
Nézném én másik kártyával, de nincs. Az egy darab PCIE VGa, amim van, az nem rendelkezik külön tápaljzattal.Mutogatni való hater díszpinty
-
blaca83
őstag
válasz Hunter2 #79524 üzenetére
Szia!
Inkább HTPC szerintem, leírom mit szeretnének:
1. Filmezésre + letöltés-feltöltésre lenne építve
2. Nincs meg hozzá semmi, most kértek meg, hogy építsem meg nekik.
3-4. Kb: 60.000 lenne a keretösszeg és használt alkatrészekből is összerakható a lényeg,hogy vigyen mindent frankón!Jelenleg csak FullHD-t támogat a TV-je, de egy olyat építenék neki már most, ha később cserél akkor azt is kiszolgálja hardveresen. (4K...stb)
Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Exian
addikt
válasz Hunter2 #79196 üzenetére
"Lehet újat mondok de tiszta telepítésnél simán benyeli a Win7-8-8.1 kulcsokat."
Köszi, újat mondtál. Ki fogom próbálni! Thx!
"Sőt ha a gép biosában van win 8 vagy 8.1 SLIC kulcs és azonos verziót telepítesz (home-home, pro-pro) akkor be se kell írni a kulcsot és aktív lesz a windows."
Ezt viszont ismertem, így már sikerült újra rakni Win 10-et. Mondjuk úgy még nem próbáltam, hogy Win8 helyett 10-et rakni. Csak úgy, hogy Win10-re frissített rendszert. Az működött.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Exian
addikt
válasz Hunter2 #78826 üzenetére
Nekem egy olyan kábel kellene, aminek egyik vége normál USB aljzat, a másik pedig 2db USB csatlakozó. Vagy egy külső HDD, ami úgy tűnik, hogy 1db USB portról nem mindig indul be. Van gép, amin beindul gond nélkül, van, amelyiken nem. Egy Y kábellel gondolom lehetne több ampert tolni neki. Van nálatok ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
válasz Hunter2 #78826 üzenetére
Igen,ez lesz az!
Köszi MINDENKINEK a segítséget. Szerintem hétfőn be is szerzek belőle egyet,mert addig úgy sem hagynak vele békén,amìg nem.tudnak DVD-t ìrni...!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hunter2 #78440 üzenetére
Jah közben leesett, hogy ez a 6pin vga csatiból csinál 8 pines vga csatit és nem 8 pines alaplapi EPS csatit. Nem néztem meg eléggé a képet.
A másik kábelt meg közben legyártottam.Viszont megnézve a PH! tesztben a Ryzen7 1800x procis gép fogyasztását ami 320W egy erős vga társaságában, az nem igazán indokolja a táp cserét.
Ryzen5 vagy február körül megjelenő ahhoz hasonló Ryzen+ van betervezve a váltásra, az még annyit sem fogyaszt. Most az FX 8 maggal 4GHz-en bekajál 310W-ot a konnektorból prime95 vagy IBT alatt, szóval van némi különbség az új proci javára...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hunter2 #78435 üzenetére
Nálatok jártamban erre gondoltam: [link], ez tényleg a 6 tűs vga csatit alakítja 8-as alaplapira.
Ezt mondjuk összekombináltam abból a kettőből, amit elvittem tőletek. Még hagyományos tápom van, szóval minden kimenete ugyanaz így most nem 2*2 hanem 3*3 vezetéken megy át a procinak a delej.
Ebben az a jó, hogyha elbírja a 4GHz fölé húzott 8 magos FX procit a táp, akkor biztosan jó lesz majd akkor is, ha Ryzenre upgradelek valamikor talán a jövő év vége felé (ha már beolcsósodtak), mert az nem fog ennyit zabálni. Már most 10 év felett van a ez a táp.
Még eredeti passzív PFC-s Delta csoda, átépített házban, hogy halk 12-es venti hűtse. Nálam nem sok minden ússza meg a sufni moddingot. Régebben vad korszakomat éltem, pár évig szekrényben voltak a dolgok: [gephaz_minek_az_van_szekreny] Azóta már újra van gépházam.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
nesa
veterán
válasz Hunter2 #77369 üzenetére
úgy, vettem ott már ratyi szart, többet soha és több alkalommal is a bolti áron akartak rám sózni, de mondtam köszi csá.
Meg milyen szöveg az már az ablakon hogy a kiadott alkatrészek gépkocsiba nem beépíthetöek, én ezert a fogyasztóvédelem helyebe nagyon megnyúznám, már vagy 5-6 éve kerülöm messzire, a szerelőmnek is megmondtam onnan soha semmit nem vehet, minden alkatrészt magam szerzek be.
A Tőki kb fél áron ad mindent Újhegyen.Mire lenne szükséged?
-
Exian
addikt
válasz Hunter2 #77331 üzenetére
Konkrétan letörött róla a csatlakozó De működik, próba erejéig gányoltam rá egy kábelt, hibátlan 100/100-as a diszk, rajta szépen a (fontos) adatokkal, lementeni le tudtam, de ha olcsón (pár száz forint) találnék totál lemezhalott példányt, akkor megmenteném, mert alig ment amúgy, jó lenne ez még gépbe.
-
emre
veterán
válasz Hunter2 #76657 üzenetére
Hmmm, érdekes.
Nekem olyan gondom van hogy az előlapin keresztül nem csatlakozik a mobil.
Illetve vagy nem ismeri fel, vagy felismeri és utána egyből eldobja, és ez megy végtelen ciklusban.
Látatlanba tudsz rá mondani valami okosságot?[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
-
-
Palafi
aktív tag
válasz Hunter2 #76634 üzenetére
Én a Rakéta utcában csináltattam, gyors és korrekt volt.
A dzsungelben minden ehető. Te is.
-
Weareus
addikt
válasz Hunter2 #76464 üzenetére
Futár hozta Pestről.
Bios-t nem tudok frissíteni (támogatott) processzor nélkül, szerintem.
Nincs op.rendszerem, nincs netem, nincs támogatott processzorom.
Nem tudok létrehozni így egy FAT 32-es pendrivét sem, amire rámásolnám a biost.
Ill. munkahelyen még csak-csak megoldható lenne a pendrive, de hogyan tovább?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Árnyékos sarok
- Politika
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatközpont-város lesz Zaragoza
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok